خرید مانیتور و TV های مناسب برای PS5

با سلام خدمت دوستان عزیز

با توجه به اینکه کنسول های نسل جدید دارند وارد بازار می شوند و اینکه استانداردهای جدیدی را وارد عرصه می کنند لازم دیدم این تاپیک رو ایجاد کنیم تا در مورد تلویزیون های سازگار و هماهنگ با این کنسول با یکدیگه بحث و تبادل نظر کنیم
ویژگی های تصویری نسل جدید خروجی تصویر با کیفیت 4k و 8k هستش و همچنین استاندارد جدید hdmi 2.1 هستش
خب تقریبا دیگه همگی با استاندارد های 4k و 8k َنا هستیم و میدونیم که 4k یعنی رزولوشن تصویر با کیفیت 3840X 2160 هستش و 8K رزولوشن 7680X 4320 هستش
اما ورودی HDMI 2.1 چیست و به چه دردی میخورد ؟

ویژگی های HDMI 2.1
2.png

استاندارد HDMI 2.1 دارای پهنای باند خیره کننده 48 گیگابیت در ثانیه است که می‌تواند اقدام به پخش تصاویر 4K با نرخ 120 فریم در ثانیه کرده و تصاویر 8K را نیز با نرخ 60 فریم در ثانیه منتقل سازد. این در حالی است که این درگاه از VRR, eARC, QMS و ALLM در کنار استانداردهای دالبی و HDR پشتیبانی می‌کند. انتقال این حجم از اطلاعات تنها از عهده درگاه HDMI 2.1 برخواهد آمد.
رخی از ویژگی‌های HDMI 2.1 را می‌توان در کنترلرهای HDMI 2.0 مستقر در تلویزیون‌ها فعال کرد. در نتیجه برخی از کمپانی‌ها با استفاده از این مسئله ادعا می‌کنند که تلویزیون آنها از درگاه HDMI 2.1 به صورت کامل پشتیبانی می‌کند که این مسئله یک فریب تبلیغاتی است. در ادامه به سراغ تلویزیون‌هایی خواهیم رفت که به صورت استاندارد و واقعی، از درگاه HDMI 2.1 پشتیبانی می‌کنند.

تلویزیون های شرکت سامسونگ:

Samsung Q950TS
Samsung Q900TS
Samsung Q950R / Q900RB
Samsung Q800T
Samsung Q95T
Samsung Q90T
Samsung Q80T
Samsung Q70T

تلویزیون های شرکت Vizo:

تمامی OLEDهای تولید شده در سال 2020
سری P و Quantum X 2020

تلویزیون های شرکت ال جی:

LG RX/ZX
LG WX/GX
LG CX/BX
LG NANO99/ LG NANO97/ LG NANO90/ LG NANO90/ LG NANO85
LG R9/Z9/W9/E9/C9/B9
LG SM99/SM98/SM95

تلویزیون های شرکت سونی:

Sony X900H / XH900
Sony Z9G / ZG9

تلویزیون های شرکت TCL:

TCL X915

با توجه به اینکه ورودی HDMI 2.1 یک امکان جدید رو برای شما به ارمغان میاره باید اشاره کرد که خرید تلویزیون هایی با این ورودی هیچ گونه الزامی برای نسل جدید نداشته و شما با همان HDMI 2.0 هم براحتی و بدون مشکل می توانید نسل جدید را تجربه کنید

کدام یک از تلویزیون های بازار را بخریم که پنل بهتری داشته باشد ؟ OLED - QLED - IPS - TFT - VA ?

خب شاید برای شما هم همین سوال پیش آمده باشد که کدوم پنل برای ما مناسب تر است ؟

هر کدام از این پنل ها مزایا و معایب خود را دارند و شما باید بسته به سلیقه ی خود انتخاب کنید . اگر بخواهیم در مورد هر کدام بحث بکنیم مطلب خیلی طولانی میشه فقط نکات کمی رو در موردشمون میگم خودتون بر اساس نیاز خودتون انتخاب کنید

صفحات OLED

از بهترین نمایشگر ها هستند که کنتراست تصویر بالا و و وضوح بالایی دارند همچنین نمایش رنگ مشکی و عمق رنگ مشکی را بخوبی نمایش می دهند ، زاویه ی دید خوبی دارند و مناسب تماشای فیلم و بازی هستند

اما ایرادات این نوع نمایشگر

ریسک BURN IN یا سوخته شدن نمایشگر پنل بر اثر استفاده طولانی مدت یا استفاده از تصاویر ثابت در نمایشگر
عمر کوتاه تر نسبت به صفحات IPS و LED

