اپراتور چهارم ~ تلفن ثابت

وقتی میگن 8 مگ دیگه با 128 آبرو خودشون رو نمیبرن که ...

البته تا اون موقع که این سرویس راه بیوفته توی کشور های اونور اینترنت 200/300 مگ ارائه میدن دیگه ...
باز عقب میمونیم :دی
 
پهناي باند 20 مگابيتي منازل براي اينترنت، بازي و مشاهده فيلم

مهدي اخوان بهابادي در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، گفت: ايده‌اي كه از ابتداي دولت دهم مطرح شد، رساندن فيبر نوري به منازل با هدف افزايش پهناي باند بود.
وي گفت: پهناي باند نيز نه در حد 128k و 256k، بلكه با عدد چند ده مگابيت بر ثانيه، كه كف 20 مگابيت بر ثانيه فعلاً قطعي شده كه اين عرض باند به درب منازل تحويل داده مي‌شود و با ارائه سرويس‌هاي متعددي كه تا يك سال پيش حتي به ذهن‌ها نيز خطور نمي‌كرد، اين عرض باند پوشش داده و پر مي‌شود؛ يعني اين عرض باند را خالي به در خانه مردم نخواهيم برد.
اخوان ادامه داد: فيبر به در منازل مي‌آيد؛ داخل خانه يك setup box وجود دارد كه اين كانكشن برقرار مي‌شود و انواع سرويس‌ها داخل‌ شبكه ملي وجود دارد.
قائم مقام وزير ارتباطات در فناوري و امور بين‌الملل در پاسخ به اين سؤال كه ابتدا فيبر به در منازل مي‌آيد يا محتوي آماده مي‌شود، گفت: قطعاً هر دو به‌صورت موازي انجام خواهد شد؛ رسيدن فيبر و توليد سرويس همزمان خواهد بود؛ زماني كه فيبر به در منازل برسد بايد سرويس‌ها را بتوان روي آن ارائه داد.

* اينترنت، بازي، مكالمه، ويدئو درخواستي با كيفيت HD و تلويزيون اينترنتي در شبكه ملي اطلاعات

اخوان با اشاره به ارائه سرويس‌هاي IPTV،Video on demand ،VOIP، GAMINIG و اينترنت، در شبكه ملي اطلاعات، گفت: سرويس IPTV يكي از سرويس‌هاي اصلي روي اين پهناي باند است؛ Video on demand (ويدئو درخواستي) يكي از سرويس‌هاي در نظر گرفته شده است و به جاي اينكه مردم از بازار CD و DVD بخرند مي‌توانند داخل خانه فيلم‌هاي مورد نظر خود را ببينند.
وي توضيح داد: به دليل اينكه سرعت اين شبكه بسيار بالاست، مردم مي‌توانند روي همان فضايي كه به‌غلط مصطلح اينترنت گفته مي‌شود، فيلم درخواستي خود را به صورت آنلاين انتخاب كنند و ببينند كه دو نوع كيفيت SD و HD نيز براي آن در نظر گرفته شده است.

* ارتباطات تلفن خارج و داخل از طريق شبكه ملي اطلاعات

قائم مقام وزير ارتباطات در فناوري و امور بين‌الملل گفت: از ديگر سرويس‌هاي در نظر گرفته شده در شبكه ملي اطلاعات بحث voip است كه مردم مي‌توانند ارتباطات تلفني و مكالمه را روي اين شبكه داشته باشند و ارتباطات تلفني نياز به بستر جداگانه‌اي ندارد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا ارتباطات خارجي را نيز شامل مي‌شود، گفت: زماني كه صحبت از ارتباطات صوت‌ مي‌كنيم تفاوتي بين داخل و خارج وجود ندارد.
اخوان در جواب اينكه "شبكه داخلي است "، اظهار داشت: اما به ترافيك بين‌المللي متصل است.

* اينترنت يكي از سرويس‌هاي شبكه ملي اطلاعات مي‌شود

قائم مقام وزير ارتباطات در فناوري و امور بين‌الملل افزود: پرداخت‌هاي الكترونيكي از ديگر سرويس‌هاي ديده شده در اين شبكه است.
وي ادامه داد: همچنين بحث gaming (بازي - سرگرمي) در دنيا يكي از بزرگترين تجارت‌هاست كه كاربران مي‌توانند بحث بازي‌ها را نيز روي اين شبكه به‌صورت آنلاين داشته باشند.
اخوان خاطرنشان كرد: علاوه بر اين‌ سرويس‌ها، استفاده‌هاي عادي و دسترسي‌هايي كه مردم به اينترنت دارند نيز وجود خواهد داشت.

