خرید مانیتور و TV های مناسب برای PS5

با سلام خدمت دوستان عزیز

با توجه به اینکه کنسول های نسل جدید دارند وارد بازار می شوند و اینکه استانداردهای جدیدی را وارد عرصه می کنند لازم دیدم این تاپیک رو ایجاد کنیم تا در مورد تلویزیون های سازگار و هماهنگ با این کنسول با یکدیگه بحث و تبادل نظر کنیم
ویژگی های تصویری نسل جدید خروجی تصویر با کیفیت 4k و 8k هستش و همچنین استاندارد جدید hdmi 2.1 هستش
خب تقریبا دیگه همگی با استاندارد های 4k و 8k َنا هستیم و میدونیم که 4k یعنی رزولوشن تصویر با کیفیت 3840X 2160 هستش و 8K رزولوشن 7680X 4320 هستش
اما ورودی HDMI 2.1 چیست و به چه دردی میخورد ؟

ویژگی های HDMI 2.1
2.png

استاندارد HDMI 2.1 دارای پهنای باند خیره کننده 48 گیگابیت در ثانیه است که می‌تواند اقدام به پخش تصاویر 4K با نرخ 120 فریم در ثانیه کرده و تصاویر 8K را نیز با نرخ 60 فریم در ثانیه منتقل سازد. این در حالی است که این درگاه از VRR, eARC, QMS و ALLM در کنار استانداردهای دالبی و HDR پشتیبانی می‌کند. انتقال این حجم از اطلاعات تنها از عهده درگاه HDMI 2.1 برخواهد آمد.
رخی از ویژگی‌های HDMI 2.1 را می‌توان در کنترلرهای HDMI 2.0 مستقر در تلویزیون‌ها فعال کرد. در نتیجه برخی از کمپانی‌ها با استفاده از این مسئله ادعا می‌کنند که تلویزیون آنها از درگاه HDMI 2.1 به صورت کامل پشتیبانی می‌کند که این مسئله یک فریب تبلیغاتی است. در ادامه به سراغ تلویزیون‌هایی خواهیم رفت که به صورت استاندارد و واقعی، از درگاه HDMI 2.1 پشتیبانی می‌کنند.

تلویزیون های شرکت سامسونگ:

Samsung Q950TS
Samsung Q900TS
Samsung Q950R / Q900RB
Samsung Q800T
Samsung Q95T
Samsung Q90T
Samsung Q80T
Samsung Q70T

تلویزیون های شرکت Vizo:

تمامی OLEDهای تولید شده در سال 2020
سری P و Quantum X 2020

تلویزیون های شرکت ال جی:

LG RX/ZX
LG WX/GX
LG CX/BX
LG NANO99/ LG NANO97/ LG NANO90/ LG NANO90/ LG NANO85
LG R9/Z9/W9/E9/C9/B9
LG SM99/SM98/SM95

تلویزیون های شرکت سونی:

Sony X900H / XH900
Sony Z9G / ZG9

تلویزیون های شرکت TCL:

TCL X915

با توجه به اینکه ورودی HDMI 2.1 یک امکان جدید رو برای شما به ارمغان میاره باید اشاره کرد که خرید تلویزیون هایی با این ورودی هیچ گونه الزامی برای نسل جدید نداشته و شما با همان HDMI 2.0 هم براحتی و بدون مشکل می توانید نسل جدید را تجربه کنید

کدام یک از تلویزیون های بازار را بخریم که پنل بهتری داشته باشد ؟ OLED - QLED - IPS - TFT - VA ?

