بحث و تبادل نظر در مورد ISP های ایرانی

اینم بعد از مدتها تست adslـم:

1387109087.png
حال میکنی مسعود
چقدر میدی؟
محدودیت داره؟
سرعت اسمیش چنده؟
 
علی جان برای وایرلسم که محدودیت نداره! پینگش 150 هست و دانلود 100 تا 200 هست! آپلود هم 100 تا 160 میره!
adslـم هم از شرکت ماکسنت هست! پینگش بعضی وقتها میشه 140 بعضی وقتها 1140 :دی اما بطور متوسط 220 میزنه! دانلودش 90 تا 120 هست و آپلود هم 30 تا 40 ! ماهیانه 12 تومن با 3 گیگ!
 
  • Like
Reactions: aliatlas
اینترانت برای همه، اینترنت برای بعضی‌ها

اینترانت کشوری که در سال‌های اخیر با نام‌های اینترنت ملی، اینترنت حلال و اینترنت پاک نیز خوانده شده تا پیش از پایان برنامه پنجم توسعه راه‌اندازی خواهد شد و به صورت تفکیک شده از اینترنت به کاربران واگذار می‌شود.

به گزارش ايتنا از عصر ارتباط، گرچه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی معتقد است که شبکه ملی اطلاعات را نمی‌توان از اینترنت جدا کرد و از نظر اقتصادی هم این کار به صرفه نیست اما وزارت ارتباطات مدعی است که مکلف به راه‌اندازی آن شده است.

با راه‌اندازی اینترانت یا اینترنت ملی در کشور سرعت دسترسی کاربران به سایت‌های داخلی افزایش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت اما به دنبال آن موضوع دسترسی به اینترنت با حاشیه‌های تازه‌ای مواجه خواهد شد.

گرچه راه‌اندازی اینترانت کشوری موضوع غریبی در دیگر کشورهای دنیا نیست اما ماهیت اینترنت ملی که قرار است در ایران راه‌اندازی شود، مدل بومی شده و پیاده شده در کشورهایی همچون چین است که ایران نیز از آن الگوبرداری کرده است و برهمین اساس هم مرکز پژوهش‌های مجلس استفاده از محتوای موجود بر بستر اینترنت را یک فرصت برای کشور می‌داند و برای مقابله با تهدیدهایی که در این حوزه وجود دارد، وضع قوانین بازدارنده را پیشنهاد داده است.

علی حکیم جوادی، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این باره به خبرنگار ما گفت: «چنین پروژه‌هایی برای اولین بار نیست که در کشور ما پیاده‌سازی می‌شوند بلکه دیگر کشورها هم تجربیاتی در این زمینه دارند.»
او افزود: «درحال حاضر طرح خودمان را پیاده می‌کنیم اما در نهایت مدل پیچیده‌ای نیست و مفهوم کامل‌تر این پروژه شبکه ملی اطلاعات است.»

رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای آغاز این پروژه و اجرای آن در ابعاد کوچک‌تر و سپس اجرای آن در گستره ملی، از مجریان پروژه خواسته است تا در مرحله نخست اتصال برخی مدارس از طریق این شبکه انجام شود تا تست‌های آزمون و خطا روی آن انجام شود.

از سوی دیگر، شبکه علمی کشور که سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به نمایندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پروانه اپراتوری آن را از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دریافت کرده، قرار است از طریق اینترنت ملی و روی آدرس‌های عددی اینترنتی نسخه ۶ راه‌اندازی شود تا مشخص شود چگونه می‌توان با پهنای باند بالا تعداد زیادی از مجموعه‌ها را به یکدیگر متصل کرد و سپس آن را در سراسر کشور و با عنوان شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی کرد.