* شبكه ملي اطلاعات چيزي شبيه اينترنت است

اخوان در پاسخ به اين سوال كه شبكه ملي اطلاعات با تمام سرويس‌هايش براي مردم چه شكلي است، و وقتي فيبر نوري جاي دو رشته سيم مسي را بگيرد و شبكه از اينترنت به "ملي اطلاعات " تغيير كند، مردم پشت مانيتور كامپيوترهايشان چه چيزي مي‌بينند، گفت: كاربر همان فضاي اينترنت را مي‌بينيد، انتخاب نمي‌كند كه شبكه داخلي يا خارجي تنظيم شود؛ مانند الآن كه وقتي به يك سايت مراجعه مي‌كنيد مطمئن نيستيد كه ميزباني اين سايت در كجاست و اينكه از داخل يا خارج ايران اداره ‌شود براي كاربر تفاوتي ندارد.
وي با بيان اينكه سعي در تقويت سرويس‌هاي داخل ايران داريم، خاطرنشان كرد: نمي‌توانيم به ازاي هر كاربر 20 مگ ترافيك بين‌المللي داشته باشيم، اما با ترافيك داخل مي‌توانيم.
به گزارش فارس، اخوان پيش از اين اعلام كرده بود: به‌دليل وسعت پروژه در گام اول هدف‌گذاري براي نيمي از خانوارها تعيين شده و اميدواريم با حمايت دولت و رئيس‌جمهور اين پروژه هر چه سريعتر آغاز به‌كار كند.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8905220550
 
خبرای خوبیست ، چشم من سال 1400 رو میبینه واسه به اجرا رسیدن 100 درصد طرح ...

واسه اینکه هنوز نتونستن تمام مناطق و کشور تحت پوشش ADSL منسوخ قرار بدهند ...
 
ما نفهمیدیم....:|..همین حالاشم بیشتر از 128 رو گفتن که به خونه ها ندین...حالا چطور میخوان یهویی 20 مگ(که تازه کَفِ سرعته) رو به خونه ها بدن..؟!:|
 
درود

یه نکته در مورد این اینتر نت 20 مگابیتی جایی خوندم اونم این که با اون فقط به سایت ها و سرویس های جمهوری اسلامی دسترسی دارین ولاغیر

اینجوری نیس که 20 مگا بیتو بدن شما بری هر کاری خواستی انجام بدی

فقط سرویس های خودشون LoL
 
ابهامات وارده به اپراتور چهارم كشور: قرار است اين اپراتور چه نوع خدماتي عرضه کند؟

پس از آنكه در وزارت ارتباطات تصميم گرفته شد اپراتور چهارمي وارد عرصه ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات شود و برخلاف سه اپراتور ديگر كه در زمينه تلفن همراه فعاليت مي‌كنند، در حوزه فن‌آوري اطلاعات فعال باشد، سوالات متعددي از سوي كارشناسان امر مطرح و باعث شد تا وزير ارتباطات تاكيد كند كه بهتر است فعلاً نام اين اپراتور را فن‌آوري اطلاعات نگذاريم زيرا اين اپراتور شبكه‌اي است كه خدمات ديتا را ارائه مي‌كند و پهناي باند مورد نياز آن به كاربردها و سرويس‌هاي ارائه شده از طريق اين شبكه بستگي دارد.

به گزارش ایسنا طرح موضوع تشكيل اپراتور چهارم كه ماهيت فن‌آوري اطلاعات دارد، اولين بار در مصاحبه ايسنا با قائم مقام وزير ارتباطات مطرح و پس از آن با واكنش‌هايي از سوي ديگر رسانه‌هاي حوزه ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات روبه‌رو شد، به طوريكه كارشناسان و روزنامه‌نگاران با طرح سوالاتي از اين دست كه اصولا اپراتور فن‌آوري اطلاعات يعني چه؟ منظور اپراتور ديتاست يا اپراتوري براي همه فن‌آوري اطلاعات؟ به دنبال شفاف‌سازي اين موضوع برآمده و خواستار توضيح بيش‌تر از سوي مسوولان مربوطه شدند.

