مت بوتی: مایکروسافت کنسول‌های دیگر را بزرگترین رقیب خود نمی‌بیند

• Thread starter Thread starter Adam
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Adam

عضو تحریریه
matbooty.jpg

رئیس استودیوهای ایکس‌باکس ادعا کرده است که مایکروسافت دیگر کنسول‌های دیگر را بزرگترین رقیب خود نمی‌بیند.

مت بوتی، رئیس بخش محتوای بازی و استودیوهای ایکس‌باکس، در مصاحبه‌ای با نیویورک تایمز، که همزمان با انتشار خبر عرضه بازی تاریخی و پرچمدار ایکس‌باکس، هیلو، برای اولین بار برای پلی‌استیشن منتشر شد، در مورد استراتژی چند پلتفرمی بخش بازی صحبت کرد. همچنین اوایل این ماه، سارا باند، رئیس ایکس‌باکس، ایده بازی‌های انحصاری را منسوخ خواند.

بوتی در مورد این تصمیم ادعا کرد که مصرف‌کنندگان دیگر وابستگی شدیدی به دستگاه‌هایی که برای بازی استفاده می‌کنند، ندارند. او گفت: همه ما به دنبال تعامل با مردم در جایی (دستگاه) هستیم که هستند. بزرگترین رقیب ما کنسول دیگری نیست. ما بیشتر با همه چیز از تیک‌تاک گرفته تا فیلم‌ها رقابت می‌کنیم.

در همان مصاحبه، بوتی به طور خلاصه در مورد اخراج ۹۰۰۰ نفر از کارکنان شرکت در اوایل امسال که منجر به لغو بازی‌های متعدد و تعطیلی The Initiative شد، اظهار نظر کرد. بوتی گفت: اخراج کارکنان دشوار است. آنها بخشی از مدیریت کسب و کار ما هستند.

یادمه این حرفو قدیم فن های اکس باکس تو همین فروم هم میزدن. بعد چندتا جمع و تفریق و بدست آوردن گردش مالی سالیانه مایکروسافت نتیجه میگرفتن رقیبشون فقط کمپانی های بزرگ نفتی هستن نه سونی.

اینا علی رغم صرف 100 میلیارد دلار نتونستن با یه کنسول رقابت کنن عاقبتشون ختم شد به نکشی و حراج انحصاری ها تو شنبه بازار نیویورک، بعد حالا احساس میکنن رقابتشون با کنسول نیست و باید با تیک تاک و فیلم رقابت کنن؟ صنعتی و سنتی با هم؟

بوتی در مورد این تصمیم ادعا کرد که مصرف‌کنندگان دیگر وابستگی شدیدی به دستگاه‌هایی که برای بازی استفاده می‌کنند، ندارند.
این حقیقت رو از فروش فاجعه بار کنسول خودش فهمیده یا از رکورد فروش کنسول رقبا ؟! :)
شده همون مثل معروف گربه و گوشت

Photo_1761423902270.jpg

آخرین ویرایش:
یادمه این حرفو قدیم فن های اکس باکس تو همین فروم هم میزدن. بعد چندتا جمع و تفریق و بدست آوردن گردش مالی سالیانه مایکروسافت نتیجه میگرفتن رقیبشون فقط کمپانی های بزرگ نفتی هستن نه سونی.

اینا علی رغم صرف 100 میلیارد دلار نتونستن با یه کنسول رقابت کنن عاقبتشون ختم شد به نکشی و حراج انحصاری ها تو شنبه بازار نیویورک، بعد حالا احساس میکنن رقابتشون با کنسول نیست و باید با تیک تاک و فیلم رقابت کنن؟ صنعتی و سنتی با هم؟

فکر کنم منظورشونو اشتباه متوجه شدی
همون کاری که نینتندو تو نسل ۷ کرد و دارن انجام میدن
نینتندو با اینکه یه کمپانی خیلی قدیمیه و با قسمت حداقل ۱۳۰ ساله
و کنسول می‌ساخت
از گیم تی وی به بعد
که کنسول میکرو و سوپر نینتندو پرفروش بود و برنده نسل
ولی کنسول‌های خونگی ویترال وی یا ویژال بوی ، نینتندو ۶۴ و گیم کیوبش موفق نبود

