مصاحبه با Cliff Bleszinski

• Thread starter Thread starter MANIX
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

MANIX

کاربر سایت
قسمت دوم مصاحبه با Cliff Bleszinski

درود.

سايت Develop-online.net مصاحبه اي با Cliff Bleszinski داشته كه بسيار جالب شده. و صحبتهاي جالبي در مورد موتور UE3 و Cryengine شده و حتي قضيه خريداري شدن ID هم در اين مصاحبه پيگيري شده.

ويرايش:قسمت دوم هم اضافه شد.

10334-cliffbleszinski_large.jpg

بازيهاي زيادي با موتور Unreal Engine ساخته شده كه بيشتر آنها براي بزرگ سالان و اكثرا بازيهايي با درجه سني بالا هستند در اين مورد توضيح مي دهيد؟

خب... اگر شما به بازي Shadow Complex بي اندازيد متوجه مي شويد كه ما تابلو نقاشي و قلم و رنگ را به شما داديم و حال اين بستگي به شما دارد كه چگونه از آن استفاده كنيد. اگر نگاهي به بازي Borderlands بي اندازيد ميبينيد اين يك بازي Shooter است ولي بسيار زيبا به سبك Cell-shade ساخته شده.

من فكر مي كنم تكنولوژي اين نسل زماني اتفاق مي افتد كه شما بتوانيد فلزات و سنگها و نورهاي دراماتيك را به خوبي رندر كنيد و اين همراه با يك تخريب پذيري خوب كنار هم قرار گيرد كه شما بتوانيد ستونها و تير آهنها را تخريب و منفجر كنيد و اينجاست كه bump-mapping بايد كار خود را به درستي انجام دهد.

نظري هست كه مي گويد بهترين توضيح بازي از سازندگان آن Engine آن است. آيا عقيده داريد Gears of war و UT3 كه عنوانهايي براي نمايش قدرت موتور و بازيهايي رايج در سبك آينده نگرانه و به قولي فضايي بودند؟

نه . موافق نيستم. در واقع ما بازي رو ميسازيم كه انتظار داريم بازي كنيم . و سپس تكنولوژي را در محور آن پياده سازي مي كنيم.

در واقع اگر نگاهي به Gears of war 2 بي اندازيد مي بينيد ما تصميم داشتيم از اين قضيه كمي دور شويم و ما رنگهاي زنده زيادي را به بازي افزوديم.

در واقع من بازيهايي كه در آينده نه چندان دور اتفاق مي افتند را دوست دارم . عنوانهايي همانند Gears of war.

موتور جديد شركت Crytek به نظر مي رسد رقيب جديدي براي شما است. آيا اين يك قدم رو به جلو براي استفاده از موتورهاي بيشتر در بازيهاي مختلف است؟

اين حقيقت كاپيتاليسم است و اگر اين گونه رقابتها نباشد ما ديگر Tim Sweeney را نداريم كه بيايد و فرياد بزند"اوه خداي من ما بايد موتور را ارتقا بدهيم ، ما بايد در رقابت بمانيم".

بدون رقابت شما تنبل و چاق و خيلي از خود راضي مي شويد. من خوشحالم كه همچين رقابتي وجود دارد و برنامه نويسان ما را به روز نگه مي دارد.

Crytek به طور مداوم مشغول پيشرفت است و حتي جلو تر از سخت افزارهاي كنسولها حركت مي كند و آنها واقعا باهوش هستند.

ZeniMax اخيرا شركت id Software را خريد . نظرتان در اين مورد چيست؟

مغزم منفجر شد !!!. ID شركتي بود كه من اخيرا خيلي چشمم به آن بود و به خود مي گفتم اگر نتوانيم بهتر از آنها باشيم حد اقل در سطح آنها هستيم. وقتي ما Unreal Tournament را داشتيم آنها Quake 3 را داشتند و رقابت افسانه اي بين اين بازيها بود و در آخر ID مرا شوكه كرد.

وقتي ديدم اين شركت اينگونه تغيير كرد . همانند خبر بسته شدن 3D Realms واقعا شوكه شدم.

