پس از 5 سال انحصار Call of duty از دستان Xbox خارج شد

Inquisitor

Righteous Armors Me
کاربر سایت
black_ops_3_mp_gamescom_Ruin_Prophet_-Evac_-600x338.jpg

پایان یک دوره نزدیک است، دوره‌ای 5 ساله از انحصار Xbox بر عنوان Call of duty که در تاریخ 3 سپتامبر به پایان می‌رسد.

سال 2010 اکتیویژن با عقد قراردادی با مایکروسافت، متعهد شد که به مدت چند سال تمامی بسته‌های الحافی و Map Packها را اول بر روی کنسول Xbox 360 عرضه کند و اولین مورد هم پک Resurgence بازی Modern Warfare 2 بود.
Mark Whitten مدیر وقت Xbox Live در آن زمان گفت:
با 25 میلیون کاربر در Xbox Live بستری عالی برای عناوین پرفروش و محبوب مثل Call of duty فراهم شده است. با در اختیار داشتن زودتر بسته‌های مختلف Call of duty، این کنسول جای طرفداران این فرانچایز در سال‌های آینده خواهد شد.
این قرارداد نقش مهمی در موفقیت Xbox 360 ایفا کرد و باعث شد طرفداران ژانر شوتر به سمت این کنسول هجوم بیاورند.
این انحصار تا زمان Call of duty: Ghosts هم ادامه پیدا کرد اما پس از معرفی Advance Warfare، فروش بسیار خوب PS4 و سهم بیشتر آن روی شوترهای عرضه شده باعث شد که اکتیویژن به سمت سونی متمایل شود.
در E3 بود که به طور رسمی انحصار زمانی 30 روزه Playstation معرفی شد، انحصاری که بتای بازی هم جزء آن بود. Andrew House هم پس از آن "Playstation را خانه‌ی بعد Call of duty" خواند.
با عرضه آخرین DLC بازی Advance Warfare به نام Reckoning، به سلطه‌ی 5 ساله‌ی مایکروسافت خاتمه داده خواهد شد.

Eric Hirshberg مدیر بخش انتشارات اکتیویژن به Gamespot گفت:
همکاری با سونی در این زمان تصمیم درستی بود. همکاری ما بر سر Destiny بسیار موفقیت آمیر بود و آن‌ها با PS4 دست‌آوردهای زیادی به دست آوردند. آن‌ها به دنبال به دست آوردن این فرصت بودند و ما هم این امکان را دادیم.
از طرف مقابل هم Kudo Tsunoda از مدیران اجرایی مایکروسافت گفت که این قرارداد جدید چیزی را تغییر نمی‌دهد و Call of Duty هنوز هم بر روی Xbox می‌آید.

منبع

آخرین ویرایش:
خیلی قضیه ساده هست.من تعجب می کنم 1 سری متوجه قضیه نمیشن یا می خوان خودشون خوشحال نشون بدن که آخ جون تو کنفرانس مایکرو 10 دقیقه COD دیگه نیست.واقعیت اینه که خودشون هم می دونند حرکت ناشرهای بزرگ به سمت PS4 چقدر به نفع سونی هست
الان قضیه فروش کنسول چه ربطی به موضوع داره؟ طبق صحبت شما مایکروسافت باید بره سال دیگه تو کنفرانسش 90 دقیقه مولتی پلتفرم نشون بده بعدش هم ما بگیم وای چقدر خفن، دیگه فروش باندل ها رفت بالا؟ :دی بحث فروش یه چیزه، اون بحثی که من مطرح کردم هم یه چیز دیگه. مارکتینگ انحصاری مهمه ولی دیگه اینجوری هم نیست که همش مربوط به CoD باشه. مایکروسافت امسال میتونه باندل Fallout 4 رو در نظر بگیره، همراه این بازی هم قراره Fallout 3 به خریداران بازی داده بشه، پشتیبانی از Mod هم همزمان واسه X1 وجود داره که برای PS4 قراره سال 2016 عرضه بشه. به جز این بازی Rainbow Six هم هست که اونم فعلا مشخص شده که 2 تا نسخه X360 ـش رو به خریداران بازی میدن. Madden NFL 16 هم هست که توی آمریکا بازی پر فروشیه و باندل اختصاصی واسه X1 داره، Fifa 16 هم توی آمریکا و اروپا باندل اختصاصی داره. به هر حال مایکروسافت که نمیتونه برای تک تک بازی های مولتی پلتفرم قرارداد انحصاری ببنده. شما فکر نکن چون فروش PS4 بیشتر در نتیجه همه ناشرها میان سمتش و مایکروسافت فقط مجبوره به باندل از انحصاری هاش اکتفا کنه، مایکروسافت هم به اندازه کافی قرارداد انحصاری واسه بازی های مولتی پلتفرم پرفروش داره.

