خبر رسمی مایکروسافت شرکت اکتیویژن را به مبلغ ۶۸ میلیارد دلار خرید | آپدیت : اکتیویژن بیلیزارد به صورت رسمی به خانواده Xbox ملحق شد

• Thread starter Thread starter Z-fan
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Z-fan

▲‌ Triforce of Wisdom ▲
ناظم انجمن
1642512253475.png
به گزارش منابع داخلی وال استریت ژورنال، گویا مایکروسافت توانسته به عقد قرارداد برای خرید اکتیویژن نزدیک شود.
اطلاعات بیشتری فعلا در دسترس نیست و علی رغم منبع معتبر، هنوز نمی توان صحت کامل این قرارداد را تایید کرد

به گفته Dina Bass خبرنگار وبگاه بلومبرگ، ارزش این قرارداد قریب به هفتاد میلیارد دلار تخمین زده شده

ادیت: رسمی شد. مایکروسافت، شرکت اکتیویژن بیلزارد +کینگ رو به زیر مجموعه های خودش اضافه کرد

1642512789894.png

اطلاعات تکمیلی

طبق گفته فیل اسپنسر، از زمان عقد رسمی قرارداد، مدیران اکتیویژن مستقیم گزارشات شون رو به فیل اسپنسر باید ارائه بدن
و این جور که مشخصه حداقل تا زمان عقد رسمی قرارداد، بابی کاتیک کماکان رییس اکتیویژن بلیزارد باقی خواهد ماند

به گفته بابی کاتیک، تاریخ عقد رسمی این قرارداد تو سال مالی 2023 (از جولای 2022 تا ژوئن 2023) تخمین زده میشه
تا اون زمان، اکتیویژن کماکان به فعالیت مستقل خودش زیر نظر بابی کاتیک ادامه میده

آپدیت [20 بهمن]: طبق بیانیه مایکروسافت، کمپانی نه تنها به قراردادهای قبلی پیرامون عرضه فرنچایز Call of Duty روی کنسول های پلی استیشن وفادار میمونه، بلکه بعد از اتمام این قراردادها به عرضه عناوین COD و دیگر بازی های محبوب اکتیویژن روی پلی استیشن ادامه داده و علاقمنده که این رویه رو برای کنسول های نینتندو هم پیش بگیره

بالاخره نبردهای حقوقی مایکروسافت با آمریکا و FTC به انتهای خود رسید

بعد از یک سال و هفت ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس، با مجموعه اکتیویژن بلیزارد و گرفتن تاییدیه های متعدد از کشورهای مختلف و علی رغم مخالفت بریتانیا
نهایتا بعد از یک نبرد حقوقی طولانی با کمیسیون تجارت آمریکا (FTC) بر سر قانونی بودن و عادلانه بودن این ادغام، در تاریخ 11 جولای 2023، با رای مثبت قاضی دادگاه به نفع مایکروسافت، بالاخره این قرارداد یک قدم دیگر به عملی شدن نزدیک تر شد.
حال تنها مانع بین مایکروسافت و این قرارداد، مخالفت CMA و بریتانیا است که گویا قرار است دوباره به مرحله مذاکره کشیده شود.

در نهایت در تاریخ اکتبر 2023 اکتیویژن بلیزارد به ایکس باکس ملحق شد

بعد از یک سال و ده ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس با مجموعه اکتیویژن بلیزارد تنها مانعی که بر سر راه هر دو کمپانی بود، تاییدیه CMA بریتانیا بود.
این امر نیز بعد از تعهد مایکروسافت در زمینه بخش کلاود و انعقاد قرارداد و دادن حق امتیاز به یوبیسافت برای انتشار بازی های کلاود در اروپا، در نهایت مایکروسافت موفق شد تاییدیه بریتانیا را نیز از آن خود کند
و بالاخره با دادن تریلری از طرفی مایکروسافت خبر ملحق شدن اکتیویژن به مایکروسافت به صورت رسمی تایید شد.