یک نمونه OLED با صفحه Burn in شده

178594

صفحات QLED

این نمایشگرها نوع از نمایشگرهایی هستند که مشکلات OLED را نداشته ولی در مقابل OLED عمق رنگ مشکی را ندارند ولی باز هم کیفیت عالی و شفافیت خوبی را دارند همچنین غلظت رنگ در این نمایشگرها بالاتر است
مهمترین مزیت QLED ها نسبت OLED ها روشنایی بیشتر آن هاست در صورتی که نور بیشتر رو می پسندید QLED برای شماست

صفحات IPS

178597
مهم ترین مزیت IPS ها زوایای دید آن هاست همانطور که در بالا می بینید نسبت به صفحات TN زوایه دید بهتری دارند همچنین نور پس زمینه آن ها بیشتر است
اما مهم ترین عیب صفحات IPS مشکل نشت نور تصویر است که البته در مدل های جدید بسیار کمتر شده اما همچنان وجود دارد اما نیازی به نگرانی نیست بلکه فقط در صفحات مشکی قابل دید است
لذا اگر در شب بازی میکنید یا فیلم میبینید این پنل مناسب شما نیست

179920

یک مقایسه ساده براتون آماده کردم در مورد اینکه کدوم از تلویزیونها برای ما بهتره oled- qled -va
توی تصویر بالا نگاه کنید
از سمت چپ اولی oled cx هستش دومی q90t سامسونگ و سومی x900h سونی
نکته ی حائز اهمیت این عکس ایرادی هستش که من همیشه توی oled ها و صفحات سوپر امولد میبینم
به نور خورشید و رنگ سفید دقت کنید در oled همون طور که میبینید مشکل عمده صفحات oled خوب نمایش ندادن رنگ سفید است .
هر چقدر در نمایش رنگ مشکی توانا هستد در نمایش رنگ سفید خالص عاجز هستند!
برای سامسونگ بسیار پرنور و برای سونی طبیعی تر هستش بازم بسته به سلیقه ی شماست که چه تلویزیونی میخواهید خرید کنید

:Thumbsup:
تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

خب با توجه به اینکه خیلی از دوستان در صدد خرید X900h شدن لازم دونستم اینجا بهترین تنظیمات رو قرار بدم
خب ابتدا دکمه home رو بزنید وارد Setting گوشه تصویر که شبیه چرخ دهنده هست بشید
به قسمت Display بروید

اول گزینه های Auto Picture Mode و Light Sensor رو غیر فعال کنید

Sony X900H Calibration Settings 8

SDR

این حالت نمایش برای نمایش تصاویر استاندارد یا همون غیر HDR هستش
یادتون باشه حالت Auto Local Dimming رو خاموش کنید میتونید Brightness رو خودتون مطابق دلخواهتون تنظیم کنید اما من روی 40 گذاشتم
کنتراست رو روی 90 و gamma رو روی -2 قرار بدید
Sony X900H Calibration Settings 9

Clarity

Sony X900H Calibration Settings 12

خب Sharpness رو روی 50 بگذارید Reality Creation و Random Noise Reduction و Digital Noise Reduction رو غیر فعال کنید
ای گزینه ها میتونه برای دیدن تصاویر رزولوشن پایین خیلی موثر باشه در صورتی فیلم کیفیت پایین میبینید فعالش کنید اگر ویدئو کیفیت بالا خواستید ببینید غیر فعالش کنید ولی به صورت پیش فرض غیر فعال باشه بهتره

HDR

اگر میخواهید برای HDR تنظیم کنید تلویزیون رو و تصاویر شما خیلی کم نور هستش گزینه های Local Dimming, X-Tended Dynamic Range و Advanced Contrast Enhancer رو روی High تنظیم کنید .
برای فعال سازی 4K 120HZ میتونید بر روی Hdmi مورد نظر رفته و گزینه Enhanced Format رو انتخاب کنید

یادتون باشه حتما باید Tv آپدیت شده باشه !

Motion Settings

خب میرسیم به لذت بخش ترین بخش TV یعنی روان کردن تصاویر که این تلویزیون بنظرم توش بی نظیر بوده
وارد بخش Motion بشید گزینه Motionflow رو انتخاب کنید بگذارید روی حالت Custom و Smoothness رو بگذارید روی MAX و Clearness رو روی 1 قرار بدید
جالبه بدونید تصاویر رو به حدی نرم میکنه که من بازی کربی سوئیچ رو روش تست گرفتم بازی انگار 60 فریم کامل شد در صورتی که خودش 30 فریمه !