به گفته حکیم‌جوادی، راه‌اندازی اینترنت ملی در دنیا به لحاط فنی در دو مدل پیاده‌سازی شده است. یک مدل را اصطلاحا منطقی می‌گویند که با تعریف آدرس‌های IP اتفاق می‌افتد.
او گفت: «در این روش دو آدرس IP در اختیار کاربر قرار داده می‌شود که یکی IP آدرس ویژه دسترسی به اینترانت و سایت‌های داخلی و دیگری برای دسترسی به اینترنت خواهد بود.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران معتقد است: «با مهاجرت ایران از آدرس‌های IP نسخه ۴ به ۶ عملا امکان این جداسازی از طریق آدرس‌های IP در آینده فراهم خواهد شد.»

مدل دیگر پیاده شده در دنیا در لایه فیزیکی است که حکیم‌جوادی درباره آن توضیح داد: «با تعریف‌هایی که در لایه فیزیکال صورت می‌گیرد، امکان مسیردهی داخلی و خارجی فراهم شده و می‌توان آنها را از یکدیگر جدا کرد تا دسترسی به اینترنت و اینترانت تعریف‌های مشخص شده‌ای داشته باشند.»

او گفت: «درحال حاضر و در مرحله انجام تست‌ها هر دو مدل درحال پیاده‌سازی است و ممکن است در برخی جاها جداسازی این دو شبکه به‌صورت منطقی و در برخی نقاط دسترسی دیگر به صورت فیزیکی انجام شود و هر دوی آنها به راحتی در کشور قابل اجرا است و به زودی در عمل مشخص خواهد شد که ایران چه مسیری را پیاده‌سازی خواهد کرد.»

حکیم‌جوادی افزود: «وقتی این دو طرح به موازات هم پیش می‌روند، چند پارامتر سرعت، دقت و سرمایه‌گذاری جهت اصلی را مشخص خواهد کرد. جداول تعیین این موارد در دست تهیه و آماده‌سازی است تا به تصویر نهایی برسیم که با چه مدلی امکان این جداسازی فراهم می‌شود.»

او تشخیص جداسازی این دو شبکه برای کاربر نهایی را مربوط به سرعت دسترسی به دیتاهای مورد درخواست او دانست و گفت: «وقتی شبکه اینترنت ملی پیاده‌سازی شود، چنانچه کاربر قصد دسترسی به اطلاعات داخل کشور را داشته باشد، این اطلاعات با سرعت بسیار بالا در اختیار او قرار می‌گیرد و با سرعت بالایی نیز می‌توان با بخش داخلی دیگری در تماس بود اما در صورت مراجعه به شبکه اینترنت سرعت کاربر تغییر خواهد کرد.»

حکیم‌جوادی در این باره گفت: «ممکن است کاربری پهنای باند ۱۲۸ کیلوبیتی برای استفاده از اینترنت دریافت کند اما وقتی می‌خواهد از خدمات دولت الکترونیکی استفاده کند و به دستگاه‌های دولتی و بخش‌های مختلف متصل شود، از سرعت قابل توجهی برخوردار خواهد بود و البته با سرعت کمتری و براساس پهنای باند اینترنت خود به شبکه اینترنت متصل شود.»

جداسازی دو شبکه اینترنت و اینترانت از یکدیگر و تفکیک سرعت دسترسی به آنها موضوعی است که در برنامه پنجم توسعه به عنوان یک تکلیف قانونی برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گذاشته شده و براساس آن رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده داده است که تا پیش از پایان عمر ۴ ساله برنامه پنجم سرعت ۲۰ مگابیتی دسترسی به سایت‌های میزبانی شده در داخل کشور و خدمات دولت الکترونیکی فراهم خواهد شد.
 
اینترنت آيا پاک می‌شود؟

مجتبي محمودي - روزنامه شرق - سرنوشت اینترنت در ایران برخلاف سرنوشتش در دیگر کشورها بسیار متفاوت شده است این تفاوت را می‌توان در انواع نام‌ها و صفت‌هایی درک کرد که تاکنون اینترنت به خود دیده است؛ اینترنت ملی، اینترنت حلال و اینترنت پاک....

