اونی که میگی برای PCباز ها هست اونم کسایی که میدونن چطور بازی رو مود کنن و دست کاریش کنن ، که اونم تا یه حدی بدرد میخوره و اگه زیاد بازی رو دستکاری کنیم خیلی ناپایدار میشه ، Bethesda هم تمرکزش روی قشر هاردکور نیست کی اصلا این حرف رو زده تا حالا ؟ یعنی بازی هاش رو مخصوص کسایی میده که میتونن توش دستکاری کنن تا یه محصول قابل بازی بدست بیارن ؟ خود اسکایریم نشون داده هدفشون بازی باز های هاردکور نیست ، بعد هم توی فال4 ، من از وقتی لول 20 شدم دیگه بازی اینقدر آسون شد که برام بیمعنی بود ، داستان و دنیا هنوز برام جالب بود اما بازی دیگه هیچ چلنجی برام نداشت !!!
الان این همه شرکت های دیگه RPG و اوپن ورد درست میکنن که هم از نظر ظاهری خیلی خیلی قشنگتر از بازی هایی هست که با creation engine ساخته میشن و هم این باگ ها و گلیچ های عجیبش رو ندارن !! گلیچ های این موتور و بازی هاش که دیگه یه منبع جوک اینترنتیه !! این موتور گرافیکی مال بیشتر از 10 سال پیشه که هی آپدیتش کردن و اسمش رو عوض کردن !!!! آخرش این موتور رو هر کاریش که بکنن از رده خارجه ، کلی موتور گرافیکی الان هست که قطعا از creation engine بهتر هستن از هر لحاظ ؛ حالا هر چقدر هم که میخوایم بگیم از نظر تکنیکی فلان و اگه فلان کمند رو بزنیم فلان میشه ، حقیقتش اینه که بازیی که ما براش پول میدیم باید کامل و درست به دست ما برسه نه اینکه وقتی گرفتیمش تازه باید کلی روش کار کنیم که مثل بقیه بازی های روز بشه ! حقیقتش اینه که همون فال4 هم واقعا مشکل داشت ، انیمیشن های غیرقابل باور ، محیط های خشک و یا پلاستیک مانند ، فریم ریت واقعا ضعیف ، واقعا این بازی یه چیز عالی میشد اگر موتور گرافیکیی داشت که میتونست نیاز های بازی رو برای این نسل برطرف کنه ، حداقل یه انجینی که بتونه 4 تا احساسات رو توی چهره ی کاراکتر ها نشون بده !!!
حالا هر چقدر هم که تکنیکی بشیم و تکنیک هایی که این انجین الان میتونه استفاده که رو نام ببریم ، حقیقتش اینه که توی عمل در مقایسه با انجین های دیگه هیچی برتر نداره ، اگه قرار باشه یه تک دمو با این انجین و یه تک دمو با یکی از انجین های روز (آنریل یا فراستبایت ، کرای ، ردانجین یا Luminous Studio) درست کنن ، دموی Creation حتی نمیتونه نزدیک اون انجین ها باشه ! توی تئوری میگی پا به پای اونا میاد اما توی عمل دیدیم که اصلا نمیتونه !
من مشکلم فقط و فقط با انجینشون هست Bethesda خودش کارش درسته (کم و بیش) حقیقتش اینه که هر چقدر که الان با این انجین کارشون خوبه ، با یه اینجین بروز و مناسب کارشون حتی بهتر هم میشه !
Bethesda هم تمرکزش روی قشر هاردکور نیست کی اصلا این حرف رو زده تا حالا ؟ یعنی بازی هاش رو مخصوص کسایی میده که میتونن توش دستکاری کنن تا یه محصول قابل بازی بدست بیارن ؟
شاید به جای واژه هاردکر بهتر باشه Old School بگم یا هر چیزه دیگه ... چون هر کسی از این واژه یه تعریف مخصوص به خودش را داره ...
به این دلیل میگم هاردکور که بازی را طوری ساخته که کسایی که انیمیشن و گرافیک براشون یه وسواس شده اکثرا طرفش نمیرن ... همون قشری که اکثرا از سینما یک مقداری به سمته گیم گرایش پیدا کردند و تمام انتظاراتشون از یه بازی بیشتر سمته به جلوه های ویژه و داستان هستش .. چیزی که یک بازی بدون این عناصر هم میتونه بازی تعریف بشه ... شخصا بهش میگم کژال به این دلیل که میدونم که خودم 99 درصد تفریحم بازی هستش تا جایی که از کار و زندگیم هم زدم برای بازی ... نمیگم این روش زندگی درسته یا غلط به خودم مربوطه فقط ... ولی میخواستم اینو بگم که اگر در مورده گیم صحبت میکنم ... تمام عمرم را با این مساله طی کردم ...حتی الان که سی و سه سالم تمام شده ....
