جدید ترین اخبار سخت افزار و نرم افزار بازار PC

لطف میکنید ، خبر میگذارید
حتما هرچند کوتاه به فارسی در موردش بنویسید .
ممنون
  1. زبان نوشتاری سایت با توجه به زبان رسمی کشور، فارسی است و تمامی کاربران موظفند فقط به زبان و با فونت فارسی نوشته های خود را ارسال نمایند. نوشتن مطالب به صورت فینگلیش و یا سایر زبان های رایج در چت و ... در سایت ممنوع است. اما استفاده کردن از لغات انگلیسی و ذکر متن یا جملات انگلیسی جهت توضیح و یا درک بهتر مطلب (البته با نگارش صحیح) ایرادی ندارد. عدم توجه منجر به دریافت تذکر و در مواردی قطع دسترسی می‌شود

همین الان یه ناظم دیگه پست بالای شما خیلی ادبی و محترمانه تذکر داده در مورد قرار دادن خبر :|

این پست شما از لینک خالی گذاشتن هم بدتره
شما الان لینک از یوتیوب گذاشتید. من که این وسط قندشکن ندارم و اینترنت مو تلخ باید مصرف کنم، نه می فهمم اصن ویدیو چیه، موضوع چیه کی به کیه.... :|
حداقل لینک میذارید بگید زیرش یه بند، یه خط که دارید در مورد چی پست می زنید که حتی اگه منی که قندشکن ندارم، همون موضوع رو اگه کنجکاو شدم سرچ کنم از یه سایت تلخ زبون دیگه دنبال کنم :دی

همین الان یه ناظم دیگه پست بالای شما خیلی ادبی و محترمانه تذکر داده در مورد قرار دادن خبر :|

این پست شما از لینک خالی گذاشتن هم بدتره
شما الان لینک از یوتیوب گذاشتید. من که این وسط قندشکن ندارم و اینترنت مو تلخ باید مصرف کنم، نه می فهمم اصن ویدیو چیه، موضوع چیه کی به کیه.... :|
حداقل لینک میذارید بگید زیرش یه بند، یه خط که دارید در مورد چی پست می زنید که حتی اگه منی که قندشکن ندارم، همون موضوع رو اگه کنجکاو شدم سرچ کنم از یه سایت تلخ زبون دیگه دنبال کنم :دی
سلام سید خوبی؟ چه خبر؟
اگه بن نمیشیم جواب بدیم :D
والا پست بالاییم یک هفته قبل پست من بود منم یادم رفته بود اون پستو، داشتم پست خودمو میذاشتم هم ندیدم اون پستو حواسم نبود ببخشید.
اون ویدیو هم یک کیس mATX تو کاپیوتکس 2025 معرفی شده داره در مورد اون حرف میزنه. قیمتش هم 65 دلاره چیز مهمی نیست نه وارد میشه وارد هم شه پولش رو نداریم
بازم عذر میخوام از شما و تمام ناظمان و مدیران و کاربران بابت گذاشتن لینک یوتیوب. خیلی مخلصم

Nvidia گند زده اونم خیلی بد که صدای همه دیگه در اومده:

==========
خلاصش میشه اینکه انویدیا میاد برای کارتهای جدیدش فقط بخشی از اطلاعات رو اجازه انتشار میده ، مخصوصا تو تست و بررسیهایی که رسانه ها/یوتوبرها و... انجام میدن.
نه که دروغ بگن ولی همه آمار و حقایق رو هم نمیگن یعنی اجازش رو ندارن که بگن.
مثلا برای یه کارتی مثل 3080 دیجیتال فاندری اجازه نداشته که مقایسه اون کارت با 2080 رو تو رزولوشن 1440P منتشر کنه و فقط بهش گفته بودن که این دو کارت رو تو رزولوشن 4k مقایسه کنین که کارت 3080 نسبت به 2080 حدود 80 درصد قدرت بیشتری رو نشون میداد.
با اینکه تو رزولوشن 1440P نهایتا حدود 40 و چند درصد افزایش قدرت داشت.

