خرید مانیتور و TV های مناسب برای PS5

با سلام خدمت دوستان عزیز

با توجه به اینکه کنسول های نسل جدید دارند وارد بازار می شوند و اینکه استانداردهای جدیدی را وارد عرصه می کنند لازم دیدم این تاپیک رو ایجاد کنیم تا در مورد تلویزیون های سازگار و هماهنگ با این کنسول با یکدیگه بحث و تبادل نظر کنیم
ویژگی های تصویری نسل جدید خروجی تصویر با کیفیت 4k و 8k هستش و همچنین استاندارد جدید hdmi 2.1 هستش
خب تقریبا دیگه همگی با استاندارد های 4k و 8k َنا هستیم و میدونیم که 4k یعنی رزولوشن تصویر با کیفیت 3840X 2160 هستش و 8K رزولوشن 7680X 4320 هستش
اما ورودی HDMI 2.1 چیست و به چه دردی میخورد ؟

ویژگی های HDMI 2.1
2.png

استاندارد HDMI 2.1 دارای پهنای باند خیره کننده 48 گیگابیت در ثانیه است که می‌تواند اقدام به پخش تصاویر 4K با نرخ 120 فریم در ثانیه کرده و تصاویر 8K را نیز با نرخ 60 فریم در ثانیه منتقل سازد. این در حالی است که این درگاه از VRR, eARC, QMS و ALLM در کنار استانداردهای دالبی و HDR پشتیبانی می‌کند. انتقال این حجم از اطلاعات تنها از عهده درگاه HDMI 2.1 برخواهد آمد.
رخی از ویژگی‌های HDMI 2.1 را می‌توان در کنترلرهای HDMI 2.0 مستقر در تلویزیون‌ها فعال کرد. در نتیجه برخی از کمپانی‌ها با استفاده از این مسئله ادعا می‌کنند که تلویزیون آنها از درگاه HDMI 2.1 به صورت کامل پشتیبانی می‌کند که این مسئله یک فریب تبلیغاتی است. در ادامه به سراغ تلویزیون‌هایی خواهیم رفت که به صورت استاندارد و واقعی، از درگاه HDMI 2.1 پشتیبانی می‌کنند.

تلویزیون های شرکت سامسونگ:

Samsung Q950TS
Samsung Q900TS
Samsung Q950R / Q900RB
Samsung Q800T
Samsung Q95T
Samsung Q90T
Samsung Q80T
Samsung Q70T

تلویزیون های شرکت Vizo:

تمامی OLEDهای تولید شده در سال 2020
سری P و Quantum X 2020

تلویزیون های شرکت ال جی:

LG RX/ZX
LG WX/GX
LG CX/BX
LG NANO99/ LG NANO97/ LG NANO90/ LG NANO90/ LG NANO85
LG R9/Z9/W9/E9/C9/B9
LG SM99/SM98/SM95

تلویزیون های شرکت سونی:

Sony X900H / XH900
Sony Z9G / ZG9

تلویزیون های شرکت TCL:

TCL X915

با توجه به اینکه ورودی HDMI 2.1 یک امکان جدید رو برای شما به ارمغان میاره باید اشاره کرد که خرید تلویزیون هایی با این ورودی هیچ گونه الزامی برای نسل جدید نداشته و شما با همان HDMI 2.0 هم براحتی و بدون مشکل می توانید نسل جدید را تجربه کنید

کدام یک از تلویزیون های بازار را بخریم که پنل بهتری داشته باشد ؟ OLED - QLED - IPS - TFT - VA ?

خب شاید برای شما هم همین سوال پیش آمده باشد که کدوم پنل برای ما مناسب تر است ؟

هر کدام از این پنل ها مزایا و معایب خود را دارند و شما باید بسته به سلیقه ی خود انتخاب کنید . اگر بخواهیم در مورد هر کدام بحث بکنیم مطلب خیلی طولانی میشه فقط نکات کمی رو در موردشمون میگم خودتون بر اساس نیاز خودتون انتخاب کنید

صفحات OLED

از بهترین نمایشگر ها هستند که کنتراست تصویر بالا و و وضوح بالایی دارند همچنین نمایش رنگ مشکی و عمق رنگ مشکی را بخوبی نمایش می دهند ، زاویه ی دید خوبی دارند و مناسب تماشای فیلم و بازی هستند

