ران گیلبرت DOOM را باعث رکود بازی های اشاره و کلیک می داند.

• Thread starter Thread starter Nevan
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Nevan

کاربر سایت
بازی ساز افسانه ای، ران گیلبرت، بازی DOOM را باعث پایین آمدن فروش بازی های ماجرایی اشاره و کلیک در دهه ی 90 می داند.

220px-Ron_Gilbert_PAX_2009.jpg

در مصاحبه ای با Eurogamer، گیلبرت نظر خود را در مورد رکود بازی های ماجرایی در دهه ی 90 میلادی گفت:

در حقیقت بازی های ماجرایی هیچ وقت نمردند و میزان فروش آنها مثل همیشه بود. مشکل اینجا بود که بقیه ی بازی ها بیشتر از همیشه می فروختند. اینها بیشتر باعث رکود سبک ماجرایی شد تا سقوط آن.

من DOOM را مقصر می دانم. چون قبل از DOOM بازی ها بسیار آرام تر بودند و مردم بیشتر به فکر کردن و استفاده از استراتژی علاقه مند بودند. بازی ها آرام آرام شما را در خود غرق می کردند و شما از این که حس می کردید در درون بازی هستید، لذت می بردید. تا اینکه DOOM به بازار آمد، بازی خشن و سریع بود. شما به همه چیز شلیک می کردید و همه چیز تکه تکه می شد. این باعث شد طرز فکر بر خی افراد تغییر کند و همچنین افراد بیشتر به سمت بازی ها کشیده شوند. وقتی افراد به سمت بازی های ماجرایی جذب می شدند، هیچ گاه آن را ترک نمی کردند. اما افراد بسیاری آمدند و رفتند و بازی هایی مثل DOOM شروع به فرمانروایی کردند.

گیلبرت هم اکنون بر روی جدید ترین بازی اش با نام The Cave کار می کند.

منبع

اونوقت ایشون مثل اینکه در همون دهه 90 سیر میکنن. چیزی به اسم COD گویا ایشون نشنیدن. صدالبته تقصیر COD نیست.
تقصیر بقیه هست که جنبه دیدن فروش COD رو ندارن و همه میخوان به این سمت پیش برن و به هر قیمتی گند بزنن و به عناوینشون.
حالا این وسط DOOM خدا بیامرز چکار کرده و چجوری باعث شده بازیای اشاره کلیک کمرنگ بشن، جز ابهامات و ناشناخته های این دنیاست. اونم DOOM-ی که هر هزار دهه یکبار سر و کله-ش پیدا میشه

اونوقت ایشون مثل اینکه در همون دهه 90 سیر میکنن. چیزی به اسم COD گویا ایشون نشنیدن. صدالبته تقصیر COD نیست.
تقصیر بقیه هست که جنبه دیدن فروش COD رو ندارن و همه میخوان به این سمت پیش برن و به هر قیمتی گند بزنن و به عناوینشون.
حالا این وسط DOOM خدا بیامرز چکار کرده و چجوری باعث شده بازیای اشاره کلیک کمرنگ بشن، جز ابهامات و ناشناخته های این دنیاست. اونم DOOM-ی که هر هزار دهه یکبار سر و کله-ش پیدا میشه
راست میگه من اینو موافقم
Doom برای زمان خودش و حتی زمان حال که هر چند سال یک بار هم یه نسخه می دن بازی جذابیه، اما این cod چیزی شده که هر ساله بیرون می دن، عین خوره هم افتاده به جون این بازی سازها ، همشون می خوان بازیهاشون مثه cod بشه، نمونه ش re، آی پی به این قشنگی با اون اتمسفر فوق العاده رو تبدیل کرد به یه زباله ی شبه Cod چرا؟ چون فروش بالایی داره ! lol

کسی قرار نیست فحش بده
اما خوب یه چیزی گفته ها ...
Doom آخه چه ربطی به فروش ادونچر داره؟
سبکهای متفاوت هیچ تاثیری تو فروش هم ندارن ...

اینکه بازی های اکشن باعث فراموش شدن بازی های ماجرایی شدن کاملا درسته، البته "بازی های ماجرایی هیچ وقت نمرن، بلکه بقیه ی بازی ها بیشتر فروختن."

گیلبرت یکی از بزرگان این صنعته و کمتر از جان کارمک نیست.
بنده خودم جزو طرفداران استاد کارمک هستم، اما این یه حقیقت تلخه....

