اخبار مرتبط به PC (سخت افزار و نرم افزار) اینجا قرار گرفته میشه . مباحث متفرقه از جمله vs ، سیاسی و .... ممنوع ـه در صورت تخطی برخورد میشه.
با تشکر
با تشکر
متر و معیارم چیه؟! همینجوری به چشمم خوشگل میاد فکر میکنم عجب تصویر دقیقی دارم میگیرم!خوشبختانه تعداد زیادی از کاربرهای این فروم دانش و اطلاعات خوبی دارن که از روی باد معده و شکم نظر ندندوستان وقتی راجع به مسائل کیفی مثل کیفیت تصویر بحث می کنید تا زمانی که بررسی های عددی نیارید عملا دارید شکمی صحبت می کنید!
من الان میشینیم پشت مانیتور/ تی وی ـم میگم عجب کیفیت تصویری داره به به چه عمق رنگی!!متر و معیارم چیه؟! همینجوری به چشمم خوشگل میاد فکر میکنم عجب تصویر دقیقی دارم میگیرم!
چشم انسان و ایضا حواس پنجگانه سراسر خطاس و غیر قابل اعتماده، برای همینم ما همیشه از ابزار برای اندازه گیری استفاده میکنم نه حواس پنجگانه
همینم هست که توی بررسی ها معیارهای کمی مثل color space و دمای تصویر و ... درست کردن که دیگه بحث و جدل این مدلی پیش نیاد
شما باید دستگاه هایی مثل colorimeter در اختیار داشته باشید با اینا مانیتور/ تی وی تون رو کالیبره کنید و بعد مشخصات فنی ـش رو با اینا در بیارید ببینید چند چنده
مانیتور و تی وی هم تفاوت های بنیادی با هم ندارن، نهایتا همه چیز بستگی به پنل و مشخصات فنی ـش داره
مانیتورهای طراحی هم از داخل کارخونه به طور دقیق کالیبره میشن و شما از همون اول کار تصویر دقیق رو میگیرید، اکثرشون هم فضای رنگی Adobe RGB رو کامل پوشش میدن که البته بیشتر برای کسایی که با پرینت کارای رنگی سر و کار دارن مهمه، تی وی ها این فضای رنگی رو درست پوشش نمیدن
در ضمن اکثر کارهای طراحی هم توی همون فضاهای رنگی معمول مثل sRGB انجام میشه که الان تمام تی وی ها هم این فضای رنگو کامل پوشش میدن و خطای رنگ ـشون هم بعد از کالیبره بسیار کمه
ربطی به کالیبره کردن نداره.دوستان وقتی راجع به مسائل کیفی مثل کیفیت تصویر بحث می کنید تا زمانی که بررسی های عددی نیارید عملا دارید شکمی صحبت می کنید!
من الان میشینیم پشت مانیتور/ تی وی ـم میگم عجب کیفیت تصویری داره به به چه عمق رنگی!!متر و معیارم چیه؟! همینجوری به چشمم خوشگل میاد فکر میکنم عجب تصویر دقیقی دارم میگیرم!
چشم انسان و ایضا حواس پنجگانه سراسر خطاس و غیر قابل اعتماده، برای همینم ما همیشه از ابزار برای اندازه گیری استفاده میکنم نه حواس پنجگانه
همینم هست که توی بررسی ها معیارهای کمی مثل color space و دمای تصویر و ... درست کردن که دیگه بحث و جدل این مدلی پیش نیاد
شما باید دستگاه هایی مثل colorimeter در اختیار داشته باشید با اینا مانیتور/ تی وی تون رو کالیبره کنید و بعد مشخصات فنی ـش رو با اینا در بیارید ببینید چند چنده
مانیتور و تی وی هم تفاوت های بنیادی با هم ندارن، نهایتا همه چیز بستگی به پنل و مشخصات فنی ـش داره
مانیتورهای طراحی هم از داخل کارخونه به طور دقیق کالیبره میشن و شما از همون اول کار تصویر دقیق رو میگیرید، اکثرشون هم فضای رنگی Adobe RGB رو کامل پوشش میدن که البته بیشتر برای کسایی که با پرینت کارای رنگی سر و کار دارن مهمه، تی وی ها این فضای رنگی رو درست پوشش نمیدن
در ضمن اکثر کارهای طراحی هم توی همون فضاهای رنگی معمول مثل sRGB انجام میشه که الان تمام تی وی ها هم این فضای رنگو کامل پوشش میدن و خطای رنگ ـشون هم بعد از کالیبره بسیار کمه
کاملن اشتباست.اتفاقا تی وی خوب چون موتور پردازش تصویر به شدت قوی داره اگه درست کالیبره بشه و تنظیم هیچ مانیتوری بهش نمی رسه
بحث اصلی مقایسه تی وی با مانیتوره، چکیده بحث هم میشه اینکه به صرف مانیتور یا تی وی نمیشه راجع به کیفیت تصویر نظر دادخوشبختانه تعداد زیادی از کاربرهای این فروم دانش و اطلاعات خوبی دارن که از روی باد معده و شکم نظر ندن
بله حواس خطا میکنه ولی نه در این حد که نتونه یه تصویر رو هم درست مقایسه بکنه
مطالب و مقایسه های زیادی هم داخل اینترنت شده از چندین سال پیش تا الان که یه نمونش اینه
PC Monitor vs TV: Which One Is Better For Gaming?
