ران گیلبرت DOOM را باعث رکود بازی های اشاره و کلیک می داند.

• Thread starter Thread starter Nevan
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Nevan

کاربر سایت
بازی ساز افسانه ای، ران گیلبرت، بازی DOOM را باعث پایین آمدن فروش بازی های ماجرایی اشاره و کلیک در دهه ی 90 می داند.

220px-Ron_Gilbert_PAX_2009.jpg

در مصاحبه ای با Eurogamer، گیلبرت نظر خود را در مورد رکود بازی های ماجرایی در دهه ی 90 میلادی گفت:

در حقیقت بازی های ماجرایی هیچ وقت نمردند و میزان فروش آنها مثل همیشه بود. مشکل اینجا بود که بقیه ی بازی ها بیشتر از همیشه می فروختند. اینها بیشتر باعث رکود سبک ماجرایی شد تا سقوط آن.

من DOOM را مقصر می دانم. چون قبل از DOOM بازی ها بسیار آرام تر بودند و مردم بیشتر به فکر کردن و استفاده از استراتژی علاقه مند بودند. بازی ها آرام آرام شما را در خود غرق می کردند و شما از این که حس می کردید در درون بازی هستید، لذت می بردید. تا اینکه DOOM به بازار آمد، بازی خشن و سریع بود. شما به همه چیز شلیک می کردید و همه چیز تکه تکه می شد. این باعث شد طرز فکر بر خی افراد تغییر کند و همچنین افراد بیشتر به سمت بازی ها کشیده شوند. وقتی افراد به سمت بازی های ماجرایی جذب می شدند، هیچ گاه آن را ترک نمی کردند. اما افراد بسیاری آمدند و رفتند و بازی هایی مثل DOOM شروع به فرمانروایی کردند.

گیلبرت هم اکنون بر روی جدید ترین بازی اش با نام The Cave کار می کند.

منبع

نو آوری خوبه ولی نه وقتی باعث ایجاد کلیشه بشه . این واضحه که شرکت ها و آدم های بزرگ میتونن سلیقه مردم رو عوض کنن . همیشه فناوری های نو خیلی خوشایند نیستن . اینا اومدن با عامه پسند کردن بازیها سلیقه مردم رو عوض کردن . باید خوشحال باشیم که فناوری هایی مثل موو و کینکت خیلی موفق نشدن وگر نه ممکن بود به کلی جریان بازی سازی به سمت بازی های کژوال یا بچه گانه بره .

یاد مصاحبه فرهاد افتادم که می گفت "...سلیقه عامه مردم به ابتذال گرایش داره در این شکی نیست..."

دوم یا کال آو یا هر چی نمود همون ابتذاله...بازی هایی که نه به فکر وادارت می کنن و نه احساستو تحریک می کنن...ولی ادونچر دقیقا در جبهه مخالفه.

وقتی به جزء پراید ماشین دیگه ای نباشه ملت میرن پراید میخرن
ولی وقتی به جزء پراید پژو 405 هم باشه ملت اونی که بهتره رو میخرن

FPS انقلابی تو صنعت گیم بود..

یعنی‌ الان میگین FPS بهتر از Point and click adventure هست؟ DAFUQ!
نکته این نیست که کدوم بهتر هست، این هست که گیمر کنونی‌ کدوم رو ترجیح میده، و گیمر کنونی‌ ترجیح میده بازی رو بدون استفاده از مغز تا آخر بره.

نکته این نیست که کدوم بهتر هست، این هست که گیمر کنونی‌ کدوم رو ترجیح میده، و گیمر کنونی‌ ترجیح میده بازی رو بدون استفاده از مغز تا آخر بره.

