گزارش فروش نسخه‌های فیزیکی بازی‌های Playstation در آمریکا به پایین‌ترین سطح تاریخی رسید

• Thread starter Thread starter Farh@d
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000017105.jpg

بر اساس داده‌های تازه‌ی شرکت تحقیقاتی Circana، بازار فروش فیزیکی بازی‌های Playstation در آمریکا با افت شدیدی روبه‌رو شده است. طبق اعلام Mat Piscatella، مدیر ارشد پژوهش صنعت بازی در Circana، در هفته‌ی منتهی به ۱۱ ژوئیه، تنها ۲ عنوان توانستند بیش از ۱۰ هزار نسخه‌ی فیزیکی در آمریکا بفروشند.
از ابتدای سال ۲۰۲۶ تاکنون نیز فقط ۷ بازی در کل پلتفرم‌های Ps و از سوی همه‌ی ناشران توانسته‌اند از مرز ۱۰۰ هزار نسخه‌ی فیزیکی عبور کنند.
این افت به دنبال اعلام سونی مبنی بر توقف تولید نسخه‌های فیزیکی بازی‌های پلی‌استیشن از ژانویه ۲۰۲۸ منتشر شده .
این آمار در حالی منتشر شده که بسیاری از طرفداران همچنان از حفظ نسخه‌های فیزیکی حمایت می‌کنند، اما ارقام فروش نشان می‌دهد بخش بزرگی از کاربران پلتفرم ps خرید دیجیتالی از طریق Ps Store را ترجیح می‌دهند.

آقا این حذف دیسک و... تمام سودش برای کمپانیه ها.
بحث کلیمون تو این تاپیک و جاهای دیگه هم همین بود.
گیمر بدبخت که از دیجیتالی شدن بازیها سودی نمیبره.
همچنان میخوای این بخشش رو هم توجیه کنی؟
برا منی که از نسل ۸ دیسک نگرفتم فقط به خاطر راحتی بازی دیجیتال و صد البته ارزونتر بودنش برا منی که شهرستان هستم و حذف کامل بازار سیاه دیسک و قیمت نجومیش موقع لانچ بازیهای شاخ.بخاطر دیسک، هر بازی جدید که میومد باید میرفتم تبریز و یا اینترنتی میگرفتم و علاوه بر هزینش کلی هم صبر میکردم تا بازی دستم برسه, بله برا من دیجیتالی شدن سود داشته.پول درایو هم ندادم تا الکی خاک بخوره

صد البته ارزونتر بودنش
دیجیتالی شدن سود داشته.
اینا به برکت وجود همین بازار فیزیکی بود. در آینده جفت این ها ازت گرفته میشه به هر نحوی.

حالا بعد از یه ماه و هفتصد صفحه تاپیک دوباره بیاید بگید من ده ساله دیسک نخریدم پس حذف شه. دیسک حذف شه همون دیجیتالی هم دو سال دیگه نمیتونی بخری :D

مبارزه چی؟ کشک چی؟ شما غلامان حلقه به گوش سونی هم هرچی میشه سریع دفاع کنید از سونی و دنبال کوبیدن ایکس باکس باشید :D

از دست شما بجز کل کل تو فروم شاید کاری بر نیاد ولی از دست من احتمالا کاری بر میاد و انجام میدم.

حذف بازیای فیزیکی روی قیمت تمام بازار گیم تاثیر میزاره و نینتندو رو عملا به تنها شرکتی تبدیل میکنه که بازی فیزیکی داره و تبدیل به یه چیز لاکچری میشه.

حتی بازیای پی سی هم ممکنه گرونتر بشن.

ایکس باکس هم بخش بازیای فیزیکیش رو خیلی وقته جمع کرده از خیلی از فروشگاها که البته برای کسی هم آنچنان مهم نبود بخاطر فروش کم ایکس باکس و سرمایه گذاری روی گیم پس.
غلامان حلقه به گوش رو خوب اومدی :))
من که همیشه گفتم من سحامدار سونیم و سودم تو سیاست های سونیه:D
در مورد خط دوم پستت هم ما واسه تعامل و سرگرمی داریم تو تاپیک صحبت میکنیم و تو هم همینطور. کاری از دستت بر نمیاد الکی فاز نگیر لطفا:D دقیقا چه کاری از دستت بر میاد؟ :D
همونطور که خودت هم گفتی ایکس باکس که فقط اسما دیسک داره و زمانیه که انقد بخش فیزیکیش کم رنگ شده که عملا دیجیتالی شده
سر پیسی هم که زمانیه کلا کامپیوتر ها مدرن شدن و حتی دیسک درایو ندارن
اینا رو همه ول کردید حالا سونی مثل بقیه داره دیجیتالی میشه مبارز راه آزادی شدید؟ اصلا چه کسی و چرا این ماموریت خطیر تعادل در بازار (که میگید نینتندو بی رقیب میشه و حتی بازی پیسی گرون میشه) رو محول کرده به سونی؟:D برو این دام بر مرغ دگر نه:D