دیگه دویدن و ده تا NPC را هد شات کردن در عرض 10 ثانیه و دوباره ... همون روال ..... به شخص بنده جواب نمیده ... یا از دیوار بالا رفتن و چند تا حرکت های سینمایی ... چون سال های سال این را تجربه کردم و فقط چند تا حرکت و میان پرده جدید بهش اضافه میکنند که شماره جدید از بازیشون را بدن بازار .. و خیلی هم فروش داره ... چون از همون ابتدا که هنوز Game تا این حد گسترده نبود مشخص بود که روزی قشر های دیگه(خریدار) وارد این صنعت میشن و تمرکز شرکت ها به سمت بازار کژال میره ... همون بلایی که سره صنعت سینما اومد ...
اشتباهی که عرض کردم همین هستش که شما فکر میکنید این همون انجین ده سال و اندی پیشه ... مساله اینکه تمام انجینها و نرم افزارهای گرافیکی هسته اصلی و اولیه خودشون را حفظ کردند.. و اینطور نبوده که مثلا آنریل 3 از اول پایه ریزی شده باشه ... در واقع تمام این ورژن ها ی جدید از همون هسته اولیه تشکیل شده ولی به مرور زمان تغییرات داده شده ..
من از وقتی لول 20 شدم دیگه بازی اینقدر آسون شد که برام بیمعنی بود ، داستان و دنیا هنوز برام جالب بود اما بازی دیگه هیچ چلنجی برام نداشت !!!
خیلی عجیبه .. چون لول های اولیه خیلی سریع جلو میره و برای رسیدن به لول 20 خیلی راحت نهایتا 10 ساعت لازم باشه ... من خودم نزدیک 90 که رسیدم ... تازه فهمیدم که Very Hard هم جواب نمیده و New Game را زدم ولی اینبار روی Survival .... چون تازه میشه فهمید چه لذتی داره این بازی..اون هم بعد از پاک کردن حدودا سی تا مود که واقعا بدون مدها خودش یک بازی کامل هستش و نیازی به مد برای کامل بودن نداره .. مثل این میمونه که بگیم راک استار ابزار های مدسازی را در اختیاره بقیه گزاشته که بازیش را کامل کنند ؟!!!
.شما هم اگر نقدی را مطالعه میکنی که علیه چیزی جبهه گرفته .. مطمین بشو که به صورت خیلی تخصصی و منصفانه داره این کار را میکنه و از تمام ابعاد اون بازی را امتحان کرده باشه .. هیمنطور که الان خیلی از نقدها را در مورد این بازی اگر بخونی .. متوجه میشی که در نهایت به ده درصد از کل این بازی نگاه کرده .. شخصا و خیلی های دیگه داخل بازی عناصری را دیدیم که واقعا هم قابل ذکر بودند ولی اکثر سایت هایی که امتیاز کمتر بهش داده بودند ...طوری بازی را نقد کرده بودند که انگار تا همون لول 20 پیش رفته باشند ...
مد سازها وقتی بازی عالی نباشه و طرفدارهای مخصوصه خودش را نداشته باشه هیچ وقت دست به مد سازی نمیزنند ... شما آماره فروشه فالات داخله فقط استیم یا بقیه را ببین ... شما بورو ببین که چه فیلم هایی پلیر ها پخش کردن از کار هایی که به صورت ابتکاری اون هم بدون مد داخل این بازی انجام دادند ...
اتفاقا بر عکس .... شرکتی که سورس ها و یا ابزارهای توسعه را در اختیاره بقیه قرار میده ... نشونه شجاعت و ریسک پذیری و قدرت اون شرکت هستش سبای از اشتغال زایی و پیشبرده ابزار های توسعه توسط خود مصرف کننده ها و پابلیشر های مستقل...
نه مثل خیلی کمپانی هایی که از ترس هیچ روزنه ای را باز نمیزارند که مبادا یکی تغییری داخل محصولشون بده و بعد هم ادعای امنیت و .. میکنند
همونطور که سونی بالاخره مجبور شد اجازه ساخت مد برای ورژن ps4 این بازی را بده ... خوب چرا از اول این تصمیم را نگرفته بود که آخرش مجبور بشه اشتباهش را جبران کنه ؟
در مورده ناقص بودن هم شما یه بازی که فکر میکنی کامل هستش را اسم ببر و بگو چه عناصری داشته که فکر کردید fallout 4 ناقص هستش!!!
