کی گفته باید پلتفرم خاصی رو ول کنی؟ قرار نیست بیخیال چیزی بشی، صد تا لانچر همزمان نصب میکنی همه رو هم همزمان باز میکنی بینشون alt+tab میکنی کسیم کارت نداره.
خب همین دیگه.
برای کسی که مثل خودت فکر میکنه استیم یک لانچر دیگست.
اما برای یکی که روش چندصد یا چندهزار بازی داره یک پلتفرمه.
تا وقتی که به استیم به عنوان یک لانچر دیگه نگاه میکنی خب هیچ کس نمیتونه قانعت کنه که بین اپیک استور، GOG ، استیم و یک لانچری مثل پلی نایت تفاوتی وجود داره.
روی این حساب بین بازی کرکی ، اشتراکی ، خرید اوریجینال روی استورها هم حتما تفاوتی نیست.
اصلا چرا بازیها رو روی استیم بخریم؟
کرکی بازی میکنیم که لانچر هم نخواد ، چه کاریه؟
ته این حرفت میرسه به این.
مشکل اینجاست که پی سی گیمر ها دوست ندارن یه استودیو یا ناشر بازی های خودش رو خارج از استیم عرضه کنه حتی روی پلتفرم خودش. این حرفای امکانات و فلان همش از بیخ الکیه. میخوای نهایت چند ساعت فلان انحصاری (که تازه اکثر سینگل پلیر هم هستن و فرندلیست و غیره هیچ ارزشی نداره) رو بازی کنی دوباره استیم رو باز کنی برگردی سراغ هزار تا بازی دیگه که قبلا خریدی.
این هم در ادامه همون طرز فکریه که میگه استیم یک لانچر دیگست.
من تو این چندسال اخیر چندباری بابت همین که مسئله اپیک استور رو میزنی تو سر PC گیمری که وابسته به استیمه نقل قولت کردم ولی اصلا نمیخوای دل بدی.
با اجازت من دقیقا همون PC گیمری هستم که به هیچ وجه روی استور دیگه ای روی PC پول برای بازی نمیدم.
یعنی ترجیهم اینه وگرنه همه بازیهای EA رو تا قبل اینکه برگرده به استیم خریدم ، همینطور بازیهای بلیزارد رو روی بتل نت.
چون آلترناتیو دیگه ای نبوده.
این برای باقی پلیرهای استیم و PC هم صادقه.
همه اونجا بازیهاشون رو خریدن ، هیچ کس نمیگفت که روی بتل نت یا اوریجین بازی رو نخرید چون سال بعد میاد به استیم.
طی تقریبا 10 سال هر PC پلیری که طرفداره بتلفیلد ،نیدفور اسپید یا فیفا بوده روی اوریجین بازیهاش رو خریده.
WOW پلیر ها ، دیابلو و استارکرفت بازها میلیون ها دلار روی بتل نت هزینه کردن ، حتما همه اینها اکانت استیم هم داشتن و پلیر استیم بودن.
کی میگه که پلیرهای استیم جای دیگه هزینه نمیکنن و بازیها رو نمیخرن؟
جوابش اینه که اون بازیها لانچر خود ناشر بوده و تصمیم ناشر بوده که این رو استور انحصاری خودشون منتشرش کنن.
من استیم گیمر خب آرزوم بوده که بازیهاشون رو روی استیم هم منتشر کنن ولی اکثر بازیهاشون رو که طرفدارشون بودم تو لانچ میخریدم.
میگم چون آلترناتیو دیگه ای نبود ، قرار نبود اون بازیها بعد یکسال برای استیم هم منتشر بشن.
پس فکر میکنی این فروش میلیونی بازیهای PC این کمپانیها رو کی رقم میزده؟
کنسول گیمرها روی PC فیفا و بتلفیلد میخریدن؟
یا دیابلوها ، استارکرفتها ، اورواچ رو مریخیها روی PC خریدن و پول شارژ ماهیانه WOW رو پرداخت میکردن؟
در نتیجه این موردی که داری اشاره میکنی فقط منظورت اپیک استوره که چرا پلیرهای استیم بازیها رو اونجا نمیخرن؟
این رو به استور دیگه بسط نده.