خب شاید برای شما هم همین سوال پیش آمده باشد که کدوم پنل برای ما مناسب تر است ؟

هر کدام از این پنل ها مزایا و معایب خود را دارند و شما باید بسته به سلیقه ی خود انتخاب کنید . اگر بخواهیم در مورد هر کدام بحث بکنیم مطلب خیلی طولانی میشه فقط نکات کمی رو در موردشمون میگم خودتون بر اساس نیاز خودتون انتخاب کنید

صفحات OLED

از بهترین نمایشگر ها هستند که کنتراست تصویر بالا و و وضوح بالایی دارند همچنین نمایش رنگ مشکی و عمق رنگ مشکی را بخوبی نمایش می دهند ، زاویه ی دید خوبی دارند و مناسب تماشای فیلم و بازی هستند

اما ایرادات این نوع نمایشگر

ریسک BURN IN یا سوخته شدن نمایشگر پنل بر اثر استفاده طولانی مدت یا استفاده از تصاویر ثابت در نمایشگر
عمر کوتاه تر نسبت به صفحات IPS و LED

یک نمونه OLED با صفحه Burn in شده

178594

صفحات QLED

این نمایشگرها نوع از نمایشگرهایی هستند که مشکلات OLED را نداشته ولی در مقابل OLED عمق رنگ مشکی را ندارند ولی باز هم کیفیت عالی و شفافیت خوبی را دارند همچنین غلظت رنگ در این نمایشگرها بالاتر است
مهمترین مزیت QLED ها نسبت OLED ها روشنایی بیشتر آن هاست در صورتی که نور بیشتر رو می پسندید QLED برای شماست

صفحات IPS

178597
مهم ترین مزیت IPS ها زوایای دید آن هاست همانطور که در بالا می بینید نسبت به صفحات TN زوایه دید بهتری دارند همچنین نور پس زمینه آن ها بیشتر است
اما مهم ترین عیب صفحات IPS مشکل نشت نور تصویر است که البته در مدل های جدید بسیار کمتر شده اما همچنان وجود دارد اما نیازی به نگرانی نیست بلکه فقط در صفحات مشکی قابل دید است
لذا اگر در شب بازی میکنید یا فیلم میبینید این پنل مناسب شما نیست

179920

یک مقایسه ساده براتون آماده کردم در مورد اینکه کدوم از تلویزیونها برای ما بهتره oled- qled -va
توی تصویر بالا نگاه کنید
از سمت چپ اولی oled cx هستش دومی q90t سامسونگ و سومی x900h سونی
نکته ی حائز اهمیت این عکس ایرادی هستش که من همیشه توی oled ها و صفحات سوپر امولد میبینم
به نور خورشید و رنگ سفید دقت کنید در oled همون طور که میبینید مشکل عمده صفحات oled خوب نمایش ندادن رنگ سفید است .
هر چقدر در نمایش رنگ مشکی توانا هستد در نمایش رنگ سفید خالص عاجز هستند!
برای سامسونگ بسیار پرنور و برای سونی طبیعی تر هستش بازم بسته به سلیقه ی شماست که چه تلویزیونی میخواهید خرید کنید

:Thumbsup:
تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

خب با توجه به اینکه خیلی از دوستان در صدد خرید X900h شدن لازم دونستم اینجا بهترین تنظیمات رو قرار بدم
خب ابتدا دکمه home رو بزنید وارد Setting گوشه تصویر که شبیه چرخ دهنده هست بشید
به قسمت Display بروید

اول گزینه های Auto Picture Mode و Light Sensor رو غیر فعال کنید

Sony X900H Calibration Settings 8

SDR

این حالت نمایش برای نمایش تصاویر استاندارد یا همون غیر HDR هستش
یادتون باشه حالت Auto Local Dimming رو خاموش کنید میتونید Brightness رو خودتون مطابق دلخواهتون تنظیم کنید اما من روی 40 گذاشتم
کنتراست رو روی 90 و gamma رو روی -2 قرار بدید
Sony X900H Calibration Settings 9

Clarity

Sony X900H Calibration Settings 12

خب Sharpness رو روی 50 بگذارید Reality Creation و Random Noise Reduction و Digital Noise Reduction رو غیر فعال کنید
ای گزینه ها میتونه برای دیدن تصاویر رزولوشن پایین خیلی موثر باشه در صورتی فیلم کیفیت پایین میبینید فعالش کنید اگر ویدئو کیفیت بالا خواستید ببینید غیر فعالش کنید ولی به صورت پیش فرض غیر فعال باشه بهتره

