خرید مانیتور و TV های مناسب برای PS5

با سلام خدمت دوستان عزیز

با توجه به اینکه کنسول های نسل جدید دارند وارد بازار می شوند و اینکه استانداردهای جدیدی را وارد عرصه می کنند لازم دیدم این تاپیک رو ایجاد کنیم تا در مورد تلویزیون های سازگار و هماهنگ با این کنسول با یکدیگه بحث و تبادل نظر کنیم
ویژگی های تصویری نسل جدید خروجی تصویر با کیفیت 4k و 8k هستش و همچنین استاندارد جدید hdmi 2.1 هستش
خب تقریبا دیگه همگی با استاندارد های 4k و 8k َنا هستیم و میدونیم که 4k یعنی رزولوشن تصویر با کیفیت 3840X 2160 هستش و 8K رزولوشن 7680X 4320 هستش
اما ورودی HDMI 2.1 چیست و به چه دردی میخورد ؟

ویژگی های HDMI 2.1
2.png

استاندارد HDMI 2.1 دارای پهنای باند خیره کننده 48 گیگابیت در ثانیه است که می‌تواند اقدام به پخش تصاویر 4K با نرخ 120 فریم در ثانیه کرده و تصاویر 8K را نیز با نرخ 60 فریم در ثانیه منتقل سازد. این در حالی است که این درگاه از VRR, eARC, QMS و ALLM در کنار استانداردهای دالبی و HDR پشتیبانی می‌کند. انتقال این حجم از اطلاعات تنها از عهده درگاه HDMI 2.1 برخواهد آمد.
رخی از ویژگی‌های HDMI 2.1 را می‌توان در کنترلرهای HDMI 2.0 مستقر در تلویزیون‌ها فعال کرد. در نتیجه برخی از کمپانی‌ها با استفاده از این مسئله ادعا می‌کنند که تلویزیون آنها از درگاه HDMI 2.1 به صورت کامل پشتیبانی می‌کند که این مسئله یک فریب تبلیغاتی است. در ادامه به سراغ تلویزیون‌هایی خواهیم رفت که به صورت استاندارد و واقعی، از درگاه HDMI 2.1 پشتیبانی می‌کنند.

تلویزیون های شرکت سامسونگ:

Samsung Q950TS
Samsung Q900TS
Samsung Q950R / Q900RB
Samsung Q800T
Samsung Q95T
Samsung Q90T
Samsung Q80T
Samsung Q70T

تلویزیون های شرکت Vizo:

تمامی OLEDهای تولید شده در سال 2020
سری P و Quantum X 2020

تلویزیون های شرکت ال جی:

LG RX/ZX
LG WX/GX
LG CX/BX
LG NANO99/ LG NANO97/ LG NANO90/ LG NANO90/ LG NANO85
LG R9/Z9/W9/E9/C9/B9
LG SM99/SM98/SM95

تلویزیون های شرکت سونی:

Sony X900H / XH900
Sony Z9G / ZG9

تلویزیون های شرکت TCL:

TCL X915

با توجه به اینکه ورودی HDMI 2.1 یک امکان جدید رو برای شما به ارمغان میاره باید اشاره کرد که خرید تلویزیون هایی با این ورودی هیچ گونه الزامی برای نسل جدید نداشته و شما با همان HDMI 2.0 هم براحتی و بدون مشکل می توانید نسل جدید را تجربه کنید

کدام یک از تلویزیون های بازار را بخریم که پنل بهتری داشته باشد ؟ OLED - QLED - IPS - TFT - VA ?