تو نسل ۷ تصمیم گرفت یه قانونی برای خودشون گذاشتن به نام سیاست اقیانوس آبی
گفتم ما دیگه از چرخه رقابت کنسولی با کمپانی دیگه خارج میشیم
ما بازار بزرگ و هدف خودمونو داریم ما تمرکزمونو ز گرافیک محوری خارج می‌کنیم میایم تمرکزو می‌ذاریم روی گیم پلی و شخصیت پردازی و غیره
و ....
نمیگم تو همه موارد ولی تو اکثر موارد بعد از اون موفق شد
هم تو wii , هم ds , هم 3ds , هم سوییچ
و سوییچ ۲ یعنی کنسول‌هایی که با همون سیاست به وجود آمدند
فقط wii u موفق نبود
به خاطر تصمیمات اشتباهی مدیریتی و عدم مارکتینگ درست حسابی و غیره بود

مایکروسافت هم همون سیستمو می‌خواد پیاده کنه ولی مسیرش یه چیز دیگست

دلیل این همه پیچوندن لقمه دور سر رو از سمت مایکروسافت نمیفهمم!

مایکروسافت تو بازار کنسولی شکست خورد ولی نمیتونه، نمیخواد یا روش نمیشه محرز بیاد اینو بیان کنه. برای همین هی سیاست هاش عوض میشه. یه بار میشه نتفلیکس دنیای گیم یه بار تو رقابت سه نفره چهارم میشه!!! یه بار میگه رقیبم گوگل و اپله، یه بار میگه میخوایم سونی رو از دور خارج کنیم، یه بار میگه تیک تاک و سینما رقبای ما هستن!

الانم که زده تو کار کنسول دستی ساخت شرکت های ثرد پارتی و دانگل و نرم افزار برای اجرای کلود و کنسول هیبریدی!

در اصل همون ناشره و خلاص. فقط جرعت خارج شدن از بازار کنسولی رو نداره که انشاا... اون رو هم به لطف قیمت گذاری +1000 دلاری کنسول بعدی با موفقیت انجام میده و ایکس باکس هم به لیست این وب سایت اضافه میشه:

Microsoft Graveyard

نکته جالب اینجاست که همین مت بوتی توی ایمیل لو رفته‌ای که سال ۲۰۱۹ به مدیر ارشد مالی مایکروسافت زده بود، با ذوق و شوق در مورد ترکوندن سونی و بیرون انداختن این شرکت از صنعت بازی صحبت کرده بود:

e68d26_25sdxc3.jpg

کلاً یکی از مهم‌ترین دلایل هزینه‌های نجومی مایکروسافت همین بود که سونی بند و بساطش رو جمع کنه بره. به خاطر همین هم بانو سارا باند می‌رفت جلوی عبارت XBOX EXCLUSIVE (که ابعاد حروفش از خود Starfield هم بزرگ‌تر بود! :دی) ژست قهرمانانه در حد فاتحان قله اورست می‌گرفت، ولی الآن می‌گه انحصاری اخ و پیفه! :دی

55c526_25sad3.jpg

یا فیل اسپنسر توی ایمیل لو رفته‌ای که سال ۲۰۲۰ به ساتیا نادلا زده بود، همچین چیزهایی گفته بود:
حاج‌آقا نادلا، واقعاً نمی‌تونم جلوی خودم رو بگیرم و باید حتماً این حرف‌ها رو بزنم!
با نزدیک شدن به زمان معرفی PS5 داشتم از استرس به مرز شهادت می‌رسیدم ولی چند ساعت بعد از معرفی این کنسول که آب‌ها از آسیاب افتاد و مشخصاتش اعلام شد و واکنش ملت رو دیدم، باید بگم که به تیم خودمون افتخار می‌کنم. محصولی آماده کردیم که نه‌تنها از نظر سخت‌افزاری، بلکه نرم‌افزاری و سرویس هم از پلتفرم سونی بهتره و شرایط برای پیروزی ما آماده شده. با اینکه نباید ذوق‌زده بشیم و هنوز برنده نشدیم، ولی روز خیلی خوبی برای اکس‌باکس بود (روز معرفی PS5).