• Like
Reactions: Solidsnake_1
اینا به برکت وجود همین بازار فیزیکی بود. در آینده جفت این ها ازت گرفته میشه به هر نحوی.

حالا بعد از یه ماه و هفتصد صفحه تاپیک دوباره بیاید بگید من ده ساله دیسک نخریدم پس حذف شه. دیسک حذف شه همون دیجیتالی هم دو سال دیگه نمیتونی بخری :D
مثل این میمونه موتور کاربراتوری بیاد برا موتور انژکتوری توضیح بده که به خاطر منه که الان به این نقطه رسیدی پس حذف من جفا در حق بشریت هستش

• Like
Reactions: RoadRash
مثل این میمونه موتور کاربراتوری بیاد برا موتور انژکتوری توضیح بده که به خاطر منه که الان به این نقطه رسیدی پس حذف من جفا در حق بشریت هستش
دیگه واقعا 50 بار 50 نفر اومدن گفتن دلیل این انتقاد ها چیه. یبار دیگه ام من میگم.

اینکه الان میتونیم بازی ها رو به وسیله فمیلی شیرینگ تجربه کنیم در اصل به خاطر رقابت با دیسک های فیزیکی ایجاد شده. چون دیسک رو میشه نامحدود بین دیگران شیر کرد پس برای اینکه کاربر ترغیب شه بازیاشو دیجیتالی از استور اون پلتفرم بخره و سود بیشتری بهش برسه این قابلیت رو براش گذاشتن.
تمام این فلش سیل ها و جشنواره ها و تخفیف های جور واجوری که پلتفرم هولدرا و ناشر های مختلف میذارن یه رقابتی با بازار دیسک های دست دوم و این هاس. کاربر به جای اینکه بره یه دیسک دسته دوم از یکی بخره و هیچی گیر ناشر نیاد. اون میاد یه تخفیف گنده رو محصولش میزنه که تو ترجیح بدی بخریش.

استیمم که انقدر کاربر پسند و آدمیزادی همیشه رفتار میکنه چون یه رقیب ابدی و ازلی به اسم پایرسی داره که هر موقع بخواد کوچیکترین لغزشی کنه یا استور های دیگه بازارشو میگیرن یا پایرسی. ولی واسه کنسول کلا نه پایرسی به اون شکل وجود داره نه استور های مختلف. عملا یه استور رسمی خود کنسوله و دیسک فیزیکی. که از این به بعد یه انحصار کامل رو کنسول ها شکل میگیره.

اینکه یکی ده ساله دیسک از نزدیکم ندیده هیچ اهمیتی نداره. همین که یه تهدید بالقوه ای مثل دیسک های فیزیکی وجود داشته باشه میتونه از خدمات مطلوب محصولات دیجیتالی استفاده کنه.

آقا این حذف دیسک و... تمام سودش برای کمپانیه ها.
بحث کلیمون تو این تاپیک و جاهای دیگه هم همین بود.
گیمر بدبخت که از دیجیتالی شدن بازیها سودی نمیبره.
همچنان میخوای این بخشش رو هم توجیه کنی؟
مشکل چیه که کمپانی سود کنه؟ مگه هدف تمام کمپانی ها این نیست؟ از اپل و گوگل و شرکت بنز تا کاله و مزمز و کشک سیمه همشون دنبال سود هستند. چرا تا یه جا کمپانی سود میکنه به هم میریزید؟
موضوع اینجاست هم کاربران تمایلی به خرید فیزیکی ندارند هم این دیسک ها ذات خودشون مشکل دارند. اینا از مذاب کردن چندین فلز در شرایط خاص با خرج و هزینه بدست میاد. هم منابع زمین رو میخورن هم به هیچ وجه بازیافت نمیشند و باید معدوم بشند. یعنی تو کوره مذاب بشند. حالا اون دود و گرما که خودش کلی آسیب به محیط زیست میزنه. من نمیفهمم یه جوری سر تا ته مشکل سازه هنوز خیلی ها میگن اون نخ دور دیسک که باز میکنیم یه حس دیگه داره.😑😑😑