این موارد جدید نیست و چندسالی هست که از گوشه و کنار میشنویم ولی همین موارد برای کارتهای 5070 و الان 5060 هم تکرار شده و فقط اجازه انتشار اطلاعات رو به شکلی میدن که کاملا بهترین سناریوی ممکن برای اون کارت هست.
حالا یا تمرکز روی رزولوشن خاصی باشه یا...
تو کارتهای جدید تمرکز روی فریم جنریشن و... تو فلان شرایط باشه و مواردی از این دست (همون جنجال اینکه 5070 از 4090 خروحی بهتری داره و... که خیلی ها ضرر کردن)

انویدیا اینها رو تو پیش نمایشها طوری برنامه ریزی میکنه و میکرده طی این چندسال ولی حالا مثل اینکه کار حتی به تهدید رسانه ها و یوتوبرها هم رسیده.
مخصوصا برای پیش نمایشهای کارت 5060 که به زودی منتشر میشه.

داستان عمق خیلی بیشتری داره ، ویدئوها رو که ببینین کاملا توضیح میده.
یکی دیگه از نشونه های تک قطبی بودن و دست بالا رو داشتن.
فرشته هم که باشی تهش میشی شیطان مجسم.

آخرین ویرایش:
Nvidia گند زده اونم خیلی بد که صدای همه دیگه در اومده:

==========
خلاصش میشه اینکه انویدیا میاد برای کارتهای جدیدش فقط بخشی از اطلاعات رو اجازه انتشار میده ، مخصوصا تو تست و بررسیهایی که رسانه ها/یوتوبرها و... انجام میدن.
نه که دروغ بگن ولی همه آمار و حقایق رو هم نمیگن یعنی اجازش رو ندارن که بگن.
مثلا برای یه کارتی مثل 3080 دیجیتال فاندری اجازه نداشته که مقایسه اون کارت با 2080 رو تو رزولوشن 1440P منتشر کنه و فقط بهش گفته بودن که این دو کارت رو تو رزولوشن 4k مقایسه کنین که کارت 3080 نسبت به 2080 حدود 80 درصد قدرت بیشتری رو نشون میداد.
با اینکه تو رزولوشن 1440P نهایتا حدود 40 و چند درصد افزایش قدرت داشت.

این موارد جدید نیست و چندسالی هست که از گوشه و کنار میشنویم ولی همین موارد برای کارتهای 5070 و الان 5060 هم تکرار شده و فقط اجازه انتشار اطلاعات رو به شکلی میدن که کاملا بهترین سناریوی ممکن برای اون کارت هست.
حالا یا تمرکز روی رزولوشن خاصی باشه یا...
تو کارتهای جدید تمرکز روی فریم جنریشن و... تو فلان شرایط باشه و مواردی از این دست (همون جنجال اینکه 5070 از 4090 خروحی بهتری داره و... که خیلی ها ضرر کردن)

انویدیا اینها رو تو پیش نمایشها طوری برنامه ریزی میکنه و میکرده طی این چندسال ولی حالا مثل اینکه کار حتی به تهدید رسانه ها و یوتوبرها هم رسیده.
مخصوصا برای پیش نمایشهای کارت 5060 که به زودی منتشر میشه.

داستان عمق خیلی بیشتری داره ، ویدئوها رو که ببینین کاملا توضیح میده.
یکی دیگه از نشونه های تک قطبی بودن و دست بالا رو داشتن.
فرشته هم که باشی تهش میشی شیطان مجسم.
همین فریم جنرشن توی نقدها حرفی از اینپوت لگ بین 30 تا 60 درصدی که اضافه می کنه حرفی نمی زنن
نمی گن 3X حدود 50 درصد بیشتر از 2 ایکس 4 ایکس دو برابر 2 ایکس تاخیر اضافه می کنه
عملا اگر تاخیر کلی سیستم و انجین بازی پایین نباشه تبدیل به فاجعه می شه
کل شرکت های دنیا دیگه همین شدن ارزش خاصی برای حس یا احساس مشتری قائل نیستن می گن ناراحتی به درک