HDR

اگر میخواهید برای HDR تنظیم کنید تلویزیون رو و تصاویر شما خیلی کم نور هستش گزینه های Local Dimming, X-Tended Dynamic Range و Advanced Contrast Enhancer رو روی High تنظیم کنید .
برای فعال سازی 4K 120HZ میتونید بر روی Hdmi مورد نظر رفته و گزینه Enhanced Format رو انتخاب کنید

یادتون باشه حتما باید Tv آپدیت شده باشه !

Motion Settings

خب میرسیم به لذت بخش ترین بخش TV یعنی روان کردن تصاویر که این تلویزیون بنظرم توش بی نظیر بوده
وارد بخش Motion بشید گزینه Motionflow رو انتخاب کنید بگذارید روی حالت Custom و Smoothness رو بگذارید روی MAX و Clearness رو روی 1 قرار بدید
جالبه بدونید تصاویر رو به حدی نرم میکنه که من بازی کربی سوئیچ رو روش تست گرفتم بازی انگار 60 فریم کامل شد در صورتی که خودش 30 فریمه !

White Balance Settings
خب این تنظیم رنگ سفیدی که در 10 بخش هستش رو طبق تصاویر انجام بدید تلویزیون به بهترین حالت خودش میرسه

Sony X900H Calibration Settings 15

Sony X900H Calibration Settings 16

Sony X900H Calibration Settings 17

Sony X900H Calibration Settings 18

Sony X900H Calibration Settings 19

Sony X900H Calibration Settings 20

Sony X900H Calibration Settings 21

Sony X900H Calibration Settings 22

Sony X900H Calibration Settings 23

Sony X900H Calibration Settings 24

Sony X900H Calibration Settings 25

Attachments

• TN-vs-IPS.jpg
    TN-vs-IPS.jpg
    182.4 KB · مشاهده: 71
آخرین ویرایش:
دوستان این مانیتور 2k 170 هرتز بنظرتون ارزش خرید داره یا این 4k ۶۰ هرتز؟
میخوام بدونم ارزش داره کیفیت رو فدای رفرش ریت کرد یا بالعکس :D ( آنلاین باز نیستم اصلا)
مانیتور اول بهتره ، متاسفانه موجودی بازار فاجعه هست رفتم ببینم گزینه بهتری وجود داره دیدم یکی از یکی بدتره :| اگر تونستید موجود پیدا کنید m28u , m32u گزینه های خیلی خوبی میتونن باشن ، مانیتور اولی رو هم فکر کنم دوستمون @ortegoli تجربه کار باهاش داشتن میتونن راهنمایی تون کنن

• Like
Reactions: Anakin
خب پس 4k
خودم همون ایسوس رو دارم ولی قیمت الانش منطقی نیست اصلا.یه مدل ارزونترم داره vg27aq
ولی این msi هم قیمتش زیادی پایینه بررسی هاش رو خوب نگاه بنداز
والا زومیت بررسی کرده بود خیلی هم تعریف میکرد از این msiعه. البته خب ۶۰ هرتز هست و امکاناتی مثل پورت usb و اینا نداره.
مانیتور اول بهتره ، متاسفانه موجودی بازار فاجعه هست رفتم ببینم گزینه بهتری وجود داره دیدم یکی از یکی بدتره :| اگر تونستید موجود پیدا کنید m28u , m32u گزینه های خیلی خوبی میتونن باشن ، مانیتور اولی رو هم فکر کنم دوستمون @ortegoli تجربه کار باهاش داشتن میتونن راهنمایی تون کنن
اره اوضاع خیلی خیطه:دی حتی بودجه زیادم داشته باشی گزینه هات باز محدوده.

