از کل دوستان خواهش میکنم این مطلب رو با دقت مطالعه کنن.
همیشه گفتم، رزیدنت ایول زیرو پلتفرمی بود برای پیاده سازی شیوهی فکری جدید شینجی میکامی! مادر لاس پلاگاس در زیرو به دنیا اومد. رزیدنت ایول با شماره 4 تمام مؤلفههاش رو از ژانر "علمی - تخیلی - وحشت" به وحشت ژاپنی و تخیل محض تغییر داد.
این بین، نقطهی اتصال، زالوهای دکتر مارکوس هست و بس!
(گرچه از نظر من RE0 بهترین گیم پلی رو بین سری کلاسیک داشت.)
در این نسخه گودالهای داستانیای هم پدید اومد که بعضا به افراط کشیده شد. انهدام مرکز تحقیقات آمبرلا و حفاظت شدن لب بیرکین در پایان این نسخه، تنها به کمک یه جداره (هرچند عظیم) عجیب به نظر میاد. اما یادمون باشه که سیستم خود تخریبی رو خود بیرکین فعال کرد و میشه گفت برنامهای برای نجات لبش داشته. نکتهی دیگه اینکه ربکا بعد از اون همه اتفاق، مطلقا هیچ چیز به کرس نمیگه! اون هم برای به خطر ننداختن بیلی! با اینکه دیدیم از اون خوبم به انریکو گفت! و جالبتر اینکه هیچ اسلحهای هم در شماره یک در دست نداره.
بارها دیدم سعی شده در دفاع از این به اصطلاح گودال خط داستانی لبی که در زیرو دیده میشه رو جای دیگهای بدونن. نمیدونم چرا در ایران تصور میشه تأسیسات کارآموزی جدا از مرکز تحقیقات آمبرلا در راکون سیتی قرار داره. اما میدونم دلیل اول اینه که نام من-درآوردی "
شعبهی کارآموزی" (شعبه اضافیه) براش توی ترجمه آوردن!
رسما میدونیم لب بیرکین در حومهی شهره، همینطور عمارت اسپنسر. در زیرو، ربکا و بیلی همزمان میتونن به عمارت مارکوس (تأسیسات آموزشی) و اسپنسر نگاه کنن! پس کوههای آرکلی (همونطور که در نقشهها هم مشخصه) اونقدرها دور از شهر نیست! درست بالای مرکز تحقیقات آمبرلا.
ساختار یک تأسیسات بزرگ جز این نمیتونه باشه.
شاید سوال باشه که چطور میشه چند ماه قبل از حادثهی عمارت و زخمی شدن بیرکین، ویروس در لب پخش شده باشه؟ در شماره دو، از فاضلاب شهر به یک ترن کابلی میرسیم و اون مستقیم ما رو به لب میبره. این فاصله طبیعتا باید زیاد باشه که براش یک
ترن در نظر گرفته شده!
در قسمت تأسیسات لب در زیرو، ما فقط با چند BOW رو به رو میشیم و در پایینترین طبقه ( “Water Treatment Plant” ) هست که یه سری زامبی بیلباس میبینیم که باز هم دلیل نمیشه نفوذش در اون ناحیه از مسافت نامعلومی که با ترن کابلی طی میکنیم بگذره. دلیل آلودگی شهر این بود که بیرکین کل مسافت ترن کابلی رو طی کرد و با چهار مأمور آمبرلا در فاضلاب رو به رو شد. طی درگیری کیف حاوی ویروس در همون "فاضلاب" شکست و موشها آلوده شدن.
قبلا کل این توضیحات رو داده بودم اما دوستان مدرک میخواستن!
اول از شباهتها جلو میریم:
من اینطور میبینم یا شما هم نقشه عملکرد یکسانی از این کنترل پنل میبینین؟ کیف و اشیاء روی میز به کنار.
کلاه کارگرها؛ چیزی که هر روز بردار بذار میشه؛ چرا دقیقا به همون سبک؟ چون کارگرها چند ماه پیش از بین رفتن؟
حتی تعداد موزائیکهای این دو اتاق یکسان هست! 76 قطعه موزائیکِ یک شکل یعنی این دو اتاق از نظر اندازه با هم مو نمیزنن!
جای دقیق سایر اشیاء به کنار.
ایستگاهِ شماره 5!!!
دو تا ایستگاه شماره 5 وجود داره؟! شاید هم دوستان تصور میکنن دو تا مرکز تحقیقات راکون سیتی داریم!! که اگر به فکر کسی چنین چیزی حتی خطور کرده، ازش خواهش میکنم ادامش رو نخونه چون روی هیچ حرف من در این انجمن به اون فرد نیست!
شاید گفته شده باشه درِ انتهای ایستگاه (که در RE0 از اون به اینجا میرسیم) در RE2 وجود نداره.
شما میتونید پشت بشکهها در RE2 چیزی ببینید!؟ این در رو هم در RE0 درست جایی قرار دادن که کوچکترین شکی نباشه!
You’ve already searched this area!
شما پیشتر این مکان را جستجو کردهاید!
SCURITY ROOM!
To the Main Shaft!
خب، حالا بریم سراغ قلب مطلب! میدونیم راهرویی که به لب بیرکین راه داره (تصویر بالا) از آسانسور لب (که در زیرو باز شدنی نیست) در طبقه B4 قرار داره. اینجا کجاست؟ B4! هرچند توی نقشه آدرس طبقات از این سمت وجود نداره اما تصاویر گویاست. (مپ سبز رنگ از RE2 تهیه شده.)