این رو نمیتونی به استورهای دیگه مثل بتل نت ، اوریجین ارتباط بدی ( یوبی که یه دوره کوتاه اینطور بود و خب برگشت).
حالا بزار من طرز فکر یه استیم پلیر که بالای 95 درصد بازیهاش رو تو استیم خریده برای چندمین بار برات توضیح بدم که چرا علاقه ای به خرید روی اپیک استور ندارم.
استیم برای من آرشیو بازیهامه ، پروفایل گیمینگمه ، پلی تایم بازیهام همه اونجاست ، اچیومنت بازیها (البته من اهل اچیومنت و... نیستم) ، اونجا تمام بازیهام رو با خانواده و دوستهام Share کردم(فمیلی شیر) .
برعکس چیزی که میگی تو انجمن های استیم کاملا درش فعالم ، شاید برای پلیری مثل تو این بی معنی باشه.
20 ساله که فرند لیستهام رو درش شکل دادم ، با هم بزرگ شدیم و کلی خاطره داریم.
از طرفی جشنواره هاش مثل استیم فست ، تخفیف های دوره ای و مناسبتی ، پلی تست هاش ، خرید کردن راحت و مستقیم ، مارکت برای خرید و فروش آیتم هاو... همه از سرویس های پر استفادمه.
اگه استفاده نمیکنی خب مشکلی نداره ، اما این رو به همه نسبت نده.
غیر از این بهترین ، پالیش ترین و یوزرفرندلی ترین استور روی پی سیه.
به نظرت یکی مثل من چرا باید بره بازیهاش رو روی اپیک استور بخره؟
لانچری که به جای اینکه چند میلیون دلار روی برنامش کار کنه و از این حالت لخت و کچل در بیاره ، سعی میکنه بره ناشرها و استودیهای دیگه رو بخره و بازیهاشون رو گروگان بگیره که پلیرهای استیم رو مجاب کنه که برن اونجا بازی رو بخرن!
باید دیوانه باشم که این کار رو بکنم.
صبر میکنم سال بعد برای استیم منتشر بشه و خب اگه خواستم بازی رو میخرم.
اون هم روی پلتفرمی که همه بازیهام رو خریدم ، تو لایبرریم بر اساس سبک مرتبشون کردم و با خانواده و دوستهام به اشتراک گذاشتم و... همه اونچه که بالاتر گفتم.
=========
اپیک تو این سالها اگه یه حرکت درست کرده باشه اون نقش ناشر رو بازی کردن برای Alan Wake 2 بود که اتفاقا کارش عالی بود ، دمش هم گرم.
به جای اینکه پول بپاشه و بازیهای ثردپارتی رو انحصاری یک ساله کنه از اول باید میرفت سمت ناشر شدن و با انحصاری کردن بازیهای خودش پلیرها رو مجاب میکرد که جذب استورش بشن.
همون کاری که EA ، بلیزارد و مدت کوتاهی یوبی انجام دادن و باهاش استور خودشون رو آوردن بالا.
باقی پستت رو هم دیگه جوابی براش ندم ، خیلی طولانی شد.
چیز جدیدی نمیتونم بگم که خودت ندونی و تو متن بالا نباشه یا کاربرهای دیگه عنوان نکرده باشن.
مطمئنا باز هم سر سری میخونی و اونچیزی که بهش باور داری رو تکرار میکنی.
ولی هدفم از نوشتنش این بود که این متن رو یه جایی بوکمارک کن و هر وقت برات سوال پیش اومد یا خواستی جایی کامنتی در این مورد بنویسی ... بیای یه دور دیگه بخونیش.
شاید نیاز نباشه این همه خودت رو تکرار کنی که بگی مشتری های استیم عجیب و غریب هستن و جایی غیر از استیم بازی نمیخرن.
==========
حالا من ازت یه سوال میپرسم ، چرا یکی مثل من باید به جای استیم روی اپیک استور بازی بخره؟