اگرچه طی سال‌های گذشته همواره با تنوع نام برای اینترنت مواجه بوده‌ایم و متولیان مختلف از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان متولی دولتی بخش فاوا گرفته تا مجلس و حتی اخیرا نیز بسیج تلاش کرده‌اند با انتشار نظرات خود اهداف و نقش خود در محقق‌سازی این پدیده متکثر را به مخاطبان نشان دهند. اما واقعیت این است که تمام این نام‌ها و صفت‌ها یک هدف را پیگیری می‌کنند که این هدف از نظر بسیاری از منتقدان نام‌سازی برای اینترنت، محدودسازی اینترنت تلقی می‌شود و از منظر خالقان نام‌ها بهینه‌ترکردن استفاده از اینترنت برای کاربران.

فارغ از اینکه کدام یک از دیدگاه‌های فوق را قبول داشته باشیم به نظر می‌رسد پیش از همه باید درک درستی مبتنی بر واقعیت‌های کارکردی اینترنت در اذهان تصمیم‌سازان ایجاد شود.
چنان‌که این درک دقیق ایجاد نشود عملا تمامی اهداف در نظر گرفته شده تنها در قامت نام‌های فاقد معنا جلوه‌گر خواهد شد. به همین دلیل برای اینکه بتوانیم اینترنت را پاک یا حلال یا حتی ملی‌اش کنیم نیاز جدی به بسترهای زیرساختی قوی و منسجم و مدیریت شده داریم که ایجاد این بسترهای زیرساختی از طریق مدیریت کارآمد و سرمایه‌گذاری سنگین و صرف زمان مشخص میسر می‌شود.

بررسی عملکرد دولت طی سال‌های گذشته باتوجه به سه شاخص مدیریت، سرمایه‌گذاری و زمان در خصوص پیاده‌سازی ایده خودساخته اینترنت پاک نشان می‌دهد:

یک: به لحاظ مدیریتی، اینترنت در ایران متولیان بی‌شماری دارد که این متولیان هر یک براساس خواست‌های خود و میزان نفوذی که در ساختار تصمیم‌گیری کشور دارند در تلاش هستند اهداف خود را محقق سازند.

دو: اگرچه دولت در دوسال گذشته بر شعار دولت الکترونیکی بسیار تاکید کرده است اما بستر عملیاتی برای تحقق این شعار اینترنت و زیرساخت‌های مبتنی بر آن است که متاسفانه هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری مشخصی در این زمینه صورت نگرفته‌است. چنان‌که در حال حاضر نمی‌توان از پروژه راهبردی و کلانی در این زمینه نام برد که توانسته باشد سرمایه قابل توجهی را به خود جذب کند.

سه: برفرض این‌که ساختار مدیریتی در عرصه اینترنت را بتوان یک شبه اصلاح کرد و تمامی تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران نیز با توجه به اهمیت موضوع امکان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی قابل توجهی را در این عرصه به‌وجود آورند، سوال این است آيا اینترنت به راحتی که برایش نام ساخته می‌شود پاک یا حلال یا حتی ملی می‌شود؟ آن هم در شرایطی که پس از گذشت بیش از پنج سال از ملی‌سازی اینترنت در حال حاضر به شدت با کمبود پهنای باند داخلی و خارجی مواجه هستیم و عملا تعداد کاربران متصل به اینترنت پرسرعت قبل از پاک‌سازی یک میلیون و سیصد‌هزار کاربر برآورد می‌شود.
 
نخستين شبكه اينترنت حلال در ايران راه‌اندازي مي‌شود

معاون نظارت و هماهنگي در سياست‌هاي اقتصادي معاون اول رييس جمهوري گفت: نخستين شبكه اينترنت حلال كه از سايت‌هاي غيراخلاقي پاك شده است، براي نخستين بار در ايران راه‌اندازي مي‌شود.

علي آقامحمدي در گفت‌وگو با ايرنا، با بيان اينكه مقدمات راه‌اندازي اين شبكه در كشور آماده شده است، افزود: مي‌توان شبكه اينترنت حلال را توسعه داد و به ساير كشورهاي اسلامي و همسايه متصل كرد.