همین فریم جنرشن توی نقدها حرفی از اینپوت لگ بین 30 تا 60 درصدی که اضافه می کنه حرفی نمی زنن
نمی گن 3X حدود 50 درصد بیشتر از 2 ایکس 4 ایکس دو برابر 2 ایکس تاخیر اضافه می کنه
کل شرکت های دنیا دیگه همین شدن ارزش خاصی برای حس یا احساس مشتری قائل نیستن می گن ناراحتی به درک
من واقعا نمیدونم کسی هم هست فریم جن بگیره در لحظه که میزنی اینپوت لگ چنان میشه که اصن تجربه بازی خراب میشه
خدا لعنت کنه اون کسی که این ایده ابلهانه رو داده

انویدیا از سال 2020 سوار بر موج AI شد و از یک کمپانی 100 میلیارد دلاری ظرف 5 سال شد یک غول 3 تریلیون دلاری که عمده ـش هم به لطف فروش چیپ های A100 و H100 بود که داخل دیتاسنترها و به منظور Train مدل های AI استفاده شد
الان توی این نمودار اون بخش آبی پر رنگ عملا درآمد AI هست و دیگه اصلا GPU های گیمینگ رقمی محسوب نمیشه

545544.jpg

تخمین هم زده میشه که تا سال 2028 درآمد انویدیا 2.5 برابرم میشه!! در صورتی که حتی شرکتایی مثل اپل و مایکروسافت و ... یک همچین تارگت هایی ندارن!

forecast.jpg

ازینطرف رقبای انویدیا مثلا شرکت اینتل که اصلا توی فصل قبل زیان ده شد!، AMD هم که فعلا توی رده متوسط نهایتا بتونه کاری بکنه و اصلا توی AI چند سال نوری از انویدیا عقب ترن و انحصار CUDA و تراشه های پیشرفته عملا کارو برای رقابت خــــــیلی سخت کرده
اینجا الان باید رگولاتوری ها یک نقشی رو بازی کنن یا مثلا یک مشوق هایی به شرکت های رقیب داده بشه (مثلا فکر کنم دولت آمریکا داره به اینتل کمک میکنه تا ازین باتلاق بیرون بیاد)
در هر صورت ما الان با انویدیایی طرفیم که به طور کامل انحصارو بدست گرفته، هیچ رقیبی جدی نداره و حاصلش میشه این
من شرط می بندم RTX 6090 رو باید توی کانال 4000 دلار بخریم و وضعیت کیفی احتمالا ازینم بدتر میشه، اینجا اهمیت رقابت مشخص میشه
به خاطر همینه که میگن من و شمای مصرف کننده فقط و فقط باید فن کیفیت و جیب مون باشیم والسلام

الان متاسفانه متاسفانه افرادی زیادی بودن که 4090 ـشون رو دادن رفت به جاش 5090 رو توی کانال 3000 دلار/یورو خریدن! بالاخره هر کس آزاده هر جور دوست داره پولشو خرج کنه ولی همین خرید من و شما می تونه تبعات بلند مدتی هم داشته باشه، به نظرم هر کدوم از ماها می تونیم در ابعاد کوچک در همین رفتار شرکت ها و کیفیت/کمیت ـشون تاثیرگذار باشیم
من شک ندارم خیلی از دوستانی که 5090 خریدن شاید ماهی 2 ساعتم بازی نکنن! پس به راحتی می تونستن خرید سری 5000 و دپامین راش لحظه خرید رو از خیرش بگذرن!
همین که توی یوتیوب خیلیا دارن حرکات اخیر انویدیا رو نقد میکنن بسیار بسیار کار خوبیه! الان باید هر کس به هر شکلی می تونه انویدیا رو تحت فشار قرار بده (حالا درسته بخش گیمینگش خیلی کوچکه در برابر بقیه ـش ولی بازم می تونه روی سیاست های همون بخش گیمینگش لااقل تاثیرگذار باشه)، چون نهایتا انحصار انویدیا و فاصله زیادش با رقباش فقط و فقط به ضرر من و شمای مصرف کننده اس! پیشرفت فقط و فقط در رقابت اتفاق میوفته

آخرین ویرایش:
من واقعا نمیدونم کسی هم هست فریم جن بگیره در لحظه که میزنی اینپوت لگ چنان میشه که اصن تجربه بازی خراب میشه
خدا لعنت کنه اون کسی که این ایده ابلهانه رو داده
اره جدیدا خیلی بهتر شده اما نیازه که همه چیز سیستمت در بهترین حالت تاخیر باشه از موس تا تنظیمات و دیسپلی که داری به نظرم 2X ش برای خیلی از بازی ها با اخرین نسخه ش قابل بازیه البته نه برای انلاین

