كمك درباره ي اوركلاك CPU

racon_leon

کاربر سایت
Jun 20, 2007
1,058
سلام
من يه CPU ي Intel Celeron 2.4GHZ دارم ميخوام اورش كنم اگه ميشه يه برنامه و نحوه ي كار با اون رو به من بگيد
من كارتم رو هم اور كردم و فركانس هسته ي اون رو از 398 به 453 وفركانس ممورياون رو از 202 به 216 رسوندم ولي راجع به اور سي پي يو هيچ اطلاعاتي ندارم.
 

djwolf

کاربر سایت
Dec 16, 2007
1,196
نام
حسین
نمی دونم منم پست بدم یا نه

اخه منم خیلی دنبال این بودم که cpu خودمو اورکلاک کنم

cpu amd 64x2 dual 2.00 ghz 6000

خیلی دوست دارم ببینم میشه یا نه
 

abas.dinari

کاربر سایت
Jun 6, 2008
33
سلام
من يه CPU ي Intel Celeron 2.4GHZ دارم ميخوام اورش كنم اگه ميشه يه برنامه و نحوه ي كار با اون رو به من بگيد
من كارتم رو هم اور كردم و فركانس هسته ي اون رو از 398 به 453 وفركانس ممورياون رو از 202 به 216 رسوندم ولي راجع به اور سي پي يو هيچ اطلاعاتي ندارم.
سلام

دوست عزیز شما میتونی آورش کنی اما برای این سیستم احتمال خطر زیاده تازه گارانتی هم نداره پس واسه خودت شر درست نکن
 

abas.dinari

کاربر سایت
Jun 6, 2008
33
نمی دونم منم پست بدم یا نه

اخه منم خیلی دنبال این بودم که cpu خودمو اورکلاک کنم

cpu amd 64x2 dual 2.00 ghz 6000

خیلی دوست دارم ببینم میشه یا نه
سلام

دوست عزیز منم 4800 AMD دارم و اونا تا 3.1GHz یعنی 6000 آور کردم البته بیشترم میرفت

میشه بگی مادربوردت چیه ؟
 

Wrath OF Joker

کاربر سایت
Sep 3, 2008
1,921
نام
ايمان
با سلام منم از اين كار خوشم مياد اگه ميشه راهنمايي كنين:
CPU AMD 4400 DUAL 2.3
MOTHER BOARD GIGA M52
اگه چيز ديگري هم ميخواد بگين
مرسي
 

GrAy MooN

کاربر سایت
Sep 4, 2008
1,780
نام
محمد
دوستان اورکلاک یعنی دستکاری Cpu یا vga و تغییر تنظیمات استاندارد آن ها .
با این کار قطعه اور شده بهتر از قبل برای شما کارمیکند.در واقع شما با این کار تنظیمات را دستکاری میکنید.
ولی این کار اصلا توصیه نمیشود.
زیرا از گارانتی خارج شده و دمای بیشتری را تولید میمند که این خیلی خطر ناک است
 

