دوباره انسان بودن، اولین نگاه به God of War

Cloud Strife

Loyal Member
26lxyvv4pvtmc9n8kjd1.jpg

کریتوس فکر می‌کنه خدا بودن یک بیماریه و خشم، اثرات جانبی اون. و تمام ترسش اینه که این بیماری به پسرش هم منتقل بشه!

این جمله‌‌ای هست که اصلا انتظار نداشتم تو 24 ساعت گذشته در مورد GoW بشنوم. اما بعد از معرفی شگفت انگیز و مبحوت کننده بازی تو کنفرانس E3‌ سونی، این فرصت رو داشتم تا به صورت خصوص ادامه دمو نمایش داده شده رو ببینم و با کوری بارلاگ، Creative Director بازی، هم یه کپ مختصری بزنیم. بعد از 7 شماره از بازی که در اساطیر یونان اتفاق میفته، 7 بازی که داستان فردی رو روایت می‌کنه که اسیر خشم و انتقام خودش شده، و 7 بازی که باعث شدن دیگه نسبت به این سری سرد و بی‌تفاوت بشم، حالا باید بگم GoW جدید بازی هست که من رو به خودش علاقه‌مند می‌کنه!

من همیشه مبارزات و گرافیک تماشایی GoW رو تحسین کردم. سه گانه اصلی یکی از بهترین و تاثیرگذارترین اکشن‌هایی هست که در این دو دهه اخیر ساخته شده. اما با این حال، هیچ وقت نتونستم با GoW خیلی ارتباط برقرار کنم، و فکر می‌کنم دلیلش جلوتر از همه خود شخصیت کریتوس باشه. مثلا یکی از چیزهایی که من دوست نداشتم و نمی‌پسندیدم شخصیت پردازی کریتوس بود و به نظرم اون عمق لازم برای یک بازی با این ابعاد و داستان رو نداشت، اما خوشبختانه الان همه چیز تغییر کرده.

znh33y3zau4jpo0ua9n1.jpg

ما تا الان داستان یه قهرمان بلامنازع رو تعریف کردیم. الان می‌خوایم به چیزهایی بپردازیم که تا الان گفته نشده. این جمله‌ای هست که بارلاگ بعد از تماشای دمو به من گفت و صادقانه باید اعتراف کنم، برای من این نگاه و رویکرد به GoW بی‌اندازه هیجان انگیزه. من این ایده Post-Last of Us (منظور تاثیراتی هست که TLoU روی صنعت گیم گذاشته و بازی‌هارو مجبور به تغییر در ساختار داستانیشون کرده) رو خیلی می‌پسندم، کریتوس هنو ویژگی‌ها و عقاید منحصر به فرد خودش را حفظ کرده، اما از طرف دیگه می‌دونه دیگه اون شخص سابق نیست و یه پسر از پوست و گوشت و خون خودش داره و باید ازش مراقبت کنه. کریتوس همیشه آدمی بوده که تصمیمات اشتباه گرفته و مجبور بوده تاوانشون رو بپردازه. بارلاگ به من گفت: حالا چی میشه اگه کریتوس فرصت داشته باشه کارهارو یجور دیگه انجام بده؟! سعی کنه اینبار کارهای بهتری انجام بده؟!

همونطور که توی نمایش هم دیدیم، رابطه بین کریتوس و پسرش، و تعهد پدرانه‌ای که نسبت به پسر داره، هسته مرکزی و قلب تپنده GoW جدید محسوب می‌شه. این حسی هست که در تک تک لحظات بازی جاریه، وقتی که پسرش عصبی میشه، تیرش خطا میره و نمیتونه گوزن رو شکار کنه، کریتوس سرش داد می‌زنه. در همین لحظه نوار خشم (Rage Meter) – که توی مبارزات کاربرد داره – شروع می‌کنه به پر شدن و کریتوس سر بچه غر غر می‌کنه. اما وقتی پسر عذرخواهی می‌کنه و خدای جنگ می‌فهمه زیاده روی کرده، نوار خشم هم فروکش می‌کنه. این مدل نکات دقیق و زیرکانه کاملا غیرمنتظره اما به شدت جالب توجه و تحسین کننده هست.