آخرین ویرایش:
... بعد 5 سال تازه میخواد از انحصار Xbox بیرون بیاد ؟ یعنی تا 5 سال دیگه هم واسه Playstaion میده ؟

نمیخواد تموم بشه ؟ ( با احترام به تمام دوستداران سری CoD )

حمایت کامل یه ناشر بزرگ عین اکتیویژن از سونی (در عوض مایکرو) و کانتنت های انحصاری برای PS4 به نفع مایکروسافت هست چون ممد فروبری میگه در این صورت تو کنفرانس E3 دیگه چند دیقه نمایش نداره. استدلال فوق خفنیه!:دی بیشتر کامنت بزارید بیشتر شاد بشیم!:دی

حمایت کامل یه ناشر بزرگ عین اکتیویژن از سونی (در عوض مایکرو) و کانتنت های انحصاری برای PS4 به نفع مایکروسافت هست چون ممد فروبری میگه در این صورت تو کنفرانس E3 دیگه چند دیقه نمایش نداره. استدلال فوق خفنیه!:دی بیشتر کامنت بزارید بیشتر شاد بشیم!:دی

من در مراسم E3 امسال سونی تقریبا Skip کردم قسمتی رو که COD رو نشون دادند :d بس که زیبا بود نمایششون (از نظر من)
اما جدای از این قضیه به نظرم به هر حال Fan های COD روی پلتفرم ps4 احتمالا بیشتر میشه تعدادشون و حتی روی فروشش هم تاثیر میگذاره به نظرم و کلا این قضیه از لحاظ مالی به ضرر ماکروسافت خواهد بود به نظرم
بالاتر هم گفتم اگه به لودگی باشه من هم بلدم عین خودتون جواب بدم، همین خودت مگه پارسال نمیگفتی CoD در حال مرگه؟ :)) چی شد الان؟ :دی بگذریم از اینکه اگه کسی مشکل بینایی نداشته باشه میتونه تو متن من ببینه که خیلی واضح و به صورت تقریبا طولانی در مورد حمایت ناشرهای بزرگ از مایکروسافت نوشتم، Fifa 16 و Madden NFL 16 و Fallout 4 و ... از جمله بازی هایی هستن که امسال کنسول مایکروسافت رو پشتیبانی میکنن. والا من دیگه مسئول مشکل بینایی شما نیستم، باید به دکتر مراجعه کنید :دی

خیلی قضیه ساده هست.من تعجب می کنم 1 سری متوجه قضیه نمیشن یا می خوان خودشون خوشحال نشون بدن که آخ جون تو کنفرانس مایکرو 10 دقیقه COD دیگه نیست.واقعیت اینه که خودشون هم می دونند حرکت ناشرهای بزرگ به سمت PS4 چقدر به نفع سونی هست

به فروش 2 ماه اخیر فقط آمریکا دقت کردید؟Batman Atkham Knight کنسول اصلی اش PS4 بود.باندل اش به تنهایی تو ماه اول 121 هزار دستگاه فقط تو آمریکا فروش رفته.تو ماه اول از بین 1 میلیون و 780 هزار نسخه ای که فروش رفته 1 میلیون و 100 هزار نسخه اش برای PS4 بوده.تو همین ماه که آمارش دیشب آمد با احتساب باندل PS4 بازم پر فروش ترین بازی بود و به صورت کلی بیشترین فروش بر روی PS4 داشته به شکلی که سونی دیشب از فروش باندل کلی تعریف کرده
Sony noted that its PS4 bundle that comes with Batman: Arkham Knight helped get the system into gamers’ hands for the second month in a row