• Like
Reactions: aliasghar1378
9060xt معرفی شد 299 دلار برا 8 گیگ و 349 برا 16 گیگ
میگن از لحاظ پرفورمنس در سطح 5060ti هست.
5 ژوئن میاد

View attachment 380498
الان واقعا فکر کردن واسه ۲۰ دلار کمتر مردم 5060ti رو انتخاب نمیکنن؟ iq اینا ۵۰ رو رد میکنه؟
این قیمت رو کاغذه (msrp) البته، وگرنه جفتشون قراره ۵۰۰ ۶۰۰ دلار به فروش برسن

• Like
Reactions: pouria.sh
یک سری شایعه جدید درباره 5080super که سال آینده قرار هست عرضه بشه جدیدا منتشر شده و حاکی از افزایش وی رم به 24 گیگابایت و افزایش سرعتشون به 32 گیگابیت بر ثانیه هستن. از بقیه نظر ها ولی فعلا به نظر یکی هستن و فعلا قرار هست روی همون برد کامل GB203 منتشر بشه و نه اینکه یک 5090 نصفه نیمه باشه. با این تفاسیر با اینکه با افزایش رم هم در نهایت شاید کارت معقولتری به خصوص روی 4کا باشه ولی هنوزم از 4090 عقب خواهد بود.

1747874662507.png
https://videocardz.com/newz/nvidia-...bps-g7-memory-and-same-core-count-as-rtx-5080

به نظر یک مقدار دیر دارم پیام میدم و صحبتش تمام شده، ولی خوب در مورد فریم جن دیگه همون اولی که اومد صحبتا رو اکثر منابع انجام دادن دیگه.
در مورد افزایش اینپوت لگ که حرف شما درسته و بالاخره وقتی این فریما ها قرار هست ساخته بشه منابع بیشتری هم مورد نیاز خواهد بود که تاخیر رو نسبت به حالت عادی زیادتر میکنه و عملا شاید فریم چند برابر بشه ولی اگر مثلا شما در تئوری در 30 فریم پایه 33.3 میلی ثانیه داشته باشی اون عدد فریم شاید با 4 برابر شدن 120 بشه ولی هنوز هم شما همون اینپوت لگ پایهتون سر جاش هست به علاوه یک عددی که برای ساخت فریم های تزریقی جدید صرف بشه و بار سیستم رو بیشتر کنه در کنارش. اون عدد 33.3 میلی ثانیه هم صرفا با تقیسم یک ثانیه بر تعداد فریم گفتم، نه در نظر گرفتن تمام چیز هایی که بر اینپوت لگ تاثیر داره. به همون صورتی که گفتید تاخیر خود سیستم، انجین، دم دستگاهی که شما استفاده میکنی از مانیتور، موس و کیبورد و الی آخر. جسارت خدمت شما نباشه برای اطلاع عمومی بقیه دوستان میشه در مورد خود داستان اینپوت لگ فارق از فریم جنریشن اینجا بیشتر مطالعه کنند:
Introducing NVIDIA Reflex: Optimize and Measure Latency in Competitive Games
1747875962006.png

مثلا در زمان معرفی Hardware Unboxed به نظرم از منابعی بود که خیلی این مسئله رو قشنگ مطرح کرده بوده:

1747876200081.png

به طور مثال در Alan Wake 2 وقتی افزایش اینپوت لگ بدون فریم جنریشن با حالت دوبرابر مقایسه بشه ما یک افزایش اینپوت لگ حدود 22 درصدی داشتیم، ولی مقایسه مثلا بازم بدون فریم جنریشن با حالت 3 برابر مد نظر باشه این عدد به 32 درصد میرسه. در نهایت زمان مقایسه افزایش اینپوت لگ بازم بدون فریم جنریشن با حالت 4 برابر عددی که داریم حدود 42 درصد هست.
فقط اینجا اصلاحی که من میخوام بکنم این هست که همه این عدد ها میشه افزایش اینپوت لگ که منطقی هست وقتی قرار هست جای یکی سه عدد فریم تزریق کنی منابع هم باید سه برابر زمان بیشتری براش وقت بزارند، نه اینکه خود اینپوت لگ از نظر مقداری دو برابر بشه، (البته بعد نوشتن همه اینا شایدم کج فهمی من از مطلب شما بوده و هر دو یک حرف رو داریم میزنیم).