كنسرسيوم «ايرانيان نت»
وي با اشاره به ثبت كنسرسيوم «ايرانيان نت» گفت: اين كنسرسيوم قرار است در زمينه توسعه شبكه فيبر نوري فعاليت كند كه در آن صورت شاهد افزايش سرعت اينترنت در كشور خواهيم بود.

آقامحمدي تصريح كرد: با راه‌اندازي شبكه اينترنت حلال شاهد تحولات بزرگي در عرصه دولت الكترونيك، تجارت الكترونيك و بانكداري الكترونيك خواهيم بود و تمام خدمات الكترونيكي از طريق اين شبكه در اختيار كاربران اينترنت داخلي قرار مي‌گيرد.

وي تاكيد كرد كه جاي اينترنت جهاني محفوظ است و در كنار اينترنت داخلي،‌ دسترسي به شبكه جهاني اينترنت همچنان امكان‌پذير خواهد بود.

معاون اقتصادي معاون اول رييس جمهوري در مورد كنسرسيوم ايرانيان نت اظهار داشت:‌ تركيب اعضاي اين كنسرسيوم هنوز به طور كامل مشخص نشده است.

آقا محمدي گفت:‌اين كنسرسيوم داراي مشاور خارجي است و در مرحله نخست فعاليت خود كه ۱۸ ماه به طول خواهد انجاميد ، ۱۰ ميليون كاربر را از طريق فيبر نوري به اينترنت متصل مي‌كند.

وي با تاكيد بر اهميت توليد محتوا براي اينترنت حلال گفت: بخش‌هاي مختلف فرهنگي بايد در زمينه توليد محتوا براي اينترنت داخلي فعاليت كنند.

استفاده از تجربه چين در راه‌اندازي اينترنت داخلي
آقا محمدي در مورد تجربه كشور چين در راه‌اندازي شبكه اينترنت داخلي گفت: چيني‌ها براي توليد محتواي مورد نياز كاربران اينترنت، بطور وسيع به كار ترجمه پرداختند و الان بعد از انگليسي زبان دوم در اينترنت زبان چيني است.
 
افتتاح فاز صفر شبكه ملي اينترنت تا دو هفته ديگر

وزير ارتباطات گفت: اميدواريم تا يكي، دو هفته آينده فاز صفر شبكه ملي اينترنت را افتتاح كنيم و فازهاي بعدي به مرور زمان وارد عمل شود.

به گزارش ايسنا، رضا تقي‌پور در حاشيه جلسه هيئت دولت در جمع خبرنگاران در باره وضعيت اپراتور سوم، اظهار كرد: وضعيت، مشابه همان چيزي است كه پيش از اين بيان كرديم.

او ادامه داد: شبكه آزمايشي شروع شده ولي از نظر پوشش و كيفيت هنوز به اين وضعيت كه بتوانند سيم‌كارت عمومي ارائه دهند نرسيده است؛ در حال فعاليت هستند و مرتب به ما گزارش مي‌دهند.

وزير ارتباطات در پاسخ به اين سوال كه آيا ممكن است اپراتور سوم لغو شود؟ گفت: خير، لغو نمي‌شود؛ زيرا تعهد اپراتور است و ما در حال كمك هستيم تا مشكلاتي كه در بحث گشايش اعتبار و... داشتند حل شود.

خبرنگاري در باره وضعيت اينترنت ملي از وزير ارتباطات سوال كرد كه وي با بيان اين كه واژه اينترنت ملي صحيح نيست و ما هيچوقت اين‌گونه مطرح نكرده‌ايم، تصريح كرد: واژه درست، شبكه ملي اينترنت است كه ما اميدواريم تا يكي دو هفته آينده فاز صفر آن را افتتاح كنيم و فازهاي بعدي به مرور زمان وارد عمل شود.