025126_25123.jpg

ولی در نهایت نشد دیگه. حالا هم شرکتی که یه روزی حتی نسخه نسل نهم Psychonauts 2 رو انحصار کنسولی اکس‌باکس کرده بود و در این حد رقابت با PS5 براشون مهم بود، حالت درویش‌مانند به خودش می‌گیره و می‌گه ما خیلی خاکی هستیم و اصلاً انحصاری چی هست و بیاین همه دور یه میز بشینیم غذا بخوریم و... :دی

فکر کنم منظورشونو اشتباه متوجه شدی
همون کاری که نینتندو تو نسل ۷ کرد و دارن انجام میدن
نینتندو با اینکه یه کمپانی خیلی قدیمیه و با قسمت حداقل ۱۳۰ ساله
و کنسول می‌ساخت
از گیم تی وی به بعد
که کنسول میکرو و سوپر نینتندو پرفروش بود و برنده نسل
ولی کنسول‌های خونگی ویترال وی یا ویژال بوی ، نینتندو ۶۴ و گیم کیوبش موفق نبود

تو نسل ۷ تصمیم گرفت یه قانونی برای خودشون گذاشتن به نام سیاست اقیانوس آبی
گفتم ما دیگه از چرخه رقابت کنسولی با کمپانی دیگه خارج میشیم
ما بازار بزرگ و هدف خودمونو داریم ما تمرکزمونو ز گرافیک محوری خارج می‌کنیم میایم تمرکزو می‌ذاریم روی گیم پلی و شخصیت پردازی و غیره
و ....
نمیگم تو همه موارد ولی تو اکثر موارد بعد از اون موفق شد
هم تو wii , هم ds , هم 3ds , هم سوییچ
و سوییچ ۲ یعنی کنسول‌هایی که با همون سیاست به وجود آمدند
فقط wii u موفق نبود
به خاطر تصمیمات اشتباهی مدیریتی و عدم مارکتینگ درست حسابی و غیره بود

مایکروسافت هم همون سیستمو می‌خواد پیاده کنه ولی مسیرش یه چیز دیگست

برادر Blue Ocean و Red Ocean و کلا کاری که نینتندو کرد یه کانسپت دیگه است. فلسفه بلو اوشن میگه بری جایی از دریا ماهی بگیری که دعوا وجود نداره، در نتیجه نینتندو مخاطبینش رو تغییر داد و گفت من چون تو بخش هاردکورها یحتمل نمیتونم رقابت کنم میرم برای خودم یه بازار تازه میسازم و کژوال گیمرهارو میکشم سمت خودم + یه سری که فن بازی های خاص خودم هستن و نه تنها از رقابت خلاص میشم که طیف گسترده تری از مشتری های بلقوه رو هم جذب میکنم. موفق هم شد با این سیاست و عین چی کنسول میفروشه و شماره یکه و دمشم گرم. اما مایکروسافت از بین سه رقیب چهارم شده، الان میگه دیگه رقابت ما با یه کنسول نیست و تو ابعاد بزرگ تر میخوایم کار کنیم! حالا زمان نشون میده به کجا میرسن و فقط خدا میدونه وقتی تپه های جدید رو هم آباد کردن میان چه تز تازه ای میدن و وانمود میکنن از بس خفنن دارن این کارهارو میکنن.

نکته جالب اینجاست که همین مت بوتی توی ایمیل لو رفته‌ای که سال ۲۰۱۹ به مدیر ارشد مالی مایکروسافت زده بود، با ذوق و شوق در مورد ترکوندن سونی و بیرون انداختن این شرکت از صنعت بازی صحبت کرده بود:

e68d26_25sdxc3.jpg

کلاً یکی از مهم‌ترین دلایل هزینه‌های نجومی مایکروسافت همین بود که سونی بند و بساطش رو جمع کنه بره. به خاطر همین هم بانو سارا باند می‌رفت جلوی عبارت XBOX EXCLUSIVE (که ابعاد حروفش از خود Starfield هم بزرگ‌تر بود! :دی) ژست قهرمانانه در حد فاتحان قله اورست می‌گرفت، ولی الآن می‌گه انحصاری اخ و پیفه! :دی

55c526_25sad3.jpg

یا فیل اسپنسر توی ایمیل لو رفته‌ای که سال ۲۰۲۰ به ساتیا نادلا زده بود، همچین چیزهایی گفته بود:
حاج‌آقا نادلا، واقعاً نمی‌تونم جلوی خودم رو بگیرم و باید حتماً این حرف‌ها رو بزنم!
با نزدیک شدن به زمان معرفی PS5 داشتم از استرس به مرز شهادت می‌رسیدم ولی چند ساعت بعد از معرفی این کنسول که آب‌ها از آسیاب افتاد و مشخصاتش اعلام شد و واکنش ملت رو دیدم، باید بگم که به تیم خودمون افتخار می‌کنم. محصولی آماده کردیم که نه‌تنها از نظر سخت‌افزاری، بلکه نرم‌افزاری و سرویس هم از پلتفرم سونی بهتره و شرایط برای پیروزی ما آماده شده. با اینکه نباید ذوق‌زده بشیم و هنوز برنده نشدیم، ولی روز خیلی خوبی برای اکس‌باکس بود (روز معرفی PS5).