Game Over

کاربر سایت
Aug 18, 2006
41
اوركلاك چيست و چگونه انجام مي‌پذيرد؟

به طور خلاصه اوركلاك به معني افزايش فركانس قطعات مختلف مانند پردازنده، حافظه و ديگر اجزاي سيستم براي دست‌يابي به كارايي بيش از آنچه هر يك از آن‌ها قادر به ارايه آن هستند مي‌باشد . كاربراني كه قصد انجام اوركلاك را دارند بيشتر بر روي افزايش فركانس‌هاي قطعات اصلي سيستم مانند پردازنده، كارت گرافيك و حافظه متمركز مي‌شوند. انگيزه‌هاي انجام اوركلاكينگ به طور كلي در بين كاربران مختلف متفاوت است. برخي از كاربران براي افزايش كارايي سيستم‌هاي خود اقدام به انجام اوركلاكينگ مي‌كنند اما برخي ديگر تنها به عنوان سرگرمي و براي اينكه ببينند قادر هستند كارايي سيستم‌هاي خود را تا چه حد بالا ببرند اقدام به اين كار مي‌كنند. به هر دليلي كه اقدام به اوركلاك كردن قطعات مختلف كامپيوتر خود كنيد، اين كار داراي مزايا و معايب خاص خود خواهد بود. با استفاده از اوركلاك كردن قطعات مختلف مي‌توانيد آ‌ن‌ها را وادار كنيد كه در سرعت‌هايي بالاتر از آنچه براي آن طراحي شده‌ند به كار بپردازند. اين مساله مخصوصا هنگامي بسيار جالب ‌مي‌شود كه متوجه مي‌شويد تنها تفاوت بسياري از قطعات قدرتمند و گران قيمت (مانند پردازنده‌هاي سطح بالا) با خويشاوندان ارزان قيمتشان در همين تفاوت فركانس خلاصه مي‌شود. مي‌توانيد يك قطعه ارزان قيمت را خريداري كرده و با اوركلاك كردن، كارايي آن را تا حد انواع پر سرعت‌تر و گران قيمت‌تر افزايش دهيد. اما اوركلاك داراي خطرات مخصوص به خود نيز هست. از آن‌جايي كه شما قطعات مختلف را وادار مي‌كنيد تا با سرعتي بيش از آنچه براي آن طراحي شده‌اند به فعاليت بپردازند، احتمال بي‌ثبات شدن سيستم و ناپايداري آن وجود دارد. از سويي ديگر، با وجود اينكه انجام اوركلاك داراي برخي از قواعد مخصوص به خود است اما فرايندي شديدا متكي به آزمون و خطا است. علاوه بر اين هيچ تضميني نيز وجود ندارد كه دو قطعه كاملا مشابه به ميزان مشابهي نيز اوركلاك شوند. در نهايت به دليل اينكه اوركلاكينگ سبب افزايش جريان مصرفي و حرارت توليدي قطعه مي‌شود، امكان آسيب ديدن قطعه وجود خواهد داشت. پس عدم رعايت احتياط ممكن است سبب وارد شدن خسارت‌هاي جبران ناپذيري به قطعات شود.
اما چگونه مي‌توان قطعات مختلف را اوركلاك كرد؟ در گذشته‌اي نه چندان دور، بسياري از كاربران با استفاده از تغييرات سخت افزاري، مانند تغيير جامپرها و يا ديپ‌سوييچ‌ها به تغيير فركانس و ولتاژها بر روي مادربردهاي خود مي‌پرداختند. اما اندك اندك كه BIOS كنترل همه عملكردهاي پايه سخت‌افزاري را در سيستم بر عهده گرفت، استفاده از آن براي انجام اوركلاك به يك ضرورت بدل گرديد. با استفاده از تنظيمات BIOS ميتوان بسياري از عملكردهاي سيستم را كنترل كرد. افزايش فركانس FSB يا به بياني ديگر "گذرگاه پردازنده" يكي از اصلي ترين تنظيماتي است كه هر كاربري براي افزايش كارايي پردازنده و در نتيجه افزايش كارايي سيستم خود آن را انجام مي‌دهد. از آنجايي كه فركانس پردازنده ضريبي از فركانس گذرگاه است، افزايش آن فركانس پردازنده را نيز افزايش خواهد داد. به همين دليل با انجام اين كار مي‌توان به سادگي كارايي سيستم را افزايش داد. اما در بسياري از مادربرد‌ها افزايش فركانس گذرگاه پردازنده سبب افزايش تمامي فركانس‌هاي ديگر از جمله فركانس‌هاي حافظه، درگاه‌هاي PCI و PCIExpress و غيره مي‌شود. به همين دليل ممكن است هنگام افزايش فركانس، حتي در صورتي كه پردازنده توانايي كار در فركانس‌هاي فوق را داشته باشد، به دليل عدم توانايي قطعات ديگر سيستم بي‌ثبات شده و يا آسيب ببيند. برخي از مادربردها هستند كه به شما اجازه مي‌دهند تا فركانس گذرگاه پردازنده را به صورت مستقل از ديگر فركانس‌ها تغيير دهيد. به غير از اين راه، راه ديگري نيز براي افزايش فركانس كاري پردازنده وجود دارد. همانطور كه گفتيم فركانس اصلي پردازنده ضريبي از فركانس گذرگاه آن (FSB) ضرب در عددي است كه به عنوان ضريب فركانس پردازنده شناخته مي‌شود. شركت‌هاي سازنده پردازنده براي افزايش فركانس كاري پردازنده‌هايي كه از گذرگاهي با فركانس يكسان استفاده مي‌كنند، ضريب فركانسي پردازنده را تغيير مي‌دهند. متاسفانه اين ضريب تقريبا در تمامي پردازنده‌ها قفل شده است و به جز در چند مدل سطح بالا، در مدل‌هاي ديگر نمي‌توان آن‌ها را تغيير داد.
علاوه بر پردازنده مي‌توان با تغيير برخي از مشخصات حافظه RAM نيز كارايي سيستم را افزايش داد. به طور كلي افزايش فركانس كاري و كاهش تاخيرها از جمله راه‌هاي هستند كه با استفاده از آن‌ها مي‌توان كارايي حافظه و در نتيجه سيستم را افزايش داد. افزايش فركانس حافظه نيز مانند افزايش فركانس گذرگاه در پردازنده‌ها انجام مي‌گيرد. در حقيقت در بسياري از مادربردها فركانس گذرگاه پردازنده و فركانس حافظه توسط يك واحد توليد فركانس مشترك توليد مي‌شود و به همين دليل با افزايش يكي، ديگري نيز افزايش مي‌يابد. يكي ديگر از راه‌هاي افزايش كارايي حافظه كاهش تاخيرهاي موجود در آن است. همانطور كه مي‌دانيد در حافظه‌هاي RAM براي دستيابي به هر بخش از داده‌ها به چند سيكل كلاك و در نتيجه مدت زمان خاصي نياز است. اگرچه زمان دسترسي به هر بخش حافظه براي خواندن يا نوشتن داده‌ها بسيار اندك و در حد ميليارديوم ثانيه است، اما وقتي حجم داده‌هاي مورد نياز و تعداد دفعات خواندن و نوشتن داده‌ها را در نظر بگيريد متوجه خواهيد شد كه همين زمان اندك نيز مي‌تواند تا چه حد بر روي كارايي كلي سيستم تاثير داشته باشد.
البته اوركلاك قطعات ديگري مانند كارت‌هاي گرافيك نيز بسيار رايج است، اما اصول آن بسيار مشابه اصول مورد استفاده در اوركلاك پردازنده و حافظه است. همانطور كه گفتيم فرايند اوركلاك تا حد زيادي بر پايه آزمون و خطا است و نياز به دقت و حوصله فرآواني دارد. اما در اين ميان راه‌هاي ساده‌تري نيز براي انجام اوركلاك وجود دارد. مي‌توانيد نرم افزارهاي زيادي را براي انجام اين كار پيدا كنيد. در اين ميان برخي از توليد كنندگان سخت افزار، مثل سازندگان مادربردها، اقدام به معرفي و عرضه نرم افزارهايي براي انجام اوركلاك به صورت ساده‌تر نموده‌اند. براي مثال شركت GIGABYTE به عنوان يكي از بزرگترين سازندگان مادربردها و ديگر قطعات سخت افزاري نرم‌افزارEasyTune 5 را به همراه مادربردهاي خود عرضه مي‌كند. نرم‌افزار EasyTune 5 يك ابزار قدرتمند براي اوركلاك كردن پردازنده و حافظه است كه امكان تغيير دادن فركانس‌ها و ولتاژ‌ها را از طريق سيستم عامل ويندوز ممكن مي‌سازد. علاوه بر اين مي‌توان با استفاده از اين نرم‌افزار نظارت كلي بر روي سيستم داشته و مواردي چون دور فن و دماي اجزاي سيستم را در هر زمان مورد بررسي قرار داد. علاوه بر اين امكاناتي براي اوركلاك كردن كاملا خودكار پردازنده و يا كاهش تاخيرهايي حافظه در مواقع مورد نياز نيز در اين نرم‌افزار پيش بيني شده است. البته مادربردهاي GIGABYTE به صورت سخت‌افزاري از چنين مواردي پشتيباني مي‌كنند. تكنولوژي اوركلاك خودكار پردازنده در مادربردهاي GIGABYTE با نام ‍C.I.A و تكنولوژي كاهش خودكار تاخيرهاي حافظه نيز با نام M.I.B شناخته مي‌شود. با استفاده از نرم افزار EasyTune 5 مي‌توان به راحتي اين امكانات را از داخل سيستم عامل Windowsمديريت و بررسي كرد.