و اینکه چرا گیلبرت DOOM رو مقصر دونسته و از این بازی نام برده فکر کنم به خاطر اینکه این بازی یه بازی جریان ساز بوده که یه جورایی جهت صنعت بازی رو تغییر داده.

اینکه بازی های اکشن باعث فراموش شدن بازی های ماجرایی شدن کاملا درسته، البته "بازی های ماجرایی هیچ وقت نمرن، بلکه بقیه ی بازی ها بیشتر فروختن."

گیلبرت یکی از بزرگان این صنعته و کمتر از جان کارمک نیست.
بنده خودم جزو طرفداران استاد کارمک هستم، اما این یه حقیقت تلخه....

و اینکه چرا گیلبرت DOOM رو مقصر دونسته و از این بازی نام برده فکر کنم به خاطر اینکه این بازی یه بازی جریان ساز بوده که یه جورایی جهت صنعت بازی رو تغییر داده.
یعنی شما هم مثل ایشون قبولداری که هیچ سبک جدیدی نباید ساخته بشه چون فروش یک سبک دیگه کم کیشه؟
به نظر من بیشتر این آقای گیلبرت مشکل شخصی با دوم و کارمک داشته و گرنه حرفش که خیلی پایه و اساس نداره

نمی‌شه گفت تقصیر Doom هست، با اینکه تو محبوب شدن‌FPS ها نقش عمده داشته ولی‌ اگه هم نبود با توجه به پیشرفت تکنولوژی دیر یا زود مشتری (:دی) خواستار گیمپلی جدیدی میشد و دیگه به این گیمپلی قدیمی‌ اشاره و کلیک راضی‌ نمی‌شد و حتا اگه FPS هم جای اونو نمیگرفت یه سبک دیگه دیر یا زود می‌گرفت.

خلاصه با تکامل دستگاه‌های بازی گیمپلی‌های جدید هم ایجاد شدن و فکر نکنم گیمر‌های کنونی‌ زیاد علاقه‌ای داشته باشن سه ساعت رو یه معما فکر کنن و اینور انور کلیک کنند، بعد ده دقیقه فکر کردن رو یه معما حتا تو بازی‌های کنونی‌ هم میفتن به جون فروم‌های بازی :دی

نوید تو دیگه چرا؟:دی راست گفته دیگه. حرفش رو شاید بد متوجه شدین! نگفته باعث کاهش فروش ما شد. میگه Doom که اوایل دهه نود اومد، باعث شد علاقه مارکت عوض بشه. افراد جدیدی که اومدن و خواستن گیمر بشن، کارشون رو به جای بازیای اشاره و کلیک با یه بازی شوتر شروع کردن. وگرنه ما همون مخاطب سابق خودمون رو داشتیم، فقط این مخاطب در مقایسه با شوترها کمتر شد. که البته این چیز بدی نیست، بهش میگن پیشرفت. قرار نبود که تا ابد همینجوری فقط بازیای اشاره و کلیک بازی کنن ملت:دی

در کل به نظر من حرفش درسته و باز هم به نظر من اینجا Doom رو مقصر نمیدونه، بلکه علت این اتفاق میدونه. درسته از لفظ "Blame" استفاده کرده ولی به نظر شاکی نمیاد:دی

نوید تو دیگه چرا؟:دی راست گفته دیگه. حرفش رو شاید بد متوجه شدین! نگفته باعث کاهش فروش ما شد. میگه Doom که اوایل دهه نود اومد، باعث شد علاقه مارکت عوض بشه. افراد جدیدی که اومدن و خواستن گیمر بشن، کارشون رو به جای بازیای اشاره و کلیک با یه بازی شوتر شروع کردن. وگرنه ما همون مخاطب سابق خودمون رو داشتیم، فقط این مخاطب در مقایسه با شوترها کمتر شد. که البته این چیز بدی نیست، بهش میگن پیشرفت.قرار نبود که تا ابد همینجوری فقط بازیای اشاره و کلیک بازی کنن ملت:دی

در کل به نظر من حرفش درسته و باز هم به نظر من اینجا Doom رو مقصر نمیدونه، بلکه علت این اتفاق میدونه. درسته از لفظ "Blame" استفاده کرده ولی به نظر شاکی نمیاد:دی
ببین سینا
من از فلان چیز ناراضیم یا خستم کرده، وقتی یه فرصت جدید پیش میاد یا چیز جدید پیشنهاد داده میشه سریع میرم سراغش
دقیقا همین کار را Doom میکنه
اگه ملت هنوز به همون سبک علاقه داشتن موجی از گیمرها روانش نمیشدن