خب شاید برای شما هم همین سوال پیش آمده باشد که کدوم پنل برای ما مناسب تر است ؟

هر کدام از این پنل ها مزایا و معایب خود را دارند و شما باید بسته به سلیقه ی خود انتخاب کنید . اگر بخواهیم در مورد هر کدام بحث بکنیم مطلب خیلی طولانی میشه فقط نکات کمی رو در موردشمون میگم خودتون بر اساس نیاز خودتون انتخاب کنید

صفحات OLED

از بهترین نمایشگر ها هستند که کنتراست تصویر بالا و و وضوح بالایی دارند همچنین نمایش رنگ مشکی و عمق رنگ مشکی را بخوبی نمایش می دهند ، زاویه ی دید خوبی دارند و مناسب تماشای فیلم و بازی هستند

اما ایرادات این نوع نمایشگر

ریسک BURN IN یا سوخته شدن نمایشگر پنل بر اثر استفاده طولانی مدت یا استفاده از تصاویر ثابت در نمایشگر
عمر کوتاه تر نسبت به صفحات IPS و LED

یک نمونه OLED با صفحه Burn in شده

178594

صفحات QLED

این نمایشگرها نوع از نمایشگرهایی هستند که مشکلات OLED را نداشته ولی در مقابل OLED عمق رنگ مشکی را ندارند ولی باز هم کیفیت عالی و شفافیت خوبی را دارند همچنین غلظت رنگ در این نمایشگرها بالاتر است
مهمترین مزیت QLED ها نسبت OLED ها روشنایی بیشتر آن هاست در صورتی که نور بیشتر رو می پسندید QLED برای شماست

صفحات IPS

178597
مهم ترین مزیت IPS ها زوایای دید آن هاست همانطور که در بالا می بینید نسبت به صفحات TN زوایه دید بهتری دارند همچنین نور پس زمینه آن ها بیشتر است
اما مهم ترین عیب صفحات IPS مشکل نشت نور تصویر است که البته در مدل های جدید بسیار کمتر شده اما همچنان وجود دارد اما نیازی به نگرانی نیست بلکه فقط در صفحات مشکی قابل دید است
لذا اگر در شب بازی میکنید یا فیلم میبینید این پنل مناسب شما نیست

179920

یک مقایسه ساده براتون آماده کردم در مورد اینکه کدوم از تلویزیونها برای ما بهتره oled- qled -va
توی تصویر بالا نگاه کنید
از سمت چپ اولی oled cx هستش دومی q90t سامسونگ و سومی x900h سونی
نکته ی حائز اهمیت این عکس ایرادی هستش که من همیشه توی oled ها و صفحات سوپر امولد میبینم
به نور خورشید و رنگ سفید دقت کنید در oled همون طور که میبینید مشکل عمده صفحات oled خوب نمایش ندادن رنگ سفید است .
هر چقدر در نمایش رنگ مشکی توانا هستد در نمایش رنگ سفید خالص عاجز هستند!
برای سامسونگ بسیار پرنور و برای سونی طبیعی تر هستش بازم بسته به سلیقه ی شماست که چه تلویزیونی میخواهید خرید کنید

:Thumbsup:
تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

خب با توجه به اینکه خیلی از دوستان در صدد خرید X900h شدن لازم دونستم اینجا بهترین تنظیمات رو قرار بدم
خب ابتدا دکمه home رو بزنید وارد Setting گوشه تصویر که شبیه چرخ دهنده هست بشید
به قسمت Display بروید

اول گزینه های Auto Picture Mode و Light Sensor رو غیر فعال کنید

Sony X900H Calibration Settings 8

SDR

این حالت نمایش برای نمایش تصاویر استاندارد یا همون غیر HDR هستش
یادتون باشه حالت Auto Local Dimming رو خاموش کنید میتونید Brightness رو خودتون مطابق دلخواهتون تنظیم کنید اما من روی 40 گذاشتم
کنتراست رو روی 90 و gamma رو روی -2 قرار بدید
Sony X900H Calibration Settings 9

Clarity

Sony X900H Calibration Settings 12

خب Sharpness رو روی 50 بگذارید Reality Creation و Random Noise Reduction و Digital Noise Reduction رو غیر فعال کنید
ای گزینه ها میتونه برای دیدن تصاویر رزولوشن پایین خیلی موثر باشه در صورتی فیلم کیفیت پایین میبینید فعالش کنید اگر ویدئو کیفیت بالا خواستید ببینید غیر فعالش کنید ولی به صورت پیش فرض غیر فعال باشه بهتره

HDR

اگر میخواهید برای HDR تنظیم کنید تلویزیون رو و تصاویر شما خیلی کم نور هستش گزینه های Local Dimming, X-Tended Dynamic Range و Advanced Contrast Enhancer رو روی High تنظیم کنید .
برای فعال سازی 4K 120HZ میتونید بر روی Hdmi مورد نظر رفته و گزینه Enhanced Format رو انتخاب کنید

یادتون باشه حتما باید Tv آپدیت شده باشه !