این حساب کنید که این فقط برای آمریکا هست.تنها جایی که XB1 امید داره بتونه با PS4 رقابت کنه(در کنار UK ) که تا الان نتونسته در این 2 تا هم رقابت کنه و اختلاف فروش PS4 با XB1 زیاد هست.بقیه جاهای دنیا که اختلاف خیلی بیشتر هست.(آخرین گزارش مالی سونی و ماکروسافت نشون میده PS4 توانسته بیشتر از 2 برابر مجموع XB1 و X360 بفروشه)
کار به جایی رسیده فیل اسپنسر دیگه فروش PS4 کاری بهش نداره.چون خودش هم می دونه نمی تونه رقابت کنه
I honestly don't goal the team on how many units Sony sells
Phil Spencer on Xbox's big year • Eurogamer.net

این در حالی که سال قبل کاملا برعکس این حرف میزد و می خواست بیشتر بفروشه و برنده نسل بشه
I want to win this generation
'I Want To Win This Generation,' Says Xbox Boss Phil Spencer - News - www.GameInformer.com

---------------------------------
حالا قضیه چی هست.وقتی فروش PS4 بالا بره در نتیجه ناشر های بزرگ سعی می کنند به طرف اون کنسول برن.بازی هاشون روی کنسول تبلیغ کنند.کانتنت های انحصاری روی کنسول بیارن.انحصاری زمانی کنند و در آخر انحصاری کنند.همین باعث میشه افراد بیشتری اون کنسول بخرن .بازی های بیشتری روی PS4 فروش بره و انحصاری های بیشتری روی PS4 ببینیم.
من از COD خوشم نمیاد اما وقتی PS4 بشه خونه جدیداش بشه گیمر های خیلی بیشتری میان به این خونه و وقتی فروش کنسول بره بالا طبق سیستمی که گفتم بازی های بیشتر و بهتر و کانتنت های بیشتری روی PS4 می بینم و این هست که من خوشحال می کنه و مثل همیشه از سونی و کنسول اش راضی ام
در کل دنیا درصد بالا گیمرها برای گذراندن 1 نسل شون 1 کنسول انتخاب می کنند.همین تفاوت ها هست که باعث میشه 1 کنسول فروش بیشتری داشته باشه
این 1 سیستم کاری هست که چندین نسل وجود داشته.همیشه هم بوده و فکت هست

آمار فروش ماهانه میاد خیلی راحت نشون میده کدوم کنسول موفق هست همون طور که تا الان با اختلاف زیاد PS4 موفق ترین کنسول هست
ماه بعد باندل Destiny The Taken King در کل دنیا و باندل Metal Gear Solid TPP برای اروپا و ژاپن بر روی PS4 داریم.اونجا هم اثر نزدیکی ناشر های بزرگ به PS4 شاهد خواهیم بود

ناشرها به سمت سونی حرکت نکردن. این سیاست سونی هست که به سمت اینجور ناشرها و بازیهای آنلاین میره. این سیاست رو سال پیش رسماً اعلام کردن و الان هم اگر دقت کنید مارکتینگ و کانتنتهای انحصار زمانی برای 3 تا بازی که دوتاشون دائماً آنلاین هستن و سومی بخاطر بخش مولتی پلیرش معروف هست رو در اختیار گرفتن. ناشر پولش رو میگیره و کاری نداره که چه کسی این پول رو میده. اما مایکروسافت چندین سال هست که در اکثر بازیهای 1st-Partyـش قسمت آنلاین هم میذاره (و گذاشته) و امسال هم بخش آنلاین برای عناوین FPS، TPS، Racing و (حالا نمیدونم گفتن داره یا نه) یه بازی 4vs1 به اسم Fable Legends داره و در کل همیشه دستش پر بوده در این زمینه و برای خود Halo 5 هم که مسابقات بزرگ برگزار میکنه با جایزه 1 میلیون دلاری و تأکید زیادی هم روی بخش Arena Multiplayer بازی دارن و ... . برای سال بعد هم که باز عناوینی از این دست مثل GeoW 4 و البته بتای Crackdown 3 رو خواهند داشت که در صورت طراحی درست میتونه حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشه و Xbox Live و قابلیتهاش رو به یک لول بالاتر ببره.