یعنی شما هم مثل ایشون قبولداری که هیچ سبک جدیدی نباید ساخته بشه چون فروش یک سبک دیگهکم کیشه؟
به نظر من بیشتر این آقای گیلبرت مشکل شخصی با دوم داشته و گرنه حرفش که خیلی پایه و اساس نداره

نه من همچین حرفی زدم و نه گیلبرت. گیلبرت فقط گفت رکود بازی های ماجرایی، به خاطر ظهور بازی هایی مثل DOOM بوده. نه به DOOM توهین کرد، نه گفت سبک ماجرایی بهترینه و نه گفت سبک جدیدی نباید خلق بشه.
DOOM سلیقه ها رو تغییر داد، موجی شروع شد که الان حاصلش شده COD. حرف گیلبرت هم همینه.
باز هم میگم من اصلا هیتر DOOM و کارمک نیستم، فقط فکر می کنم سبک ماجرایی با اون داستان ها و طنز خاصش توی موجی که بعد از DOOM درست شد، لِه شد. بالاخره برای تمام کار های مثبت و مفیدی که DOOM برای این صنعت انجام داد، یه سری باید قربانی می شدن، که متاسفانه اون قربانی ها بازی های طلایی لوکاس آرتز و سبک ماجرایی بودن. البته بازهم می گم، شاهکار های استودیوی Telltale و Double Fine نشون میده که بازی های ماجرایی هنوز نمردن.

این درست که گیم پلی جدید می خوایم ، مطمئنا منظور گیلبرت هم این نبوده که گیم پلی جدید به وجود نیاد، لُپ مطلب اینه که آقا جون آی پی هایی که زمانی معمایی بودن، ملت لذت می بردن الان بخاطر فروش بهتر اومدن گند زدن بهشون، گیم پلی cod گذاشتن واسشون چون فروش داره اینجوری! چون دیگه گیمر حوصله ش نمیشه فکر کنه 1 ساعت روی یه معما، می خواد بکشه بره جلو !!

پ.ن: البته بازی های کلیک و اشاره اینجا منظورم نبود، می تونستن اونا رو هم تغییر می دادن مدل cod بازسازی می کردن

ببین سینا
من از فلان چیز ناراضیم یا خستم کرده، وقتی یه فرصت جدید پیش میاد یا چیز جدید پیشنهاد داده میشه سریع میرم سراغش
دقیقا همین کار را Doom میکنه
اگه ملت هنوز به همون سبک علاقه داشتن موجی از گیمرها روانش نمیشدن
خُب حرف منم همینه:دی
این بابا هم داره میگه (منظورش اینه:دی) که عامل این اتفاق Doom بوده و حرفش هم درسته، Doom بوده که ذاعقه مردم رو عوض کرده. حالا چون واسه گیلبرت و بازیاش گرون تموم شده، از لفظ مقصر دونستن استفاده کرده. وگرنه حرفش درسته.
و باز هم میگم اتفاق بدی نبوده این اتفاق.

نه من همچین حرفی زدم و نه گیلبرت. گیلبرت فقط گفت رکود بازی های ماجرایی، به خاطر ظهور بازی هایی مثل DOOM بوده. نه به DOOM توهین کرد، نه گفت سبک ماجرایی بهترینه و نه گفت سبک جدیدی نباید خلق بشه.
DOOM سلیقه ها رو تغییر داد، موجی شروع شد که الان حاصلش شده COD. حرف گیلبرت هم همینه.
باز هم میگم من اصلا هیتر DOOM و کارمک نیستم، فقط فکر می کنم سبک ماجرایی با اون داستان ها و طنز خاصش توی موجی که بعد از DOOM درست شد، لِه شد. بالاخره برای تمام کار های مثبت و مفیدی که DOOM برای این صنعت انجام داد، یه سری باید قربانی می شدن، که متاسفانه اون قربانی ها بازی های طلایی لوکاس آرتز و سبک ماجرایی بودن. البته بازهم می گم، شاهکار های استودیوی Telltale و Double Fine نشون میده که بازی های ماجرایی هنوز نمردن.
اولا من نمیدونم چه ربطی داره به COD که هر چی میشه ملت COD، COD میکنن
COD یه بازی FPS موفقه، این را هیچ کسی نمیتونه کتمانش کنه. البته من اصلا و ابدا موافق اصول و سیاستهای اکتی ویژن نیستم و توضیحاتم را هم میذارم به وقت خودش در تاپیک خودش، چون این تاپیک هیچ ربطی به COD نداره

