مصاحبه با سازندگان بازی Garshasp

• Thread starter Thread starter tourk
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

tourk

کاربر سایت
سلام

اخیرا سایت Gamersland.ir موفق شده با سازندگان بازی جنجالی Garshasp (گرشاسپ) مصاحبه ای انجام بده و در این مصاحبه به نکته های جالبی در بازی اشاره شده ، تا آخر مصاحبه بخونید و از یه بازی ناب ایرانی حمایت کنید :

Garshasp-03.jpg

GamersLand: به عنوان اولین سوال، دوست داریم کمی در مورد تیم سازنده ی بازی بدونیم، اینکه چه تعداد هستید و در هفته چقدر برای ساخت این بازی وقت صرف می کنید.

امیرحسین فصیحی: تیم اصلی تولید هم اکنون 11 نفر می باشد و حدود 5 نفر هم جدای از این تیم تاکنون برای کارهای مختلف کمک کرده اند. تیم اصلی هم اکنون بصورت تمام وقت روی این پروژه کار می کنند.

GL: آیا از حمایت مالی شخص، دولت یا گروهی خاص برخوردارید و به طور کل با چه محدودیتها و مشکلاتی در ساخت این بازی روبرو هستید؟

امیرحسین فصیحی: بنیاد ملی بازی های رایانه ای از ابتدای امسال در تولید این پروژه شریک شد و هم اکنون شریک تولید برای این بازی می باشد به نحوی که بخشی از هزینه های تولید را متقبل شدند. عمده سرمایه گذاری برای این بازی توسط خود شرکت فن افزار شریف که یک شرکت خصوصی می باشد صورت گرفته است.

GL: کمی در مورد ویژگی های داستان و کارکتر اصلی بازی برامون بگید. به نظر می رسه به نسبت سایر بازیهای ایرانی، از داستان زیباتر، جذاب تر و پیچیده تری بهره می برید. درضمن آیا داستانی که در این بازی روایت میشه از منبع خاصی برداشت شده؟

امیرحسین فصیحی: داستان بازی همانطور که از نام آن مشخص است، یکی از ماجراهای حماسی ابر پهلوان پارسی، گرشاسپ است. گرشاسپ از پهلوانان بسیار مهم اساطیر ما بوده است که کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. عمده داستانهای گرشاسپ در اوستا و همچنین کتاب گرشاسپ نامه اسدی طوسی موجود هست. آقای آرمان آرین که از نویسندگان مطرح داستانهای تاریخی هستند در تنظیم داستان بازی به ما کمک کردند.

Garshasp-17.jpg

GL: ولی مهمتر از طرح اصلی داستان شیوه ی روایت اون در طول مراحل بازیه که میتونه باعث انتقال هرچه بهتر جذابیت به گیمر بشه و این موضوع بستگی زیادی به میان پرده ها و دیالوگهای موجود در بازی داره. چه فکری برای این بخش در بازیتون کردید؟

امیرحسین فصیحی: بازی گرشاسپ در مراحل مختلف صورت می گیرد و تعدادی میان پرده (cut-scene) هم در لابلای این مراحل وجود دارد تا روایت داستان را منتقل کنند.

GL: مطمئنآ برای گیمرهای ایرانی یکی از مهمترین و جذاب ترین بخش ها در یک بازی وطنی صداگذاری میتونه باشه. برای صداگذاری و خصوصآ صداپیشگی عنوان "گرشاسپ" چه برنامه هایی دارید و تا چه حد به این بخش در بازیتون اهمیت میدید و براش وقت میذارید؟

امیرحسین فصیحی: کار صدا گذاری هنوز انجام نشده است ولی برای این منظور حتما از گویندگان حرفه ای استفاده خواهیم کرد. کماکان به دنبال شخص مورد نظر برای صدای خود گرشاسپ هستیم.

GL: کمی از سبک بازی و ویژگی ها و نوآوری های موجود در گیم پلی برامون بگید.

