Steam یک خرده فروشی مشخصاتی که شما بالا گذاشتی ربطی به مارکت خرده فروشی ها نداره و کلا درک اشتباهی از مطلابی که خوندی داری.
مونوپولی 4 تا مشخصه داره:
A Lack of Substitutes
درسته که فروشگاههای دیگه ای مثل Origin, Miscrosoft Store, UPlay و ... وجود دارن، ولی بیشترشون مثل Origin و Uplay فقط بازی های ساخت خودشون رو میفروشن میشه گفت به اصلا رقابتی با استیم ندارن یا مثل Windows Store فروش بازی های ساخته خودشون بیشتره مثل Gears یا Forza
یک چارتی رو یک ایندی دولوپری منتشر کرده بود از فروش بازیش بین Steam GOG و Itch.io که متسفانه نتونستم پیدا کنم که نشون میدا بیشتر از 85 درصد از فروش بازی در استیم بوده و GOG Itch.io باهم کمتر از 15 درصد. پس میشه گفت مشخصه یونیک که استیم داره و خرده فروشی هاس دیگه ندارن تعداد کاربر های استیم که باعث فروش بیشتر بازیت میشه و اگر شما داری بازی برای PC میسازی و روی استیم نخوای منتظرش کنی، باید منتظر فروش پایین بازیت باشی.
Barriers to Entry
مانعی که بقیه استور ها دارن همونطور که در بخش قبل گفتم تعداد کاربر هاست. به همین دلیل هم هست که Origin و Uplay کلا بخیال فروش بازیهای Third Party شدن و بیشتر بازیهای خودشون رو میفروشن تا 30 درصد رو ندن به ولو. استور های دیگه مثل Windows Store هم وضعیت خوبی از لحاظ فروش ندارن به خاطر Mindsetای که گیمرها نسبت به استیم دارن. پس میشه گفت تعداد کاربران کم و خود گیمرها مانع پیشرفت و موفقیت بقیه استورهان
Competition
فکر نمیکنم نیازی داشته باشم اینو توضیح بدم. هیچ استور دیگه این حتی نزدیک استیم از لحاظ فروش نیست
Price Maker
اینچا همون تاپیکی که شما اشتباه کردی. اینجا بحث سر خود محصول (بازی) نیست. ما داریم درمورد مارکت بازیهای دیجیتال روی PC حرف میزنیم. اینکه استیم قیمت بازی رو نمیتونه تغییر بده مهم نیست اصلا بحث سر اون Profit که استیم میگیره. استیم 30 درصد فروش هر بازی رو میگیره. اگه دوست نداری بازیتو باید یه جای دیگه بفروشی. اگه نه همون 30 درصد. برای همین هم هست که کمپانی های دیگه مجبور شدن استور خودشون بزنن یا مثل سازنده های ایندی پول زور بدن به استیم چون میدونن بدون استیم راه حلی دیگه ای وجود نداره.
Profits
فقط همین لینک کافیه برای این قسمت:
Steam sales revenue 2017 | Statistic
پس با مشخصات بالا میشه گفت Steam در حال حاظر به صورت انحصاری بازار بازی های دیجیتالی کامپیوتری رو در دست داره.
در مورد دانشگاه هم لازم دیدم بزارم تا بقیه فکر نکنن کلماتی مثل مونوپولی و .. همه مثل خودشون از یه سریال یاد گرفتن. اینجا نمیشه از یک کلمه استفاده کرد و به تازه به دوران رسیدن متهم نشد.
در مورد پروژه هایی که از Portfolio دیدی لازم بگم که همه چیزایی که نام بردی پروژه هایین که من دوران دبیرستان و قبل ورود به دانشگاه کار کردم. متسفانه دانشگاه قانونی داره که اجازه نمیده Source Code پروژه های دانشگاهی رو جایی Upload کنیم و همه تو Repo خود دانشگاهه