یگ پارت دیگه این گراف هم که جالبه وقتی هست که محدودیت 120 گذاشتن، و بعدش با استفاده از فریم جن تلاش کردن به اون عدد برسند و میشه دید که چقدر واقعا بین گرافیکی که واقعا 120 فریم میده و گرافیکی که 30 فریم میده و بعدش با چهار برابر کردن فریم به 120 میرسه تفاوت وجود داره.

در نهایت منم موافقم با صحبت شما و از همان زمان معرفی نسل 5000 خودم هم اینجا کاملا این فریم جنریشن رو مورد انتقاد قرار دادم. صرفا حس رون بودن تصویر رو بهتر میکنه، ولی در کنارش اینپوت لگ رو که بیشتر میکنه هیچی، کش اومدن اجسام و از دست دادن وضوح تصویر هم با هر پله افزایش فریم جنریشن به همون صورت بیشتر میشه و همون طوری که فریم دو برابر میشه بقیه مشکل ها هم با وضوح بیشتری به چشم میان.

الان واقعا فکر کردن واسه ۲۰ دلار کمتر مردم 5060ti رو انتخاب نمیکنن؟ iq اینا ۵۰ رو رد میکنه؟
این قیمت رو کاغذه (msrp) البته، وگرنه جفتشون قراره ۵۰۰ ۶۰۰ دلار به فروش برسن
80 دلار البته وقتی رم 8 گیگ با 8 مقایسه بشه، و 16 گیگ با 16 گیگ. حالا با توجه به مدل یک چیزی بین 22 تا 26 درصد تفاوت قیمت خواهند داشت.

آخرین ویرایش:
یک سری شایعه جدید درباره 5080super که سال آینده قرار هست عرضه بشه جدیدا منتشر شده و حاکی از افزایش وی رم به 24 گیگابایت و افزایش سرعتشون به 32 گیگابیت بر ثانیه هستن. از بقیه نظر ها ولی فعلا به نظر یکی هستن و فعلا قرار هست روی همون برد کامل GB203 منتشر بشه و نه اینکه یک 5090 نصفه نیمه باشه. با این تفاسیر با اینکه با افزایش رم هم در نهایت شاید کارت معقولتری به خصوص روی 4کا باشه ولی هنوزم از 4090 عقب خواهد بود.

View attachment 380602
https://videocardz.com/newz/nvidia-...bps-g7-memory-and-same-core-count-as-rtx-5080

به نظر یک مقدار دیر دارم پیام میدم و صحبتش تمام شده، ولی خوب در مورد فریم جن دیگه همون اولی که اومد صحبتا رو اکثر منابع انجام دادن دیگه.
در مورد افزایش اینپوت لگ که حرف شما درسته و بالاخره وقتی این فریما ها قرار هست ساخته بشه منابع بیشتری هم مورد نیاز خواهد بود که تاخیر رو نسبت به حالت عادی زیادتر میکنه و عملا شاید فریم چند برابر بشه ولی اگر مثلا شما در تئوری در 30 فریم پایه 33.3 میلی ثانیه داشته باشی اون عدد فریم شاید با 4 برابر شدن 120 بشه ولی هنوز هم شما همون اینپوت لگ پایهتون سر جاش هست به علاوه یک عددی که برای ساخت فریم های تزریقی جدید صرف بشه و بار سیستم رو بیشتر کنه در کنارش. اون عدد 33.3 میلی ثانیه هم صرفا با تقیسم یک ثانیه بر تعداد فریم گفتم، نه در نظر گرفتن تمام چیز هایی که بر اینپوت لگ تاثیر داره. به همون صورتی که گفتید تاخیر خود سیستم، انجین، دم دستگاهی که شما استفاده میکنی از مانیتور، موس و کیبورد و الی آخر. جسارت خدمت شما نباشه برای اطلاع عمومی بقیه دوستان میشه در مورد خود داستان اینپوت لگ فارق از فریم جنریشن اینجا بیشتر مطالعه کنند:
Introducing NVIDIA Reflex: Optimize and Measure Latency in Competitive Games
View attachment 380603