امیرحسین فصیحی: سبک بازی اکشن سوم شخص است. بازی بر محور عناصر مبارزه، کشف محیط و معما بنا شده است. در گیم پلی هم تلاش بر داشتن کمی نوآوری داریم که به زودی بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

GL: مراحل و محیط های بازی از نظر تنوع و وسعت چه وضعیتی رو دارند؟ آیا مراحل کاملآ خطی هستند؟

امیرحسین فصیحی: مراحل در واقع پیوسته هستند ولی از نظر نمای ظاهری چهار نوع محیط متفاوت وجود دارد. اکثر مراحل خطی است ولی در بعضی از این مرحله ها روند بازی غیر خطی می باشد. تنوع نمای مراحل عبارت است از دهکده ی کوهستانی، جنگل و باتلاق، کوهستان قلمرو دیوان و دژ.

Garshasp-11.jpg

GL: برای گرافیک بازی از چه نوع موتوری استفاده شده و گرافیکی که در نسخه ی نهایی و کامل شده ی این بازی شاهدش خواهیم بود در چه سطحی قرار داره؟

امیرحسین فصیحی: برای گرافیک، از موتور متن باز OGRE3D استفاده می کنیم. عمده کار گرافیکی با نوشتن shader های ويژه صورت می گیرد. در مورد سطح گرافیک، تلاش ما این هست که به کیفیت قابل قبولی برسیم ولی تصمیم گیری نهایی در مورد اون را فکر می کنم بازیکن ها باید بگویند.

GL: بازی در حال حاضر چه مرحله ای از تولیدرو میگذرونه و حدودآ در چه زمانی باید منتظر انتشار "گرشاسپ" باشیم؟

امیرحسین فصیحی: بازی در حال حاضر آخرین مراحل تولید را سپری می کند. امیدواریم که بازی در پاييز امسال قابل عرضه باشد.

GL: آیا با شرکت خاصی برای انتشار این بازی به توافق رسیدید؟

امیرحسین فصیحی: هنوز خیر.

GL: اخیرآ در خبرها شنیده شد که بازی شما به همراه چند بازی ایرانی دیگه در نمایشگاه معتبر GamesCom آلمان حضور داشت. برای خیلی ها جالبه که بدونند استقبال اونها از بازی های ایرانی و خصوصآ بازی شما چطور بود؟

امیرحسین فصیحی: بازی های ایرانی در قسمت Business نمایشگاه حضور داشتند. این قسمت نمایشگاه مختص به کسانی است که در این صنعت کار می کنند و برای عموم نمی باشد. از نظر کلی که تقریبا همه ی بازدیدکنندگان، از هر کشوری که بودند، تعجب می کردند و تصور نمی کردند که در ایران کسی بازی نیز تولید کند. برایشان جالب بود. حال و هوای بازی های ایرانی نیز برایشان جالب بود زیرا با تصاویری مواجه می شدند که برایشان تازگی داشت (بازی های تاریخی و اساطیری ایرانی).

بازی گرشاسپ با بازخوردهای خوبی مواجه شد که به ادامه مسیر ما در این صنعت جهت بخشی خوبی ارائه داد.

بنده وظیفه ی خودم دونستم که این مصاحبه رو در اینجا هم قرار بدم و از بزرگترین پروژه بازی سازی ایرانی حمایت کنم.

منبع

آقای آرمان آرین که از نویسندگان مطرح داستانهای تاریخی هستند در تنظیم داستان بازی به ما کمک کردند.
ادم توپیه خدایش-:love: همه نوشته هاش ر خوندم- بلاخره من یکی به ارزوم رسیدم که از روی کارش داستانی در بیاد(یعنی کلا توی نویسندگی بازی شرکت کنه):biggrin1:

به نظرم اگه میشد بازی روی PS2 با اینکه سونی هم حق انتشار بازیهاشو رایگان کرده و این کنسولم خیلی محبوبه عرضه میشد مطمئنا فروش خیلی خوبی نصیب سازنده هاش میشد خیلی بیشتر از چیزی که فکر کنند
کلا استودیویه خیلی خوبیه یک بازی دیگم داره به صورت اپیزود بر روی XBLA عرضه میشه.