مشکل چیه که کمپانی سود کنه؟ مگه هدف تمام کمپانی ها این نیست؟ از اپل و گوگل و شرکت بنز تا کاله و مزمز و کشک سیمه همشون دنبال سود هستند. چرا تا یه جا کمپانی سود میکنه به هم میریزید؟
موضوع اینجاست هم کاربران تمایلی به خرید فیزیکی ندارند هم این دیسک ها ذات خودشون مشکل دارند. اینا از مذاب کردن چندین فلز در شرایط خاص با خرج و هزینه بدست میاد. هم منابع زمین رو میخورن هم به هیچ وجه بازیافت نمیشند و باید معدوم بشند. یعنی تو کوره مذاب بشند. حالا اون دود و گرما که خودش کلی آسیب به محیط زیست میزنه. من نمیفهمم یه جوری سر تا ته مشکل سازه هنوز خیلی ها میگن اون نخ دور دیسک که باز میکنیم یه حس دیگه داره.😑😑😑
انصافا از اون پست من این برداشت رو داشتی؟
تو یک پست که نباید همه پستهای قبلیم رو هم نقل قول کنم که در آخر طومار بشه.
قبلا در مورد بدیهی بودن این حرکت به سمت دیجیتالی رفتن کل فروش پلی استیشن و کمپانیهای دیگه کاملا صحبت کردیم.
همش هم از سمت کمپانی که اینجا سونی باشه منطقیه.
ولی این سمت که پلیر باشه دیجیتالی شدن کامل فروش هیچ جذابیتی نداره که بخوایم توجیهش کنیم.
هزار دلیل موجه هم براش موجوده که اصلا نیاز به نوشتن نداره.
منم بحثم همینه که نخوایم بگیم مشتری هم به نفعشه که فروش بازیها دیجیتالی بشن.

در مورد محیط زیست و... انصافا بالا آوردن این بحث برای توجیه دیجیتالی شدن فروش اصلا بحث جذابی نیست.
حتما بهتر از من میدونی که دیجیتالی شدن هر چه بیشتر خودش کلی مسائل زیست محیطی به همراه داره.
این نگهداری فایلهای چندصدگیگابایتی بازیها روی دیتاسنتر ، نیاز به یک مجموعه با بستر محاسباتی ،مخابراتی ، مصرف ترافیک حجیم اینترنت ، سیستمهای خنک کننده ، تعمیر و نگهداری و... دارن که اینها خودشون کلی برق مصرفی و استفاده از منابع دارن.
پس پیشرفت و بزرگتر شدن این سرورها/دیتاسنترها نتیجش مصرف برق بیشتر و استفاده از منابع زیست محیطی خیلی بیشتریه.
به ذوب فلزات و... اشاره میکنی....
حتی تو سخت افزار اون ایستگاه ها کلی از فلزهای مختلف و بعضا کمیاب استفاده میشه که باز هم نیاز به منابع محیط زیست داره.

خب حتما تولید دیسک بازی هزینه محیط زیستی بیشتری نسبت به خرید دیجیتالی اون داره ولی برای نسخه فیزیکی یک بار از اون منابع استفاده میشه و خب میرسه به دست مشتری.
ولی من و شما طی سالها ممکنه بارها یک بازی رو روی کنسولها/پلتفرمهای مختلف یا حتی همون یک کنسول دانلود و نصب کنیم که این فرآیند شاید در مجموع بار محیط زیستی بیشتری نسبت به ساخت یک دیسک بازی/فیلم و... داشته باشه.

به نظرم این بحث محیط زیست رو دیگه بهش نپردازیم چون واقعا فقط یک طرف معادله رو دیدنه.

آخرین ویرایش:
انصافا از اون پست من این برداشت رو داشتی؟
تو یک پست که نباید همه پستهای قبلیم رو هم نقل قول کنم که در آخر طومار بشه.
قبلا در مورد بدیهی بودن این حرکت به سمت دیجیتالی رفتن کل فروش پلی استیشن و کمپانیهای دیگه کاملا صحبت کردیم.
همش هم از سمت کمپانی که اینجا سونی باشه منطقیه.
ولی این سمت که پلیر باشه دیجیتالی شدن کامل فروش هیچ جذابیتی نداره که بخوایم توجیهش کنیم.
هزار دلیل موجه هم براش موجوده که اصلا نیاز به نوشتن نداره.
منم بحثم همینه که نخوایم بگیم مشتری هم به نفعشه که فروش بازیها دیجیتالی بشن.