• Like
Reactions: Arash-S212
آقا من رسما حسابی تحقیق کردم و به نظرم بهترین خرید برای دوستان تا ۲۰ میلیون msi q27cq4 e2 هست (قیمت در بازار نزدیک ۱۵ هست) خودم هم همین رو خریدم جدا از این داستان من حتی از نظر منطقی هم بخوام بگم حتی تا ۱۰۰ میلیون هم همین مانیتور از همه بهتره حالا چرا!؟ ببینید اکثر این چیزهایی که دوستان تبلیغ می کنند ممکن هست اثرات تبلیغات شدیدی باشه که رسانه ها دارن وگرنه که اکثر بازی های ps5 60 هرتز اجرا میشن واقعا چرا ۱۲۰ می خواین!؟ دوما فراتر از هرتز و ... تو کشور ما پینگ افتضاح هست حتی اگر برای آنلاین بازی کردن می خواین هرتز بالا بگیرید بازم فایده ندارد پینگ رو می خواین چه کنین!؟ این داستان هم به کنار واقعا تفاوت ۲k با 4k اونقدری نیست که تبلیغ می کنند و به این تفاوت قیمت عظیم نمی ارزه! مگر فقط علت خرید اینچ بالا و باشه که 4k بودن تلویزیون رو توجیه کنه ! متاسفانه چنان تبلیغات زیاد شده که آدمیزاد از اصل بازی غافل شده در بازی ها هم همین هست هی درگیر fps, جهان باز و ‌... شدن که از اصل بازی لذتی نمی برن.

من واقعا راضی هستم از این مانیتور و فوق العاده لذت بخش هست بازی باهش خوشحال میشم اگر دوستان نقطه نظر مخالفی دارن منطقی مطرح کنن

آقا من رسما حسابی تحقیق کردم و به نظرم بهترین خرید برای دوستان تا ۲۰ میلیون msi q27cq4 e2 هست (قیمت در بازار نزدیک ۱۵ هست) خودم هم همین رو خریدم جدا از این داستان من حتی از نظر منطقی هم بخوام بگم حتی تا ۱۰۰ میلیون هم همین مانیتور از همه بهتره حالا چرا!؟ ببینید اکثر این چیزهایی که دوستان تبلیغ می کنند ممکن هست اثرات تبلیغات شدیدی باشه که رسانه ها دارن وگرنه که اکثر بازی های ps5 60 هرتز اجرا میشن واقعا چرا ۱۲۰ می خواین!؟ دوما فراتر از هرتز و ... تو کشور ما پینگ افتضاح هست حتی اگر برای آنلاین بازی کردن می خواین هرتز بالا بگیرید بازم فایده ندارد پینگ رو می خواین چه کنین!؟ این داستان هم به کنار واقعا تفاوت ۲k با 4k اونقدری نیست که تبلیغ می کنند و به این تفاوت قیمت عظیم نمی ارزه! مگر فقط علت خرید اینچ بالا و باشه که 4k بودن تلویزیون رو توجیه کنه ! متاسفانه چنان تبلیغات زیاد شده که آدمیزاد از اصل بازی غافل شده در بازی ها هم همین هست هی درگیر fps, جهان باز و ‌... شدن که از اصل بازی لذتی نمی برن.

من واقعا راضی هستم از این مانیتور و فوق العاده لذت بخش هست بازی باهش خوشحال میشم اگر دوستان نقطه نظر مخالفی دارن منطقی مطرح کنن
این مدلی که شما اشاره کردید خمیده هست. خمیده به هرکسی نمیسازه. من خودم دیدم واقعا یه حس بدی گرفتم.