من فكر مي كنم در يك دوره طولاني مدت اين براي ID بسيار خوب است. آنها مي توانند پايدار و مستقل باشند. و همچنين قدرت آنها بيشتر هم خواهد شد.

در همين راستا آيا Epic هم قيمتي دارد؟

ما هميشه از اين يك جوك ميسازيم كه قرار است كسي ما را بخرد و آنها هر بار قيمت را بالا مي برند. مثلا Mark Rein گفت قيمت ما $1 billion dollar است. و من فكر مي كنم مارك مزخرف مي گويد چون من 2 بيليون دولار مي خواهم.

ما در حال حاظر بسيار عالي هستيم. Unreal Engine 3 بسيار براي ما پر سود است. Gears بسيار موفق بوده و من در حال حاظر در 5 پروژه شركت كرده ام. و ما هميشه آينده نگر بوده ايم.

شركتهاي مستقل زيادي بوده اند كه رو به انزوال رفته اند شما چگونه آينده را پيش بيني كرده ايد؟

من هيچ وقت فكر نمي كنم اينطور بشود. مثل يك سبك بازي مي ماند كه آنها هيچ گاه نابود نمي شوند ولي هميشه راه ديگر و جديدي را باز مي كنند . سبك Adventure ديگر مرده ولي بازيهاي زيادي هستند كه المانها اين سبك را هنوز بر ميدارند.

من فكر مي كنم اگر شا نگاهي به Epic بي اندازيد مي بينيد ما موجوديت بسيار نجيبي داريم. ما استوديو شانگهاي را داريم . ما People Can Fly را در لهستان داريم. و همچنين Chair Entertainment در Utah. ما تيم هاي كمكي بسياري داريم و 30 نفر در يك گاراج نيستيم !.

تجربه نشان داده تعداد كمي از مردم هم تغيير به وجود آورده اند و ما Gears of war را با تيمي كوچك ساختيم كه اين يك ريسك بزرگ براي ما بود.

CliffBleszinski_300.jpg

چه احساسي به شما دست مي دهد وقتي ببينيد تيم شما ضعيف و غير مستقل شده؟

من فكر مي كنم خيلي نياز است يك تيم كوچك خريداري شود و به پشت وانه اي بزرگتكيه كند و هويت خود را نگه دارد. ولي اگر به گذشته نگاه كنيد خواهيد ديد در طي اين خريدها استوديو هاي زيادي بودند كه من نمي خواهم نام ببرم كه آنها پس از خريداري شدن هويت و روح اصلي خود را از دست داده اند.

وقتي شما به كار Bungie هنگامي كه زير مجموعه ي مايكروسافت بود نگاه گنيد يك رابطه ي خوب بين آنها مي بينيد و آنها مي توانستند در دفتر خود كار كنند و هر چيري كه مي خواستند به دست مي آورند و شما واقعا دوست داريد هچين جادويي را نگه داريد.

اگر ZeniMax بداند كه آنها چكار كرده اند و اگر Bethesda صادقانه كار كند . خواهيد ديد كه ID هويت و اصل خود را خواهد داشت.

هويت يك استوديو در واقع ستون اصلي نگه دارنده آن است و شما 10 يا 15 سال با هم كار مي كنيد و حال مي توانيد همديگر را درست درك كنيد .

وقتي شما مشغول مصاحبه با كارمند جديد كه مي خواهد به Epic بپيوند هستيد . اكثرا آنها چه مي گويند؟

در واقع خيلي جالب است .باتوجه به وضع بد اقتصاد جهاني آنها براي استخدام شدن فيلمهاي زيادي از خود در مي آورند .

ما كارمندان زيادي از شركتهاي زياد ديگر داريم كه پس از پيوستن به Epic اعلام كردن اينجا بهترين جا براي كار كردن است. و مردم واقعا دوست دارند در Epic باشند و آن را يك كمال مي دانند.

قسمت دوم:

cliff_dice2008.jpg

درود.