مثلا در زمان معرفی Hardware Unboxed به نظرم از منابعی بود که خیلی این مسئله رو قشنگ مطرح کرده بوده:

View attachment 380604

به طور مثال در Alan Wake 2 وقتی افزایش اینپوت لگ بدون فریم جنریشن با حالت دوبرابر مقایسه بشه ما یک افزایش اینپوت لگ حدود 22 درصدی داشتیم، ولی مقایسه مثلا بازم بدون فریم جنریشن با حالت 3 برابر مد نظر باشه این عدد به 32 درصد میرسه. در نهایت زمان مقایسه افزایش اینپوت لگ بازم بدون فریم جنریشن با حالت 4 برابر عددی که داریم حدود 42 درصد هست.
فقط اینجا اصلاحی که من میخوام بکنم این هست که همه این عدد ها میشه افزایش اینپوت لگ که منطقی هست وقتی قرار هست جای یکی سه عدد فریم تزریق کنی منابع هم باید سه برابر زمان بیشتری براش وقت بزارند، نه اینکه خود اینپوت لگ از نظر مقداری دو برابر بشه، (البته بعد نوشتن همه اینا شایدم کج فهمی من از مطلب شما بوده و هر دو یک حرف رو داریم میزنیم).

یگ پارت دیگه این گراف هم که جالبه وقتی هست که محدودیت 120 گذاشتن، و بعدش با استفاده از فریم جن تلاش کردن به اون عدد برسند و میشه دید که چقدر واقعا بین گرافیکی که واقعا 120 فریم میده و گرافیکی که 30 فریم میده و بعدش با چهار برابر کردن فریم به 120 میرسه تفاوت وجود داره.

در نهایت منم موافقم با صحبت شما و از همان زمان معرفی نسل 5000 خودم هم اینجا کاملا این فریم جنریشن رو مورد انتقاد قرار دادم. صرفا حس رون بودن تصویر رو بهتر میکنه، ولی در کنارش اینپوت لگ رو که بیشتر میکنه هیچی، کش اومدن اجسام و از دست دادن وضوح تصویر هم با هر پله افزایش فریم جنریشن به همون صورت بیشتر میشه و همون طوری که فریم دو برابر میشه بقیه مشکل ها هم با وضوح بیشتری به چشم میان.

80 دلار البته وقتی رم 8 گیگ با 8 مقایسه بشه، و 16 گیگ با 16 گیگ. حالا با توجه به مدل یک چیزی بین 22 تا 26 درصد تفاوت قیمت خواهند داشت.
خوب مشخصه که شما مطالعه خوبی داشتید و عملا دارید حرف منو می زنید
گفتم اگر بقیه شرایط سیستم خوب باشه فریم بیس هم خوب باشه 2x با اپدیت های جدید اوکی هست
من 3 ایکس 4 ایکس تست نکردم اما دستی dlss جدید که جایگزین کردم هم مشکل کش اومدن حل شده هم اینپوت لگ ها خیلی بهترم شدن
در کل توی چنتا بازی تست کردم اوضاع خوبه اما نه برای 30 فریم طبیعتا که تاخیر بالایی داره خودش
اینم اشاره بکنم موس ریزر به فرض تاخیرش 3 4 میلی هست اما ردراگون ها بسته به سری جدید یا قدیمیش از 16 تا 33 کیبوردهاشونم به همین شکل کیبوردهای ریزر که اکثرا 1 میلی ثانیه تاخیر هستن تا 16 عملا 16 برابر می شه
اما خوب خیلی ها به تاخیر زیاد حساس نیستن و این خوبه پولشون سیو می شه هر چی کمتر بدونی بهتره :D
من fsr هم چند جایی با fg nvidia مقایسه کردم اصلا با هم قابل مقایسه نیستن چه تاخیر چه کیفیت با اختلاف انویدیا بهتره به نظرم اصلا fsr غیر قابل بازیه

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or