اما ایرادات این نوع نمایشگر

ریسک BURN IN یا سوخته شدن نمایشگر پنل بر اثر استفاده طولانی مدت یا استفاده از تصاویر ثابت در نمایشگر
عمر کوتاه تر نسبت به صفحات IPS و LED

یک نمونه OLED با صفحه Burn in شده

178594

صفحات QLED

این نمایشگرها نوع از نمایشگرهایی هستند که مشکلات OLED را نداشته ولی در مقابل OLED عمق رنگ مشکی را ندارند ولی باز هم کیفیت عالی و شفافیت خوبی را دارند همچنین غلظت رنگ در این نمایشگرها بالاتر است
مهمترین مزیت QLED ها نسبت OLED ها روشنایی بیشتر آن هاست در صورتی که نور بیشتر رو می پسندید QLED برای شماست

صفحات IPS

178597
مهم ترین مزیت IPS ها زوایای دید آن هاست همانطور که در بالا می بینید نسبت به صفحات TN زوایه دید بهتری دارند همچنین نور پس زمینه آن ها بیشتر است
اما مهم ترین عیب صفحات IPS مشکل نشت نور تصویر است که البته در مدل های جدید بسیار کمتر شده اما همچنان وجود دارد اما نیازی به نگرانی نیست بلکه فقط در صفحات مشکی قابل دید است
لذا اگر در شب بازی میکنید یا فیلم میبینید این پنل مناسب شما نیست

179920

یک مقایسه ساده براتون آماده کردم در مورد اینکه کدوم از تلویزیونها برای ما بهتره oled- qled -va
توی تصویر بالا نگاه کنید
از سمت چپ اولی oled cx هستش دومی q90t سامسونگ و سومی x900h سونی
نکته ی حائز اهمیت این عکس ایرادی هستش که من همیشه توی oled ها و صفحات سوپر امولد میبینم
به نور خورشید و رنگ سفید دقت کنید در oled همون طور که میبینید مشکل عمده صفحات oled خوب نمایش ندادن رنگ سفید است .
هر چقدر در نمایش رنگ مشکی توانا هستد در نمایش رنگ سفید خالص عاجز هستند!
برای سامسونگ بسیار پرنور و برای سونی طبیعی تر هستش بازم بسته به سلیقه ی شماست که چه تلویزیونی میخواهید خرید کنید

:Thumbsup:
تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

تنظیم تلویزیون X900h سونی با بهترین کیفیت و رنگ بندی

خب با توجه به اینکه خیلی از دوستان در صدد خرید X900h شدن لازم دونستم اینجا بهترین تنظیمات رو قرار بدم
خب ابتدا دکمه home رو بزنید وارد Setting گوشه تصویر که شبیه چرخ دهنده هست بشید
به قسمت Display بروید

اول گزینه های Auto Picture Mode و Light Sensor رو غیر فعال کنید

Sony X900H Calibration Settings 8

SDR

این حالت نمایش برای نمایش تصاویر استاندارد یا همون غیر HDR هستش
یادتون باشه حالت Auto Local Dimming رو خاموش کنید میتونید Brightness رو خودتون مطابق دلخواهتون تنظیم کنید اما من روی 40 گذاشتم
کنتراست رو روی 90 و gamma رو روی -2 قرار بدید
Sony X900H Calibration Settings 9

Clarity

Sony X900H Calibration Settings 12

خب Sharpness رو روی 50 بگذارید Reality Creation و Random Noise Reduction و Digital Noise Reduction رو غیر فعال کنید
ای گزینه ها میتونه برای دیدن تصاویر رزولوشن پایین خیلی موثر باشه در صورتی فیلم کیفیت پایین میبینید فعالش کنید اگر ویدئو کیفیت بالا خواستید ببینید غیر فعالش کنید ولی به صورت پیش فرض غیر فعال باشه بهتره

HDR

اگر میخواهید برای HDR تنظیم کنید تلویزیون رو و تصاویر شما خیلی کم نور هستش گزینه های Local Dimming, X-Tended Dynamic Range و Advanced Contrast Enhancer رو روی High تنظیم کنید .
برای فعال سازی 4K 120HZ میتونید بر روی Hdmi مورد نظر رفته و گزینه Enhanced Format رو انتخاب کنید

یادتون باشه حتما باید Tv آپدیت شده باشه !