به نظرم اگه میشد بازی روی PS2 با اینکه سونی هم حق انتشار بازیهاشو رایگان کرده و این کنسولم خیلی محبوبه عرضه میشد مطمئنا فروش خیلی خوبی نصیب سازنده هاش میشد خیلی بیشتر از چیزی که فکر کنند
کلا استودیویه خیلی خوبیه یک بازی دیگم داره به صورت اپیزود بر روی XBLA عرضه میشه.

موضوع اول‌ (عرضه روی PS2): سخت افزار PS2 خیلی نسبت به سخت‌افزارهای PC های امروزی (حتی یک کامپیوتر متوسط) ضعیفتره (مثلاً سرعت CPUش 300MHz هستش) که طبیعتاً توسعه بازی رو روی اون خیلی مشکل‌تر می‌کنه. در ضمن، عرضه بازی روی پلتفورمی که تا این حد متفاوته اصلاً کار ساده‌ای نیست (یعنی این جوری نیست که DevKit رو بگیری، یک compile بکنی و تموم.)

موضوع دوم: من فکر می‌کنم شما شرکت ما (فن‌افزار شریف) رو با شرکت سازنده بازی عصر پهلوانان (رسانا افزار شریف) اشتباه گرفتی.

موضوع دوم: من فکر می‌کنم شما شرکت ما (فن‌افزار شریف) رو با شرکت سازنده بازی عصر پهلوانان (رسانا افزار شریف) اشتباه گرفتی.
احتمالا چون در معرفی پروژه من دقیقا یادم نمیاد الان فن افزار بود یا رسانا افزار در هر صورت شرمنده.
البته من اونجا با آقای فصیحی که صحبت میکردم درباره پروژه جدید صحبت کردند و برای همین این موضوع رو احتمالا اشتباه گرفتم.
موضوع اول‌ (عرضه روی PS2): سخت افزار PS2 خیلی نسبت به سخت‌افزارهای PC های امروزی (حتی یک کامپیوتر متوسط) ضعیفتره (مثلاً سرعت CPUش 300MHz هستش) که طبیعتاً توسعه بازی رو روی اون خیلی مشکل‌تر می‌کنه. در ضمن، عرضه بازی روی پلتفورمی که تا این حد متفاوته اصلاً کار ساده‌ای نیست (یعنی این جوری نیست که DevKit رو بگیری، یک compile بکنی و تموم.)
توی نمایشگاه پارسال من که بازیو شخصا تست کردم به نظرم با اون چیزهایی که دیدم و عناوین تست شده روی PS2 به نظرم میشد روی این کنسول هم رلیز بشه اما خوب امسال واقعا فرق کرده و به نحوی حرف شما صحیح هست.

گرشاسب با این همه حرفی برای گفتن نداره من ملاکم بازی نو هست نه بازی سه بعدی که از بازی های دیگه تقلید کنه مغز توانمند ایرانی ها باید دور ور بازی بچرخه که هم زیبا و هم 3 بعدی نباشه چون شخصا نظرم این است که بازی 3 بعدی ایرانی ها سرمایشو ندارن که بسازن باید از سبک های جدید پیروی کنیم تا راه بیفتیم

باید از سبک های جدید پیروی کنیم تا راه بیفتیم
ميتونم بپرسم چه سبكي ؟؟

بابا من كه تا الان 4 بار رفتم نمايشگاه هر دفعه رسيدم به گرشاسپ فقط يه 10 دقيقه به تريلر ها نگاه ميكنيم بعد ميريم. امروز محسن رضايي هم اومد داشت رد ميشد گرشاسپ رو ديد كف كرده بود.
در كل تو بازي هايه ايراني كه قطعا بهترينه(فعلا) حالا شايد يكم از بازي هاي خارجي عقبتر هستش ولي اين دليل نميشه حرفي براي گفتن نداشته باشه.
اگه اين اينجوريه شمشير نادر و ..... بقيه ديگه چي هستن؟؟

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or