در مورد محیط زیست و... انصافا بالا آوردن این بحث برای توجیه دیجیتالی شدن فروش اصلا بحث جذابی نیست.
حتما بهتر از من میدونی که دیجیتالی شدن هر چه بیشتر خودش کلی مسائل زیست محیطی به همراه داره.
این نگهداری فایلهای چندصدگیگابایتی بازیها روی دیتاسنتر ، نیاز به یک مجموعه با بستر محاسباتی ،مخابراتی ، مصرف ترافیک حجیم اینترنت ، سیستمهای خنک کننده ، تعمیر و نگهداری و... دارن که اینها خودشون کلی برق مصرفی و استفاده از منابع دارن.
پس پیشرفت و بزرگتر شدن این سرورها/دیتاسنترها نتیجش مصرف برق بیشتر و استفاده از منابع زیست خیلی بیشتریه.
به ذوب فلزات و... اشاره میکنی....
حتی تو سخت افزار اون ایستگاه ها کلی از فلزهای مختلف و بعضا کمیاب استفاده میشه که باز هم نیاز به منابع محیط زیست داره.

خب حتما تولید دیسک بازی هزینه محیط زیستی بیشتری نسبت به خرید دیجیتالی اون داره ولی برای نسخه فیزیکی یک بار از اون منابع استفاده میشه و خب میرسه به دست مشتری.
ولی من و شما طی سالها ممکنه بارها یک بازی رو روی کنسولها/پلتفرمهای مختلف یا حتی همون یک کنسول دانلود و نصب کنیم که این فرآیند شاید در مجموع بار محیط زیستی بیشتری نسبت به ساخت یک دیسک بازی/فیلم و... داشته باشه.

به نظرم این بحث محیط زیست رو دیگه بهش نپردازیم چون واقعا فقط یک طرف معادله رو دیدنه.
یه بارم تو تاپیک قبلی براش توضیح دادم دیتای بازیا تو‌ جیب هرمن هالست نگهداری نمیشه بازم اومده میگه محیط زیست. همینا میرن ماشین برقی میخرن باورشونم شده دارن به محیط زیست کمک میکنن.

همینا میرن ماشین برقی میخرن باورشونم شده دارن به محیط زیست کمک میکنن.
یعنی منکرش هستی؟؟؟؟!!!
ماشین برقی رو میشه با ایستگاههای برق خورشیدی شارژ کرد و هم با برق شهری.بازده برق نیروگاههای سیکل ترکیبی 50-60 درصده ولی موتور بنزینی 30-40 درصد

نمیدونم چرا در برابر واقعیت همیشه دوست داریم مقاومت کنیم. این توضیح علمی توسط جیمینای هست.

### 💿 پشت پرده تاریک دیسک‌های نوری؛ از مهندسی ساخت تا فاجعه زیست‌محیطی

سلام دوستان،

همه‌ی ما خاطرات زیادی با CDها، DVDها و دیسک‌های بازی‌های کنسول (حتی همین Blu-rayهای PS5) داریم. این دیسک‌های نقره‌ای و براق برای دهه‌ها قهرمانان ذخیره‌سازی اطلاعات ما بودند. اما تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که این دیسک‌ها چطور ساخته می‌شوند و وقتی عمرشان تمام می‌شود، چه بلایی سر محیط‌زیست می‌آورند؟

در این پست می‌خواهیم نگاهی عمیق و فنی به چرخه‌ی حیات دیسک‌های نوری، از آزمایشگاه‌های ساخت تا محل دفن زباله‌ها بیندازیم.