Motion Settings

خب میرسیم به لذت بخش ترین بخش TV یعنی روان کردن تصاویر که این تلویزیون بنظرم توش بی نظیر بوده
وارد بخش Motion بشید گزینه Motionflow رو انتخاب کنید بگذارید روی حالت Custom و Smoothness رو بگذارید روی MAX و Clearness رو روی 1 قرار بدید
جالبه بدونید تصاویر رو به حدی نرم میکنه که من بازی کربی سوئیچ رو روش تست گرفتم بازی انگار 60 فریم کامل شد در صورتی که خودش 30 فریمه !

White Balance Settings
خب این تنظیم رنگ سفیدی که در 10 بخش هستش رو طبق تصاویر انجام بدید تلویزیون به بهترین حالت خودش میرسه

Sony X900H Calibration Settings 15

Sony X900H Calibration Settings 16

Sony X900H Calibration Settings 17

Sony X900H Calibration Settings 18

Sony X900H Calibration Settings 19

Sony X900H Calibration Settings 20

Sony X900H Calibration Settings 21

Sony X900H Calibration Settings 22

Sony X900H Calibration Settings 23

Sony X900H Calibration Settings 24

Sony X900H Calibration Settings 25

Attachments

• TN-vs-IPS.jpg
    TN-vs-IPS.jpg
    182.4 KB · مشاهده: 71
آخرین ویرایش:
من میخوام برای بابام یه تلویزیون بگیرم
خواستم ببینم اکس ویژن یا کلا این ایرانیا ارزش خرید داره
برای تلویزیون دیدن فقط

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
بحث کیفیت تصویر و امکانات شون یک طرف
بحث خرابی و اشکالاتشون از طرف دیگه
در ضمن بعدا بخوای بفروشی صاحب اول و آخرش خودتی

بعد از گذشت تقریبا ۱ سال از اومدن x900h
دوستانی ک این مدل رو داشتن هنوز هم خریدشو توصیه می‌کنن؟

و ایا برای کسی ک فقد برای گیم تی وی لازم داره، nano90 توصیه نمیشه؟

می خوای بری سراغ LG فقط برای OLED برو

ویدیویی جالب در رابطه با عدم پیشرفت چشمگیر یا پسرفت سازنده‌های TV در دو سه سال اخیر، که HDMI 2.1 رو مقصر اصلی دونسته. میگه مشخصه‌ای غیرضروری برای 95% مصرف کننده‌ها و حتی کنسول گیمرها. اما چون مصرف‌کننده درباره 2.1 شنیده و ترس اینو داره که در خرید جدیدش شاید داره یه چیزی رو از دست میده برای 2.1 عطش پیدا کرده و از سازنده میخواد که حتما 2.1 رو داشته باشه.
میگه غیر از LG و Samsung که چیپ HDMI 2.1 رو خودشون میسازن باقی برندها از چیپ ساخت مدیاتک استفاده میکنن که مشکلاتی داره، مثلا TV میخری 2.1 داره اما VRR فقط برا 4k 60 کار میکنه (که 2.0 هم میتونه) میری 4k 120 اصلا معلوم نیس داره کار میکنه یا نه. یا حتی تاثیر منفی رو کیفیت تصویر و موشن هم شاید بذاره در مصرف گیمینگ یا غیر گیمینگ. منظور اینکه هر TV که 2.1 داره دلیل نمیشه درست ویژگی‌هاش رو هم پیاده کنه.
TV VRR & eARC Problems? Blame FOMO for HDMI 2.1 Issues

از لحاظ پهنای باند که تنها ویژگی HDMIهای مختلف هست، همچین چیزی ممکنه:
Screenshot 2021-07-20 124836.png
اون 4:2:2 و مشابه هاش chroma subsampling هست که برای گیم یا فیلم تاثیری نداره فقط در PC برا نوشته‌ها یه کم تاثیر داره.
HDMI 2.1 Bandwidth Calculator - MURIDEO