آخرین ویرایش:
مگه قراره برای یه پلتفرم جدید منتشر بشه که پورتش انقدر زمان ببره؟ دیگه معماری و apiهای اصلی کنسول ها که قرار نیست از بیخ عوض بشه، صرفا یه آپدیت گرافیکیه. این چیزی بود که اول این نسل به چشم دیدیم دیگه، اکثر بازیها به صورت بکوارد رو کنسول ها اجرا میشدن بعد به مرور آپدیت های نسل بعدی گرفتن از ارتقای رز و فریم ساده تا آپگریدهای گرافیکی (بسته به تصمیمات سازنده). کاری بود که تیمهای کوچیک هم انجام دادن تیم چندهزار نفری کالاف نتونه؟
تازه این worst case scenario بود، سونی ۶ ماه-یک سال زودتر میتونه دوکیت رو در اختیار اکتیویژن قرار بده چون بالاخر خودش تو اون بازه زمانی قراره از مشخصات کنسول رونمایی کنه و مایکروسافت هم نمیتونه تو ۶ ماه کنسولش رو تغییری بده
اول در مورد worst case scenario بگم، یه روزی نماینده amd تو سالن نمایش بود برا رونمایی از ایکس باکس، تو ثانیه آخر چشمشو باز کرد، دید کنسولی که قرار بود توسط amd بیاد، cpu اش شده مال اینتل، اولا بحث فقط سخت افزار خالی نیست و نرم افزار و کنترلر و ... هم هست
کارت گرافیک داریم که انویذیا ساخت، نسخه هاش بیرونه ولی عرضه رسمی نشد، لحظه آخر. 4080 دوازده گیگ معرفی شد،قیمت خورد، تاریخ عرضه داشت برا سه ماه بعد، لغو شد.
_______
در مورد مطلب اول، ما تو این نسل عناوینی مثل فیفا و کالاف و ... با شروع نسل، صرفا یه آپدیت ساده نبود و اولا تغییرات گسترده ای داشتن و ثانیا مگه همین موارد ساده برا همین بازیای خود ایکس باکس، چند ماه طول کشید تا آپدیت گرافیکی بدن، حالا سایر موارد بماند از تطابق کنترلر و ... و ....
مگه تیم ماینکرفت خیلی کوچیکه یا پشتیبانی از ماینکرفت رو ول کرده، میبینبی به سادگی رد میکنه آپدیت نسل بعدی بازیو و هیچکی هم هیچی بهش نمیتونه بگه. حالا بحث در مورد کالافه که یه مولتی گسترده هست.
و به همین سادگی هم ماکرو اگه دوکیت دیر بده، بسادگی نمیسازه، یه تیمی که رفته سراغ پروژه آتی رو برگردونه که برای بازیهای قبلی، آپدیت بدن، معلومه نمیکنه.
نسل بعدی تا دو سه نسخه انحصار ماکرو میشه، خود سونی هم ضرر میکنه.

آخرین ویرایش:
من حرفی از مراسم زدم ؟
فیبل البته اصلا معلوم نیست وضعش چه شکلیه «از هل بلید به بعد دیگه به نمایش های اینجوری اعتماد نکنیم بهتره»
کلاکورک رولوشن و استارفیلد رو قبول دارم اما دو تا گیم رو گفتید و یه مراسم!!
فقط من بودم که در دو سال اخیر «نه فقط مراسم های چند هفته ای» نصف اخباری که می شنید مربوط به خرید بوده ؟
شایدم من دیگه دارم زیادی تند می رم 🤔
ولی به هر حال داخل مراسم ها قرار نیست از خرید حرف بزنم و من منظورم اخبار بود !!