100 درصد FPS بهتره اگر بهتر نبود این همه استقبال ازش نمیشد..
چه ربطی به مغز داره FPS مهارت نمیخواد..؟ چرا فکر میکنید بازی فقط باید فکر رو به چالش بکشه..؟ ملت میخوان از بازی لذت ببرن نه اینکه دهن خودشون رو آسفالت کنن..
الان من دو ماهه تو یک مرحله از Halo 3 گیر کردم دارم به زمین و زمان فحش میدم.. آخه که چی..؟

100 درصد FPS بهتره اگر بهتر نبود این همه استقبال ازش نمیشد..
چه ربطی به مغز داره FPS مهارت نمیخواد..؟ چرا فکر میکنید بازی فقط باید فکر رو به چالش بکشه..؟ ملت میخوان از بازی لذت ببرن نه اینکه دهن خودشون رو آسفالت کنن..
الان من دو ماهه تو یک مرحله از Halo 3 گیر کردم دارم به زمین و زمان فحش میدم.. آخه که چی..؟
دقیقا :thumbup:
خوب گیم هم مثل چیز های دیگه پیشرفت میکنه اما بوجود اومدن fps پیشرفت نبود انقلاب بود حالا فروش بازی های اون سبک کم شده دقیقا میرسیم به حرف Terova جان

مردم بیشتر به جنبه ی لذت بردن از گیم نگاه میکنن تا فکر کردن و اموزشو و زبانو و اینجور چیزا که FPS یعنی لذت ناب

مردم بیشتر به جنبه ی لذت بردن از گیم نگاه میکنن تا فکر کردن و اموزشو و زبانو و اینجور چیزا که FPS یعنی لذت ناب
لذت بردن از بازی برای هر کس یک معنی میده .. یکی FPS که بکشه بره جلو .. یکی SC دوست داره که مخفیانه بکشه .. یکی POP دوست داره که از در و دیوار بالا بره .. یکی هم مثل من دوست داره همین بازی های معمایی رو انجام بده که بعد از انجام یک معما که مدتها گیرش بوده از خوشحالی فریاد بزنه
هنر این نیست که بگی فلانی با فلان کارش موجب رکود شد
هنر اینه که اینقدر قوی باشی که بتونی پابه پای یک پدیده جدید بدون اینکه کوچکترین تزلزلی بهت وارد شه حرکت کنی
البته حرفت درسته به عنوان مثال ماشیناریوم که فوق العاده بود که البته عنواین دیگه ای مثل Gemini Rue, Resonance , botanicula از جمله بهترین عنوان ها هستند که چند سال اخیر اومده ولی مسئله اینه که خوب من یک گیمر قدیمی هستم این سبک بازی کردم علاقه دارم و اگر معمایی سخت باشه حاضرم حتی ماه ها صبر کنم تا بازی تموم بشه اما یک فردی که تازه گیمر شده و گیمری شو با COD,AC,GTA شروع کرده وقتی ماشیوناریوم بزاری جلوش درجا بازی پاک میکنه !

مگه گیلبرت گفته DOOM بده که میاین بهش فحش میدین. داره دلیل از بین رفتن یه سبک رو میگه. شاید DOOM مهم ترین بازی تاثیر گذار تاریخ بوده. اصلا این بازی بود که محیط 3بعدی و اسلحه کشی و ... رو به مردم نشون داد.
سازنده ی Carmageddon هم گفت که بازی Grim Fandango باعث سقوط بازی شون شده. نگفته که Grim Fandango بده! البته این که بازی های FPS کنونی (نه DOOM و ولفنشتاین و Quake و ...) مشهور شدن به خاطر راحت طلبی انسانه. طرف می خواد بیاد راحت از اول تا آخر بازی رو بدون مشکل بره. نمیاد RPG یا Adventure بره میره سراغ CoD و BF و MoH و ... . اصلا مولتی پلیر هم بیشتر به همین خاطر مشهور شد. طرف حال نداره داستان رو بره ببینه میره مولتی میزنه (البته خودم هم مولتی پلیر بازی میکنم و خیلی ها هم هستن که برای چندنفره بازی کردن و لذت بازی دسته جمعی بازی میکنن ولی تعداد این افراد خیلی کمه و بیشتر برای راحتی این قسمت بازی میکنن.)
اصلا نگاه هم بکنین، توی نسل های قبل هم خیلی بازی های مولتی پلیر بودن، مثل Quake و Unreal Tournament ولی مثل CoD و BF (نسبت به زمان خودش) فروش نداشتن. چون حتی مولتی اون ها هم سخت بود و مهارت لازم داشتی تا بتونی سلاخی نشی تو بازی ولی مولتی های الآن خیلی آسون شده (نمیگم بده دارم دلیل رو میگم) و برای همین این جور بازی ها فروش میلیاردی دارن.