Motion Settings

خب میرسیم به لذت بخش ترین بخش TV یعنی روان کردن تصاویر که این تلویزیون بنظرم توش بی نظیر بوده
وارد بخش Motion بشید گزینه Motionflow رو انتخاب کنید بگذارید روی حالت Custom و Smoothness رو بگذارید روی MAX و Clearness رو روی 1 قرار بدید
جالبه بدونید تصاویر رو به حدی نرم میکنه که من بازی کربی سوئیچ رو روش تست گرفتم بازی انگار 60 فریم کامل شد در صورتی که خودش 30 فریمه !

White Balance Settings
خب این تنظیم رنگ سفیدی که در 10 بخش هستش رو طبق تصاویر انجام بدید تلویزیون به بهترین حالت خودش میرسه

Sony X900H Calibration Settings 15

Sony X900H Calibration Settings 16

Sony X900H Calibration Settings 17

Sony X900H Calibration Settings 18

Sony X900H Calibration Settings 19

Sony X900H Calibration Settings 20

Sony X900H Calibration Settings 21

Sony X900H Calibration Settings 22

Sony X900H Calibration Settings 23

Sony X900H Calibration Settings 24

Sony X900H Calibration Settings 25

Attachments

• TN-vs-IPS.jpg
    TN-vs-IPS.jpg
    182.4 KB · مشاهده: 71
آخرین ویرایش:
چقدر سختش میکنید....من دارم با تلوزیون 15 سال پیش سامسونگ بازی میکنم لذتش هم میبرم ...حالا یه تلوزیون 8.1 گرفته اون یکی 8.2 به جان خودم جلو چشم هیچی مشخص نمیشه.
از بین این 2021 ها یا 2020 ها هر کدوم به جیبتون خورد بخرید ...منم پول دستم بیاد یکی از این سری های سامسونگ اگه تو بازار باشه اگه نبودن هم یه مارک دیگه.
زیادی سخت بگیرین حتی بعد خرید هم دل چرکین هستین

دوستان سوال در مورد پورت ARC/EARC دارم
من چندین دستگاه رو با پورت HDMI به تلویزیون متصل کردم الان یک ساند بار میخرم که با پورت ARC می خوام وصل کنم به تلویزیون
وقتی پورت HDMI که ARC هست ویژگی ARC در تلویزیون خاموش باشه مثل یک ورودی معمولی HDMI عمل میکنه اما وقتی ویژگی ARC در تلویزیون فعال میشه این پورت به عنوان خروجی صدا عمل میکنه یا خیر ؟؟

می خوام ببینم کدوم حالت درسته ؟
1- DVD پلیر رو میزنم به ساندبار و ساند بار با پورت ARC وصل میشه به تلویزیون ( HDMI ARC تلویزیون همچنان ورودی هست )
2- DVD پلیر رو از طریق یک پورت HDMI معمولی میزنم به تلویزیون و از طریق پورت HDMI ARC یک کابل هم وصل میکنم به ساند بار ( HDMI ARC تلویزیون خروجی صدا هست )

در حالت اول فقط یک وسیله رو میتونم به ساند بار وصل کنم و در حالت دوم چندین وسیله رو از طریق تلویزیون میتونم به ساند بار وصل کنم

کدوم حالت درسته ؟
سپاس

چون زیر تایپش زده led پس جز این دسته هست بعید می دونم اشتباه بوده باشه احتمالا همه صداشون دراومده

