اینم یه نقد توپ از دوست عزیز اقایserialcenter
همیشه بین سریال بین ها دعواست که Prison break بهتره یا Lost یا 24 یا ...
هر کی یه نظری میده ولی من امشب با دلیل بهتون ثابت میکنم که Lost بدون رقیب بهترین سریال ساخته شده در تلویزیون امریکاست . بله قراره امشب درباره ی Lost صحبت کنم .
به نظر من هوشمندانه ترین و پرفکرترین سریال در بین سریالای من همین Lost هست . واقعا اغراق نیست اگه این سریال رو یه شاهکار در نظر بگیریم . اصطلاح وحشی دیدن سریال رو هم همین Lost تو دهنا انداخت . خود من تا حالا بیشتر از هر سریالی Lost رو فروختم و هر کسی از من گرفته دیوانه وار نشسته پاش پس :
اگه وقت ندارین نگیرین ، چون بگیرین از پاش بلند نمیشین تا دخلشو نیاوردین .
من خداشاهده کسی رو میشناسم که یه سیزنش رو تو یه شبانه روز دیده . یعنی صبح پاشده تا شب نشسته تا تمومش کنه . این سریال انقدر جذابه .
اما خوب از اونجایی که خیلیا این سریال رو دیدن و باهاش آشنا هستن میخوام این سریال رو یه خورده تخصصی تر معرفی کنم تا دوستایی که اونو دیدن هم جذاب باشه واسشون . در ضمن ممکنه به بعضی نکاتی که میخوام بگم دقت نکرده باشن .
نویسندگی و کارگردانی :
بدون شک مهمترین عامل پیروزی این سریال فکر زیبای کسی نیست جز J.J Abrams . من به شخصه مرید این آدمم که قبلا سریال Alias رو ازش دیده بودم ( آگاهانه ) اما یه سری چیزا هم ازش دیده بودم که نمیدونستم مال این آقاست .
به غیر از کلی فیلم و سریال که به تهیه کنندگی Abrams ساخته شده ، نویسندگی فیلم های ماندگار forever young ، Armageddon ، Mission Impossible 3 در کنار سریال هایی مثل Lost و Alias هم توسط این آقا انجام شده . در زمینه ی کارگردانی هم Lost ، Alias و MI3 جزو کارای Abrams هست . جالب اینجاست که این هنرمند حتی موسیقی متن بعضی از کارای خودش رو هم خودش ساخته . مثلا موسیقی اصلی سریال Alias کار همین J.J. Abrams هست . ( در مورد سریال Alias بعدا مفصل حرف میزنم . )
بازیگران :
یکی از نکات فوق العاده منحصر به فرد این سریال انتخاب هوشمندانه ی بازیگران هست . به تدریج که در سریال پیش میرین خودتون هم متوجه میشین که انگار هر نقش در داستان برای همون بازیگر نوشته شده و هیچکسی جز اون بازیگر نمیتونسته در اون نقش به این زیبایی ظاهر بشه . نکته ی جالب دیگه در مورد cast اینه که این سریال بر خلاف خیلی از سریالای دیگه ای که در سرتاسر جهان ، بخصوص تو ایران خودمون ، ساخته شدن ، منحصر به بازی یه بازیگر نیست . در حقیقت تو این سریال نمیشه نقش اول رو انتخاب کرد چون همه ی بازیگران به نوعی نقش اولن و داستان روی تک تک بازیگرا میچرخه .
واقعا هم از حق نگذریم بازی هر کدوم از این بازیگرا به تنهایی در حد یه اسکاره . من به شخصه عاشق شخصیت sawyer هستم که عکس پروفایلم هم مال خود کله خرشه .
داستان :
نمیدونم شما چقدر جدی یه فیلم یا سریال رو نیگا میکنین ولی خود من به تک تک جزئیات داستان یک فیلم یا سریال دقت میکنم . یه مثال میزنم . شما فیلم SAW رو نیگا کردین ؟ اگه نکردین این قسمت رو نخونین .
متن پنهان:
وقتی در SAW I در آخر فیلم بازیگر نقش Jingsaw از زمین بلند شد من واقعا دست زدم برای مخ نویسنده ی اون .
حتی نویسنده های هالیوودی هم انگشت شمار تا این حد ذهن خلاق خودشون رو به رخ بیننده میکشن ولی در LOST در هر قسمت نویسنده قدرت خودش رو به رخ تماشاچیاش میکشه و واقعا هر قسمتش به اندازه ی یه فیلم سینمایی فکر برده . از اینجا به بعد فقط اگه کل سه سری رو دیدین قسمت های محو شده رو بخونین وگرنه عواقبش با خودتونه
متن پنهان:
برای مثال اون قسمتی که اون بازیگر انگلیسیه flash هایی از آینده ی اطرافیان رو میدید فوق العاده با فکر کار شده بود
اما در مورد داستان . داستان در مورد گروهی از بازماندگان یک حادثه ی هوایی هست که در یک جزیره ی دور افتاده هواپیماشون سقوط کرده و تمام تلاششون رو میکنن که نجات پیدا کنن . گرچه خودشون هم میدونن که بنا به دلایلی قرار نیست کسی دنبالشون بیاد . داستان به خودی خود جذاب هست ولی آنچه که Lost رو Lost کرده Flashback های بی نظیری هست که به زندگی تک تک بازیگرای سریال قبل از سقوط هواپیما میپردازه و نشون میده که این گروه چرا تو این پرواز بودن و چه رابطه ای با هم دارن . این سریال هم سریال Drama محسوب میشه و در هر سایتی جزو 5 سریال اول مورد علاقه ی بازدید کنندگان اون سایته . این Flashback ها آنقدر جذاب کار شده که حتی در سری اول و دوم که در ابتدا به نظر کمی fiction میاد ، جذابیت سریال رو کم نکرده .
