ارسال پاسخ

مگاپیکسل توی گوشی های هوشمند ارتباط مستقیم با سایز سنسور داره. به این معنی که هر چقدر سایز سنسور بزرگتر و نزدیک تر به یک باشه، نور بیشتری رو به خودش راه میده و در نتیجه کیفیت بهتری رو هم ثبت می کنه (اولین گوشی های دنیا که سنسور سایز 1 اینچی دارند محصولات سونی و شارپ هستند).


در مقوله گوشی های هوشمند با مگاپیکسل 48 و 64 و 108 و 192، از سیستمی به اسم Pixel Binning یا همون ترکیب پیکسل استفاده شده به این صورت که در دوربین های 48 و 64 این ترکیب 4 به یک و در سنسور های 108 به صورت 9 به یک هست. یعنی هر 9 پیکسل با هم ترکیب شده و یک پیکسل رو تشکیل میده. در این صورت سنسور 48 و 108 هر دو خروجی 12 مگاپیکسل دارن (48 تقسیم بر 4 و 108 تقسیم بر 9). بنابراین اینجا مشخص میشه که خروجی سنسور دوربین جدیدترین گوشی سامسونگ یعنی گلکسی S22 Ultra هم 12 مگاپیکسل هست منتهی این قضیه 108 عدد بزرگی برای تبلیغات و فروش بیشتر به بهانه کیفیت بیشتر هست.


یک مقوله دیگه برای ثبت کیفیت بالاتر تصاویر، ISP یا پردازشگر سیگنال تصویر هست که وظیفه پردازش تصویر ثبت شده و نمایش اون به صورت خروجی داره که شما روی گوشی می بینید، هر چقدر که این ISP توانایی های پیشرفته تری داشته باشه (معمولا روی تراشه پردازشگر موبایل نصب میشه و هر نسل از اسنپدراگون و دایمنسیتی، ISP قدرتمندتری دارند که این قضیه برای شرکتی مثل گوگل، شیائومی، اوپو و اپل متفاوته چون اون ها ISP های اختصاصی دارن) تصویر کم نویز تری رو ثبت میکنه و فناوری هایی مثل SmatHDR یا Dual HDR یا +HDR همگی مربوط به تراشه ISP هستند. ISP مشخص میکنه که سنسور توانایی های سخت افزاریش چقدر قدرتمند باشند و همین قضیه کیفیت نهایی عکس رو تغییر میده. در نتیجه می بینید که رتبه اول دوربین رو معمولا شیائومی و هواوی دارن و بقیه شرکت ها پشت سر این ها هستن چون هزینه زیادی صرف توسعه ISP های اختصاصی خودشون می کنن.


به این نکته باید توجه داشته باشید که گوشی هایی که سنسورشون رو سونی تولید می کنه، تمام و کمال کیفیت عکس و فیلم بهتری دارند (آیفون ها، شیائومی، اوپو، سونی، وان پلاس و ...) به همین دلیل روی گوشی های پرچمدار این برند ها شاهد استفاده از نهایتا 50 مگاپیکسل دوربین هستیم که هر سال با توجه به پیشرفت سنسور های سونی در محصولاتشون استفاده میشه و سونی هنوز نیازی به ساخت سنسور 108 مگاپیکسلی ندیده. در طرف مقابل 108 و 192 مربوط به سامسونگ هستند در رتبه دوم که توی گوشی های میان رده و میان رده رو به بالا یا محصولات خودش استفاده میشن.


در نهایت به پردازش نرم افزاری می رسیم که بسته به شرکت سازنده و اپلیکیشن دوربین، کیفیت خروجی دو برنامه می تونه خیلی فرق داشته باشه، به طور مثال گوگل کمرا در گوشی های پیکسل یا نسخه پورت شده برای فقط پردازنده های اسنپدراگون، کیفیت عکس فوق العاده بهتری رو در روز و بی نظیری رو در شب نسبت به برنامه دوربین شیائومی مثلا ثبت میکنه.


امیدوارم این مطالب کمکتون کرده باشه که از این به بعد انتخاب دقیق تری داشته باشید.


پایتخت ایران
Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or