خبرنگار ديگري سوال خود را اين‌گونه مطرح كرد كه در شركت همراه اول يك سري تغييرات مديريتي اعمال شده و مديران جديد به كاهش حقوق كارمندان اقدام كرده‌اند، آيا وزارت ارتباطات مي‌تواند به اين موضوع ورود كند؟ كه تقي‌پور پاسخ داد: اين موارد مربوط به سازمان خصوصي‌سازي است. البته هر شركت خصوصي بايد قوانين عمومي كشور را رعايت كند و تابع قانون كار است و اين نحوه اداره آن با قانون تجارت است.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پايان با بيان اين‌كه ادغام وزارتخانه متبوعش با دو وزارتخانه ديگر حل شد، گفت: جا دارد از عنايت نمايندگان مجلس و حمايت دولت تشكر كنم.
 
شبكه ملي اينترنت به كجا رسيد؟

شواهد و تجربيات در تمام نقاط جهان ثابت كرده كه شكل‌گيري شبكه مستقلي كه ميزان اتكايش به پهناي باند بين‌الملل كم‌تر باشد داراي پهناي باند بالاتري به نسبت ساير كشورهاي در ارتباط با پهناي باند بين‌الملل خواهد بود زيرا در شاهراه‌هاي بين‌المللي گره‌هاي دسترسي كشورها بسيار شلوغ و پيچيده است كه حتي گه‌گاهي شاهديم كه با اختلال در مرز يكي از گره‌هاي يك كشور، كيفيت ساير دسترسي‌ها نيز افت مي‌كند.

شايد تنها موضوعي كه برخي كشورها را از پرداختن به طراحي يك شبكه داخلي برحذر مي‌دارد، هزينه‌هاي تمام شده براي طراحي و راه‌اندازي شبكه و سپس پشتيباني و حفاظت از آن است و به همين منظور اغلب ترجيح مي‌دهند كه زيرساخت‌هاي خود را بهبود بخشند تا ميزان دسترسي‌هايشان نيز بهبود بخشيده شود.

يكي از ايده‌هاي مؤثري كه در دولت نهم و دهم باعث بروز دغدغه‌اي براي افزايش پهناي باند شده است، بحث دولت الكترونيكي بوده كه به واسطه آن نيز طرح كلان "شبكه ملي اطلاعات" در بدنه وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات برنامه‌ريزي شده است كه به گفته وزير ارتباطات اين شبكه كه بر پايه‌ پروتكل اينترنت طراحي شده است و از زيرساخت‌هاي اصلي دولت الكترونيك محسوب مي‌شود.

با توجه به برآوردهاي انجام شده از نظر برخي مسوولان با اجرايي شدن اين پروژه پهناي باند قابل ارائه به متقاضيان، به ميزان قابل ملاحظه‌اي افزايش پيدا مي‌كند به نحوي كه اين افزايش در بخش بين‌المللي حدود ۲۰ برابر ظرفيت پهناي باند كنوني خواهد بود.

ساده‌ترين تحليلي كه از مزاياي راه‌اندازي چنين شبكه‌اي مي‌توان داد اين است كه ديگر براي دسترسي به يك سايت نيازي به عبور از پهناي باند بين‌الملل نخواهيم داشت و همچنين نيازي نيست كه ديگر براي يافتن برخي اطلاعات مشخص به مراكز داده خارج از كشور رجوع كنيم.

البته بايد در نظر داشت كه براي تحقق اين موضوع نيازمند سرمايه‌گذاري بسياري در بخش‌هاي ارتباطي و فن‌آوري بوده است؛ به عنوان مثال راه‌اندازي مراكز داده‌اي ويژه، پشتيبان و با ظرفيت‌هاي بالا يكي از پيش‌نيازهاي اصلي است كه علاوه بر اين مزيت نگه‌داري اطلاعات داخلي در داخل خود كشور يكي ديگر از مزيت‌هاي اصلي اين طرح به شمار خواهد رفت كه مي‌تواند اعتمادي را در افراد براي عدم سوء استفاده از اطلاعات محرمانه به وجود اين پروژه در اوايل مطرح شدنش با مخالفت‌هايي به دليل هزينه تمام شده بسيار بالا براي آن مواجه بود و بسياري معتقد بودند كه توجيه اقتصادي ندارد اما مسئولان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اعتقاد داشتند و ابراز كردند كه اين سرمايه‌گذاري و هزينه حداكثر ظرف دو سال برمي‌گردد.