درسته که قیمتش بیشتره اما تو اکثر زمینه ها هم بهتره در کل برای کسایی که براتنس خیلی بالا می خوان و خوب oled ها هم اگر بخواین براتنس زیاد بهش بدید به فنا می رن بهترین گزینس چون کیفیت تصویرش عالیه
هر چند بازم به oled نرسیده مخصوصا در hdr که یک سر و گردن oled بهتره اما نتایجش فوق العادس البته اینم حالت گیمش یک سری ایرادات هم داره که ارتینز بهش اشاره کرده
یک نکته ای که البته هست چون براتنس سامسونگ خیلی بیشتره و پایدارتره کیفیت تصویرش در مکس احتمالا بهتره

بهترین گزینه ی نیمه اقتصادی هم x900h هست با قیمت 1000 دلار که البته الان برخی جاها باز شده 1200 دلار البته
برتری خاصی x90j نسبت به x900h نداره که هیچ کمی پسرفت هم کرده
Is the Samsung QN90A not on the list because it's a "mini LED" TV?

در کل به ما چه وقتی هیچوقت سری 90 سامسونگ نمیاد ایران آخر هم نفهمیدیم دلیلش چیه :|

سلام
دوستان تصمیم گرفتم سونی 950h رو بگیرم
به نظرتون انتخاب درستی هست یا نه؟
چونکه توان اینکه مثلا 1 2 سال دیگه بخام یه مدل دیگه بگیرم ندارم
این مدل رو برای کل این نسل جدید میخام یعنی 6 7 سال
کلا مشخصات نسل جدید رو که نداره
نکات مثبتش بیشتر موتور بردازشش هست و روشنایی hdr بالا
سلام
دوستان تصمیم گرفتم سونی 950h رو بگیرم
به نظرتون انتخاب درستی هست یا نه؟
چونکه توان اینکه مثلا 1 2 سال دیگه بخام یه مدل دیگه بگیرم ندارم
این مدل رو برای کل این نسل جدید میخام یعنی 6 7 سال
کلا مشخصات نسل جدید رو که نداره
نکات مثبتش بیشتر موتور بردازشش هست و روشنایی hdr بالا
کاملا راضیتون میکنه و جزو بهترین انتخاب ها هست
روشنایی HDR مهمترین فاکتور توی انتخاب تلویزیون گیمینگ هست

کاملا راضیتون میکنه و جزو بهترین انتخاب ها هست
روشنایی HDR مهمترین فاکتور توی انتخاب تلویزیون گیمینگ هست
چرا مهمترین فاکتور هست...؟؟وقتی روشنایی زیاد باشه ولی تصویر واش اوت باشه یا کنتراست پایین باشه یا حاله سفید اطراف های لایت ها باشه به چه دردی میخوره روشنایی زیاد!!؟؟!؟؟..
فاکتور های زیادی هست برای انتخاب بهترین تلویزیون گیمینگ

TVهای 2021 هایسنس برای بازار US معرفی شد. به نظرم اگه بعدا معادل مدلهای U7G و U6G برای بازارهای اطراف ما موجود بشه ظاهرا تلویزیون های جالب توجه ای هستن.

چرا مهمترین فاکتور هست...؟؟وقتی روشنایی زیاد باشه ولی تصویر واش اوت باشه یا کنتراست پایین باشه یا حاله سفید اطراف های لایت ها باشه به چه دردی میخوره روشنایی زیاد!!؟؟!؟؟..
فاکتور های زیادی هست برای انتخاب بهترین تلویزیون گیمینگ
دیگه شما که خودت استادی معمولا خیلی کم پیش میاد روشنایی HDR یک تلویزیون خوب باشه و بقیه مشخصاتش ضعیف ( نمونه اش رو من تو ذهن ندارم ) معمولا هم تلویزیون هرچقدر رده بالاتر میشه فاکتور روشنایی HDR توش بهبود پیدا میکنه
من یک بار سرهمین موضوع مجبور به عوض کردن تلویزیون برای گیم شدم و اگر کسی تجربه کافی نداشته باشه ممکنه این فاکتور مهم رو خیلی بهش توجه نکنه