Sony Explains Strategy and Investment for PlayStation Business, Driven by PS4 and PlayStation Network | DualShockers

فروش دو ماه اخیر (کلاً چند ماه اخیر) هم نسبت به سال پیش برای XB1 خیلی بهتر شده و رشد خوبی داشته و وضعیتش بهتر شده. در مورد آمریکا هم سیاست مایکروسافت کلاً این بوده که بازیهای بزرگش رو آخر سال عرضه میکنه و مارکتینگش رو هم در همون بازه زمانی 3-4 ماه آخر سال افزایش میده و نتایج بدی هم نگرفته در این چند ساله و سال پیش هم اختلافش با PS4 در همین بازه زمانی به 500K (درست خاطرم نیست) کاهش داد.

در کل هر چی که باشه مایکروسافت همون شرکتی هست که این نوع قراردادها رو در وهله اول باب کرده و نتایجش رو هم گرفته (در چند سال گذشته) و الان هم بدون برنامه نیست.

بر منکرش لعنت ، برا همینه PS4 خیلی بهتر فروش کرده و روز به روز هم داره بهتر میشه اما خب عناوینی مثل Destiny , COD , Battlefront حکم بووست رو دارن
نمی دونم واقعا سطح انتظاراتتون از کنسولتون انقدر پایینه یا این پست ها نمایشی هستند ...

حرف فروبری تا اونجا که من متوجه شدم این نیست که شما داری ترول میکنی ( این چه طرز بحث کردنه اخه ).
موضوع اینه که این کار باعث بالا رفتن فروش PS4 میشه ، ولی خوب چی به گیمر ها میرسه ؟
هیچی ، چون کالاف به حدی میلک شده که اگه کلن انحصاری سونی هم بشه من شخصا اصلا ناراحت نمیشم ، دیگه چند تا دی ال سی رو زودتر خریدن (که همونشم نصف اینایی که دارن اخ جون اخ جون میکنن نمیخرن ) انقد ترول نداره که ؟!
از اون طرف اونایی که وان دارن چیو از دست میدن ؟ هیچی !
یکم منطقی باشید ، فروش سونی میلیاردی بشه هیچی به شما نمیرسه ، ورشکست هم بشه چیزی به شما نمیرسه .

بالاتر هم گفتم اگه به لودگی باشه من هم بلدم عین خودتون جواب بدم، همین خودت مگه پارسال نمیگفتی CoD در حال مرگه؟ :)) چی شد الان؟ :biggrin1: بگذریم از اینکه اگه کسی مشکل بینایی نداشته باشه میتونه تو متن من ببینه

من هنوزم میگم CoD برام بود و نبودش فرق نداره اما این قضیه به سلیقه من و تو مربوط نیست. مهم اصل ماجراست. یعنی عدم حمایت ناشر های بزرگ از مایکرو و در عوض امدن سمت سونی. حالا چه تو از نمایش این بازی خوشت میاد یا نه. احتمالا جز تو همه میدونن Activision چه ناشر بزرگی هست و حمایتش از سونی یعنی چی. سونی با همین برنامه ها به این فروش استثنایی رسیده. حالا با این کار ندارم که اگه مایکرو مثلا قرار دادش رو با اکتی تمدید میکرد همین خود تو میومدی در باب این حرکت فوقالعاده فیل اسپسنر چقدر پست میدادی و به به چه چه میکردی!:دی

ممد این مدل پست دادن هارو بیخیال شو. جز خودت همه میدونن داری ترول میکنی. خیلی واضحه. مثلا میخوای بگی اصلا مهم نیست و چه بهتر. تو میتونی هرجور دوست داری فکر کنی. اما مطمئن باش در اصل قضیه هیچ تغییری ایجاد نمیکنه!;)

ولی خوب چی به گیمر ها میرسه ؟

طرفداری CoD گیمر نیستن؟ فقط شماها شدید گیمر؟

ضمن اینکه موفقیت سونی یعنی بازی بیشتر و بهتر برای من. البته اگه من و دوستان گیمر محسوب بشیم!;)