این مدلی که شما اشاره کردید خمیده هست. خمیده به هرکسی نمیسازه. من خودم دیدم واقعا یه حس بدی گرفتم.
منم اول توی ذهنم یک گاردی نسبت به خمیده داشتم اما الان که خریدم واقعا خندم می گیره از اون گاردی که داشتم. کارشناس های بازی زیاد فرقی بین هر دو قایل نشدند مگر کمی به نفع خمیده

• Like
Reactions: Anakin

۱۲۰ هرتز توی بازی های آنلاینی که کنسول ساپورت میشه کاملا اثر گذاره حتی با همین پینگ ما،کسی که ۱۲۰ تجربه کرده باشه تحمل ۶۰ براش عذابه،اون روونی ۱۲۰ در کنار اینپوت لگ پایین باعث میشه تو خیلی از نبردها برنده باشی
اینو خودم تجربه کردم که میگم

۱۲۰ هرتز توی بازی های آنلاینی که کنسول ساپورت میشه کاملا اثر گذاره حتی با همین پینگ ما،کسی که ۱۲۰ تجربه کرده باشه تحمل ۶۰ براش عذابه،اون روونی ۱۲۰ در کنار اینپوت لگ پایین باعث میشه تو خیلی از نبردها برنده باشی
اینو خودم تجربه کردم که میگم
زنده باشی نظرها متفاوت هست .‌‌.. در عین حال تعداد بازی هایی که ساپورت میشن ۱۲۰ هرتز کم هستند در ثانی هرکسی آنلاین باز نیست و اکثرا آفلاین می خوان ثالثا اگر قانونی نخرن بازی رو که اکثرا هم همینطور هست اصلا نمیشه آنلاین بشن و رابعاً هرتز بالا و پینگ پایین ترکیب عجیبی هست و خامسا اکثرا به همین ۶۰ هرتز به زور عادت دارن چه برسه به ۱۲۰ هرتز ...

دلایل دیگه هم دارم اما دیگه بعد خامسا نمی دونم چی عددی میاد 😁

به هر حال ممنون از نظرت

یه مانیتور ASUS MX239H دارم
خوبه؟ متوسطه؟ بده؟
میشه باهاش سر کرد؟ یا پول جمع کنم و به فکر عوض کردنش باشم؟
برادر از این مانیتور برای ps5 استفاده میکنید؟؟؟
اگر اینطور هست پیشنهاد میکنم نکنید این کار رو، بعداً که یه مانیتور درست و حسابی ۳۲ اینچه 4k ببینید ناراحت میشید که چرا بازی ها رو روی ۲۴ اینچه 1080 بازی کردم، عملاً بازی ها روی این مانیتور حیف میشن.

خب سخت تر شد که :D بالاخره با این بودجه باید از یه چیز هایی غافل شد
نه خب بالاخره با هر بودجه ای که داری بین چند تا مدلی که انتخاب میکنی رسپانس تایم هم در نظر داشته باش ، تو بازیایی که سرعت حرکت تصویر توشون زیاده رسپانس تایم هر چی پایین تر باشه تاثیرشو نشون میده
نه اتفاقا اینجورم نیست با بودجه پایین فکر کنی باید یه سری چیزا رو بزاری کنار ، مانیتور قبلی خودم vg248qg بود همون موقع که خریدم یکی از ارزون ترین های ایسوس بود ولی خوب بود

نه خب بالاخره با هر بودجه ای که داری بین چند تا مدلی که انتخاب میکنی رسپانس تایم هم در نظر داشته باش ، تو بازیایی که سرعت حرکت تصویر توشون زیاده رسپانس تایم هر چی پایین تر باشه تاثیرشو نشون میده
درسته. این msi چهار میلی ثانیه هست و ایسوز 1 میلی ثانیه.

درسته. این msi چهار میلی ثانیه هست و ایسوز 1 میلی ثانیه.
این عدد و رقما همشون تبلیغاتیه تو آرتینگز دقیق تست میکنن مقدار واقعیش رو میگن اونجارو چک کن ، حالا دو تا پارامتر هست برای رسپانس تایم یکی gray to gray هست که پایین ترین عدد رو داره که تو اکثر مانیتورای گیمینگ بین ۲ تا ۵ میلی ثانیس ولی یه پارامتر مهم تر هست که حالت تغییر رنگ ۱۰۰ درصدی رو حساب میکنن که اون مقدار بالاتری داره اون رو بیشتر بهش توجه کن

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or