برای جلوگیری از این اختلافات چرا تعرفهها را اصلاح نمیکنید؟و یا از روشهایی مانند IIU، واگشایی شبکه یا اجاره دادن خطوط و یا فروش مجدد که در دنیا مرسوم بوده برای حل این مشکلات استفاده نمی کنید؟به نظر میرسد رگولاتوری چسبیده به تقسیم خط و شرینگ؟
اخیرا بحث جدیدی با حضور مخابرات و شرکتهایPAP در دستور کار کمیسیون سازمان تنظیم مقررات قرار گرفته که با تایید و تصویب آن شرایط هم برای شرکتهای ندا و هم مخابراتیها و در نهایت کاربران خانگی را آسانتر میکند.این طرح،طرح قانونمند کردن فروش حجمی است که در آن سقفی تعیین شده تا شرکتها در آن سقف بتوانند با هم رقابت کنند.با تصویب این طرح؛ وضعیت موجود هم به لحاظ تعرفهها برای کاربران نهایی و هم رقابت شرکتها تسهیل میشود.
یعنی همان اجاره پورت؟
اجاره پورت نه. در فروش حجمی مبالغ واقعیتر میشود یعنی کاربر با توجه به سقف دانلود پول میدهد.مثل تلفن که هر چقدر کاربر استفاده میکند هزینه میدهد و مبلغ ثابت ماهیانه برای کاربر ندارد.الان به صورت حجمی تعرفه خاصی نداریم. اما بزودی در فروش حجمی مبالغی برای این فروش به عنوان سقف تعریف میشود که در آن سقف شرکتها با هم رقابت میکنند.
این طرح در حال حاضر در چه مرحلهای است؟
طرح فروش حجمی یک بار در کمیسیون سازمان تنظیم مقررات مطرح شد اما ایراداتی داشت که در حال برطرف شدن است چرا که سازمان به دنبال آن است که به نقطهای برسد که نیاز به حضور در جزییات تعرفهها نداشته باشد.به عبارت دیگر بازار رقابتی خودش نرخ را تعیین کند. تنها در این صورت است که قیمتها شکسته شده و برای مصرفکننده نهایی کاهش مییابد.
با این طرح احتمال کاهش تعرفهها تا چند درصد ممکن میشود؟
یکسری هزینهها در کشور است که اجتناب ناپذیر است بخشی از هزینه اینترنت برمیگردد به قیمت کل اینترنت که زیر ساخت از شرکتها میگیرد که بین مبلغ 25 تا 30 درصد هزینههاست که حتی اگر صفر شود باز هم 25 درصد کاهش مییابد. باقی هزینهها در خود شرکت هاست مانند فضا ،برق ،امکانات و نیروی انسانی که اجتناب ناپذیرند.
تا چه اندازه امیدوارید این طرح توسط کمیسیون به تصویب برسد؟
این طرح یکبار در کمیسیون آمد و چند ایراد جزیی از آن گرفته شده که با برطرف شدن آن مجددا در کمیسیون مطرح خواهد شد و کاملا جایگزین شیوه تقسیم خط و شرینگ خواهد شد و مشترکینی که خواهان سرویس باکیفیتتر و با سرعت بالا باشد این امکان برایشان فراهم خواهد شد.