آورد.

قايم مقام وزير ارتباطات در امور فن‌آوري و بين‌الملل نيز معتقد است كه وجود يك شبكه با عرض باند بالا براي حوزه فن‌آوري اطلاعات كشور بسياري از دغدغه‌هاي موجود را برطرف مي‌كند، هرچند در اين شبكه ديتاسنترهاي داخلي فراواني نياز است و ماژول‌هاي مختلفي نيز دارد كه اگر بتوانيم شبكه ملي را راه‌اندازي كنيم، وزارت ICT دين خود را به كشور ادا كرده است زيرا اين شبكه باعث انقلابي در حوزه فن‌آوري اطلاعات مي‌شود.

مهدي اخوان بهابادي به گسترش عدالت در كشور به‌واسطه راه‌اندازي اين شبكه اشاره كرد و مي‌گويد با راه‌اندازي اين سرويس مي‌توانيم به بهترين استاد دانشگاه يا مراكز تحقيقاتي و آزمايشگاهي دسترسي داشته باشيم و فاصله بين تهران و شهرستان كمرنگ مي‌شود.

اين پروژه در اوايل مطرح شدنش با مخالفت‌هايي به دليل هزينه تمام شده بسيار بالا براي آن مواجه بود و بسياري معتقد بودند كه توجيه اقتصادي ندارد اما مسوولان وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات اعتقاد داشتند و ابراز كردند كه اين سرمايه‌گذاري و هزينه حداكثر ظرف دو سال برمي‌گردد.

با گذشت زمان نظر برخي افراد نسبت به اين طرح همچنان انتقادي بوده و مطرح كردند كه ايجاد چنين شبكه‌اي با سرمايه‌گذاري كلان باعث افزايش هزينه‌ها براي كاربر نهايي يا داخل كشور خواهد شد اما اخوان گفته است: انتظار داريم با اجراي اين پروژه قيمت تمام شده براي مشتركان قابل كاهش باشد هرچند كه براي انجام اين طرح با اين وسعت نيازمندي‌هاي بسياري بايد در داخل كشور تامين شود.

شبكه ملي اطلاعات كه بعضا نامهاي ديگري مثل پروژه زندگي الكترونيكي و يا شهروند الكترونيكي هم به آن داده شده، به گفته وزير ارتباطات مي‌تواند كليه زيرساخت‌هاي خدماتي و الكترونيكي در طول برنامه پنجم توسعه را تحت پوشش خود قرار دهد، هرچند اين پروژه اجزاي مختلفي دارد كه يكي از آن مربوط به زيرساخت، بخشي مربوط به شركت فن‌آوري اطلاعات و بخش ديگر مربوط به مركز تحقيقات مخابرات ايران است.

بحث هاب منطقه شدن ايران هم تقريبا در راستاي شبكه ملي اينترنت شكل گرفت، به نحوي كه مدير كل مهندسي عمليات و هماهنگي شبكه ديتاي شركت ارتباطات زيرساخت گفته است: براي اين كه طبق برنامه‌هاي پيش‌بيني شده پيش برويم بايد هاب منطقه در حوزه ديتا باشيم كه در اين راستا پروژه بزرگ هسته ملي شبكه اينترنت (IP/MPLS ) را در درست اقدام داريم.