فقط اولد از این مدل بالاتره.
تلوزیون خوبیه
من الان یه دوو جدید و X9000h را دارم. اگر استفاده معمولی دارید، همین دوو هم خوبه. حتی تلوزیونای قدیمی فول اچ دی هم عالی هستن و اصلا به خاطر یه استفاده معمولی چنین هزینه هایی را به خودتون تحمیل نکنید.
اما اگه مثل من توی کیفیت تصویر خیلی سختگیرید ، خب این یه بحث دیگه است.
اگه میخواید هزینه کنید و لذتش را ببرید ، الویت اول و دوم و سوم اولد هست.
اما من نمیتونستم با این هزینه گزاف و نبود گارانتی، ریسک برن شدن اولد را قبول کنم. بنابر این سراغ گزینه بعدی رفتم.
اما اختلاف اولد و X9000h هم خیلی زیاده.
برای همینه که میگم خیلی هم سخت نگیرید، همون فول اچ دی هم خوبه.

وضعیت هی داره مسخره تر میشه انگار. برای پیش نیاز اول باید چند تا چیز رو مشخص کنم:
--در ps5 بازی Ratchet & Clank: Rift Apart تا الان دارای دو مود fidilety (1800-2160p , 30fps) و performance (1080-1440p 60fps) بود که در حالت اولیه fidilety هنوز گرافیک توانایی فریم بیشتر رو داشت اما رو 30 قفل بود.
--به طور کلی در TVها برای پنل های 60hz گیم فقط 30fps و 60fps رو میشه پیاده کرد برا همین بازی با فریمی بین اینا ساخته نمیشد برای کنسول ها.
--الان Insomniac با آپدیت اومده fidilety 1800-2160p 40fps رو اضافه کرده به این بازی.
همچنین این حالت جدیدی که اضافه شده فقط رو پنل 120hz میشه ازش استفاده کرد چون ظاهرا به خاطر محدودیت تکنیکی فریم بازی باید ضریب صحیحی از hz پنل TV باشه. digital foundry میگه از لحاظ تاخیر میلی ثانیه، 40fps در رفرش ریت 120hz دقیقا وسط 30fps و 60fps قرار میگیره با اینکه از لحاظ fps وسطشون نیست! خوب تا اینجا میگیم چقد عالی چرا که نه بازی روونتر.
خوب پس X950H که رفرش ریت پنلش 120hz هست باید fidilety 40fps به راحتی بیاره دیگه؟ خیر!! اگه این حالت 40fps رو روشن کنی رزولوشن میاد رو 1080p:|
یعنی با کنسولی که توانایی 4k 40fps رو در این بازی داره و با TV با رفرش ریت 120hz و توانایی گیم 4k 60 HDR باید اینجوری انتخاب کنی:
1800-2160p 30fps
1080p 40fps
1080-1440p 60fps
دلیلش هم ظاهرا اینه که فقط رو HDMI 2.1 پیادش کردن مثلا رو C1 یا X90J اینجوری میشه:
1800-2160p 30fps
1800-2160p 40fps
1080-1440p 60fps
بحث اینجاست که HDMI 2.0 که پهنای باند 4k 60 داره و TV هم رفرش ریت 120hz داره برا چی باید به جای 4k 40 بیفته 1080p 40 !! البته دلیلش احتمالا اینه که چون TV باید 120hz رفرش کنه(برا 40fps:-w) پهنای باند 2.0 برا 4k 120hz HDR کافی نیست و میاد رو 1080.
البته اگه کنسول مثل بچه آدم توانایی 4k 60 رو داشت اصلا مشکلی نبود و میشد رو پنل 60hz یا 120hz و با HDMI 2.0 از 4k 60fps لذت برد.
البته این فقط یه بازیه ولی اگه 40fps مرسوم بشه کمی رو مخه. بریم دعا کنیم که با یسری تریک مثل FSR از AMD کم کم بازیا رو ps5 بتونه fidilety 4k 60fps اجرا بشه که از این مسخره بازیا دست بردارن.
اومدن TV فروختن 4k 60 ، کنسول فروختن 4k 30 or 60 (120:D) بعد میگن 1080p 40 هم با این تجهیزاتت میتونی:)) بعد از اون ور سعی دارند به اسم 120fps بیان ملتو مجبور به خرید پنل های بی کیفیت تر با HDMI 2.1 کنند.
فعلا با این شرایط یا باید با تکنیکایی کنسول رو قادر به 4k 60 کنند یا با HDMI 2.1 و VRR بتونن خروجی 4k 60 درست درمون بگیرن. ظاهرا 120 اصلا مطرح نیست اینا در 60 موندن. البته میگن رنج VRR بین 40-120 هست شاید برا این هم بتونن حرکتی بزنن که البته VRR برا ps5 فعلا نداریم و TVها هم که کلی مشکل در این زمینه دارند!!!
لینک digital foundry:
Why Ratchet and Clank: Rift Apart's 40fps Fidelity Mode Is A Big Deal For Consoles