ساده ترين راه براي اوركلاك كردن سيستم، استفاده از حالت آسان (Easy Mode) در نرم‌افزار EasyTune5 است. در اين حالت تنها مي‌توانيد فركانس FSB را با كليك كردن بر روي دكمه‌هاي بالا يا پايين، كم يا زياد نموده سپس با كليك كردن بر روي دكمه GO سيستم خود را اوركلاك كنيد... به همين راحتي. بقيه تنظيمات مورد نياز را خود نرم افزار EasyTune 5 به انجام خواهد رساند. اما اگر مي‌خواهيد خودتان تنظيمات را به صورت دقيق اعمال نموده و كنترل دقيق‌تري بر روي تمامي پارامترها داشته باشيد مي‌توانيد از حالت پيشرفته (Advanced Mode) استفاده نماييد. در اين حالت مي‌توانيد فركانس‌ها و ولتاژ‌هاي مربوط به پردازنده، حافظه و بخش‌هاي مختلف مادربرد را تغيير داده و تنظيم نماييد. در بخش C.I.A. مي‌توانيد افزايش فركانس پردازنده را بر روي 5 حالت متفاوت كه هر يك داراي سقف افزايشي معيني هستند تنظيم كرده و سپس اين تنظيمات را فعال كنيد تا هر زمان كه سيستم احساس كرد نياز به قدرت پردازشي بيشتري دارد، فركانس پردازنده را تا حد تعيين شده افزايش ‌دهد. در بخش C.I.A. نيز مي‌توانيد ليستي از پركاربردترين ماژول‌هاي حافظه را مشاهده كنيد. تنها كافي است ماژول حافظه مورد استفاده خود را در ليست پيدا كرده و آن را انتخاب كنيد تا تنظيمات بهينه بر روي حافظه شما اعمال شده و كارايي سيستم افزايش يابد.
اوركلاك امروزه به يكي از جذاب‌ترين مباحث دنياي كامپيوتر بدل شده است. به سادگي با تغيير چند گزينه ساده مي‌توانيد كارايي سيستم خود را افزايش دهيد. اما به ياد داشته باشيد هميشه ممكن است با انجام يك تنظيم اشتباه صدمات جبران ناپذيري به سيستم خود وارد كنيد. با استفاده از نرم‌افزارهايي چون EasyTune 5 علاوه بر اين كه به سادگي قادر خواهيد بود تا سيستم خود را اوركلاك كرده و كارايي آن را افزايش دهيد، نيازي هم نيست تا نگران صدمه ديدن سيستم خود باشيد.
overclocking.ir​
 