White Balance Settings
خب این تنظیم رنگ سفیدی که در 10 بخش هستش رو طبق تصاویر انجام بدید تلویزیون به بهترین حالت خودش میرسه

Sony X900H Calibration Settings 15

Sony X900H Calibration Settings 16

Sony X900H Calibration Settings 17

Sony X900H Calibration Settings 18

Sony X900H Calibration Settings 19

Sony X900H Calibration Settings 20

Sony X900H Calibration Settings 21

Sony X900H Calibration Settings 22

Sony X900H Calibration Settings 23

Sony X900H Calibration Settings 24

Sony X900H Calibration Settings 25

Attachments

• TN-vs-IPS.jpg
    TN-vs-IPS.jpg
    182.4 KB · مشاهده: 71
آخرین ویرایش:
سلام
دوستان x950h ماهم رسید
لطفا برای تنظیمات رنگ و تصویر کمک کنین
فعلا ps4 وصل کردم بهش فقط از حالت بازی اوردمش استاندارد و روشنایی هم حداکثر بود گذاشتم 30
دیگه به هیچیش دست نزدم
کلا باید به تنظیمات دست بزنم یا نه؟
و اینکه این کالیبره چی هست؟
زبان هم فارسی گذاشتم
حالا یا اینجا یا خصوصی دوستان کمک کنن
ممنون میشم

ویدئو هم داره

• Like
Reactions: dooste.man83
دوستان تیوی رو از سایت rtings تنظیم کردم خیلی بهتر شد
ممنون از دوستی که کمک کردن
فقط یه نکته ای توی ذوقم میزنه
و اونم اینکه توی بازی تصویر یکم تاره
صورتها و لباسها نقطه نقطه هست
این دلیلش برای چیه؟
تنظیم خاصی داره یا نه شاید فاصلم از تیوی کم هست اینطوری دیده میشه؟
55 هست فاصلم 3 متره
سلام دوستان عزیز این روزها بحث گرفتن تلویزیون و مانیتور حسابی داغه من توصیه میکنم این متن رو حتما بخونید تا ببینید سرتون چه کلاه بزرگی میره اگه برین رو 4k

من با کلی تحقیق از روزی که ps5 وارد بازار شد تا همین الان این رو خدمتتون عرض میکنم و کاملا متوجه حرفم هستم پس بهتره شما هم تحقیق کنید و پولهای انچنانی خرج این قضیه نکنید

این متن رو کامل بخونید و ببینید دلیل گفته های من بر چه اساسی هستش

Why 144Hz 1080p Monitors Work Great with Xbox Series X and PS5

سلام دوستان عزیز این روزها بحث گرفتن تلویزیون و مانیتور حسابی داغه من توصیه میکنم این متن رو حتما بخونید تا ببینید سرتون چه کلاه بزرگی میره اگه برین رو 4k

من با کلی تحقیق از روزی که ps5 وارد بازار شد تا همین الان این رو خدمتتون عرض میکنم و کاملا متوجه حرفم هستم پس بهتره شما هم تحقیق کنید و پولهای انچنانی خرج این قضیه نکنید

ترجمه شو اگر شد بنویسید

Sent from my moto g(9) plus using Tapatalk

رفیق رفتی از سایت ماست فروش (BenQ) مقاله اوردی خیال داری بیاد بگه ماستمون ترشه. :D
من یه نگاهی انداختم هیچ حرف خاصی نزده بود، اولا این متن زمانی نوشته شده که هنوز Series X و PS5 عرضه نشده بودن و بیشترش حدس و گمانه زنی هست.
بعد هم بیشتر شبیه یه تبلیغ خیلی سطحی هست این " مقاله" تا یه بررسی علمی

من یه نگاهی به مشخصات بعضی مانیتور هاش انداختم
اولا از HDMI 2.1 پشتیبانی نمیکنن. نمیدونم این باعث مشکل تو سازگاری با PS5 و 120hz میشه یا نه. ولی ساپروت نکردن خودش شروع دردسره و باید بری دونه دونه مانیتور هارو چک کنی ببین با کنسول های نسل جدید مشکلی نداشته باشن برای High refresh rate

rip2.jpg

دوما Peak Brightness مانیتور 400 هست (فوق العاده پایین و به درد نخور) یعنی عملا شما HDR ندارید رو این مانیتور در صورتی که کیفیت HDR تو بازی های این نسل بسیار بسیار مهم هست.

HDR بسیار آشغال مانیتور ها باعث میشه من اصلا سمت مانیتور نرم.