آخرین ویرایش:
وضعیت هی داره مسخره تر میشه انگار. برای پیش نیاز اول باید چند تا چیز رو مشخص کنم:
--در ps5 بازی Ratchet & Clank: Rift Apart تا الان دارای دو مود fidilety (1800-2160p , 30fps) و performance (1080-1440p 60fps) بود که در حالت اولیه fidilety هنوز گرافیک توانایی فریم بیشتر رو داشت اما رو 30 قفل بود.
--به طور کلی در TVها برای پنل های 60hz گیم فقط 30fps و 60fps رو میشه پیاده کرد برا همین بازی با فریمی بین اینا ساخته نمیشد برای کنسول ها.
--الان Insomniac با آپدیت اومده fidilety 1800-2160p 40fps رو اضافه کرده به این بازی.
همچنین این حالت جدیدی که اضافه شده فقط رو پنل 120hz میشه ازش استفاده کرد چون ظاهرا به خاطر محدودیت تکنیکی فریم بازی باید ضریب صحیحی از hz پنل TV باشه. digital foundry میگه از لحاظ تاخیر میلی ثانیه، 40fps در رفرش ریت 120hz دقیقا وسط 30fps و 60fps قرار میگیره با اینکه از لحاظ fps وسطشون نیست! خوب تا اینجا میگیم چقد عالی چرا که نه بازی روونتر.
خوب پس X950H که رفرش ریت پنلش 120hz هست باید fidilety 40fps به راحتی بیاره دیگه؟ خیر!! اگه این حالت 40fps رو روشن کنی رزولوشن میاد رو 1080p:|
یعنی با کنسولی که توانایی 4k 40fps رو در این بازی داره و با TV با رفرش ریت 120hz و توانایی گیم 4k 60 HDR باید اینجوری انتخاب کنی:
1800-2160p 30fps
1080p 40fps
1080-1440p 60fps
دلیلش هم ظاهرا اینه که فقط رو HDMI 2.1 پیادش کردن مثلا رو C1 یا X90J اینجوری میشه:
1800-2160p 30fps
1800-2160p 40fps
1080-1440p 60fps
بحث اینجاست که HDMI 2.0 که پهنای باند 4k 60 داره و TV هم رفرش ریت 120hz داره برا چی باید به جای 4k 40 بیفته 1080p 40 !! البته دلیلش احتمالا اینه که چون TV باید 120hz رفرش کنه(برا 40fps:-w) پهنای باند 2.0 برا 4k 120hz HDR کافی نیست و میاد رو 1080.
البته اگه کنسول مثل بچه آدم توانایی 4k 60 رو داشت اصلا مشکلی نبود و میشد رو پنل 60hz یا 120hz و با HDMI 2.0 از 4k 60fps لذت برد.
البته این فقط یه بازیه ولی اگه 40fps مرسوم بشه کمی رو مخه. بریم دعا کنیم که با یسری تریک مثل FSR از AMD کم کم بازیا رو ps5 بتونه fidilety 4k 60fps اجرا بشه که از این مسخره بازیا دست بردارن.
اومدن TV فروختن 4k 60 ، کنسول فروختن 4k 30 or 60 (120:D) بعد میگن 1080p 40 هم با این تجهیزاتت میتونی:)) بعد از اون ور سعی دارند به اسم 120fps بیان ملتو مجبور به خرید پنل های بی کیفیت تر با HDMI 2.1 کنند.
فعلا با این شرایط یا باید با تکنیکایی کنسول رو قادر به 4k 60 کنند یا با HDMI 2.1 و VRR بتونن خروجی 4k 60 درست درمون بگیرن. ظاهرا 120 اصلا مطرح نیست اینا در 60 موندن. البته میگن رنج VRR بین 40-120 هست شاید برا این هم بتونن حرکتی بزنن که البته VRR برا ps5 فعلا نداریم و TVها هم که کلی مشکل در این زمینه دارند!!!
لینک digital foundry:
Why Ratchet and Clank: Rift Apart's 40fps Fidelity Mode Is A Big Deal For Consoles
الان این همه نوشتی اخرش نفهمیدم مشکلت چیه ؟!