من هنوزم میگم CoD برام بود و نبودش فرق نداره اما این قضیه به سلیقه من و تو مربوط نیست. مهم اصل ماجراست. یعنی عدم حمایت ناشر های بزرگ از مایکرو و در عوض امدن سمت سونی. حالا چه تو از نمایش این بازی خوشت میاد یا نه. احتمالا جز تو همه میدونن Activision چه ناشر بزرگی هست و حمایتش از سونی یعنی چی. سونی با همین برنامه ها به این فروش استثنایی رسیده. حالا با این کار ندارم که اگه مایکرو مثلا قرار دادش رو با اکتی تمدید میکرد همین خود تو میومدی در باب این حرکت فوقالعاده فیل اسپسنر چقدر پست میدادی و به به چه چه میکردی!:دی

ممد این مدل پست دادن هارو بیخیال شو. جز خودت همه میدونن داری ترول میکنی. خیلی واضحه. مثلا میخوای بگی اصلا مهم نیست و چه بهتر. تو میتونی هرجور دوست داری فکر کنی. اما مطمئن باش در اصل قضیه هیچ تغییری ایجاد نمیکنه!;)
عزیز من خب اینا چه ربطی به کامنت اول من داشت؟ به شکل خیلی واضح همون اولش نوشتم:
مسلما واسه بخش Xbox حرکت خوبی نیست چون میتونه روی فروش کنسول تاثیر منفی بزاره
مطمئنا مایکروسافت خودش میتونه این مشکل رو حل کنه و با سرمایه گذاری بیشتر رو FPS انحصاری، جای خالی محتوای انحصاری CoD رو ممکنه پر کنه. ولی اینکه فن Xbox (نه اونی که Xbox خریده، اون که فنش هست، مثلا من فن Xbox هستم و تو فن PlayStation :دی)، از نبود CoD توی کنفرانس ها خوشحال میشه اصلا عجیب نیست. همون پارسال هم که CoD رو توی E3 و GC نشون دادن من اصلا خوشحال نبودم و فقط دوست داشتم نمایش بازی زودتر تموم بشه، بیا این واسه GC :دی
خب اولین سورپرایز کنفرانس، Call of Duty تموم شد :bighug: :دی
حالا اینکه فروش کنسول کم میشه یا نمیشه، اصلا دلیلی نداره که از خوشحالی من کم بشه :دی فروش کنسول هم مهمه ولی همون طور که گفتم امسال به اندازه کافی باندل اختصاصی دارن و مسلما تلاش میکنن رفتن CoD به سمت سونی رو تا یه حدی جبران کنن.

نکته اینه که مایکروسافت خودش یه FPS داره به اسم Halo که اتفاقا این کار باعث میشه فضا باز بشه براش...
این بحث فروش بیشتر رو هم خواهشا ول کنید... اگر فروش بیشتر مهم بود که Xbox 360 خیلی خوب میفروخت، تازه این قراردادم داشت... اون موقع امضاها میشد فروش معنی نداره Boom after boom رو بچسب، اون عنوان میلک شده مهجور رو هم کی اهمیت میده...
از دست دادن این قرارداد مطمئنن ضربه میزنه اما من حاضرم CoD رو بدیم جاش Scalebound و Crackdown و بازگشت Rare رو داشته باشیم..

الان مثلا چه فرقی میکنه ؟! cod های خیلی متفاوتی عرضه میشن ؟ :| اسم cod تغییر میکنه ؟ :دی
شاید یکم ازادی های بیشتری برای سونی به وجود بیاد و یا مارکتینگ هم 1 درصد تغییر کنه ! ولی همچنان cod همونی بود که هست و فرقی نمیکنه :دی

جدا این قضیه اصلا ارزش نداره اینقدر تو سر همدیگه بزنید و انرژی صرف کنید :دی خلاصه قضیه خیل ساده و سرراسته. 10 دقیقه وقت بیجا (البته از دید ماها بیجا) به کنفرانس های سونی اضافه شد، در عوض یه Boost به نحوه فروشش وارد کرد. دیگه واسه چی این همه کش میدید قضیه رو و میپیچونید؟

حالا کسی نمیخواد این قضیه رو درک کنه و هی حرف رو میپیچونه اینور اونور، مشکل از خودشه و با صرف انرژی بیشتر، نمیتونید فرد مخاطب رو قانع کنید.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or