تابستون سال 88
اصفهان
بعد از کلاس زبان اون طرف خیابون کنار دکه روزنامه فروشی.
داشتم همینجوری مجله ها را نگاه می کردم که چشمم خورد به یه مجله که روش نوشته بود بازینما. با یه عکس رنگین از یه آدمک سیبیلو که سوار یه موجود سبز بود تو یه پس زمینه زیبا و جوندار آبی.
اون مجله را برداشتم.ورقش زدم. یه دفعه چشمم افتاد به یه صفحه که عکس شاهزاده ایرانی توش بود. برای من که اون موقع سر جمع چهار تا بازی هم نمیشناختم خیلی جالب بود.
اون روز بازینما من را وارد دنیایی کرد که چندین ساله داره زندگیم را تشکیل میدهد. بازینما برای من همش خاطرست. با این که همه مجله های دیگه را هم می گرفتم، اما هیچکدام اندازه بازینما خاطره انگیز نبودن برام. خاطره دوره های سخت زندگیم. خاطره اون روز هایی که مجله را زیر لباس مخفی می کردم و می بردم خونه، خاطره اون روز هایی که اینترنت مناسب نداشتم و هر هفته روزی دو،سه بار می رفتم دکه به امید اینکه مجله اومده باشه تا بتونم از توش اخبار جدید را بخونم و خیلی چیز های دیگه. حالا از اون سه تا مجله فقط بازینما مونده و به لطف خدا داره قدرتمند تر از همیشه به کارش ادامه میده.
این شماره دو چیز نظرم را خیلی جالب کرد. اول تبلیغ بتزدا رو جلد پشتی مجله و دوم نقد MGS V.
حدود یک سال پیش به دلیل انتشار یه بازی، مجلات اج و UK play گویم اینفورمر را دانلود کردم تا نقدشون را بخونم.
چیزی که برام جالب بود، این بود که تبلیغ بازی ها تو اون مجلات بود. امروز که دیدم تبلیغ فالاوت 4 یاد اون مجلات بینالمللی افتادم و احساس غرور کردم که مجله مورد علاقه ام توسط ناشر های بینالمللی آنقدر مورد قبول است که اولین تبلیغ گیم به طور رسمی تو ایران را بدن بهش.
یه چیز دیگر هم از مجلات خارجی یاد گرفتم. اونم اینکه این مجلات مثلا بینالمللی، در مقابل مجلات داخلی ما عملا زباله هایی بیشتر نیستن. از صفحه آرایی، زیبایی مجله ها، جامع و طولانی بودن نقد ها و...هیچکدام به گرد پای مجلات داخلی خودمون نمیرسن. برای مثال طولانی ترین نقد گیم اینفورمر 2 صفحه به زور بود!
همچنین تو این شماره برا اولین بار بعد از مدت ها به یه بازی 10 کامل داده شد و تو ایرادات نوشته بود ندارد. آخرین بار قبل از این دفعه مربوط به RDRبود. واقعا خوشحال شدم که بازینما از جو منفی که حول متال گیر بود تاثیر نگرفت ( و البته گوتی امسال مجله هم عملا معلوم شد :d)
در آخر یه چند تا انتقاد:
Preview های مجله اصلا در حد نقد ها نیست و باید بهتر باشند (بر خلاف بازی رایانه فقید که preview های عالی داشت)
DVD مجله، تریلر هاش واقعا بده درکل و دیزاین آتو ران و محتوای کلی DVD ها چندان جالب نیست (بیشتر در مقایسه با بازی رایانه)
چرا مجله تو Metacritic نمراتش ثبت نمیشه؟ در این زمینه اقدام بشه لطفا.
مجله غلط املایی زیاد داره. مثلا همیشه اصلاً، نوشته میشود اصلن.
بعضی وقتها بعضی کلمات توی متن نقد ها هست که غیر حرفه ای هست و نشون میده منتقد کاملا جوگیر بوده اون لحظه :d
راستی جناب حسین رضایی عزیز، اگه متنی برا مجله ارسال بشه که کیفیت لازم را داشته باشد و از،شیوه نویسندگی منتقدان مجله پیروی کنه، احتمال چاپش هست؟ میتونیم نقد هم بنویسیم؟
همچنین لطف کنید از بهزاد خرم عزیز از طرف من خیلی تشکر کنید :d