1800-2160p 30fps
1080p 40fps
1080-1440p 60fps
1800-2160p 30fps
1800-2160p 40fps
1080-1440p 60fps
لینک digital foundry:
4K و 120 هرتز در کنسول PS5 از اول هم مطرح نبود فقط بعضی ها اینجا بشدت تاکید روی این مورد داشتن ( اگر اون معدود بازی های آنلاین رو بزاریم کنار )
نسل قبل تونستن به 4K و 30 فریم برسن در نسل جدید همه تلاششون 4K و 60 فریم هست که اونم خیلی به سختی بدست میاد شما یک کنسول 500 دلاری خریدی نمیتونی اندازه یک کارت گرافیک 2000 دلاری ازش خروجی بگیری ( متاسفانه اکثرا درک درستی از توانایی واقعی کنسول فعلی ندارن )
خیلی ها برای کنسول میان نسلی احتمالا پرو می خوان سراغ تلویزیون های دارای HDMI 2.1 و 120 هرتز برن به امید اینکه بعدها بکارشون بیاد اما واقعیت اینه که تا 4 سال دیگه که کنسول پرو بخواد بیاد ( تازه اگر میان نسلی در راه باشه) کل نسل تلویزیون ها و پنلشون عوض شده و تلویزیونی که شما الان بخری احتمال زیاد حرفی برای گفتن نخواهد داشت و کسی که الان PS5 بخره خیلی بعیده پول بابت کنسول میان نسلی بخواد بده برای همین من شخصا 950H سونی رو به 900H ترجیه میدم
چون همه امکانات و توانایی هاش در بالاترین سطح با کنسول نسل فعلی سازگار هست

آخرین ویرایش:
الان این همه نوشتی اخرش نفهمیدم مشکلت چیه ؟!
بیشتر حالت خبررسانی داشت که یخرده مشکل منم قاطیش شد :D
حقیقتش مشکل اینه که HDMI 2.1 رو به اسم 120fps گیمینگ دارن تبلیغ میکنند. خوب مثلا یکی مثل من میگه من با 4k 60 بسیار راضی هستم و میام X950H رو برای خرید انتخاب میکنم و توقع دارم کنسولم تا جایی که میتونه از 4k 60 بهم خروجی بده. بعد میان میگن 4k 40 دادیم براتون ولی منی که از X950H توقع 4k تا 60 داشتم نمیتونم تجربش کنم. از اونور میگم خوب میرم سراغ یه TV که HDMI 2.1 داره. سونی‌ها که تکلیفشون مشخص نیست حتی اگر هم بود منی که از 4k ledهای سونی flagshipشون رو میخوام الان اومدن X95J رو فقط از سایز 65 شروع کردن در صورتی که X950H رو از 49 شروع کرده بودند. دلیل شروع از 65 هم صرفا وجود X90J هست چون اگه مثلا 55X95J داشتیم قیمتشون نزدیک میشد پس ملت مجبور بشن X90J بگیرن که پنلش به اندازه کافی خوب نیست. پس منی که 55 میخوام هیچکدومو نمیتونم بگیرم.(همچنین بررسی‌های اولیه از چین حاکی از پیشرفت خیلی جزیی X95J نسبت X950H هستند).
پس در سونی ترکیبی از led با پنل فلگ شیپ سایز ۵۵ و HDMI 2.1 پیدا نشد.
میمونه سامسونگ و LG که از یه طرف qn95a که نمیاد یا قیمت تخیلی خواهد داشت و سامی دالبی ویژن هم نداره. از اون طرف یکی مثل من که OLED نمیخواد کلا بدون هیچی آپشنی میمونه. پس میبینی که آشفتگی من همچین بیخود هم نیست. حالا فعلا به اجبار هم که شده یا باید C1 انتخاب کنم یا X950H. کلا در یه مرحله‌ transition در تکنولوژی قرار داریم که انتخاب رو کمی سخت کرده و انگار قراره طولانی‌تر از اون چیزی که فکر میکردیم باشه.