حالا شايد تو بخش پلي استيشن خبر خاصي نبوده

منتهي گفتي تو دنياي گيم خبري نيست و همش اخبار اين مرجر بوده

كه اصلا اينجوري نيست و خبرهاي مهم گيمو گفتم برات

هر چند بهرحال پروپاگانداي سوني تو اين دو سال از تخريب فيبل و هيلو و پرفكت دارك و غيره كوتاهي نكرده :D

بهرحال يه ديل كه يه طرفش اكتيويژنه كه اندازه سوني ماركت كپشه مسلما اينپكت زيادي داره

نفوذ سیاسی چیه عزیزم مگه ایرانه که این چیزا تعیین کننده باشن.
---
یکی از مشکلات خیلی تحلیل هایی که میگفتن این معامله بن میشه این بود که تحت تاثیر رسانه ها کاملا نینتندو رو خارج از بازار می‌دونستن و فکر میکردن چون چارتا رسانه میان بازار گیم رو به دو دنیای جدا هیبریدی و خونگی یا کژوال و پرو تقسیم میکنن دادگاه و حقیقت بازار هم. همینکارو میکنه.
اگه سونی میخواست بگه امکان نداره کنسولی بدون کاد موفق بشه وکلا راحت میگفتن نینتندو بدون کاد پرفروش ترین کنسول نسل رو داده، اگه میخواستن هیچ فرانچایزی در این عظمت انحصاری نیست باز نینتندو ماریو و پوکمون رو داشت. از اونجایی که این معامله برای کل گیمینگ اثرگذار بود و این چیزی که گفتم فقط بازار کنسول بود حالا ما باید بازار موبایلی رو هم در نظر بگیریم که توش بازیگرهای زیرپوستی مثل اپل کلی درآمد دارن و وقتی به چارت ها نگاه میکنی مجموع اکس باکس و اکتیویژن
بازم جز تاپ 3 پردرآمد یا پرسودای صنعت نیست.
واقعا روی کاغذ غیر ممکن بود بشه این معامله رو عامل مونوپولی معرفی کرد چون تمام امارا خلاف مونوپولی بودن بودش
حالا اینکه من میگم روی کاغذ نمیشه گفت این معامله مونوپولی میکنه چون در سطح کل صنعت گیم( کنسولای خونگی+ نینتندو اگه جداش کنیم+ پیسی + موبایل و کلود)واقعا کاری نمیکنه که مونوپولی حساب بشه ولی اگه بخوایم فقط به سطح رقابت دوتا کنسول نگاه کنیم به نظر من این معامله حکم معامله ساینوسیس و قراردادهای سونی با نامکو و اسکوئر و کونامی توی نسل 5 رو داره، شاید توی سال اول دوم اثرش اونقدر متحول کننده نباشه ولی بالاخره در طولانی مدت کفه اکس باکس رو به شکل ناعادلانه ای توی این رقابت سنگین تر میکنه چون تعداد زیادی از فرانچایز های اثرگذار این فضا قراره انحصاری بشن و حتی اگه انحصاری هم نشن فایده بیشتری به مایکروسافت میرسونن.