nfh5my0l65i909zn80zd.jpg

وقتی که شما کنترل کریتوس رو در دست می‌گیرید، بلواقع کنترل پسرش هم در اختیار شماست. البته این خیلی پیچیده نیست، چون برای کنترل حرکات پسر فقط یک دکمه درنظر گرفته شده و بسته به شرایط و موقعیت، کارهای مختلف می‌کنه. مثلا توی مبارزات به پدرش کمک می‌رسونه، موقع جست و جوی محیط، موقع رفتن به لوکیشن‌های مختلف، حل پازل‌ها و ... این نسخه از بازی درباری انتقال تجربیات و دانش کریتوس به پسرش هست. در ابتدای بازی کریتوس سعی داره بهش تیراندازی یاد بده اما پسر تمایل چندانی به یادگرفتن شکار نشون نمی‌‌ده، چون هنوز برای کشتن آماده نیست و به همین دلیل دقت لازم و کافی رو نداره، اما کم کم، با ادامه روند بازی تبدیل به یک تیرانداز خیلی ماهر میشه و کریتوس موفق میشه به طور کامل پسر رو آموزش بده.

این رابطه پدرانه، تنها غافلگیری جدید بازی نیست، و تا انتها مدام و بی‌وقفه شمارو متعجب و متحیر خواهد کرد. مثلا وقتی که وارد بازی شدید، دیگه واقعا وارد دنیای GoW‌ شدید و خبری از هیچ Loading، کاتسین و یا صفحه سیاه نیست! یا اینکه کریتوس و پسرش در دنیای اساطیر نورث به سر می‌برن و یک تجربه داستان کاملا خاص و منحصر به فرد خواهند داشت. (از نظر خط زمانی ماجرای GoW جدید بعد از وقایع GoWIII اتفاق میفته اما ربطی به یونان نداره)

بارلاگ توضیح می‌ده به باور عموم GoW شبیه ماشین قدیمی پدر شماست. دوست ندارید خودتون سوارش بشید اما انتظار دارید پدرتون از همون استفاده کنه! و این انتظار غلطی هست. من یه زمان GoW رو برای کنسول PS2 ساختم، اما کارهایی که ما اون موقع با شخصیت، داستان، مبارزات و ی.. کردیم دیگه برای یه بازی مدرن امروزی جواب نمیده. کسی دوست نداره مجدد همون ایده‌هارو بازی کنه و سوار ماشین قدیمی پدرش بشه! من این طرز نگاه بارلاگ رو دوست دارم. کسی که از ابتدای خلق این IP جزو تیم سازنده بوده و باید گفت کسی که کارگردان GoWII بوده و اون بازی رو ساخته الان نمیاد گند بزنه و همه چیزو به هم بزنه! به عقیده بارلاگ ما باید همه تصورات گذشته رو دور بریزیم و به GoW با یک دید کاملا جدید و متفاوت نگاه کنیم. و این فقط شامل داستان و شخصیت نمیشه، بلکه گیم‌پلی و مبارزات و مکانیک‌های بازی هم مستثنی نیست.

a3vz0khnguqise3e0fyv.jpg

همونطور که از نمایش بازی هم مشخص بود و همه متوجه شدن، این یه GoW کاملا جدید و متفاوت خواهد بود. ما الان دنیا رو از پشت شونه‌های کریتوس می‌بینیم، دوربین ثابت گذشته، الان با آنالوگ سمت راست کنترل می‌شه و متحرکه. این خیلی نکته مهمیه، چون دنیای بازی مملو از راه‌های مخفی، قسمت‌های پنهان و کلا گنجینه‌های قابل جمع آوری هست که همه جا پخش شدن. من توی ادامه نمایش E3 دیدم که چطور مراحل مخفی زیاد و آیتم‌های مختلف وجود داشت که می‌شد پیداشون کنی. سلاح و مجمسه و .... علاوه‌بر اینها GoW جدید ویژگی‌های جدید خیلی بیشتری خواهد داشت، مثل یه سیستم عمیق RPG!!