آخرین ویرایش:
البته حرفت درسته به عنوان مثال ماشیناریوم که فوق العاده بود که البته عنواین دیگه ای مثل Gemini Rue, Resonance , botanicula از جمله بهترین عنوان ها هستند که چند سال اخیر اومده ولی مسئله اینه که خوب من یک گیمر قدیمی هستم این سبک بازی کردم علاقه دارم و اگر معمایی سخت باشه حاضرم حتی ماه ها صبر کنم تا بازی تموم بشه اما یک فردی که تازه گیمر شده و گیمری شو با COD,AC,GTA شروع کرده وقتی ماشیوناریوم بزاری جلوش درجا بازی پاک میکنه !
بحثی به تازه گیمر شدن اصلا و ابدا نداره
ربطی به سلیقه داره
بستگی به توانایی داره

و در کل بستگی به هنر سازنده داره، کسی که این بازیهای FPS را ساخته انقدر هنر داشته که برای خودش مخاطب جذب کنه، اما اونی که ادونچر ساخته این هنر را نداشته ...

بحثی به تازه گیمر شدن اصلا و ابدا نداره
ربطی به سلیقه داره
بستگی به توانایی داره

و در کل بستگی به هنر سازنده داره، کسی که این بازیهای FPS را ساخته انقدر هنر داشته که برای خودش مخاطب جذب کنه، اما اونی که ادونچر ساخته این هنر را نداشته ...

درسته آقا نوید کاملا به سلیقه بستگی داره، اما به هنر بستگی نداره! الان شما میگید که مخاطب زیاد جذب کردن هنره؟
یه مقایسه ی (نمیدونم، شاید مع الفارف) می کنم، الان خواننده های Main Stream، مثل لیدی گاگا، کیتی پری و .... اومدن و مخاطب های بسیار زیادی رو به خودشون جذب کردن، موج این جور خواننده ها هم بعد موج گروه های راک و متال دهه ی 70 و 80 شروع شد. الان هم خواننده های پاپ خیلی بیشتر از گروه های راک و متال طرفدار دارن، طرفدارای موسیقی راک و متال به همون اندازه ای که بودن، هستن. اما این طرفدارای موسیقی پاپ و Mainstream بودن که ناگهان خیلی زیاد شدن. اما نمی تونیم بگیم اونا "هنر" جذب کردن مخاطب رو داشتن!

کاوه دقیقا fps طرفدار بیشتر داره و این حرفی که زدی که قرمز کردم فقط یه hipster میتونه بزنه چون دلیلی نداره همه بازی ها مثل dark souls بخوان منفجرت بکنن بعضی وقت ها یه بازی مثل serious sam نیاز هست

کاوه دقیقا fps طرفدار بیشتر داره و این حرفی که زدی که قرمز کردم فقط یه hipster میتونه بزنه چون دلیلی نداره همه بازی ها مثل dark souls بخوان منفجرت بکنن بعضی وقت ها یه بازی مثل serious sam نیاز هست
hipster خودتی :دی

میگم گیمر کنونی‌ ترجیح میده بازی رو No brainer تا آخر بره، واسه اون بازی‌های این سبک بیشتر و بیشتر شدن و بازی‌های ADventure کمتر و کمتر، بحث سر همون سلیقه هست و هیچکدوم بر اون یکی‌ برتری نداره چون دو سبک جدا هستن. نمی‌شه گفت این سبک طرفدار بیشتر داره چون بهتر هست. تو هر سبک عنوان‌های بسیار عالی‌ و ضعیف هست.

سهیل با نتیجه ای که گرفتی موافق نیستم. هم حرف تو و هم گیلبرت درسته، Doom باعث این اتفاق شده ولی اصلا و ابدا کم رونقی ادونچر و کم شدن ایده های نوآورانه و کپی کردن ایده های تکراری و اینا ربطی بهش نداره. Doom یه سبک جدید رو رونق و پیشرفت داد و مخاطب جدید ایجاد کرد، مخاطب بازی های ادونچر رو که به سمت خودش نکشید! خود گیلبرت هم گفته فروش ما فرقی نکرد، این بازی های شوتر بودن که یهو فروش سرمام آوری پیدا کردن. این هم اتفاق خوش آیندی هست چون باعث پیشرفت صنعت بازی شد. الان هم اینجوری نیست که اگه بازی های شوتر ریشه اش زده بشه ملت همه برن سمت ادونچر اشاره و کلیک! اون سبک یه سری طرفدار خاص خودش رو داره.