025126_25123.jpg

ولی در نهایت نشد دیگه. حالا هم شرکتی که یه روزی حتی نسخه نسل نهم Psychonauts 2 رو انحصار کنسولی اکس‌باکس کرده بود و در این حد رقابت با PS5 براشون مهم بود، حالت درویش‌مانند به خودش می‌گیره و می‌گه ما خیلی خاکی هستیم و اصلاً انحصاری چی هست و بیاین همه دور یه میز بشینیم غذا بخوریم و... :دی

آریا فاجعه ترین خود آیت الله اسپنسر موقع خرید بتزدا بود. اول میگفت بازی هاش انحصاری نمیشن. بعد گفت کیس بای کیس بررسی میشن و وقتی خرید نهایی شد گفت همش انحصاریه و اینکارو برای تنبیه سونی نمیکنیم بلکه بخشی از بیزنسمون هست. اون موقع ایده انحصاری منسوخ نبود و جناب بوتی هم هنوز نتیجه نگرفته بودن سطحشون خیلی بالاست و باید از رقابت با کنسول ها دست بردارن. اما خوب نتیجه این غرور + پول زیاد + حماقت جوری شد که نتنها بازی های بتزدا که مجبور شدن انحصاری های خودشون و بازی هایی رو برای PS بدن که نماد Xbox بود.

حالت درویش‌مانند به خودش می‌گیره و می‌گه ما خیلی خاکی هستیم و اصلاً انحصاری چی هست و بیاین همه دور یه میز بشینیم غذا بخوریم و... :دی
نام و کد میز:

انحصاری اخر :دی

1f5ram (1) (1)-overlay.png

مبتذل تر از این کمپانی نداریم توی تاریخ صنعت گیم! یه مشت بی سواد بزدل که رقابت بلد نبودن و فقط با کثافت کاری و عوضی بازی ۴ نسل دووم آوردن!
یکی نیست بگه نینتندو و سونی یجوری توی کاستون گذاشتن که عملا دیگه جایی توی این صنعت ندارین! اونقدر حقیر شدین که ۳تا نمادتونو روی پلتفرم رقیب عرضه میکنین بلکه بتونین دووم بیارین!
حال بهم زن تر از اینا نیست واقعا! تنها دستاوردشون بعد ۴ نسل شده همین که از هزار کیلومتری بوی‌ گندشون به مشام آدم میرسه. یکم دیگه شکست بخورن میگه رقیب ما بازار بورس آمریکاس نه صنعت گیم!
پذیرفتن شکست شجاعت می خواد که کار هر بزدلی نیست. ابرکمپانی ای که به قول فن هاش می خواست تمام ناشرین رو با پول خردش خریداری کنه و سونی رو بوکوشه، الان به فلاکتی افتاده که کاسه گداییش جلوی سونی پهنه. درسته با سگا و خروجش از بازار کنسولی مقایسه می کنیم ولی از هر طرف نگاه کنی سگا واقعا برای برندو IPهاش زحمت کشید و در پایان کار با تمام کاستی ها، خروج باشکوهی از بازار رقابت کنسولی داشت

با همین چپ زنی و ضد و نقیض گوییا، سونی رو گیجش کردن جوری که وا داد و از دژ انحصارش کشیدنش پایین.
این که تو بیزنس دنبال صداقت و مرام معرفت و لوتی گری میگردی خیلی کیوت و دوست داشتنیه‌
بخدا بعضی وقتا فکر میکنم داری مایکروسافت رو ترول میکنی با این مدل حرف زدن و هدفت اصلا سونی نیست
اگه تا امروز شک داشتم هم الان با این کامنت مشخص شد :))

کیه که قبول کنه آریا. اتفاقا تو اون دوران بچه‌ها‌ی اکس‌باکس فن فروم هم چپ و راست تو تاپیکا مینوشتن آقا سونی چند؟ بنویسید قیمتشو میخوایم بخریمشون بعدم تعطیلشون کنیم :D یعنی از نابود کردن سونی رسیدن به اینکه نه انحصاری خووبه نه رقیب ما هستند. هر چی سارا باند و مت بوتی و فیل اسپنسر بگن. مفاخر گیمینگ :D فیل اسپنسر بنده خدا کرک و پرش ریخته. چیزی نمیگه دیگه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or