من هم براتون لیست میکنم اینجا .. هرچند هنوز قسمت داستانیش را تموم نکرده زدم روی NewGame و سختترین حالت ...
من اگر بخوام در مورد عناصری که داخل این بازی هست توضیح بدم یه تومار در میاد !!! شما با لول 20 داریدیه بازی را تحلیل میکنید ؟!!! من لولم 90 بود و هنوز جرات نمیکنم بگم چیزی از این بازی فهمیدم ... برای همینه واژ] هاردکور را شما خیلی راحت پسوند و پیشوند میزارید ...
من دارم در مرحله.... لول دیزاینینگ داخل بازی اون هم بدونه ماد صحبت میکنم .... یعنی آزادی عمل ... یعنی پویایی و داینامیک بودن به شکلی که هیچ کدوم از بازیهای AAA یا MMO یا کلا بازی های که در این سطح هستند جرات نداشتند این آزادی و پویایی را در اختیار پلیر بزارند
اینجاست که یک عده وسیعی از پلیر ها که به صورت گذرا طرف گیم میرن شدیدا موضع میکیرند و تا جایی که میتونند برای تخریب اون بازی تموم تلاششون را میکنند ... چرا ؟ ... چون گیج شدن ....چون وسعت و امکانات و آزادی به حدی بوده که یه اصطلاح معروف میتونه اینجا به کار برده بشه ...
"ترس از ناشناخته ها"باعث فرار و محدودیت میشه ...!
در مورد باگها هم .. من بار ها و بار ها تا جایی مشکل پیدا کردم که میخواستم کلا بی خیاله بازی بشم ...ولی یه قاعده کلی هست که هر چقدر بازی گسترده تر باشه و امکانات پویای بیشتری داشته باشه .. احتمال خطای محاسباتی اتفاقی بیشتر میشه .... پس انتظار نداشته باشید این بازی را با یه بازی خطی که یک صدم این بازی هم براش زحمت نکشیدند مقایسه کنید ... اون بازی تست کردنش در مقابله این چیزی حساب نمیشه .. کما اینکه بعضی باگ ها با سخت افزار الان غیره قابل اصلاح هستند ...
داستان و دنیا هنوز برام جالب بود اما بازی دیگه هیچ چلنجی برام نداشت !!!
در آخر هم اگر چلنج واقعی نیاز داری بزار این بازی را روی Survival تا چلنجی را تجربه کنی که هیچ وقت امتحان نکردی.. چون تماما ... بازی قوانینیش تغییر میکنه ...
1-دیگه Quick Save یا کلا سیو دستی وجود نداره و برای سیو کردن مجبوری تشک یا تخت پیدا کنی..
2-دیگه خبری از تکنولوژیه غیره واقعی Fast Travel نیست ... مجبوری مثل یه بازمانده واقعی مسافت ها را با مشکلات جدید طی کنی... مشکلاتی از قبیل تشنگی و گشنگی ... خستگی و حتی فسودگی که منجر به ضعغیف شدنه سیستم دفاعی بدن میشه... مسموم شدن . بیماری های مثل بیخوابی و آلودگی های مختلف باکتریایی و ..... برای استراحت کامل نیاز به 8 ساعت خواب مداوم دارید که البته به زمان بازی حساب میشه و زمان خواب با شمارش معکوس و سریع تموم میشه .. مثل همون حالت معموله بازی
3-اضافه شدن گزینه پر کردن بطری های خالی ... از آب (از مکنده آب یا رودخانه یا ...)
4-اضافه شدنه قابلیت خودنی های کافه اینی برای لحظات حیاطی که نیاز به خواب شدید داری .. مخصوصا داخل مبارزه ...
5-اضافه شدن آنتی بیوتیک ها و کلا دارو هایی که برای بیماری های مختلف هستش...
6- تا قبل از این حتی روی درجه VeryHard خیلی راحت از دارو هایی که 0.1 کیلو گرم وزن داشتند استفاده میکردی و خوراکی ها ی سنگین .. عملا بلا اسفاده بود ... الان تازه دلیله ورکشاپ های پخت و پزی که بین راه ها بودند را میفهمی و
"اینجاست که لذت شکار و نیاز به گوشت و خوردنی معنی پیدا میکنه..."!
7-مهمات دیگه دارای وزن هستند مخصوصا فیوژن کور ها و نوک های FATMAN .... پس دیگه کیلویی نمیشه اسلحه برد و مجبور هستی تمرکزت را بزاری روی سلاح های خاصی .. یا بالستیک یا ....
و...........
من الان لول 15 هستم .. روی درجه Survival و هنوز خیلی چیز ها هست که باید برم جلو و بفهمم تازه فالات 4 یعنی چی