قسمت دوم مصاحبه با Cliff Bleszinski هم امروز پخش شد كه فوق العاده شده و در مورد Ken Levine و Nintendo و Project Natal حرفهايي زده شده.

شما قبلا گفته بوديد كه
Shigeru Miyamoto بزرگترين شخصيتي است كه در طول رشد خود از او الهام گرفته ايد.فكر مي كنيد در اين نسل اين شخص بزرگ براي صنعت بازي چه كسي است؟

Ken Levine:love: فوق العاده است. او سالهاي زيادي در صنعت بازي بوده و به طور ناگهاني خود را نمايان كرد. و وقتي آتيش صنعت بازي خوابيده بود Bioshock قد علم كرد.

وقتي من براي اولين بار Bioshock رو ديدم به خودم گفتم:"اين بازي چطوري مي خواهد فروش كند؟" من آن زمان مثل يك آماتور به اين بازي نگاه مي كردم. و در نهايت پايان كار فوق العاده بود.
من با Harvey Smith-يكي از سازندگان اصلي Deus Ex-مذاكره اي داشتيم كه من در آن زمان گفتم آينده ي بازيهاي Shooter به سبك RPG است و او گفت: دقيقا موافق هستم.

من فكر مي كنم Harvey Smith فوق العاده است و Randy Pitchford هم در Gearbox طراحي بسيار حرفه اي و يك business man است. ولي من فكر مي كنم Borderlands آنچنان جالب نباشد چون شبيه به Fallout با امكانات جديد است.

پس Nintendo بزرگترين الهام دهنده ي تو در زمان رشدت بود. ولي حال كمپاني بيشتر به بازيها Casual و عامه پسند تبديل شده . آيا فكر مي كنيد آن سبك بازيها هنوز براي جوانان جذابيت دارد؟

براي كسي كه در همه جا بازي مي كند ، در خانه ، با iPhone و هرجا چيز خوبي است.

در حال حاظر فكر كردن به موزيسين ها خيلي خنده دار است كه چطوري از دست Guitar Hero كفري و عصباني شدند. (با صداي گرفته و مغرور):"اوه اين يك راه خيلي بد براي بچه ها براي ورود به صنعت بازي هستش". اونها خيلي زحمت مي كشند به كشورها و تورهاي زياد مي روند تا يك پولي به جيب بزنند و خيلي كفري هستند.

به نظر من مردم نبايد از اينكه بچه ها وارد چه كاري مي شوند ناراحت باشند.

برگرديم به نينتندو . آنها واقعا يك نقطه شروع خوب براي هر غير حرفه اي هستند. مثل فيلمهاي هر سال كه تابستان با فيلمها Popcorn و پرفروش شروع ميشه و هرچي به آخر سال نزديك مي شويم با فيلمهاي سنگين تر و حرفه اي تري رو به رو مي شويم. و نينتندو راه خوبي براي فروش هرچه بهتر Wii پيدا مرده.

چند روز پيش مادر من به من زنگ زد و گفت :"Clifford.من براي كريسمس يك Wii Fit مي خوام". و من گفتم:"خداي من واقعا اين اتفاق افتاده؟". مامانم هر روز از اون استفاده مي كنه و شما مي توانيد هر جور كه مي خواهيد در مورد Nintendo قضاوت كنيد ولي واقعيت اينه كه آنها بازار رو به دست گرفتند و در آن هم موفق بودند.

شما قبلا راجع به كنترلر هاي 360 و PS3 صحبت كرده بوديند. حالا به عنوان يك بازيساز نظرتون در مورد Project Natal چيه؟

مايكروسافت چند روز پيش از E3 پيش ما آمد و دمويي از آن را نشان داد و الان هم مشغول Ship كردن Dev kit هاي آن هستند و من فكر مي كنم اين فوق العاده است. وقتي حركات و صداي شما شناسايي ميشه واقعا يك تجربه ي ناب رو حس مي كنيد و صد البته كار با آن هم خيلي خوب است. و وقتي قرار باشه بازي براي آن بسازيد ...من كه نمي تونم عقب نشيني كنم.

bleszinski-cliff.jpg

در مورد موفقيت Natal شكي نيست ولي در مورد اينكه چقدر نو آوري توسط بازيسازان با آن همراه خواهد شد نظرتان چيست؟

به عنوان يك بازيساز. وقتي يك تكنولوژي جديد معرفي مي شود هميشه ايده هايي هم با آن همراه است. و به Ptoject Natal نگاه كنيد. اين راهي است كه Epic در آينده برنامه هايي براي آن دارد.