تو نمایش E3 سعی شد چیزی که نشون داده میشه آروم و بیشتر شخصیت محور باشه، تا یه سکانس از نوع GoW اما این به معنی یه GoW ملو و کم هیجان نیست! بارلاگ اطمیمان می‌ده بازی جدید قصد نداره سکانس‌های فوق حماسی و هیجان انگیز گذشته رو دور بریزه و کنار بزاره. دلیلی که باعث شد ما برای نمایش E3 بجای یه سکانس خیلی بزرگ و یه ست پیس خیلی مهیج، این مرحله رو انتخاب کنیم اینه که خوب حضور همچین چیزهایی تو GoW کاملا بدیحی و قابل انتظاره و همه میدونن وجود خواهد داشت، من و SM استاد خلق این مدل چیزها هستیم. در نتیجه خواستیم فن‌های بازی و کسایی که فنش نیستن رو با یه چیز کاملا جدید و غیرقابل انتظار غافلگیر کنیم!

"خدای جنگ جدید درباری آموزش دادن کریتوس به پسرش هست که چطور خوب باشه، و در مقابل پسر به پدر یاد می‌ده که چجوری دوباره یک انسان باشه." این جمله‌ای هست که من هیچ وقت انتظار نداشتم در مورد GoW‌ بشنوم اما باید اعتراف کنم الان که این رو می‌شنوم از قبل خوشحال ترم!

شمارو نمیدونم اما من وقتی به این شات نگاه میکنم و یادم میاد که in-game ـه پشمام به صورت دورانی فر میخوره :D! نورپردازی و مدل کریتوس ورای تصور ـه!
nfh5my0l65i909zn80zd.jpg
من وقتی به این عکس نگاه میکنم یادِ تشویق و داد و فریاد های جمعیت سالن میافتم و پشمام به احترامشون وایمیستن :)):D

کجا گفته شده داستان بازی رو کوری سال 2012 نوشته وقتی خودش تازه اواخر 2013 برگشته سانتا مونیکا ؟!! در ضمن بارلاگ گفته که ایده قرار دادن پسر کریتوس بعد از تولد فرزند خودش حدود 1-1.5 سال پیش به ذهنش رسیده .

در کل تاثییر انقلابی نحوه تعامل و روایت TLoU کاملاً واضحه ـه و فوق العاده هم هست .
خودش همینجور که نمیگم.زمانی که برگشت سانتامونیکا داستان بازیش تمام و کمال کامل بود و حتی عکسم ازش گذاشت یک سال دوسال قبلش رو داستان کار میکرده 1 ماهه که داستان رو ننوشته.خود کوری تو پنل PSX گفت که زمانی که تاد پپی کارگردان AS ازش خواسته بیاد باهاش همکاری کنه گفته نمیتونه چون درگیر کار جدید بوده و اون موقع هم تلو در حال ساخت بود.
تلو بازی بسیار بزرگیه و هیچ شکی توش نیس اینکه روابط پدر و فرزندی کریتوس رو ببینیم و یاد تلو بیفتیم یه چیز سادست چون اون شکلی که تو تلو پیاده سازی شد واقعا وصف نشدنیه اما اینکه نمیدونم الهام یا کپی یا هرچی بارلاگ از تلو گرفته باشه کلا بی ربطه.

God of War از منظر فنی به قدری تاثیرگذار بود که می توانستیم صدای فریاد حاضرین در سالن را بشنویم. نمایش God of War به قدری زیبا بود که بعید است آن را ببینید اما آرزو نکنید که یک روز قادر به تجربه آن باشید.
بحث ما تنها به صحبت درباره نسخه جدیدی از یک فرنچایز محبوب محدود نمی شود، بحث اینجاست که اتمسفر حاکم بر بازی و گیم پلی خیره کننده آن، در سطحی بالاتر از هرآنچه تا امروز دیده ایم قرار داشت

New God of War Does Not Feature Original Kratos Voice Actor

این خبر رو نمی دونم کسی گذاشته یا نه، اما برای من ناامید کننده بود.