اما مزيت‌هاي اصلي را كه در ارتباط به خدمات‌دهي شبكه ملي اطلاعات مي‌توان عنوان كرد، سرعت اتصال بيش‌تر به اينترنت و دسترسي به اطلاعات، ارسال تصوير، صوت و حجم زياد اطلاعات و پهناي باند است و علاوه بر اين پروژه مذكور يك شبكه پايدار و امن با عرض باند بالا براي چابك‌سازي فعاليت‌ها در حوزه الكترونيكي و فن‌آوري اطلاعات است كه اجراي آن مي‌تواند دغدغه‌ها را در حوزه *****ينگ كاهش دهد زيرا به گفته مسوولان با اجرايي شدن اين پروژه ترافيك بين‌المللي‌مان كاهش مي‌يابد.

يكي از پيش‌نيازهاي معاون فناوري اطلاعات شركت ارتباطات زيرساخت هم پيش‌تر ابراز كرده بود كه شبكه ملي اينترنت در حال نصب و راه‌اندازي است كه در اوايل پاييز سال جاري به اتمام مي‌رسد و بودجه اين پروژه حدود ۷۰ ميليارد تومان است.

اجراي اين پروژه كشيده شدن كابل‌هاي فيبر نوري تا در تمامي منازل است تا كيفيت دسترسي به اطلاعات بالا برود؛ هرچند اين ايده هنوز به طور كامل محقق نشده است ولي بايد دانست كه يكي از اهداف كشيده شدن فيبر نوري تا مدارس نيز براي آينده اجراي اين پروژه در نظر گرفته شده تا به واسطه آن بتوانند از طريق شبكه به اطلاعات دسترسي داشته باشند و روند آموزش و پژوهش در كشور ارتقاء يابد زيرا به عقيده وزير ارتباطات بسياري از فعاليت‌ها نيازي به شبكه اينترنت ندارد و مي‌توانند با دسترسي به شبكه اينترانت مشكلاتشان را مرتفع سازند.

پروژه شبكه ملي اينترنت كه به گفته معاون فن‌آوري اطلاعات شركت ارتباطات زيرساخت نياز به بودجه اي ۷۰ ميليارد توماني دارد با برنده شدن شركت‌ صايران در مناقصه آن به انجام خواهد رسيد زيرا بنا بر گفته وزير شبکه ملي اينترنت، شبکه اصلي کشور است كه هسته مرکزي اين شبکه در زيرساخت قرار دارد که با همکاري اپراتورها بايد به سرعت ساماندهي شود.

وزير ارتباطات به سرمايه‌گذاري در بخش زيرساخت‌هاي مخابراتي در طول برنامه پنجم توسعه هم اشاره و ابراز اميدواري كرده بود كه اين پروژه‌ها در طول سال‌هاي اول و دوم برنامه پنجم ادامه يابد؛ هرچند اغلب موارد شاهديم كه فعالان حوزه مخابراتي از نبود سرمايه‌گذاري‌هاي مورد نياز براي تكميل زيرساخت‌ها خبر مي دهند.

معاون فن‌آوري اطلاعات شركت ارتباطات زيرساخت هم پيش‌تر ابراز كرده بود كه شبكه ملي اينترنت در حال نصب و راه‌اندازي است كه در اوايل پاييز سال جاري به اتمام مي‌رسد و بودجه اين پروژه حدود ۷۰ ميليارد تومان است.

جز اينكه وزير ارتباطات اخيرا از افتتاح فاز اول شبکه ملي اطلاعات در دهه فجر امسال خبر داده و گفته است با راه‌اندازي فاز اول شبکه ملي ديتا ظرفيت فعلي شبکه ديتا تا چهار برابر افزايش پيدا مي‌کند، اطلاعات كاملي از اين كه اين پروژه اكنون در چه وضعيتي است، در دست نيست اما هيات وزيران در سال ۸۶ برنامه‌هاي عملياتي راه‌اندازي و بهره‌برداري اين شبكه‌ در سال‌هاي ۸۶ تا ۸۸ را تصويب كرد كه بر اساس آن شركت مخابرات ايران و شركت‌هاي مخابراتي وابسته و شركت‌هاي مخابراتي استاني مجاز شدند در طول سال‌هاي ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ تا مبلغ پنج هزار و ششصد و شصت ميليارد ريال از منابع داخلي خود جهت ايجاد شبكه‌ ملي اينترنت سرمايه‌گذاري كنند.