و مهمترین علتی که در مقصود کپ کام از نمایش لبی که در RE2 دیدیم در زیر تشکیلات کارآموزی و مرکز تحقیقات آمبرلا شکی باقی نمیذاره، چیزی هست که در تصویر بالا نهفته!
یادم میاد زمانی دوستان با وجود تمام دلایل کات سین میخواستن! مسیر ترن کابلی رو در نقشه مشخص کردم و مضحکه شدم! خب، این هم کات سین!
یک دانشمند کجا میتونه لباس آزمایشگاهش رو به تن داشته باشه؟! بله؛ در آزمایشگاهش! بیرکین در کات سینی در آزمایشگاهش دیده میشه.
آزمایشگاهی که بیرکین در این کات سین از اون بیرون میاد کجاست؟ جایی که در بازی سیر میکنیم! به خرابهی پشت بیرکین و ربکا (تصویر سمت چپ) نگاه کنین.
وسکر بیرکین رو تخته به دست از لب بیرون کشید تا از خطری که شاید منجر به تعطیلی کل تأسیسات بشه اطلاع بده. بعد از اعلام خبر از بیرکین جدا میشه و اونو در لب تنها میذاره.
اسمی از "شعبه" به میون نیومده! تأسیسات کارآموزی در واقع همون عمارت مارکوس هست و نه بیشتر! Facility بخش بالایی تأسیساتی هست که درRE0 دیده میشه. این تأسیسات کلی Umbrella Research Center نام داره: مرکز تحقیقات آمبرلا. که در بالای اون مدرسهی آموزشی و پایین آزمایشگاه زیرزمینی راکون سیتی قرار داره: Raccoon City Underground Laboratory
وجو اسم راکون سیتی باعث شده همون عده تصور کنن آزمایشگاه زیر شهر قرار داره! در حالیکه اسم شهر به منظور محل شعبهست! مثل مقر آمبرلا در پاریس یا روسیه. تآسیسات دو ترن کابلی داره که یکی به فاضلاب در زیر شهر میرسه و دیگری به کلیسا و تجهیزات اون. در حالیکه این نکات جزو بیفکریهای سازندهها نبوده، جالب اینجاست که فقط عدهای از ایرانیها از این مسئله باخبر نیستن:
The
Raccoon City Underground Laboratory[SUP]
[1][/SUP] was a large subterranean laboratory located in the outskirts of
Raccoon City that was operated by the
Umbrella Corporation and administered by
William Birkin.
This sprawling facility, built primarily for the research and development of the
G-virus, could be accessed via an underground
cable car system that linked the facility to the sewers beneath the
Raccoon City Police Department and the
Umbrella Research Center, a private train station on the lowest level, as well as a personal elevator that allowed access to the Research Center's train station above that.
آزمایشگاه زیرزمینی شهر راکون یک آزمایشگاه پنهانی در حومهی شهر راکون بود که توسط شرکت آمبرلا راهاندازی و توسط ویلیام بیرکین اداره میشد.
این تأسیساتِ پراکنده که در اولویت تحقیق و توسعهی ویروس جی ساخته شد، از سیستم قطارِ کابلیِ زیرزمینی قابل دسترسی بود که آن را به فاضلاب زیر مرکز پلیس شهر راکون و مرکز تحقیقات آمبرلا پیوند میداد. یک ایستگاه قطار اختصاصی در پایینترین طبقه، درست مانند آسانسوری محرمانه، دسترسی به ایستگاه قطار مرکز تحقیقات را در بالای آن فراهم آورده بود.
سوال از جایی شروع شد که بیرکین به منظور نابود کردن قسمتی از مرکز تحقیقات سیستم خود تخریبی اونو فعال کرد! برای حل معما همین بس بوده که ما میدونیم شخص ویلیام بیرکین اینکار رو انجام داده. اما اگر خواستیم جلوتر بریم، علاوه بر تمام تصاویر و صحبتهای بالا، باز هم مدارکی هست:
دروازهای که لب رو از بقیه تأسیسات جدا کرده (در آخرین تصویر مقابل دیوار خراب شده) بسته شده و از رسیدن انفجار به لب جلوگیری کرده. اگر بعد از بررسیها برای استدلال بر ضد این همه دلایل، گفته شد که "پروتو تایرنت" در RE0 اون دروازه رو خراب میکنه؛ از الان میگم، برای یک تأسیسات به اون عظمت، جایی که سیستم خود تخریبی وجود داره، سیستم بازسازی به خصوص برای موارد حافظتی و درهای اصلی وجود داره. لازمش یکم تحقیقه. یادمون نمیره که شخص بیرکین سیستم خود تخریبی رو در زیرو فعال کرده.
اگر موشکافانه نقشهها رو بررسی کنیم میبینیم انفجار در قسمت پشتی در رخ داده که در RE2 کاملا بستهاس (انگار وجود نداره) و درRE0 ربکا به کل در اونجاست (به جز چند تا لوکیشن که زمان رو به رویی با انریکو میبینیم). با توجه به نقشه، محل انفجار در تآسیساتی به این عظمت، اونقدرها هم نزدیک به لب نیست.
در واقع RE0 کاملا بر پایهی RE2 ساخته شد و در اون از یک ماهیت شیطانی برای اولین بار، رو نمایی شد. زالوهایی که حتی میتونن با کمال ظرافت به شکل لباس فرد هم در بیان و تحت فرمان مستقیم ملکه باشن، در هر شرایطی! کنترل ذهن شیطانی. چیزی که با پرداخت بیشتر بعدا به اسم لاس پلاگاس دیدیم.
نوشتن این موارد الزامی بود.
برای تهیه تصاویر وقت گذاشتم و ممنونم که وقت متقابل برای مطالعه گذاشتید.