Game Over

کاربر سایت
Aug 18, 2006
41
چگونه کارت گرافیکی خود را اورکلاک کنیم؟ (قسمت اول)

اورکلاکینگ دانش محبوب عاشقان سخت افزار و رایانه است. با امکانات جدیدی که تولید کنندگان در اختیار کاربران قرار می دهند، روز به روز به تعداد علاقه مندان به این دانش اضافه می گردد. این روزها دیگر اورکلاک کردن یک CPU کاری آسان و سهل الوصول شده است. اما CPU تنها قطعه قابل اورکلاک کردن یک رایانه نیست. یکی دیگر از قطعات سخت افزاری که به شدت مورد علاقه اورکلاکرها است، تراشه گرافیکی یا همان GPU است. از آنجایی که کارت های گرافیکی مدرن از حافظه های مستقل بسیار قدرتمندی استفاده می کنند، امکان تقویت این حافظه ها هم بصورت جداگانه وجود دارد که برای اورکلاکرها بسیار وسوسه کننده و جذاب است.
اورکلاک کردن کارت های گرافیکی به اندازه CPU ها مرسوم و معمول نیست و روش های پیچیده تری دارد. علت اصلی این مسئله این است که بایاس کارت های گرافیکی به راحتی مادربردها قابل دسترسی نیست. در این مقاله به بررسی چند روش متداول برای تقویت کارت ها و تراشه های گرافیکی می پردازیم.

