در جواب دوست عزیزم علیرضا:
مدار فن خیلی کوچیکه و یه ترانزیستور داره که با توجه به فید بک دمای برد، Duty Cycle فن رو تنظیم میکنه.
خوب امروز مشکل رو حل کردم. ترانزیستور مورد نظر رو از یه برد Zephyr باز کردم و جای قبلیه لحیم کردم. ترانزیستور من D888 بود که با یه MJD210 عوضش کردم.
ترانزیستور قبلیه رو خیلی بادقت نگاه کردم الان و متوجه شدم که یه خط خیلی خیلی باریک به طول نیم میلیمتر روش هست! این خط همون چیزیه که روش هنگام سوختن پدید اومده بوده.
برای عوض کردنش فقط از هیتر(SMD Rework) استفاده کردم.
اگه کس دیگه خواست این کارو کنه، خوب بخونه تا بتونه بی دردسر انجامش بده. کلی با سعی و خطا امتحان کردم تا کار فوق العاده تمیز در بیاد.
فشار هوای هیتر رو وسط گذاشتم و دماشو روی 410 درجه تنظیم کردم (بهترین دمایی بود که سریع کارو انجام میداد و مشکلی ایجاد نمیکرد.)
مستقیم به خود ترانزیستور باید حرارت بدید در فاصله کم. پایه هاشو حرارت بدید فایده نداره. پایه سوم ترانزیستور که زیرش هست، سطح مقطع زیادی داره برای همین اصلا به این فکر نکنید که با هویه معمولی میتونید جداش کنید!

بعد از 40 ثانیه حرارت دادن مکرر، ترانزیستور رو با یه پنس قوی (پنس کلفت و محکم) آروم تکون بدید. اگه خوب حرارت دیده باشه، به آسونی از سر جاش بلند میشه و هیچ کثیف کاری هم مشاهده نمیشه.
ترانزیستور خراب رو هم با همین روش جدا کنید.
برای لحیم کردن ترانزیستور سالم روی برد باز هم از هیتر استفاده کنید تا فوق العاده تمیز بشه کار. ترانزیستور رو سر جاش بذارید، هیتر رو از فاصله نزدیک به صورت عمودی بالاش بگیرید و صبر کنید. دقت کنید هیتر زاویه نداشته باشه تا ترانزیستور جابجا نشه.
بعد از 20 ثانیه، با یه پنس ترانزیستور رو عمودی کمی بهش فشار بدید تا درون قلع های ذوب شده فرو بره و بعد صبر کنید سرد شه. حتما درستی اتصالات رو با یه مالتی متر چک کنید.
تمام!
اینم عکس ترانزیستوری که امروز لحیم کردم:
الانم فن X360 داره مثل آدم کار میکنه!