بیشتر حالت خبررسانی داشت که یخرده مشکل منم قاطیش شد :D
حقیقتش مشکل اینه که HDMI 2.1 رو به اسم 120fps گیمینگ دارن تبلیغ میکنند. خوب مثلا یکی مثل من میگه من با 4k 60 بسیار راضی هستم و میام X950H رو انتخاب میکنم و توقع دارم کنسولم تا جایی که میتونه از 4k 60 بهم خروجی بده. بعد میان میگن 4k 40 دادیم براتون ولی منی که از X950H توقع 4k تا 60 داشتم نمیتونم تجربش کنم. از اونور میگم خوب میرم سراغ یه TV که HDMI 2.1 داره. سونی‌ها که تکلیفشون مشخص نیست حتی اگر هم بود منی که از 4k ledهای سونی flagshipشون رو میخوام الان اومدن X95J رو فقط از سایز 65 شروع کردن در صورتی که X950H رو از 49 شروع کرده بودند. دلیل شروع از 65 هم صرفا وجود X90J هست چون اگه مثلا 55X95J داشتیم قیمتشون نزدیک میشد پس ملت مجبور بشن X90J بگیرن که پنلش به اندازه کافی خوب نیست. پس منی که 55 میخوام هیچکدومو نمیتونم بگیرم.(همچنین بررسی‌های اولیه از چین حاکی از پیشرفت خیلی جزیی X95J نسبت X950H هستند).
پس در سونی ترکیبی از پنل فلک شیپ سایز ۵۵ و HDMI 2.1 پیدا نشد.
میمونه سامسونگ و LG که از یه طرف qn95a که نمیاد یا قیمت تخیلی خواهد داشت و سامی دالبی ویژن هم نداره. از اون طرف یکی مثل من که OLED نمیخواد کلا بدون هیچی آپشنی میمونه. پس میبینی که آشفتگی من همچین بیخود هم نیست. حالا فعلا به اجبار هم که شده یا باید C1 انتخاب کنم یا X950H. کلا در یه مرحله‌ transition در تکنولوژی قرار داریم که انتخاب رو کمی سخت کرده و انگار قراره طولانی‌تر از اون چیزی که فکر میکردیم باشه.
منم دقیقا همچین مشکلی دارم😐

• Like
Reactions: سگ Naughty
ویدیویی جالب در رابطه با عدم پیشرفت چشمگیر یا پسرفت سازنده‌های TV در دو سه سال اخیر، که HDMI 2.1 رو مقصر اصلی دونسته. میگه مشخصه‌ای غیرضروری برای 95% مصرف کننده‌ها و حتی کنسول گیمرها. اما چون مصرف‌کننده درباره 2.1 شنیده و ترس اینو داره که در خرید جدیدش شاید داره یه چیزی رو از دست میده برای 2.1 عطش پیدا کرده و از سازنده میخواد که حتما 2.1 رو داشته باشه.
میگه غیر از LG و Samsung که چیپ HDMI 2.1 رو خودشون میسازن باقی برندها از چیپ ساخت مدیاتک استفاده میکنن که مشکلاتی داره، مثلا TV میخری 2.1 داره اما VRR فقط برا 4k 60 کار میکنه (که 2.0 هم میتونه) میری 4k 120 اصلا معلوم نیس داره کار میکنه یا نه. یا حتی تاثیر منفی رو کیفیت تصویر و موشن هم شاید بذاره در مصرف گیمینگ یا غیر گیمینگ. منظور اینکه هر TV که 2.1 داره دلیل نمیشه درست ویژگی‌هاش رو هم پیاده کنه.
TV VRR & eARC Problems? Blame FOMO for HDMI 2.1 Issues