اورکلاک نرم افزاری با سخت افزاری؟
کارت های گرافیکی را به دو روش نرم افزاری و سخت افزاری می توان قویت نمود. در شیوه نرم افزاری، از برنامه هایی که تحت ویندوز عمل می کنند بهره برده می شود و در شیوه سخت افزاری معمولا به دستکاری برنامه های داخل بایاس می پردازند و سعی می کنند بایاس را به شیوه های خاصی پروگرم کنند. در شیوه نرم افزاری به طبع امانات و انعطاف بیشتری در اختیار کاربر قرار دارد. نرم افزارهای متعدد و متداول زیادی برای دست بردن در تنظیمات تراشه های ATI و انویدیا وجود دارد. اورکلاک نرم افزاری در نگاه اول بسیار ساده می نمایاند. چیزی در حد بالا و پایین بردن چند دکمه و زدن چند تیک جلوی گزینه ها و یک کلیک روی دکمه OK. اما خوب این تغییرات و دست کاری ها ان چنان هم خالی از اشکال و خطر نیست زیرا که ممکن است کوچک ترین تغییری باعث بروز مشکل در کار قطعات دیگر رایانه شده و منجر به متوقف شدن سیستم گردد. از سویی خطر سازگار نبودن نرم افزارهای اورکلاک کننده با بعضی نسخه از درایورها نيز خود مشکل دیگری است.
اورکلاک سخت افزاری روندی مشکل و پیچیده دارد.برای اورکلاک سخت افزاری CPU ما معمولا با زدن دکمه F2 یا Del ، به راحتی وارد بایاس مادربرد می شویم و به دست تغییرات لازم می زنیم. اما دسترسي به بایاس کارت گرافیکی به این شیوه غیر ممکن است. برای این کار معمولا به کمک نرم افزارهایی خاص بایاس کارت را می خوانند، سپس تغییرات لازم در آن را بوجود آورده و نسخه جدید را مجدد به کمک نرم افزاری هایی دیگر روی بایاس می نویسند.
این روزها بعضی از تولید کنندگان کارت گرافیکی، خود زحمت اورکلاک کردن سخت افزاری بعضی مدل از کارت های خود را می کشند و نسخه های تقویت شده ای از آنها را روانه بازار می کنند تا در رقابت با تولید کنندگان دیگر محصولات و کارایی بیشتری را در اختیار مشتریان خود قرار دهند. بطور مثال شرکت Leadtek معمولا نسخه های اورکلاک شده کارت های گرافیکی خود را با اضافه کردن کلمه Extreme در انتهای مدل آنها علامت گذاری می کند. بطور مثال تراشه گرافیکی کارت Leadtek PX9600 GT که مدل استاندارد این شرکت است با فرکانس 650MHz کار می کند. در مدل Leadtek PX9600 GT Extreme که نسخه اورکلاک شده توسط خود شرکت است، فرکانس تا میزان 720MHz بالا برده شده است.

چگونه کارت گرافیکی خود را اورکلاک کنیم؟
اجازه بدهید کمی خود را به موضوع نزدیک تر کنیم و ببینیم اورکلاک کردن یک کارت گرافیکی در عمل چگونه است. برای شروع کار سراغ تراشه 9600GT شرکت انویدیا می رویم. این تراشه از معماری G94 انویدیا بهره می برد که مشابه معماری G80 این شرکت است. معماری G80 و قابلیت های فراوان آن برای اورکلاک شدن برای بسیاری از اورکلاکرها شناخته شده است. این معماری امتحان خود را نزد اورکلاکر ها به خوبی پس داده است. نرم افزار متداول، مناسب و پرکاربرد برای اورکلاک کردن تراشه های گرافیکی انویدیا، نرم افزار بسیار مشهور RivaTuner است. نام این نرم افزار از Riva، اولین تراشه گرافیکی تولید شده توسط انویدیا در سال های دور گرفته شده و با تمامی کارت های گرافیکی انویدیا سازگار است. بعد از دانلود و نصب این نرم افزار پنجره ای مشابه عکس شماره یک باز می شود. با انتخاب آیکونی که شبیه یک کارت گرافیکی است از منوی Driver Setting می توانید خود را برای اورکلاک کردن کارت گرافیکی آماده کنید. لیست باز شده بعد از این انتخاب بسیار ساده و قابل فهم است. سه دکمه برای تعیین سرعت ساعت تراشه، سرعت ساعت سایه زن ها و سرعت ساعت حافظه ها. برای کسانی که ممکن است با معماری جدید کارت های گرافیکی انویدیا که از نسل هشتم مورد استفاده قرار نا آشنا باشند باید گفت که تراشه های نسل هشتم به بعد این شرکت از دو سرعت ساعت مختلف استفاده شده است. یکی سرعت ساعت تراشه و دیگری سرعت ساعت سایه زن ها. سرعت ساعت سایه زن ها بصورت طبیعی 2.5 برابر سرعت ساعت تراشه مرکزی است. در نرم افزار RivaTuner امکان تغییر این سرعت ساعت ها با در نظر داشتن نسبت 2.5 برابری بین آنها وجود دارد.