پس از صحبت‌هاي اميدواركننده‌اي كه در اواخر سال گذشته و اوايل سال جاري مبني بر انجام اين پروژه در پاييز امسال شده بود، ظاهرا هنوز برخي پيش‌نيازهاي اجرايي اين پروژه فراهم نشده است زيرا وزير ارتباطات از اجراي كامل اين پروژه تا پايان برنامه پنجم توسعه خبر داده است؛ هرچند صحبت ديگري هم مبني بر انجام فاز يك اين پروژه تا آخر سال داشت، در هر حال باز هم بايد منتظر ماند و پرسيد اين پروژه پر از اما و اگر، چه زماني اجرا مي‌شود؟
 
معاون وزیر ارتباطات: دیتاسنتر ملی به زودی راه‌اندازی می شود

همایش دوركاری، فن‌آوری اطلاعات و امنیت با حضور معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و هم‌چنین مدیر عامل سازمان فن‌آوری اطلاعات و جمعی از فعالان حوزه فن‌آوری اطلاعات و امنیت برگزار شد.
علی حكیم‌جوادی رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات با بیان این‌كه فن‌آوری اطلاعات به گونه‌ای گسترده در تمامی ابعاد زندگی وجود دارد، اظهار كرد:‌ با توجه به این موضوع نمی‌توانیم از اهمیت نقش این فن‌آوری غافل شویم و لذا پیشنهاد می‌شود، هرگونه همایشی كه در كشور برگزار می‌شود، محورهایی از فن‌آوری اطلاعات و امنیت را نیز مورد خطاب خود قرار دهد.
رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات با تاكید بر اهمیت دوركاری در حوزه فن‌آوری اطلاعات خاطر نشان كرد: امروز پارامترهایی در جهان مطرح است تحت عنوان شبكه‌پذیری كه معنی آن صرفا به داشتن شبكه مختصر نمی‌شود و بر اطلاعات و نحوه ارتباط با شبكه نیز تاكید دارد.
او هدف از برگزاری چنین همایش‌هایی را بهره‌گیری از فن‌آوری اطلاعات با فراهم آوردن شبكه ملی اطلاعات و استفاده از كاربردها دانست و اظهار كرد:‌ پروژه‌های متعددی را در این راستا می‌توان تعریف كرد كه یك نمونه‌ از آن‌ها مدیریت مراكز داده است كه نمونه‌های استانی آن تا حدی انجام شده و دیتاسنتر ملی نیز به زودی راه‌اندازی خواهد شد تا فضای مناسب تبادل اطلاعات با پهنای باند موثر فراهم شود.
وی اشاره‌‌ای هم به برخی دغدغه‌ها و چالش‌های پیش‌روی توسعه این حوزه داشت و با تاكید بر بخش محتوا ابراز كرد:‌ محتوا در تمام دنیا موضوعی مهم تلقی شده و تمامی كشورها با در دست داشتن ابزارهای مناسب، حجم زیادی از محتوای را در دنیای مجازی قرار می‌دهند.
حكیم‌جوادی با تاكید بر نهادینه شدن فن‌آوری اطلاعات در سازمان‌ها درباره مزایای آن اذعان كرد: كاهش هزینه‌ها، مصرف سوخت، جمعیت شهرهای بزرگ و افزایش بهره‌وری از جمله مزایای استفاده از این تكنولوژی به حساب می‌آیند.
رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات الزامات امنیتی را در راستای طرح‌هایی همچون دوركاری بسیار مهم تلقی كرد و گفت:‌ برقراری ارتباطات پرسرعت امن، جداسازی اینترانت از اینترنت، استفاده از جدیدترین پروتكل‌های ارتباطی، محافظت فیزیكی از كلیه تجهیزات،‌ پیكبربندی نرم‌افزارها و سامانه‌ها نیازمند رعایت الزامات امنیتی است.
 
  • Like
Reactions: Spn

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or