--
یه چیز دیگه هم بنویسم( ببخشید که تومار میشه) اپل تا سال 2010 سلطان بی رقیب صنعت پخش موسیقی بود، وجود آیتیونز و تسلط آیپاد و آیفون عامل اصلی سلطنت اپل بودن ولی این وسط یه کمپانی کوچیک میاد و ایده اسپاتیفای و سرویس‌های اشتراکی رو میده. اون موقع هم کمتر ناشر و آرتیستی میومد آهنگشو روز اول بزاره توی اسپاتیفای چون خب قطعا درآمد فروش هر نسخه 15 دلار بهتر یه سرویس ماهانه 5-6 دلاری بود ولی چون اون سرویس توی نگاه اول برای مخاطب به صرفه تر بود کم کم اسپاتیفای تونست رهبری بازار رو از آیتیونز بگیره و حتی میشه گفت سلیقه موسیقی‌ مردم رو هم تحت کنترل خودش درآورد طوری که از بعد 2015 تیلور سویفت و آلبوم 1989 مطلقا هیچ محتوای موسیقی ای بدون استریمینگ موفق نبوده. شاید توی نگاه اول اینکه برای هر دیسک آلبوم 15 دلار بگیری منطقی تر از سرویس باشه ولی وقتی مشترک های سرویس خیلی زیاد بشن یه سری سود های مخفی هم به وجود میاد مثلا مردم بیشتری اون آهنگ رو اینور اونور میشنیدن و این خودش یه تبیلغ برای تور و کنسرت و برندینگ آرتیست ها میشد.
من فکر میکنم صنعت گیم هم با این پیشرفت استریمینگ و سخت افزار های Arm داره به اون سمت میره. حالا اون موقع اسپاتیفای هیچ آرتیست بزرگی رو اول کاری پشتش نداشت ولی مایکروسافت توی هیمن استارت صاحب دوتا ناشر بزرگ و کلی آیپی موفقه و خودش باعث میشه این روند خود به خود سریع تر هم بشه.

آقا یه ویدیو ads تو یوتیوب از diablo 4 برام باز شد اول و آخرش لوگو xbox بود. هرچی لامصب رو رفرش میکنم نمیاد دوباره :D
یعنی ممکنه همه چی تموم شده باشه؟ :D
ربطی ندارع تبلیغات و مارکتینگ بازی با اکس باکس بود حتی براش باندل سری اکس هم دادن

• Like
Reactions: Sam Drake
حالا اینکه من میگم روی کاغذ نمیشه گفت این معامله مونوپولی میکنه چون در سطح کل صنعت گیم( کنسولای خونگی+ نینتندو اگه جداش کنیم+ پیسی + موبایل و کلود)واقعا کاری نمیکنه که مونوپولی حساب بشه ولی اگه بخوایم فقط به سطح رقابت دوتا کنسول نگاه کنیم به نظر من این معامله حکم معامله ساینوسیس و قراردادهای سونی با نامکو و اسکوئر و کونامی توی نسل 5 رو داره، شاید توی سال اول دوم اثرش اونقدر متحول کننده نباشه ولی بالاخره در طولانی مدت کفه اکس باکس رو به شکل ناعادلانه ای توی این رقابت سنگین تر میکنه چون تعداد زیادی از فرانچایز های اثرگذار این فضا قراره انحصاری بشن و حتی اگه انحصاری هم نشن فایده بیشتری به مایکروسافت میرسونن.

--
یه چیز دیگه هم بنویسم( ببخشید که تومار میشه) اپل تا سال 2010 سلطان بی رقیب صنعت پخش موسیقی بود، وجود آیتیونز و تسلط آیپاد و آیفون عامل اصلی سلطنت اپل بودن ولی این وسط یه کمپانی کوچیک میاد و ایده اسپاتیفای و سرویس‌های اشتراکی رو میده. اون موقع هم کمتر ناشر و آرتیستی میومد آهنگشو روز اول بزاره توی اسپاتیفای چون خب قطعا درآمد فروش هر نسخه 15 دلار بهتر یه سرویس ماهانه 5-6 دلاری بود ولی چون اون سرویس توی نگاه اول برای مخاطب به صرفه تر بود کم کم اسپاتیفای تونست رهبری بازار رو از آیتیونز بگیره و حتی میشه گفت سلیقه موسیقی‌ مردم رو هم تحت کنترل خودش درآورد طوری که از بعد 2015 تیلور سویفت و آلبوم 1989 مطلقا هیچ محتوای موسیقی ای بدون استریمینگ موفق نبوده. شاید توی نگاه اول اینکه برای هر دیسک آلبوم 15 دلار بگیری منطقی تر از سرویس باشه ولی وقتی مشترک های سرویس خیلی زیاد بشن یه سری سود های مخفی هم به وجود میاد مثلا مردم بیشتری اون آهنگ رو اینور اونور میشنیدن و این خودش یه تبیلغ برای تور و کنسرت و برندینگ آرتیست ها میشد.
من فکر میکنم صنعت گیم هم با این پیشرفت استریمینگ و سخت افزار های Arm داره به اون سمت میره. حالا اون موقع اسپاتیفای هیچ آرتیست بزرگی رو اول کاری پشتش نداشت ولی مایکروسافت توی هیمن استارت صاحب دوتا ناشر بزرگ و کلی آیپی موفقه و خودش باعث میشه این روند خود به خود سریع تر هم بشه.
به نظرم خوب نوشتی همین الان به صورت غیرمستقیم فلسفه ی وجودی نهادی نظارتی را زیر سوال بردی
البته از نظر دوستان سونی فن مونوپولی یعنی اینکه یک سونی فن را مجبور کنی بابت بازی مورد علاقه اش کنسول را بفروشد و ایکس باکس بخرد این یعنی مونوپولی و معادل با زدن بمب اتم به مقر سونی هست