هنوز نمایش بازی رو ندیدم و صدای جدید رو نشنیدم، اما هنوز داد و فریادهای اون صدای قدیمی تو گوشم هست، حیفت شد خیلی دوست داشتم ورژن آروم شده اون صدا رو هم بشونم.

New God of War Does Not Feature Original Kratos Voice Actor

این خبر رو نمی دونم کسی گذاشته یا نه، اما برای من ناامید کننده بود.

هنوز نمایش بازی رو ندیدم و صدای جدید رو نشنیدم، اما هنوز داد و فریادهای اون صدای قدیمی تو گوشم هست، حیفت شد خیلی دوست داشتم ورژن آروم شده اون صدا رو هم بشونم.

صدای قبلی خیلی خشن بود و قشنگ حس کریتوس وحشی رو القا میکرد اما فکر نمیکنم به شخصیت جدید کریتوس بخوره. کلا کریتوس همه چیزش عوض شده و من صدای جدیدش رو دوست داشتم. حالا یه کم طول بکشه همه عادت میکنن. البته همین الان هم همینکه کسی اشاره نکرده یعنی براش مهم نبوده!:دی

صدای قبلی خیلی خشن بود و قشنگ حس کریتوس وحشی رو القا میکرد اما فکر نمیکنم به شخصیت جدید کریتوس بخوره. کلا کریتوس همه چیزش عوض شده و من صدای جدیدش رو دوست داشتم. حالا یه کم طول بکشه همه عادت میکنن. البته همین الان هم همینکه کسی اشاره نکرده یعنی براش مهم نبوده!:D
ماکان اتفاقا من بارها که تریلر رو نگاه میکنم هی میخواستم بیام بپرسم این صداپشه خفن متعلق به کدام شخصیت است . خیلی فوق العادس :x:x:x

• Like
Reactions: kratos 21
ماکان یادته ؟ بعد نواختن موسیقی تو کنفرانس گفتی : (این چیه :|) :D. همونجا گفتم روانی شدمو گاوه ، باورش سخت بود قبل نمایش این موسیقی زنده پخش بشه ، زنه عجب صدایی داشت ، مقدمه ای از این روانی کننده تر نبود ،

همونقدر که از تغییرات RE7 سرتاپاشو ایراد گرفتم ، همونقدرم از تمام تغییرات GOW دفاع میکنم حتی صدا پیشه ، اینجا فرق استودیوهای مختلف در اداره کردنو عشق ورزیدن به فرنچایزو فنهاشون مشخص میشه .

