من خودم به واسطه JRPG ها خصوصا سری SMT که راحت ممکنه انحصاری نینتندو شه یه شماره شون نینتندو دوست دارم
با زلدا BotW زندگی کردم
اما،
نباید این حقیقت رو خاک کنیم که کنسول دستی نینتندو مدتهاست پشتیبانی ثرد پارتیها رو اونطور که باید و شاید نداشته. از کی؟ دقیقا از وقتی سونی کنسول دستیشو داد! برای PSP خودت ببین چه بازیهای اومد: GTA, MGS, Silent Hill و شماره الحاقی مهم FF VII یعنی Crisis Core
تمام این بازیها هم مهم بودن حالا بگیم یه GTA شماره فرعی بود که اونم مثل MGS PW فرعی مهم. اینجا سونی اومد واقعا یه کنسول دستی هاردکور هم از لحاظ تکنولوژی ارایه کرد در برابر DS در ادامه باز نگاه کنی گیم هاردکور خاصی باز برای 3DS ندادن ثردپارتیهای غربی، این موضوع برای منی که JRPG بازم هم مهمه چون درصدیم بازیهای غربی رو میرم
فقط بیشتر بازیهای انحصاری خود نینتندو و یه سری بازی نقش آفرینی ژاپنی رو اینا مطرح بوده و چه عالی، ولی این به معنی این نیست اصلا که همه رو جذب کنه صرفا نینتندو قدیمیه و فن بیس داره میفروشه همین.
ثرد پارتی میخوای بازیاش رو همون استیم و استور مایکرو هست، استور نینتندو تکلیفش مشخصه کلهم نود درصد بازیهای خودشه و بازیای ژاپنی خب این منم راضی نمیکنه خیر سرم خواستم تو کنار اینا یه بازی دیگه هم بازی کنم. نمیشه دیگه.
دیگه اینکه سونی سر ویتا یهو قاطی کرد کنسول رو ول کرد دیگه هم کنسول دستی نداد بحث دیگری هست.
سونی اگه محکم ویتا رو میچسبید و یه سری اشتباهاتم سر لانچش نداشت اوضاع خیلی فرق میکرد، صفحه نمایش ویتا هنوزم برام فک براندازه یا بازیهاش مثل پرسونا۴ گلدن که جزو تاپ تن عمرم هست، اگه با همون فرمون بازی میساخت شرایطش خیلی فرق میکرد (سر بازیاش البته مثل همین پرسونا متکی به ثرد پارتیها میبود)
الان چیزی که واضحه، سخت افزار به حدی رشد کرده که حداقل گرافیک نسل هشت رو روی کنسولهای دستی بیارن، چرا باید تو چنین شرایطی معطل نینتندو باشیم و محدود به استور و بازیهاش؟ به نظر من حالا سونی قطعا ولی نینتندو با اون قیمت بازیها تو ایران صرفه نداره کنسول دستیش. اگه کنسول قوی بده بیرون یه چیزی ولی تجربه نشون داده باز چیزی میده احتمالا امولاتورش رو کنسول ویندوزی مایکرو کار بده

(اگه بخواد بکوارد سوییچ داشته باشه معماریشم شبیه اونه و کار بر و بچ تیمای شبیه ساز بسیار راحت

)
در کل اگه آدم احساسی فکر نکنه کنسول دستی سونی یا مایکروسافت بهتره نه تنها از لحاظ قدرت بلکه از لحاظ عدم محدودیت تو انتخاب بازی و همینطور قیمت بازیا و تخفیفها. از لحاظ سخت افزاریم باز موکدا بهتر. ضعف سخت افزاری بلای جون نینتندو هست که باعث میشه ثرد پارتیها زیاد دور و برش نباشن یا بازی جدید براش پورت نکنن و ما هم واقعا مثل خارجیها با بازیاش بزرگ نشدیم که اسیرش باشیم.