God of War یکی از آن فرانچایزهایی است که در قلب بسیاری از بازیکنان جای دارد. این مجموعه از نظر تجاری و امتیازات، موفقیتهای زیادی به دست آورده است و تقریبا هر نسخه از سری، جزو بهترین بازیهای سال عرضه خود بوده است. آخرین نسخه بازی یعنی God of War 2018 بهترین بازی سال 2018 شد و این دلیلی بود تا این لیست را بنویسم.
این لیست بازیهای این سری را از بدترین به بهترین رده بندی میکند. البته این به این معنی نیست که بازی بدی در سری وجود دارد، اما همانطور که در مقاله خواهید خواند، لیست با عناوینی خوب شروع می شود و سپس به عناوین شاهکار سری می رسد. این شما و این هفت بازی از سری God of War، از بدترین نسخه به بهترین نسخه!
این عنوان به شکل عجیبی به سری اضافه شد. بعد از اینکه God of War III عملا سری را خاتمه داد، مقداری ناخوشایند بود تا عنوانی بعد از آن عرضه شود،خصوصا اگر یک پیشدرآمد باشد و قصد این را داشته باشد تا همانند سه گانه اصلی موفق باشد! از بعضی جهات اما، Ascension عنوان خوبی بود، اما به هیچ وجه سطح عناوین پیش از خود نمیرسید. بازی همانند عناوین قبلی پر از خشونت است، گیمپلی بازی نیز پیروی از خود بازی، کاملا خشونت وار است و پر از ست پیسهای اکشن عظیم که سایر بازیهای ماجراجویی آن زمان را شرمنده خود میکند!
متاسفانه گاد او وار اسنشن در سایه سه گانه فوق العاده گاد او وار ماند، در حالی که انتظار می رفت بر موفقیت ان سه گانه سوار شود.یک سری ایده زیرکانه و سکانسهای خارق العاده بودند که سری رو با ان ها می شناختیم،اما در نهایت احساس می شد که سازندگان خطر و ریسک بالاتری را نمیخواهند بپذیرند و دخیل کنند(منظور نویسنده این است که سازنده ها می خواستند همان فرمول تکراری را در پیش بگیرند و ریسکی نکنند).این دقیقا بهترین راه برای دنبال کردن قدر و میزان حماسی بودن گاد او وار ۳ نیست.
God of War دو نسخه روی PSP داشت و دومین آن "شبح اسپارتا" بود. بسیاری بر این عقیدهاند که این عنوان از نظر جلوههای بصری، بهترین عنوان این کنسول دستی است و از نظر بصر، شبح اسپارتا محدودیتهای این کنسول دستی را درهم نوردید. شبح اسپارتا تمرکز ویژهای روی گذشته پر دردسر کریتوس دارد. این بازی اما در این لیست در جایگاه پایینی قرار میگیرد، زیرا از نظر داستانی، بازی عملا جایگاه خاصی در سری ندارد. بازی صرفا داستانهای فرعیای را روایت میکند که اهمیت خاصی ندارند و عملا در مقابل داستان اصلی سری، بیاهمیت و ناچیز هستند.
در عوض اما، شبح اسپارتا همه چیزهایی که باعث شده بود God of Warهای PS2 عالی باشند را مجددا به ما میداد. لحظات حماسی، گیمپلی قدرتمند و باس فایت های فوق العاده از جمله مواردی هستند که در این عنوان وجود دارند و این بازی را تبدیل به یکی از بهترین عناوین تاریخ کنسول دستی PSP می کند.
زنجیرهای الیمپوس اولین نسخه سری بود که برای PSP منتشر شد و داستان آن نیز ارتباط خیلی بیشتری به داستان اصلی سری داشت. داستان بازی ده سال پیش از اینکه کریتوس به خدمت خدایان الیمپوس در بیاید، روایت میشد، یعنی بازی پیش درآمدی برای نسخه اول بود. زنجیرهای الیمپوس پروتاگونیست عصبانی ما را در مقابل ارتش پارسها در Attica قرار میدهد.
بازی با اختلاف کمی نسبت به Ghost of Sparta به عنوان بهترین God of War کنسول دستی PSP شناخته میشود و این موضوع را مدیون باسفایتهای به یاد ماندنیتر و کریتوس خشمگین تر است که هسته احساسی داستان بازی را شکل میدهد. این بازی، یک God of War اصیل است!