سعی و خطا
از آنجایی که بطور کلی منبعی برای سنجش و مشخص کردن نهایت فرکانس قابل دستیابی در هر تراشه گرافیکی وجود ندارد باید اندک اندک جلو رفت و با سعی و خطا به نهایت فرکانس تراشه در عین پایداری و کارکرد روان رسید. بالا بردن ناگهانی فرکانس باعث ناپایداری و متوقف شدن سیستم می شود یا در بهترین حالت باعث نمایش تصاویري نا مشخص و پیکسل های رنگی خواهد شد. بهتر است مقدار فرکانس تراشه مرکزی را در پله هاي 20 مگاهرتزي بالا ببرید. بعد از رسیدن به فرکانس مطلوب برای تراشه نوبت تقویت فرکانس حافظه است. برای این منظور می توانید از قدم های بلندتر 50 مگاهرتزي استفاده کنید.
تراشه 9600GT انویدیا یک تراشه با فركانس 650MHz است که اگر خوش شانس باشیم می توانیم آن را تا مرز 767MHz افزايش دهيم. در این شرایط سرعت ساعت سایه زن ها به مرز 1920MHz خواهد رسيد. فرکانس حافظه را نیز می توان از 900MHz تا 1116MHz افزايش داد. بنابر این میزان 18% افزایش روی تراشه و 24% روی حافظه نهایت اورکلاک ممکن روی کارت 9600GT است. این میزان از اورکلاک ما را امیدوار می کند که بتوانیم 9600GT را به سرعت 8800GT برسانیم که در حالت عادی پانزده درصد سریعتر است.
 

Game Over

کاربر سایت
Aug 18, 2006
41
فقط خنک کننده فراموش نشه.بعدش هر کاری خواستید بکنید.
بهتر ِ OverClock برای این سی پی یو ها فقط یک آزمایش باشه.
و دوباره فرکانس کاری رو به حالت عادی بر گردونید.
 

KRATUS

کاربر سایت
Aug 17, 2008
360
نام
Ashkan
GAME OVER جان ممنون از توضیحاتت. من به شخصه از اورکلاک چیز زیادی نمیدونم ولی به شدت به این مبحث علاقه دارم.ببینم سایت فارسی زبانی وجود داره که راهنمای قدم به قدم اور کردن رو توضیح داده باشه؟ایا سایتی وجود داره که نتایج CPU و GPU های اور شده رو با فن های استوک نوشته باشه؟
 

Ram1n

다이나 밋
ناظم انجمن
Jul 5, 2007
6,560
نام
رامین
من cpu 9400 quad دارم اور کردم از 333 به 410 و فرکانسش از 2.6 رسیده به 3.2 دماش هم از 55 بالا نرفته به نظرتون مشکلی نداره ؟

i52105_Cpuz.jpg

دوست عزیز سوالت رو یجا مطرح کن.;)
 

manhatan

کاربر سایت
Apr 14, 2009
1,232
نام
MEHDI
سلام بر اساتید گل:love:
میخوام این سیستم رو اور کنم
asus p5q3
intel q9400
ram geil 1600 2gig
power 785 green
vga 4890 xfx
این کار رو با AI Suite کنم یا با تنظیماته بایوس؟:confused:
اور کلاک سی پی یو تا چه حدی استاندارد هست(q9400):confused:
مهدی
 

کاربرانی که این قسمت را مشاهده می‌کنند

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
or ثبت‌نام سریع از طریق سرویس‌های زیر