• Like
Reactions: Wolff
اسپنسر که قسم خورده بود و به هر حال مایکروسافت حداقل تا زمانی که اسپنسر بازنشسته بشه مجبور بود cod رو واسه ps عرضه کنه. از اون طرف هم که معلوم شد جیم رایان اصلا نگرانی ای بابت انحصاری شدن cod نداشته

نمیدونم چرا حس میکنم جیم رایان با قبول کردن این قرارداد بازم تو دام آنکل فیل مکار افتاد و خودش با دستای خودش مهر تایید خریدای بعدی مایکروسافت رو زد :D

قبلا هم گفتم دوتا خريد ماكرو سوني رو اچمز كرد
و اصلا باورشون نبود ماكرو همچين هزينه اي رو تو بخش گيم بكنه

تمام زورشون رو زدن رگولاتوريهاي انگليس و امريكا رو به عنوان وكيل گرفتن و تو اروپا هم دقيقه ٩٠ باختن

منتهي وقتي دادگاهو ميبازي مگه جز تسليم راهي هست؟
ماكرو از اول قرارداد ميخواست و جيمبو نميخواست
كي به هدفش رسيد؟ :D

یه پرده کبیر بشم)
من همون ابتدای خرید که بحث ftc پیش اومد، گفتم که نه ftc و نه هیچ نهاد دیگه ای در آمریکا نمیتونه جلوی ابر کمپانی مثل مایکروسافت رو بگیره.
فکر کنم الان لینا لوله با تک تک سلول های بدنش این جمله بالا رو درک میکنه.

یه سری مسائل ربطی به ایران و آمریکا و یا هر کشور دیگه ای نداره.
نفوذ و لابی گری در تمام کشورها و دولت ها وجود داره.
دوستانی که در خارج از کشور زندگی کردند یا مباحث سیاسی رو از منابع مختلف دنبال کردند، این موضوع براشون کاملا بدیهیه.
حالا اینکه مدلش با یه حکومتی شبیه ایران تفاوت هایی داره، شکی درش نیست .‌ ولی کلیت کار همونه.

قدرتی که پشت این حجم از پول و ارزش قرارداد نهفتس، فراتر از هر دادگاه و رگولاتوری تاثیر گذاره.

به طور کلی منظورم اینه که حتی اگر ftc مدارک محکمه پسندی هم میداشت، بازهم این معامله بلاک نمی شد.
......
این قرارداد با سونی هم به نظر من کوچکترین ارتباطی به ترس از رگولاتوری یا خوش خدمتی برای تسهیل در خریدهای آتی مایکروسافت نداره.
فقط و فقط بحث پوله.
........
ناگفته نماند که تمام اینها نظرات شخصی منه مثل تمام نظرات شخصی دیگه میتونه کاملن نادرست باشه)

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or