سلام دوستان.
چند روز قبل کارت گرافیک SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 8GB GDDR5 به صورت دست دوم خریداری کردم.
من از RX 580 خیلی تعریف شنیده بودم، برای همین ترغیب شدم بخرم. مدل SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 نسبت به بقیه مدل های بازار مقداری قوی تر بود. اما دست دوم خریداری کردم.
اول از همه مشخصات سیستم رو بگم:
CPU: Core i5 6600 3.30 Ghz 4 cores
RAM: 8G DDR4 2133 MHz
Motherboard: ASUS H170 Gaming
POWER: GREEN 530w
SSD 250
خب، موضوع از این قراره، این کارت گرافیک جوری که فکر می کردم نیست! انتظار من خیلی بیشتر بود و اصلا در حد و اندازه تعریف هائی که شنیدم نبوده!
حالا...
ممکنه چند دلیل داشته باشه:
یا کارت گرافیک مشکل داره! (مثلا به دلیل دست دوم بودن. شاید قبلا ماین کرده بودن باهاش و آسیب دیده)
یا با سیستم من همخونی نداره! (حالا ممکنه سی پی یو ضعیف باشه یا هرچیز دیگه ای)
یا واقعا ذات این کارت گرافیک همینه و من خیلی حساسیت به خرج میدم! (که باورم نمی شه بخواد این باشه)
من مانیتورم 144hz با رزولوشن 1080 هست! تنها چیزی که از این کارت گرافیک می خواستم فریم تقریبا ثابت 144 روی رزولوشن 1080 بود (حتی حاضرم تمام آپشن های گرافیکی رو کاهش بدم تا به این فریم برسم). اما این اتفاق نیوفتاد. FPS دراپ شدید دارم!
برای درک بهتر مشکل، به صورت تصویری یک نمونه تست روی بازی FORTNITE که کلا گرافیک شاخی هم نداره نشونتون میدم.
برای اینکه هیچ حرف و حدیثی نباشه، تمام تنظیمات و آپشن های گرافیکی رو low کردم. فریم رو هم UNLIMITED گذاشتم تا بالاترین و پائین ترین مقدار فریم در بازی مشخص بشه. (فرکانس مانیتور هم روی 144 هست)
با تنظیمات گرافیکی پائین وارد بازی شدم و در یک نقطه معمولی ایستادم. الان جائی که دارم نگاه می کنم یک نقطه با جزئیات گرافیکی کم هست و فریم روی 160 می چرخه! اما وقتی بر می گردم پشت سرم رو نگاه می کنم و جزئیات گرافیکی میره بالا، به شدت افت فریم پیدا می کنم در حدی که فریم به 50 می رسه! مخصوصا تو نبردها و شلوغی ها!
نسخه درایور کارت گرافیکم Adrenalin-2020-Edition-19.12.3 هست. (البته دیروز نسخه جدیدترش هم اومده)
یکم تنظیمات Adrenalin رو هم تغییر دادم. کمی بهتر شده اما طوری نیست که قابل قبول باشه! بازم دراپ دارم!
اینم تست بنچمارک که با برنامه Passmark انجام دادم. البته هر بار که می گیرم تغییر می کنه! یه بار به 9700 هم رسید! اما میانگینش همینه!
حالا تمام این توضیجات، به نظر شما کارت گرافیک مشکل داره؟ سیستم کُلی بنده ضعیفه؟ یا کارت گرافیک RX 580 کلا همینه که هست!!!
چیه داستان؟؟
اول از همه این که انتظارتون از این مدل گرافیک واقع بینانه نبوده. این کارت برای 1080p و 144 هرتز در بیشتر بازیها توان لازم رو نداره و فقط باید هدفتون با این مدل 60 هرتز باشه.
دوم این که Fortnite گزینه یمناسبی برای سنجش توان نیست به علت موتور گرافیکی سنگین بازی که هنوز هم بعد از کلی بهبود بهترین راندمان رو نداره نسبت به کیفیت بصری بازی.
سوم این که برای بنچمارک گرفتن و اطمینان از صحت و سلامت کارت باید از 3DMark استفاده کنید. بنچمارکهای مختلف رو چند بار اجرا کنید و نتایجش آنلاینش رو بررسی کنید. اگر نتایج بالای 80 یا 90 درصد از سیستمهای مشابه ثبت شد یعنی این که کارتتون نرمال کار می کنه.
چهارم این که پردازنده بنا به پردازش موتور بازی میتونه توی افت فریم موثر باشه کمابیش. اما پردازندهی شما هنوز هم تا حدی توان لازم رو برای این کارت گرافیکی در اختیار داره.
رم سیستم رو ننوشتید تک ماجوله یا دوتا ماجول. ممکنه اصلا گاف اصلی این انتخاب قطعات همینجا باشه!