ولی اون چیزی که من میخوام بهش اشاره کنم و از نظر من نقطه ی قوت سریال نسبت به رقبایی چون prison break و Heroes هست آینده نگری Abrams هست . در مورد اشتباهات فاحش سریال ها بعدا حرف میزنم ولی پروژه ای با عظمت Lost که قراره تا سیزن 6 ادامه داشته باشه ! به صورت اعجاب آوری به کلیه ی جزئیات دقت کرده . این دقت توی سریال Alias هم کاملا دیده میشه . بذارین جزئی تر منظورم رو بگم . توی این سریال زمان خیلی عقب و جلو میره و ترتیب خاصی در مورد نشون دادن پیشینه ی بازیگرا وجود نداره ولی نکته ی فوق العاده جالب اینه که شما چیزهایی رو توی قسمت های اولیه میبینین که بعدها توی سری سوم تازه میفهمین که منظور چی بوده و یا دلیل اون کار چی بوده یا مثلا فاعل فلان کار کی بوده . حتی قسمت هایی از سریال وجود داره که یک سکانس پخش میشه و بعد از دو سری همون سکانس از زاویه ی دید فرد دیگه ای به صورت کاملا متفاوت نشون داده میشه
متن پنهان:
منظورم تکرار سکانس سقوط هواپیما در سری سوم هست که از دید نیمه ی دوم بازمانده ها نشون داده شد
نکته ی بعد اینه که این سریال حتی یک دقیقه هم چیزی رو اضافه نشون نمیده و داستان رو الکی کش نمیده . کمتر کسی پیدا میشه که مثلا بگه کاشکی این سریال اینجوری میشد به جای جوری که الان هست . یا مثلا بگه همون دو سیزن بس بود نباید به سیزن سه میرسید ( چیزی که در مورد prison break شنیده میشه ) . واقعا حیف که فقط 6 سیزن قراره باشه .
در مورد جلوه های ویژه هم همینو بگم که خیالتون راحت . قسمت اول این سریال از مجموع خرج یک سال سینمای ایران بیشتر توش خرج شده .
در مورد شجاعت نویسنده هم بگم که خود رستمه . جوری اکیپ خودش رو انتخاب کرده که راحت برای واقعی کردن داستان بازیگران یکی یکی از داستان بیرون میرن و اصلا مثل یه سری فیلما و سریالای امریکایی نیست که بازیگر Immortal و نابود نشدنیه و فقط آدم بدا هستن که میمیرن . تو این سریال حتی انتظار مرگ ، خداحافظی یا بیرون رفتن بازیگر محبوبتون رو هم میتونین داشته باشین و این قدرت نویسنده رو نشون میده که متکی به یه نفر نیست .
سایز این عکس تغییر کرده است. برروی نوار کلیک کنید تا سایز اصلی عکس را ببینید. سایز اصلی عکس 760x356 می باشد.
سایز این عکس تغییر کرده است. برروی نوار کلیک کنید تا سایز اصلی عکس را ببینید. سایز اصلی عکس 760x356 می باشد.
دیالوگ :
یکی از جذابیت های فوق العاده ی این سریال دیالوگ های بی نقص این سریال هست که مطمئن باشین شما رو به دیدن مجدد کلیه ی قسمت های سریال بعد از تموم شدنش وادار میکنه . واقعا یکی از جاهایی که من از اینکه انگلیسیم کامله احساس لذت کردم همین سریال LOST بود که دیالوگ های فوق العاده خوشگل بازیگران نقش های Hurley و Sawyer انگیزه ی چندین و چند بار شنیدن اونارو بهتون میده . اصطلاحات بسیار زیبایی هم تو این سریال استفاده شده و اگه واقعا بخواین به جزئیات سریال واقف بشین یه بار دیدنش کافی نیست .
حتی اینو بهتون بگم که fan های این سریال تو fanclub ها مسابقه میذارن که مثلا کجای سریال چنین اتفاقی افتاد یا دیالوگ فلان گفته شد .
در نهایت اینو بگم اگه یه شب از زندگیتون باقی مونده و دلتون میخواد تو اون یه شب بشینین سریال ببینین فقط LOST رو انتخاب کنین . پشیمون نمیشین . مخصوصا سیزن 3 که استادانه ساخته شده و هر کی ندیده نصف عمرش بر فناس .
تاپیک منبع:
http://www.bazicenter.com/forums/showthread.php?t=11065