بازی خارقالعاده بود! God of War روی PS2 یک انقلاب بود. این عنوان تمامی مرزهای PS2 را در هم نوردید و نوع جدیدی از بازیهای اکشن را به دنیا معرفی کرد. مقدمه داستان کریتوس منجر به اتفاقاتی شد که در نهایت به از بین رفتن خدایان الیمپوس توسط کریتوس ختم شد، اما در این عنوان همه چیز با انتقام کریتوس علیه خدای جنگ یعنی Ares شروع شد، که به کریتوس خیانت کرده بود و باعث شده بود او خانواده خود را به قتل برساند.
این یک داستان دلهره آور در عین حال ساده بود که هنوز هم مورد توجه بسیاری از طرفداران قرار دارد و به لطف سادگی آن - چه در داستان و چه در گیم پلی مستقیم - God of War ثابت کرد که بیش از حد متوسط یک هک اند اسلش است و تبدیل به یک بازی افسانه ای شد.
پایانبندی آنچه من دوست دارم آنرا سهگانه اساطیر یونانی بنامم! در این عنوان کریتوس تایتانها را در جنگ با خدایان یونانی، رهبری میکند. به دنبال این اتفاق، گیمپلی بازی پر از ستپیسها و صحنههای اکشن دیوانه وار و هیجان انگیز است. طوری که هیچوقت پیش از این در سری God of War اینگونه نبوده است.
کریتوس به دنبال خدایان میرود و تک تک خدایان باقیماندهای که بر علیه او میجنگند را از پای در میآورد. این موضوع منجر به ایجاد لحظات بینظیری شد، خصوصا بخش آغازین بازی که مو به تن آدم سیخ میکند! این حماسی است، بیعیب و نقص طراحی شده و از همه نظر فوقالعاده است.
با عرضه نسخه اول سری، سانتامونیکا خود را کاملا اثبات کرده بود. پس وقتی که God of War II آمد و به هر طریقی بهتر از بازی قبل بود، همه شگفت زده شدند! همچنین این بازی جایگاه سانتامونیکا را به عنوان یکی از غولهای صنعت گیم محکم کرد. بازیای که یکی از بهترین دنبالههای تاریخ دنیای گیم بود.
گاد او وار ۲ با یک نت بالا شروع می شود و به نوعی آن نت بالا را در کل بازی(در برخی موارد حتی بالاتر هم میبرد)حفظ می کند، و از یک لحظه اوج به لحظه دیگر به طرز کاملاً شیک و با استایل مخصوص خودش منتهی می شود. باسفایتهای بازی نیز بزرگتر و بهتر بود و داستان بازی هم بیشتر از قبل به آتش انتقامجویی کریتوس آغشته شده بود.کریتوس نیز ثابت کرد قهرمانی است که نمیتوان به راحتی با ان کنار امد. این شماره بهترین نسخه سهگانه است و یک شاهکار در دنیای گیم به حساب میآید.
احتمالا کاملا میدانستید که رتبه اول لیست این عنوان است. همه عالم و آدم میدانند که من عاشق این بازی هستم! هرچند Game of The Year من در سال ۲۰۱۸ عنوان دیگری بود، اما God of War نیز نمره ۱۰/۱۰ را از من دریافت کرد و من هنوز بر سر حرفم هستم. بازی هم دنبالهای برای اساطیر یونان به شمار میآید و هم با فاصله از اساطیر یونانی و نزدیک شدن به اساطیر نورس به گونهای سری را ریبوت میکند. من انتظارهای زیادی از این بازی داشتم و پس از بازی کردنش، تقریبا همه آنها برآورده شدند.
بخش عظیمی از این موضوع، مربوط به مسیر جدیدی بود که سانتا مونیکا برگزید و تاکید ویژهای روی رابطه کریتوس و فرزندش اتریوس داشت. هر اتفاقی در بازی بیفتد، تمرکز همیشگی بازی رابطه ی این دو نفر است و بهتر از همه، این یک سفر زیبا و تقریبا شاعرانه از پیوند بین کریتوس و فرزندش است- به عبارت دقیق تر، مردی که همه چیز خود را از دست داده است، حالا سعی میکند یک پدر باشد و فرزندی که به شدت به این پدر نیاز دارد. اشکها و خونهای زیادی ریخته شد، ولی من هیچوقت حسی که هنگام بازی کردن God of War 2018 برای اولین بار داشتم را فراموش نمیکنم. این تجربه و حس، فقط چندبار در هر دهه رخ می دهد.
آخرین ویرایش: