زوزه فن CPU

jack sparrows

کاربر سایت
با سلام

من یه مشکل خاصی با فن CPU دارم و اون اینه که وقتی توی بازی (اکثرا بازی های سنگین) میرم صدای فن سی پی یوم خیلی بالا میره و بعضی مواقع هم از حد میگزره و زوزش بلند میشه.
مدل سی پی یوم هم AMD Athlon 64 X2 5200 هست.

با تشکر

با سلام

من یه مشکل خاصی با فن CPU دارم و اون اینه که وقتی توی بازی (اکثرا بازی های سنگین) میرم صدای فن سی پی یوم خیلی بالا میره و بعضی مواقع هم از حد میگزره و زوزش بلند میشه.

با تشکر
مطمئنی صداش اونقدر زیاد میشه که زوزه بکشه؟ معمولا بیشتر صدای فن مربوط به پاور هست دقت بکن. هر دو فن به صورت اوتوماتیک کنترل میشن ئو با توجه به دما تنظیم میشه سرعتشون ولی معمولا صدای فن پاور ها بیشتر Cpu هست. من احتمال میدم مربوط به پاور باشه...;)

با سلام

با تشکر
بازی ها بعد از یه مدتی کند نمیشن؟

یه مشت بزن حله..!!! :laughing:
جدی می گم به من هر وقت فنم وزوز می کنه یه مشت نصارش می کنم درس مس شه :laughing: ;)

تایید میشه منم فن چیپست مادربوردم صدا میداد البته مشت نزدم دیگه موقعی که صدا میداد انگشتم بردم وسط بلبرینگاش درست شده الان دیگه شده عین روز اولش:biggrin1:

مطمئنی صداش اونقدر زیاد میشه که زوزه بکشه؟ معمولا بیشتر صدای فن مربوط به پاور هست دقت بکن. هر دو فن به صورت اوتوماتیک کنترل میشن ئو با توجه به دما تنظیم میشه سرعتشون ولی معمولا صدای فن پاور ها بیشتر Cpu هست. من احتمال میدم مربوط به پاور باشه...

از هیچکدوم نبود.نه از پاور و نه از CPU.از فن گرافیک بود!!!
اولش فکر میکردم از CPU هست ولی بعد از نیم ساعت تحقیقات!:biggrin1:فهمیدم از گرافیکه!!!حالا چجوری فهمیدم:
وقتی سیستم خاموش میشه یک لحظه سرعت فن ها بالا میره دیگه من هم دیدم که صدای زوزه هم اون لحظه وجود داره بخاطر همین هم بلافاصله بعد از خاموش شدن سیستم دستم رو روی فن CPU گزاشتم و دیدم که تا یک ثانیه بعد هم صدای زوزه میاد و دوباره سیستم رو روشن و بعد خاموش کردم و این دفعه دستم رو روی فن گرافیک گزاشتم و دیدم صدای زوزه قطع شد.
حالا نمیدونم برای رفع این مشکل چیکار باید بکنم؟!(از طرف دیگه هم بعید میدونم کارت BFG همچین مشکلاتی داشته باشه!)

یه مشت بزن حله..!!!
جدی می گم به من هر وقت فنم وزوز می کنه یه مشت نصارش می کنم درس مس شه

:biggrin1:

بازی ها بعد از یه مدتی کند نمیشن؟

نه.یعنی ربطی پیدا نمیکنه چون در مورد COD4 و خیلی بازی های دیگه که سیستمم اصلا کند نمیشه این مشکل وجود داره و در مورد Unreal Tournament 3 و یک سری بازی های دیگه که سیستمم یک کم کند میشه این مشکل وجود داره.

آخرین ویرایش:
اين صداي زوزه رو من شبهاي زيادي باش طي كردم . بيشتر مواقع يعني حدود نود درصد علت اين زوزه ها خراب شدن پره هاي فن ميباشد! بعضي وقتها هم كثيف بودن پره ها .

با سلام

من هنوز هم مطمئن نیستم که صدا وز وز مربوط میشه به فن گرافیک ولی میخوام یه کاری انجام بدم تا مطمئن بشم ولی قبلش یه سوال دارم:
مادربورد من یه گرافیک آنبورد داره ATI Radeon X1250
و وقتی میرم توی تنظیمات Bios توی قسمت مربوط به Display سه تا گزینه داره:
1-PCI-EX
2-PCI
3-Onboard

که در حال حاضر روی PCI-EX هست و من میخوام که بیارمش روی Onboard که اگه باز هم صدای وز وز اومد بفهمم که مشکل از کارت گرافیک نیست و اگر هم نیومد که یعنی مشکل از کارت گرافیکه!
و اما سوال اگه من این کار رو انجام بدم مشکلی برای سیستم چه قبل و چه بعدش پیش نمیاد؟!

با تشکر

من يه سري اون اوايل گرافيك آن برد داشتم . يادمه فروشنده ميگفت وقتي گرافيك آف برد بندازي اون آن برده ميسوزه . نميدونم والا ...

من يه سري اون اوايل گرافيك آن برد داشتم . يادمه فروشنده ميگفت وقتي گرافيك آف برد بندازي اون آن برده ميسوزه . نميدونم والا ...

نه بابا!:biggrin1:واسه من که نسوخته بود.(این فروشنده ها هم زرنگن این حرف رو میزنن که بیای ازشون گرافیک بخری!)

و اما نتیجه:
برگشتم سرخونه اول!:biggrin1:مشکل از همون CPU هست حالا باید به فکری به حالش بکنم یا باهاش کنار بیام.

راه حل این مشکل خیلی ساده هست.
لازم نیست فن رو عوض کنید ویا حتی فنون رزمی رو روش اجرا کنید.
یه کم روغن سفید (روغن مخصوص ریش تراش) که میتونید تو هر سلمانی ای پیداش کنید ، کارتون رو راه می اندازه.
اول فن و Heatsink رو از روی برد باز کنید.
فن ها دو نوع روغن خور دارند :
1- روغن خور از زیر . که بیشتر فن های فابریک AMD و فنهای کارت گرافیک ها از این دسته اند. که در اینصورت باید فن رو از روی Heatsink جدا کنید.
2- روغن خور از بالا . که فن های Intel و فنهای قدیم AMD از این گروهند.
چسب روی فن رو آهسته جدا کنید. (بعد از روغنکاری باید دوباره بچسبونیدش)
درپوش پلاستیکی فن رو بردارید.
2 یا 3 قطره (و نه بیشتر) روغن سفید رو در حفره شفت موتور فن بچکانید.
درپوش پلاستیکی رو سر جاش قرار بدید.
چسب رو روش بچسبونید.

و تموم. دیگه فن شما تا 3 سال دیگه هم صدا نخواهد داد.

نکته مهم :
هرگز از روغن موتور و یا روغن چرخ خیاطی برای روانکاری موتور فن CPU یا هر فن دیگه در کامپیوتر استفاده نکنید. چون این روغنها بخاطر غلظت و ناخالصی هایی که دارند اجازه نمیدن که فن درست بچرخه و به RPM مطلوب برسه.(خصوصا وقتی که هوا سرده)

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or