---

#### 🧪 بخش اول: دیسک نوری اصلاً از چه چیزی ساخته شده است؟

برخلاف ظاهر ساده و باریکشان، هر دیسک استاندارد (با قطر ۱۲۰ میلی‌متر و ضخامت ۱.۲ میلی‌متر) یک قطعه‌ی چندلایه‌ی مهندسی‌شده و بسیار دقیق است:

1. **لایه پایه (پلی‌کربنات - ۹۹٪ وزن دیسک):** یک پلاستیک فشرده، سخت و کاملاً شفاف که بستر اصلی دیسک است و شیارهای میکروسکوپی اطلاعات روی آن حک می‌شود.
2. **لایه بازتابنده (Reflective Layer):** یک لایه فوق‌العاده نازک در مقیاس نانومتر از فلز (معمولاً آلومینیوم، و در دیسک‌های مرغوب‌تر نقره یا طلا) که نور لیزر درایو را بازتاب می‌دهد.
3. **لایه محافظ (Protective Lacquer):** یک لایه نازک از لاک یا رزین اکریلیک که با اشعه ماوراء بنفش (UV) خشک می‌شود تا از اکسید شدن و خط افتادن روی لایه فلزی جلوگیری کند.
4. **لایه چاپ (Label):** طرح گرافیکی روی دیسک که با جوهرهای مخصوص چاپ می‌شود.

**فرآیند ساخت:** تولید دیسک با ذوب کردن پلاستیک پلی‌کربنات در دمای نزدیک به ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد و تزریق پرفشار آن به قالب‌های میکرومتری (Injection Molding) شروع می‌شود. سپس با روشی به نام **اسپاترینگ (Sputtering)**، لایه فلزی را روی آن می‌نشانند.

---

#### 🏭 بخش دوم: هزینه‌ها و خطرات پنهان در مرحله «تولید»

تولید این دیسک‌ها در کارخانه‌ها فرآیندی به شدت انرژی‌بر و آلاینده است:

* **وابستگی به نفت و ماده خطرناک BPA:** پلی‌کربنات یک پلیمر نفتی است. برای تولید آن از ماده‌ای شیمیایی به نام **بیسفنول آ (BPA)** استفاده می‌شود. این ماده یک مختل‌کننده‌ی شدید غدد درون‌ریز در انسان و جانوران است و پسماندهای کارخانه‌ای آن بسیار سمی هستند.
* **انتشار ترکیبات آلی فرار (VOCs):** در مراحل لاک زدن و چاپ طرح روی دیسک، حلال‌ها و مواد شیمیایی فراری استفاده می‌شوند که در صورت عدم تهویه و فیلتراسیون مناسب، هوا و ریه کارگران را به شدت تهدید می‌کنند.
* **ردپای کربنی سنگین:** برای تولید، بسته‌بندی پلاستیکی و توزیع هر عدد دیسک نوری، به طور متوسط بین **۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم دی‌اکسید کربن ($CO_2$)** وارد اتمسفر می‌شود.

---

#### ☣️ بخش سوم: فاجعه اصلی؛ وقتی دیسک‌ها به زباله تبدیل می‌شوند

بزرگ‌ترین مشکل دیسک‌های نوری این است که **به راحتی بازیافت نمی‌شوند**. جدا کردن لایه پلاستیکی، فلزی و لاک اکریلیک از یکدیگر فرآیندی بسیار پیچیده و از نظر اقتصادی کاملاً غیراقتصادی است. در نتیجه اکثر آن‌ها سر از طبیعت درمی‌آورند.

این زباله‌ها سه سناریوی مرگبار برای طبیعت رقم می‌زنند:

1. **تجزیه‌ناپذیری چندصد ساله در خاک:** پلی‌کربنات در برابر تجزیه بیولوژیکی و باکتری‌ها کاملاً مقاوم است. بین **۱۰۰ تا ۱۰۰۰ سال** طول می‌کشد تا یک دیسک در طبیعت متلاشی شود. تازه بعد از آن هم نابود نمی‌شود، بلکه به **میکروپلاستیک‌های خطرناک** تبدیل شده و وارد زنجیره غذایی جانداران می‌شود.
2. **نشت مواد سمی به آب‌های زیرزمینی (Leaching):** دیسک‌هایی که در خاک دفن می‌شوند، در اثر باران‌های اسیدی و رطوبت، مواد سمی خود مانند BPA و فلزاتی مثل آلومینیوم (و گاهی سرب در دیسک‌های فیک و ارزان) را به داخل سفره‌های آب زیرزمینی پس می‌دهند.
3. **تولید گازهای فوق‌العاده سمی در اثر سوزاندن:** اگر این دیسک‌ها به همراه زباله‌های دیگر سوزانده شوند، گازهای وحشتناکی آزاد می‌کنند:
* **دی‌اکسین‌ها (Dioxins):** ترکیبات سرطان‌زای فوق‌العاده قوی که سیستم ایمنی بدن را نابود می‌کنند.
* **فوران‌ها (Furans):** گازهای سمی و آسیب‌رسان به ریه و کبد.