در جواب حرفتون هم باید بگم هیچ چیزی ثابت نیست، همین سبکی که الان همه مشتاقانه بازیش میکنن، عمرش محدوده و بعد از اومدن سبکی بهتره مسلما همه میرن سراغ اون سبک
چون چیزی هست به نام گذر زمان، عوض شدن نسل ها و ...
هنر این نیست که بگی فلانی با فلان کارش موجب رکود شد
هنر اینه که اینقدر قوی باشی که بتونی پابه پای یک پدیده جدید بدون اینکه کوچکترین تزلزلی بهت وارد شه حرکت کنی

خُب حرف منم همینه:دی
این بابا هم داره میگه (منظورش اینه:دی) که عامل این اتفاق Doom بوده و حرفش هم درسته، Doom بوده که ذاعقه مردم رو عوض کرده. حالا چون واسه گیلبرت و بازیاش گرون تموم شده، از لفظ مقصر دونستن استفاده کرده. وگرنه حرفش درسته.
و باز هم میگم اتفاق بدی نبوده این اتفاق.
منم که دارم همین را میگم
بنده خدا از دست کارمک ناراحته
بهتره بریم آشتیشون بدیم :دی

آخرین ویرایش:
منظورش اين بوده كه Doom (يا بازيهاي مشابه) سليقه ملت رو عوض كرد كه نتيجه اش شد توجه بيشتر ناشر ها به اين سبك بازيها و در نتيجه اون كم رونگي سبك هاي ديگه منجمله همين ادونچر.

منم باهاش تا حدودي موافقم.الان ديگه به سبك هاي ديگه توجه خيلي كم ميشه كه نتيجتا هرچي بازي بيرون مياد بعد يكم بازي كردن آدم متوجه ميشه كه كپي بقيه است.بازيهاي نوآورانه به ندرت الان هر سال عرضه ميشن.

همين The Cave بازي جديد ايشون يك بازي بسيار متفاوت و جالبي هست كه از طرف خيلي از سايت ها هم كانديد و بهترين در سبك خودش انتخاب شد اما منتظر بمونين بعد عرضه ببينيد چقدر فروش ميكنه.همين فروش هاي كم باعث ميشه سري بعدي ناشري طرفش نياد.

منظورش اين بوده كه Doom (يا بازيهاي مشابه) سليقه ملت رو عوض كرد كه نتيجه اش شد توجه بيشتر ناشر ها به اين سبك بازيها و در نتيجه اون كم رونگي سبك هاي ديگه منجمله همين ادونچر.

منم باهاش تا حدودي موافقم.الان ديگه به سبك هاي ديگه توجه خيلي كم ميشه كه نتيجتا هرچي بازي بيرون مياد بعد يكم بازي كردن آدم متوجه ميشه كه كپي بقيه است.بازيهاي نوآورانه به ندرت الان هر سال عرضه ميشن.

همين The Cave بازي جديد ايشون يك بازي بسيار متفاوت و جالبي هست كه از طرف خيلي از سايت ها هم كانديد و بهترين در سبك خودش انتخاب شد اما منتظر بمونين بعد عرضه ببينيد چقدر فروش ميكنه.همين فروش هاي كم باعث ميشه سري بعدي ناشري طرفش نياد.

سهیل با نتیجه ای که گرفتی موافق نیستم. هم حرف تو و هم گیلبرت درسته، Doom باعث این اتفاق شده ولی اصلا و ابدا کم رونقی ادونچر و کم شدن ایده های نوآورانه و کپی کردن ایده های تکراری و اینا ربطی بهش نداره. Doom یه سبک جدید رو رونق و پیشرفت داد و مخاطب جدید ایجاد کرد، مخاطب بازی های ادونچر رو که به سمت خودش نکشید! خود گیلبرت هم گفته فروش ما فرقی نکرد، این بازی های شوتر بودن که یهو فروش سرمام آوری پیدا کردن. این هم اتفاق خوش آیندی هست چون باعث پیشرفت صنعت بازی شد. الان هم اینجوری نیست که اگه بازی های شوتر ریشه اش زده بشه ملت همه برن سمت ادونچر اشاره و کلیک! اون سبک یه سری طرفدار خاص خودش رو داره.

در کل باز هم بگم، حرفی که گیلبرت زده در مورد عامل این اتفاق که Doom بود، درسته ولی اینکه بخوایم این عاملیت رو با دید منفی بهش نگاه کنیم، نه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or