• Like
Reactions: hp3in_pro
دیگه شما که خودت استادی معمولا خیلی کم پیش میاد روشنایی HDR یک تلویزیون خوب باشه و بقیه مشخصاتش ضعیف ( نمونه اش رو من تو ذهن ندارم ) معمولا هم تلویزیون هرچقدر رده بالاتر میشه فاکتور روشنایی HDR توش بهبود پیدا میکنه
من یک بار سرهمین موضوع مجبور به عوض کردن تلویزیون برای گیم شدم و اگر کسی تجربه کافی نداشته باشه ممکنه این فاکتور مهم رو خیلی بهش توجه نکنه
میشه بپرسم تی وی قبلیت چی بود که مجبور به تعویض شدی و مدل فعلیت چیه ممنون میشم

میشه بپرسم تی وی قبلیت چی بود که مجبور به تعویض شدی و مدل فعلیت چیه ممنون میشم
خواهش میکنم 8500E سونی گرفتم که بعد از خرید راضیم نکرد ( چون من تلویزیونم کنار پنجره هست و طبیعتا نور وجود داره و روشنایی HDR برام مهم میشد که البته بعد خرید تازه اهمیتش رو فهمیدم ) برای همین دادم به خانواده و با همون تلویزیون قدیمی سر کردم تا دوباره یک 9500G خریدم که کاملا راضی هستم ازش
البته در محیط های تاریک لازم نیست حساسیت بخرج بدید مشکل اصلی توی محیط های پرنور و روشن هست

خواهش میکنم 8500E سونی گرفتم که بعد از خرید راضیم نکرد ( چون من تلویزیونم کنار پنجره هست و طبیعتا نور وجود داره و روشنایی HDR برام مهم میشد که البته بعد خرید تازه اهمیتش رو فهمیدم ) برای همین دادم به خانواده و با همون تلویزیون قدیمی سر کردم تا دوباره یک 9500G خریدم که کاملا راضی هستم ازش
البته در محیط های تاریک لازم نیست حساسیت بخرج بدید مشکل اصلی توی محیط های پرنور و روشن هست
حقیقتش تی وی فعلی من ru7100 زیاد ازش راضی نیستم تو hdr یعنی عملا چیزه خاصی ندیدم ازش
من استفادم تو تاریکی مطلقه بدون هیچ نوری
حالا خواستم بدونم تی وی رو به چه مدلی ارتقا بدم که یه hdr خوب بگیرم جوری که نسبت به الان تفاوتش ملموس باشه و یه کیفیت تصویر خوب چه واسه فیلم چه واسه گیم نسبت به الان داشته باشم

حقیقتش تی وی فعلی من ru7100 زیاد ازش راضی نیستم تو hdr یعنی عملا چیزه خاصی ندیدم ازش
من استفادم تو تاریکی مطلقه بدون هیچ نوری
حالا خواستم بدونم تی وی رو به چه مدلی ارتقا بدم که یه hdr خوب بگیرم جوری که نسبت به الان تفاوتش ملموس باشه و یه کیفیت تصویر خوب چه واسه فیلم چه واسه گیم نسبت به الان داشته باشم
اگر من الان بخوام مجدد تلویزیون بخرم در ایران ( قبل اینکه سری جدید وارد بازار بشه ) قطعا 950H رو میخرم . درسته 120 هرتز نیست و VRR نداره ولی اینقدر کامل هست که کاملا ارزشش رو داره
برندهای دیگه هم مثل الجی در OLED ها و سامسونگ در QLED ها خیلی خوب عمل کردن ولی موتور پردازش سونی مخصوصا در 950H واقعا شاهکار به تمام معناست نقدها رو که میخوندم ندیدم کسی از تصویر دریافتیش ناراضی باشه حتی به لطف انجین پرقدرتش در آپ اسکیل به 4K عالی عمل میکنه .
سری های جدید هم تا امتحانش رو یکی دو ماه پس نده من نظری راجب شون ندارم
البته OLED ها قطعا بهتر هستن ولی با توجه به نبود گارانتی خیلی ها رسیک برن رو قبول نمیکنن حتی اگر 1 درصد احتماش باشه

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or