---

#### 💬 نتیجه‌گیری و بحث

شاید مهاجرت دنیای تکنولوژی به سمت دانلودهای دیجیتال و سرویس‌های استریم ابری ($Cloud$) مصرف برق سرورها را بالا برده باشد، اما دست‌کم جلوی انباشت میلیاردها دیسک پلاستیکی و قاب‌های پلیمر‌ی آن‌ها را در طبیعت گرفته است.

نظر شما چیست؟ آیا هنوز هم خرید دیسک‌های فیزیکی (برای حس نوستالژی یا آرشیو) را ترجیح می‌دهید، یا فکر می‌کنید برای حفظ زمین باید آن‌ها را کاملاً کنار بگذاریم؟ خوشحال می‌شوم نظرات‌تان را بخوانم!

دیگه اون مطلب بالا رو خوندید و هنوزم پاتون تو یه کفش هست که دیسک نوری خوبه حرفی دیگه نمیشه زد.

به نظرم این حرکت سونی اخرین تیر سونی به خودش بود از نظر محبوبیت و جایگاه بین گیمرا نسل بعد امار 50 میلیون فروش کنسول رو هم نمیبینن و نه به خاطر حذف دیسک به خاطر این که سونی کلا نسل 9 تونست با موفقیت خودش منفور ترین شرکت و برند تو دنیا گیم کنه و 4 نسل اعتبار مستقیم ریخت اشغالی

• Like
Reactions: Destro and u.s.a
یعنی منکرش هستی؟؟؟؟!!!
ماشین برقی رو میشه با ایستگاههای برق خورشیدی شارژ کرد و هم با برق شهری.بازده برق نیروگاههای سیکل ترکیبی 50-60 درصده ولی موتور بنزینی 30-40 درصد
ربط؟ منظور اینجاست تو با ماشین شخصی بری، بعد هر روز خدا با جت شخصی بری به بقیه هم بگی دارم به محیط زیست کمک می کنم.

دیگه نیازی به آسمون ریسمان بافتن نداره.:))

توی ۱۲ ماه اخیر (تا ژوئن ۲۰۲۶) حدود ۳۷ میلیون بازی فیزیکی توی آمریکا فروخته شده (مجموع همه پلتفرم‌ها از جمله سوئیچ ۲) و این آمار توی بازه زمانی مشابه در اوجش یعنی سال ۲۰۰۹ حدود ۲۹۲ میلیون بوده.

3b6724_26xzcxzsd.jpg

در مورد همین خبری که تاپیکش زده شده، یعنی تعداد بازی‌هایی که توی ۶ ماه اول سال بیشتر از ۱۰۰ هزار نسخه فیزیکی روی پلی‌استیشن در آمریکا فروختن هم در حالی که این عدد در سال ۲۰۲۶ برابر ۷ تا بازی هست، در اوجش یعنی سال ۲۰۰۸ برابر ۱۰۰ تا بازی بوده.

db1b24_26d331.jpg

در هر دو نمودار هم می‌شه شیب نزولی رو دید. یعنی فقط بحث ۲۰۲۶ نیست که بگیم نیمه اول امسال بازی‌های پرفروشی نداشتیم. :دی بگذریم که اتفاقاً بازی‌های بزرگی هم توی این نیمه منتشر شدن، از RE9 و Lego Batman و Crimson Desert تا MLB The Show 26 و First Light و...
والا اگه ما هم جای مدیران شرکت‌هایی مثل سونی بودیم، به فکر دیجیتالی شدن می‌افتادیم که سود بیشتری بکنیم! :دی گذشته از اینکه درصد مخاطبان دیجیتالی سال به سال داره بیشتر می‌شه و احتمالاً سال ۲۰۲۸ (شروع این ماجرا) درصدش از الآن هم بالاتر می‌ره، بخش بزرگی از مخاطبان فیزیکی هم در صورت پایان زندگی دیسک‌ها، خیلی سریع دیجیتالی می‌شن و این‌طوری نیست که کلاً با دنیای بازی خداحافظی کنن یا پلتفرمی که سال‌ها با خودش و بازی‌هاش همراه بودن رو به خاطر این قضیه کنار بذارن. احتمالاً فقط یه درصد خیلی کوچیکی این‌طوری باشن که اون هم با سود بالای دیجیتالی جبران می‌شه.