تنها مورد برتری مانیتور نسبت به تلوزیون زمان پاسخگویی پایین تر هست اونم برای کسی که بصورت فوق حرفه ای شوتر بازی میکنه و 1ms هم برای طرف 1msـست
در کل به عنوان کسی که دو نسل گذشته، رو مانیتور بازی کرده و تازه اومده رو تلویزیون تجربه ی شخصیم این بوده که لذت تمام بازی های Single Player رو صفحه نمایش بزرگ TV صدبرابر صفحه ی کوچیک مانیتوره

بازی های شوتر سرعتی مثل COD هم درسته رو مانیتور بهتر و راحت تر بازی میکردم ولی روی TV اینطوری نیست که فکر کنید خیلی بدتره و بعد یه مدت عادت میکنید.

شما که گفتی از روز عرضه PS5 تا الان کلی تحقیق کردی و کاملا متوجه حرفت هستی دوست دارم نظرت رو در مورد HDR فوق داغون مانیتورها و تاثیرش تو بازیا بدونم؟!

تو بررسی Digital Foundry از Returnal یجایی اشاره کرد که بازی رو نمایشگر های HDR خیلی زیباست. Ratchet & Clank هم که یه ماه دیگه میاد با اون رنگ بندی فوق جذاب واقعا حیفه رو نمایشگری بازی کنی که HDR درست و حسابی ساپورت نکنه

سلام وقت بخیر احتمالا شما با دقت متن رو نخوندین
همه صحبت های این مقاله کاملا علمی هست و از زمان ps4 pro اتفاق افتاده کلیت صحبت بر سر این بوده که ایا لازم هست ما 4k بگیریم یا نه
شما قابلیت super sampling رو اگر بدونین چیه تو این مقاله کاملا داره در این مورد صحبت میکنه و داره میگه شما کیفیت فوق العاده بافت ها و ray tracing و effect ها و کل قابلیت هایی که از نظر گرافیکی در رزولوشین 4k داری رو با همون کیفیت در رزولوشین 1080 داری بنابر این نیازی نیست که شما بخوای بری سمت 4k
قابلیت 4k و رفرش ریت 120 شما میتونی با قابلیت supersampling که روی xbox و playstation قرارا داره و کاملا بهینه شده به واسطه تجربه این دو شرکت روی نسل قبل با بهترین کیفیت روی یک مانیتور 1080 و رفرش ریت 120 به بالا داشته باشی
نکته خیلی مهمی که این وسط هست اینه که شما تصویر 4k که از طریق supersampling میاد روی 1080 رو وقتی با همون تصویر به صورت معمولی روی 1080 مقایسه کنی میبینی خیلی خیلی بافت ها بهتر و جزعیات بیشتر شده چون تصویر اصلی 4k بوده

درسته که تو صحبت های این مقاله از مانیتور های بنکیو اسم برده شده ولی مطالب داخلش کاملا مورد تایید هست و شما میتونی تو یوتیوب کلی ویدیو در این باره ببینی
در خصوص HDR هم شما میتونی تو یوتیوب ببینی کیفیت رو و مشکلی از این بابت در مانیتور نیست ولی اگر کمتر به چشم میاد به دلیل اندازه تصویر در تلویزیون و کنتراست بالای تلویزیون هست نه این تکنولوژی
مطمعن باشید با رزولوشن 1080 و رفرش ریت 120 به بالا شما بهترین تجربه گیمینگ رو در این نسل هم خواهید داشت اگر پنل مانیتورتون IPS باشه

مسئله سر قسمت هم هست.
یک مانیتور خوب تقریبا با یه تلوزیون 4k هم قیمت هست...خب چرا بیایم مانیتور بگیریم.
منم بازی روی مانیتور رو بیشتر میپسندم چون روی صفحه نمایش بزرگ چشمم اذیت میشه ...اما واسه بازی که نمیشه مانیتور شرکتی گرفت با 2 تومن باید حداقل asus rog بگیری که روی 20 تومن میچرخه پس تلوزیون میصرفه.
البته در پاسخ دوسمون که گفتن hdmi 2.1 ندارن و مشکل ایجاد میکنن هم همه بازی ها نمیتونن 4k 120 اجرا بشن...open world ها رو که اگه 4k باشن حداکثر 60 اگه کنسول بکشه....بازی هایی مثل oddworld و این قبیل میشه 4k 120 باشن
واسه همین تا وسط نسل hdmi 2.1 تقریبا بی فایده هست. تا یک کنسول میان نسلی بیاد .

سلام دوستان
من کلا ۱۰ ۱۱ تومن می تونم برای تلویزیون هزینه کنم و می خوام که ps5 بگیرم. به نظرتون چی بگیرم. Samsung tu7000 تو رنج بودجمه. خوبه؟ البته این پول قطعا کافی نیست.نظرتون چیه

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or