این اصطلاحی که به کار بردن همین post-tlou بنظرم خیلی بجا و دقیق بود ! شما اگر برین هر بازی رو قبل از این اثر تجربه کنین، خواهید دید که اصلا هیچ نشانه ای از همون روابط انسانی که ذکر شد یا بهتره بگیم طبیعت انسانی (همین حس خشونت، نفرت، انتقام، کینه، حسادت، و و و و) اصلا وجود نداره، متاسفانه دیگر بازیسازها بنظرم یه مسیر اشتباهی رو طی کردن، اونها فقط دنبال روایت سینمایی بودن، حالا چه بصری و یا چه داستانی، ولی هیچوقت به این قضیه شالوده و اساس کار فکر نکرده بودن ! همین المانهای ساده و پیش پا افتاده ای (برای ما انسانها) که شرکت های بازیسازی هیچوقت فکر نمیکردن روی ذهن و درک مخاطب تاثیر بزاره و اونها رو متاثر خودش کنه !
به همین جهت کاری که این نیل دراکمن و بروس استرلی انجام دادن خیلی بموقع و بجا بود، اونها اومدن با استفاده از ظرفیت سخت افزاری و تکنولوژی که در دست داشتن، یه عنوان رو با چهارچوب داستانی که بر اساس طبیعت انسانی بود رو به تصویر کشیدن ! یعنی از همون لحظه اول بازی هر مخاطب از این قضیه مطلع میشه ! و این روند انقدر منطقی (از نظر ساختار) و همچنین احساسی پیش میره که باعث میشه مخاطب با داستان بازی گره بخوره ! حتی تا اونجایی که وقتی شما الی رو از دستتون میگیرن، حاضرید اون افرادی که برای صلاح مملکت و جهان دارن عمل میکنن رو هم سلاخی کنید ! در صورتی که مهم اینجاست که شاید (یعنی قطعا) میدونین این کار اشتباهه !
======
این چیزی که من توی gow جدید دیدم، دقیقا همین بود ! یعنی این جریانی که این tlou راه انداخته انقدر خالص و پرمغز هستش که شاید هیچ کسی فکرش رو هم نمیکرد چنین اتفاقی بیفته ! کریتوس ـی که اگر بهش چپ نگاه میکردن، هیچکی رو زنده نمیزاشت، حالا پسرش(اصن هر کی میخواد باشه، مگر فرقی هم میکرد؟؟) تیر(!) رو به بازوش به اشتباه میزنه و اون هیچ واکنش به شدت خشنی از خودش نشون نمیده، فقط یه نوع حس خشونت همراه با خویشتن داری که البته یه جورایی عقده اش رو سر اون هیولاهه خالی میکنه ! :D
در کل باید گفت این جریانی که با ظهور این نسل داره مسیرش رو طی میکنه میتونه یه کاری کنه که دیگه شما یه بازی رو فقط به خاطر اینکه بازی هست، تجربه نکنید، مثل دقیقا همین تجربه tlou ! من خودم که شخصا خیلی مدت بود که منتظر همچین اتفاقی بودم ! و از اینکه الان میبینم همه بازیسازان بزرگ این صنعت دارن این مسیر رو طی میکنن خیلی خوشحالم !
=========
این سری جدید هم مطمئن باشید موفق خواهد شد، ترکیب داستان های اساطیری اون هم با چنین شالوده ای اصن فوق العاده اس !

این بازی که نمایش دادن میتونه خیلی عالی در بیاد یا اینکه شکست بخوره به این کاری ندارم اما این مورد هم برام سواله که طرفدار بازی اکثرا طرفدار سبک Hack and slash هم هستن GOW هم یکی از سمبلهای سبکشه تکلیف ماها چیه؟کلا زیرو رو شد اوضاع :-??:Confused:
بعدش داستان چی شد؟بعد شکست دادن زئوس کریتوس با اون زخما کشون کشون خودشو انداخت تو اب و سر از سواحل اسکاندیناوی در اورد همونجا با یه خانومه احتمالا دانمارکی اشنا میشه زخماشو درمان میکنه و بعدش تجدید فراش میکنه و ایندفعه قول داده زنو بچشو نکشه :Cheesygrin:

ماکان یادته ؟ بعد نواختن موسیقی تو کنفرانس گفتی : (این چیه :|) :D. همونجا گفتم روانی شدمو گاوه ، باورش سخت بود قبل نمایش این موسیقی زنده پخش بشه ، زنه عجب صدایی داشت ، مقدمه ای از این روانی کننده تر نبود ،

همونقدر که از تغییرات RE7 سرتاپاشو ایراد گرفتم ، همونقدرم از تمام تغییرات GOW دفاع میکنم حتی صدا پیشه ، اینجا فرق استودیوهای مختلف در اداره کردنو عشق ورزیدن به فرنچایزو فنهاشون مشخص میشه .

نه چون من نگفتم!:دی اتفاقا تا موسیقی پلی شد گفتم: "موسیقیه گاوه؟" :دی

ماکان اصرارم برای نفهمیدن نیست، گفتی این چیه، منظورت این بود که چرا بجای آهنگ بازی پخش نمیکنن. به هر حال عین این حفو زدی تفره نرو :-)

فرستاده شده از E6833ِ من با Tapatalk

ماکان اصرارم برای نفهمیدن نیست، گفتی این چیه، منظورت این بود که چرا بجای آهنگ بازی پخش نمیکنن. به هر حال عین این حفو زدی تفره نرو :-)

فرستاده شده از E6833ِ من با Tapatalk

نه میدونم!:دی میگم نگفتم اصلا همچین دیالوگی رو!:دی

SONY E3 2016 Press Conference

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or