We've tested over 370 monitors since 2017 and over 500 TVs since 2013. If you want to learn more, you can also check out how we test monitors and how we test TVs. However, please note that we test each product category using different methods and benchmarks, so the scores for TVs and monitors aren't directly comparable.
Generally speaking, monitors are superior for PC gaming as they support high refresh rates and many have dedicated gaming features, including crosshairs and sniper modes. On the other hand, TVs are better choices if you want a big screen and need something that you'll also use for watching content, such as movies or shows, as they have superior processing capabilities.
البته اینم اضافه کنم مدل و کاربری مانیتور بسیار مهمه و هر مانیتوری برتری نداره
موضوع بحث ما فقط گیمینگ هست داخل این تاپیک
خب عزیز اینا موردیه دیگه، شما توی وب گردی و کارای روزمره و فیلمای SDR و ... فقط با همون sRGB سروکار داریولی اگر کسی بخاد تمام استانداردهای فضای رنگی (DCI-P3, Adobe RGB, sRGB, Rec.2020) رو با سطح پوشش بالا داشته باشه، تنها راهش رفتن سمت مانیتوره.
آخه چرا میگی ربط ندارن خب؟؟ حالا Rec.2020 کمتر ولی بقیشون در تمام فضاهای رنگی تاثیر گذارن و با چشم عادی هم میشه تفاوتشون رو به راحتی تشخیص داد.شما طوری میگی انگار چون یک پنل یه فضای رنگی رو خوب پوشش میده اثرشو روی فضاهای رنگی دیگه هم میذاره در صورتی که ربطی بهم ندارن
این فضاهای رنگی وایت پوینت ـشون با هم تفاوت داره، بعضی هاشون محدوده بیشتری از رنگ قرمزو در بر میگیرن بعضی هاشون سبز، همینم هست که توی بررسی ها عملکرد نمایشگرو توی این فضایهای رنگی جدا جدا بررسی میکنن و الا واید ترین ـشو میگرفتن تکلیف بقیه هم روشن میشدآخه چرا میگی ربط ندارن خب؟؟ حالا Rec.2020 کمتر ولی بقیشون در تمام فضاهای رنگی تاثیر گذارن و با چشم عادی هم میشه تفاوتشون رو به راحتی تشخیص داد.
مخصوصن اگر دوتا پنل متفاوت کنار همدیگه باشن.
والا وب اکثرا عکسا و فیلما sRGB هستن استانداردیه که یک عمر بوده یک شبه تغییرش نمیدنوب گردی رو مثال زدی. شما از کجا میدونی که طراح صفحه وب از چه پالت رنگی استفاده کرده؟ اتفاقن مثالی زدی که نقضش خیلی راحته. اساسن یکی از مشکلات طراح ها همین استفاده درست از پالت های رنگیه. چون تو خیلی از پنل ها که پوشش رنگی ضعیفی دارن، یه سری رنگها درست نمایش داده نمیشه و این میتونه کار طرف رو خراب کنه.
بازم میگم شما بهترین مانیتور دنیام داشته باشه وقتی باهاش فیلم و گیم SDR میزنی و وب گردی میکنی توی این فضای رنگی تفاوتی با یک نمایشگر دیگه که توی فضاهای رنگی دیگه افتضاحه ولی sRGB رو دقیق و درست نشون میده نداره، (بحث کنتراست و اینا جدا) بله توی فضای رنگ های دیگه تفاوت دارهاین استانداردهای طیف رنگی در همه جا کارایی دارن و بازهم تاکید میکنم که با چشم غیر مسلح هم میشه تفاوتشون رو متوجه شد. مگر اینکه کسی کوررنگی داشته باشه...