خيلي ها hاعتقاد دارند كه1 Gears of war بنيان گذار سبك cover-based shooter بود و نسخه دوم تكميل كننده ي آن -

در واقع WinBack اولين پايه گذار آن بود.

و Wolfenstein 3D اولين FPS بود ولي اين DooM بود كه اين سبك رو يك تكان اصلي داد.در همين راستا Gears of war سبك cover-based shooter توليد كرد.

بله درست است.

آيا در آينده باز هم از اين نوآوري ها شاهد هستيم؟

بستگي داره ولي من با اين فكر كه FPS با RPG همراه باشد فعلا جلو مي روم.

ولي منظورم اين است كه من جوكهاي در مورد Gears of war را دوست دارم و اينكه امروزه همه كاور گيري دارند. همه داستان مبني بر Co-op دارند.

ولي من هميشه با اين موضوع در گير بودم كه چگونه Gears of war مي تواند يك نقد ادبي باشد . من در مورد شكسپير حرف نمي زنم و اين يك فيلم Michael Bay گونه است.

از موقعي كه به Epic پيوستيد بزرگترين جاييزه شما چي بوده؟

صادقانه؟؟ ساختن Gears آن طور كه دلم مي خواد. در واقع Epic در گذشته همچنان در حال Fix كردن بازيهاي Unreal بود و روزي برادرم به من گفت:"بازي بعدي چيه Unreal Musical?"

همان موقع بود كه من گفتم:"خواهش مي كنم- خواهش مي كنم... ميشه يك IP جديد بسازيم؟" و بعد از آن ما موفق به اين كار شديم و 11 million بعد از آن آمد و در حال حاظر ما اينجا هستيم.

IP جديد يك رسيك است.ولي من ترجيحا ريسك كردن رو در كارم خيلي دوست دارم.

بزرگترين بلند پروازي شما براي كمپاني چي است؟

اينكه همچنان در كنار دوستان پيشرفت كنيم و ببينيم سر انجام بر سر Gears چه اتفاقي مي افتد و دنياهاي جديدي بسازيم. و ادامه كار با شريكان خود يعني People Can Fly و Chair Entertainment و ادامه بر كار بر روي كتابهاي كميك و نول و فيلم.

آخرین ویرایش:
اگر يك درصد افتخارات Remedy رو داشتن الان خودشون رو ميكشتن.
ديگه اين كه اره رو بكنن توي جارو بدن دست مردم اينقدر افتخار نداره كه !
خون خودتو کثیف نکن :دی تازه به دوران رسیده با یک بازی جو گرفته :دی

دوستان چه ربطي به Remedy داره ؟ . ايشون در مورد اين صحبت كردند كه يك شركت تازه كار نيستند. چون بيشتر استوديو هاي بازي سازي نو پا معمولا با تعداد كم و در محيط هاي غير رسمي مثل گاراژ يا زير زمين شروع به كار مي كنند.

اولا بابت مصاحبه ممنون.
ثانیا دمش گرم داش کلیفی :biggrin1:
خیلی سالاره.ازش شدیدا خوشم میاد.:love:
ما هميشه از اين يك جوك ميسازيم كه قرار است كسي ما را بخرد و آنها هر بار قيمت را بالا مي برند. مثلا Mark Rein گفت قيمت ما $1 billion dollar است. و من فكر مي كنم مارك مزخرف مي گويد چون من 2 بيليون دولار مي خواهم
خوب حالشونو گرفته دمش گرم.:baby::x:baby:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or