در کل باز هم بگم، حرفی که گیلبرت زده در مورد عامل این اتفاق که Doom بود، درسته ولی اینکه بخوایم این عاملیت رو با دید منفی بهش نگاه کنیم، نه.

ببين اين كه بگي بازيهاي سبك FPSفقط مخاطب جديد اضافه كردن و به مخاطب ديگر سبك ها تاثيري نداشتن اشتباهه.

الان فكر كن مثلا شما 15 سال قبل ميخواستي اقدام به خريد يك بازي بكني معمولا به تمامي سبك ها توجه داشتي.الان هرگيمر جديدي بايد هر سال يك سري بازي خاص مثل COD رو بخره.همين باعث ميشه كه سبك هاي ديگه كم توجهي بشه.

در اين كه FPS يكي از بهترين سبك هاست شكي نيست ولي نبايد كتمان كرد كه توجه بيش از حد جامعه گيمري و بازي سازي به اين سبك باعث شده سبك هاي ديگه تو حاشيه بمونن.

همين سال آينده رو اگر نگاه كنيد مي تويند به راحتي متوجه بشيد كه اكثر بازي هاي پر هزينه FPSهستند در حالي كه به جز Bioshock و تا حدودي Dishonered بقيه هيچ چيز جديدي ارائه نمي كنن و همون تكرار مكررات هستن.اگر همين هزينه ها روي يك سري ايده هاي جديد صورت مي گرفت چه محصولاتي ميتونستيم تو بازار ببينيم.

لذت بردن از بازی برای هر کس یک معنی میده .. یکی FPS که بکشه بره جلو .. یکی SC دوست داره که مخفیانه بکشه .. یکی POP دوست داره که از در و دیوار بالا بره .. یکی هم مثل من دوست داره همین بازی های معمایی رو انجام بده که بعد از انجام یک معما که مدتها گیرش بوده از خوشحالی فریاد بزنه
با اطمینان کامل میگم بهت که در حال حاضر پر طرفدار ترین سبک FPS بعد از اون سبک های دیگه چون لذتی که توی FPS هست مخصوصا مولتی پلیرش تو هیچ سبکی نیست نمونش همCOD و BF

ببين اين كه بگي بازيهاي سبك FPSفقط مخاطب جديد اضافه كردن و به مخاطب ديگر سبك ها تاثيري نداشتن اشتباهه.

الان فكر كن مثلا شما 15 سال قبل ميخواستي اقدام به خريد يك بازي بكني معمولا به تمامي سبك ها توجه داشتي.الان هرگيمر جديدي بايد هر سال يك سري بازي خاص مثل COD رو بخره.همين باعث ميشه كه سبك هاي ديگه كم توجهي بشه.

در اين كه FPS يكي از بهترين سبك هاست شكي نيست ولي نبايد كتمان كرد كه توجه بيش از حد جامعه گيمري و بازي سازي به اين سبك باعث شده سبك هاي ديگه تو حاشيه بمونن.

همين سال آينده رو اگر نگاه كنيد مي تويند به راحتي متوجه بشيد كه اكثر بازي هاي پر هزينه FPSهستند در حالي كه به جز Bioshock و تا حدودي Dishonered بقيه هيچ چيز جديدي ارائه نمي كنن و همون تكرار مكررات هستن.اگر همين هزينه ها روي يك سري ايده هاي جديد صورت مي گرفت چه محصولاتي ميتونستيم تو بازار ببينيم.
خُب اون دیگه برمیگرده به ادامه دهندگان این اتفاق و ربطی به Doom نداره. شما در ادامه این جریان COD میبینی، من System Shock و HL و Halo میبینم!
اگه Doom دهه نود اومد و مخاطب عظیمی پیدا کرد، این به این معنیه که این نیاز و این درخواست وجود داشته ولی کسی نبوده بهش پاسخ بده. تا Doom اومد و این کار رو کرد.
این که الان بازی ها تقریبا همشون بدون نوآوری شدن و تکرار مکررات هستن و یه سری تقلی و کلون از بازی های موفق هم سبکشون هستن، یه سری عوامل دیگه باعش شده که ربطی به اون جریانی که Doom راه انداخته نداره.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or