من نه فقط تو بازیسنتر بلکه در همه جا مشابه این بحث هارو دیدم و خودمم بارها تجربه کردم. کسی که نخاد واقعیت رو قبول کنه رو هیچ جوره نمیشه بهش ثابت کرد که اشتباه میکنه.اگه خواستی بیا در عمل مقایسه کنیم با چشم خودت ببین![]()
دنیای هوش مصنوعی جدید جای عجیبی شده چون هر کسی با یکم سرچ زدن و تحقیق فکر می کنه تبدیل به استاد اون موضوع شدهشما هم تصورت اینه که چون اسمش مانیتور طراحیه، اگر باهاش فیلم یا بازی کنید منفجر میشه ))
نه. با مانیتور طراحی میشه فیلم دید و بازی کرد و خیلی ها هم اینکار رو انجام میدن. و اصلن برای کیفیت تصویر میرن سمت این مانیتورها نه برای طراحی.
امسش مانیتور طراحی چون طیف گسترده تری از رنگها رو پوشش میده. و دقتش هم خیلی زیاده. کاری که هیچ تلویزیونی قادر به انجامش نیست.
همین srgb روهم تا چند سال پیش میگفتن فقط برای طراحیه. ولی الان چون بعضی از تلویزیون ها تونستن پوشش بدن، تبدیل شده به یک استاندارد عادی. و برای تلویزیون هم ازش استفاده میشه.
ولی اگر کسی بخاد تمام استانداردهای فضای رنگی (DCI-P3, Adobe RGB, sRGB, Rec.2020) رو با سطح پوشش بالا داشته باشه، (همشون هم با یک جفت چشم نرمال به راحتی قابل تشخصیند) تنها راهش رفتن سمت مانیتوره.
تلویزیون ها با هزارتا موتور تصویر هم در حال حاضر نمیتونن پوششی شبیه مانیتورها رو ارایه بدن. چون کاربریشون چیز دیگه ای هستش. چون مخاطب تلویزیون و مانیتور ، اساسن باهم تفاوت های عمده ای دارن.
اینا که اطلاعات بیسیک هستش و نیازی به استفاده از هوش مصنوعی نداره ولی کاش حداقل تو از هوش مصنوعی استفاده میکردی که انقدر مثال ها و مقایسه های بیربط و چرت رو انجام نمیدادی تا زورکی بخای حرف اشتباهی که اول زدی رو توجیه کنی.دنیای هوش مصنوعی جدید جای عجیبی شده چون هر کسی با یکم سرچ زدن و تحقیق فکر می کنه تبدیل به استاد اون موضوع شده
شما هنوز فرق کاربری محصولات با هم نمی دونید یعنی از پایه اطلاعاتتون مشکل داره
متاسفانه این توهم دونستن بدجوری افت جامعه ما شده
حرف شما عین اینکه بیاد بگید با سیستم ورک استیشن مگه نمی شه گیم زد
The NVIDIA RTX 6000 PRO performs very well in games, generally outperforming the RTX 5090 by 5-15%
به فرض الان اینو یکی می بینه فاز دانایی می گیره اما نمی گه هدف از طراحی 6000 چی بوده اصلا کسی می دونه 10000 دلاره در مقابل 2000 دلار 5090
بله با RTX 6000 هم می شه گیم زد اما پنج برابره قیمتش
یا بیایم بگیم بوکشلف استدیویی از خانگی بهتره مقایسه شونم بکنیم
کی گفته اگه برای بازی یا فیلم رنگ ها دقیق نشون داده بشن لذت بخش تره؟
اکثرا تبدیل می شه به یک چیز بی رنگ و روح مایل به زردی ممکنه سلیقه یکسری باشه اما اکثرا نمی پسندن دقیقا مشابه صدای فلت با صدایی که بهش رنگ داده شده(COLORIZED SOUND)
اصلا فرق سیستم سرگرمی با طراحی به همینه اون باید دقیق باشه برای تولید محتوا اما سیستم سرگرمی اقراق امیز می شه
اون چیزیم که قیمتش می بینی کمه بین زمین و هوا هست یعنی هم گیمینگ هست(VRR داره) هم زده برای طراحی بازم جلوی تی وی ها هیچ برتری نداره اون 99 درصد که اکثرا هم دروغ می زنن توی همین نقدی که می ذارم برای تی وی 99.98 درصد تا 100 درصد کاور P3 داره عددی که با دستگاه تست شده و کاملا درسته
Samsung S95F OLED Review (QN55S95FAFXZA, QN65S95FAFXZA, QN77S95FAFXZA, QN83S95FAFXZA)
اینم هنوز خیلی ها نمی دونن که ساختار مانیتور با تی وی اکثرا یکسان هست فقط تی وی امکانات و اپشن های بیشتری داره بگذریم که سایز بزرگ ترم خیلی لذت بازی و یا فیلم بیشتر می کنه و با پول 27 مانیتور می شه 55 تی وی ش خرید