از لحاظ پهنای باند که تنها ویژگی HDMIهای مختلف هست، همچین چیزی ممکنه:
View attachment 217769
اون 4:2:2 و مشابه هاش chroma subsampling هست که برای گیم یا فیلم تاثیری نداره فقط در PC برا نوشته‌ها یه کم تاثیر داره.
HDMI 2.1 Bandwidth Calculator - MURIDEO
اگه تی وی برای گیمینگ میخوای وجود 4:4:4 لازمه

1626961909492.png

چرا فکر میکنی hdmi 2.1 فقط برای 120fps هست؟! خیلی از امکاناتی که شما داری در موردشون صحبت میکنه فقط با همین پورت 2.1 قابل دسترسی هست:

1626962007629.png

View attachment 218103

چرا فکر میکنی hdmi 2.1 فقط برای 120fps هست؟! خیلی از امکاناتی که شما داری در موردشون صحبت میکنه فقط با همین پورت 2.1 قابل دسترسی هست:

View attachment 218104
4:4:4 فقط برای hdmi 2.1 هست؟
طبق سایت rtings
X950H با وجود ورژن ۲ از 4:4:4 پشتیبانی میکنه(البته فقط بصورت 60hz)
Screenshot_20210722-183618_Chrome.jpg

View attachment 218103

View attachment 218104
دوست عزیز در بحث chroma subsampling فرق 4:2:2 و 4:4:4 به هیچ وجه برای گیم چیزی نیست که دارای اهمیتی باشه چه برسه به اینکه لازم باشه. همین الان با کیفیت ترین فیلم‌های بلوری یا نتفلیکس از 4:2:0 استفاده میکنند چه برسه به 4:2:2 که بهتر هم هست و برای گیم با HDMI 2.0 استفاده میشه.
نمیگم به هیچ عنوان تفاوتی بین 4:4:4 و 4:2:2 نیست ولی 99.9% مردم تفاوتی بینشون نمیبینن و از لحاظ ارزش بحث دربارش فوق العاده بی اهمیته. چون در حال حاضر فاکتورهای خیلی مهمتری وجود داره که رو کیفیت تصویر خیلی تاثیر میذارن و هنوز باهاشون مشکل داریم. مثلا روشنایی کافی برای HDR واقعی تاثیرش بی‌نهایت بیشتر هست رو کیفیت تصویر.مثلا x90j و x950h. یا اگه قرار باشه روی یک میانرده برا HDMI 2.1یی که درست کار نمیکنه پول اضافه بدیم بهتره بریم همونو خرج sound system کنیم که تاثیرش بیشتره.
حالا اگه کسی از TV به عنوان desktop استفاده میکنه بحث کمی فرق می‌کنه در محیط دسکتاپ. همچنین وقتی ریتینگز میگه تاثیرش minor هست بدونید ترجمش میشه غیر قابل تشخیص:D
بعد از همون صفحه‌‌ای که اسکرین گذاشتین متنش رو هم بخونین. تازه اینجا هم منظورش فقط PC هست که بازم میگه برا گیمرا مهم نیست.
IMG_20210722_203837.jpg
بعد مگه من گفتم HDMI 2.1 بده؟! اگه درست پیاده شده باشه و همه ویژگی‌هاش رو بتونن درست پیاده کنن خیلی هم خوبه. ولی میبینیم که نمیتونن اینکارو کنن فقط صرفا میگن HDMI 2.1 support بعد اکثر ویژگی‌ها کار نمیکنه. بعد از اون طرف بهونش کردن برای کم کاری و عدم پیشرفت در اصل مطلب که کیفیت تصویر هست.

4:4:4 فقط برای hdmi 2.1 هست؟
طبق سایت rtings
X950H با وجود ورژن ۲ از 4:4:4 پشتیبانی میکنه(البته فقط بصورت 60hz)
اصلا خود ps5 هم 4k 120 4:4:4 خروجی نمیده. فکر کنم چون پورت HDMIش دارای سقف 32gbps هست. حالا از قصد قفل کردن یا اینکه بعدا بازش کنن رو نمیدونم هر چند بعیده.
اون 4k 60 4:4:4 برای X950H هم احتمالا بدونه HDR هست چون با HDR میشه 20gbps که سقف 2.0 که 18gbps هست رو رد میکنه.

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or