به نظرم متریک‌ها فکت هستن ولی برداشتی که ازش می‌کنیم خیلی بستگی داره به اینکه چی رو اندازه بگیریم و از چه زاویه‌ای نگاه کنیم.
من شخصاً این آمار نزولی رو لزوماً این‌طور نمی‌بینم که «دیگه کسی نسخه فیزیکی نمی‌خواد» یا تقاضاش از بین رفته. مثلاً همین متریک اگر بر اساس یوزر بررسی بشه شاید تصویر متفاوتی بده. چند درصد از یوزرهای پلی‌استیشن هنوز در سال ۲۰۲۶ حداقل یک دیسک خریدن؟ چند نفر هنوز مشتری این بازار هستن؟ چون اون‌ها هم بخشی از کامیونیتی پلی‌استیشن هستن و نمی‌شه صرفاً با تعداد دیسک فروخته شده نتیجه گرفت که این بخش دیگه اهمیتی نداره. از لحاظ سود بیزینس هم این مهمه. شما کامیونیتی رو از دست بدی یعنی هویت برند رو از دست دادی. دقیقا همون مشکلی که واسه برند ایکس‌باکس رخ داد که به نظرم هنوز نتونسته ریکاور کنه.
از طرف دیگه مقایسه مستقیم با سال‌هایی مثل ۲۰۰۳ یا ۲۰۰۸ هم یه مقدار گمراه‌کننده‌ست، چون اون زمان عملاً تنها راه خرید بازی فیزیکی بود. الان گزینه‌های بیشتری وجود داره و طبیعی هست که بخشی از مردم به سمت دیجیتال برن. این الزاماً به معنی بی‌ارزش شدن فیزیکی نیست، بلکه شاید کاربردش تغییر کرده. خیلی‌ها الان فقط بازی‌هایی رو فیزیکی می‌خرن که براشون ارزش نگهداری، کالکشن یا فروش مجدد داشته باشه. خود من مثلاً هیچ‌وقت بازی‌هایی مثل FIFA یا COD رو فیزیکی نمی‌خرم، چون قراره یک سال همون بازی رو داشته باشم و احتمالاً ریسل هم نمی‌کنم. ولی بازی‌ای که بخوام نگه دارم یا احتمال فروش مجددش وجود داشته باشه، دیسک برام معنی پیدا می‌کنه.
آمار نزولی رو نمی‌شه انکار کرد، ولی اینکه ازش نتیجه بگیریم «فیزیکی مرده» یا «هیچ‌کس دیگه دیسک نمی‌خواد» هم به همون اندازه ساده‌سازی بیش از حد موضوعه. باید دید دقیقاً چه چیزی رو داریم اندازه می‌گیریم و چه نتیجه‌ای ازش می‌گیریم.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: m.a.t and Dinosaur
سواى اون بحثاى مالكيت و الترناتيو و غيره به نظرم اين بساط بيشتر يه جور مقاومت در برابر تكنولوژيه توسط افرادى كه نميخوان از چيزى كه براشون نوستالژى حساب ميشه دست بكشن :D

وقتى تمايل بازار به يه سيستمى باشه كه دست بر قضا هم سوددهى بيشترى داره و هم راحته طبيعيه كه از بخشاى كوچيك تر و سنتى تر صرف نظر بشه تو بيزنس،به خصوص وقتى روش جديد بتونه كنترل هزينه ايي هم داشته باشه.
اين حرفا كه اينا نقشه كشيدن كه فلان كنن و بيسار كنن و فلان حقو بخورن به نظرم از جنس همون حرفاييه كه به لامپ ميگفتن چراغ شيطان :D
فناورى تو صنعت سرگرمى كاملا شيفت كرده به سمت ديجيتالى شدن و غير قابل اجتنابه و گيمينگ خيلى به نظرم ديرتر از بقيه هم رسيده به اين مسير.

اينكه هنوز براى محصولات سينمايي نسخه فيزيكى عرضه بشه يا نشه هم زياد قابل مقايسه با گيم نيست.
فيلم ها سود و فروش اصليشون رو قبل انتشار خانگى رو پرده سينما ميكنن و فروش ديسك فيلما يجور توت فرنگى روى كيك محسوب ميشه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or