اپراتور فن‌آوري اطلاعات يعني چه؟

پس از آن اين موضوع مطرح شد كه اگر منظور اپراتور ديتاست که هم‌اکنون چند مورد از آن را داريم، شرکت‌هاي ندا (PAP) و شرکت‌هاي ISDP مگر اپراتور نيستند؟ و آيا تشکيل يک اپراتور در تضاد با سياست‌هاي قبلي تقسيم يک پروانه به پروانه‌هاي کوچک‌تر نيست؟ آيا چنين اپراتوري انحصار ايجاد نمي‌کند؟ و اين سوالات باعث شد تا وزير ارتباطات و قائم مقام وي نسبت به توضيحات بيش‌تر درباره اين اپراتور اقدام كنند.

اما مهدي اخوان بهابادي - قائم مقام وزير ارتباطات در فن‌آوري - در گفت‌وگو با ايسنا درباره چهارمين اپراتور کشور گفته است كه بنابر تصميم وزارت ارتباطات قرار شد اپراتور چهارمي با نام اپراتور فن‌آوري اطلاعات وارد بازار شود که حوزه فعاليت آن لايه دسترسي و فيبر نوري خواهد بود.

اپراتور چهارم خصوصي يا دولتي؟

او هم‌چنين درباره اينکه اين اپراتور خصوصي يا دولتي خواهد بود، تاكيد كرد: با توجه به اينکه دولتي بودن اپراتور فن‌آوري اطلاعات مغاير با کوچک‌سازي دولت و اصل 44 است، بنابراين اين اپراتور نمي‌تواند دولتي باشد و خصوصي خواهد بود.

به گفته وي طبيعتاً شبکه دسترسي، اينترنت پرسرعت و دايل آپ را نيز دربرمي‌گيرد اما تدابيري انديشيده خواهد شد که حوزه کاري اين اپراتور و شركتهاي ارائه كننده خدمات اينترنت پرسرعت حداقل تداخل را داشته باشد.

به گزارش ايسنا قرار است سرعت دسترسي اين اپراتور به اندازه‌اي باشد که سرويس‌هايي نظير IPTV برروي اين شبکه قابل ارائه باشد و بستر فعاليت اين اپراتور فيبر نوري خواهد بود و در پروژه رساندن فيبر نوري قرار است فيبر تا در منازل كشيده شود.

بنا بر اعلام، مقدمات کار انجام شده و کارهاي نهايي براي وارد شدن به مرحله اعطاي پروانه در حال انجام است و با اين کار يک جهش بزرگ در حوزه فن‌آوري اطلاعات خواهيم داشت و طي چند سال ديگر به‌جاي واردکننده، صادرکننده فن‌آوري اطلاعات در جهان باشيم.

اما دكتر رضا تقي‌پور - وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات - هم در اظهار نظري با بيان اينكه حداكثر پهناي باند اپراتور فن‌آوري اطلاعات (اپراتور چهارم) متناسب با كاربرد متفاوت خواهد بود اما براي مثال در سرويس ويدئو درخواستي حداقل پهناي باند 8 مگابيت بر ثانيه به منزل كاربران ارائه خواهد شد تاكيد كرد: بهتر است فعلاً نام اين اپراتور را اپراتور IT نگذاريم؛ اين اپراتور شبكه‌اي است كه خدمات ديتا را ارائه مي‌كند و پهناي باند مورد نياز آن بستگي به كاربردها و سرويس‌هاي ارائه شده از طريق اين شبكه دارد.

براي مثال يكي از كاربردهاي اين شبكه ارائه فيلم به صورت درخواستي (video on demand) است كه پهناي باند مناسب اين سرويس حداقل 8 مگابيت بر ثانيه و بالاتر است كه در داخل شبكه اين پهناي باند را در اختيار كاربران قرار مي‌دهيم.

پس از اين توضيحات هم‌چنان جاي سوال همچنان وجود دارد كه چه مطالعاتي اين موضوع را به محوري‌ترين پروژه وزارت از نظر حجم، ابعاد و اهميت تبديل کرده است؟ اين اپراتور قرار است چه نوع خدماتي عرضه کند؟ آيا اصولاً قرار است زيرساخت را آماده کند يا فقط سرويس بدهد؟ نسبت آن با اپراتورهاي موجود چيست؟ آيا قرار است از آن‌ها زيرساخت يا سرويس بگيرد يا بدهد؟

اين‌ها سوالاتي است كه بسياري از كارشناسان از جمله سعيد سليماني مطرح كرده و تاكيد دارند كه بايد به اين ابهامات و سوالاتي از اين دست كه آيا اپراتور چهارم، فقط مجري پروژه فيبر نوري خواهد بود، يا صرفاً يک ارائه‌دهنده خدمات فن‌آوري اطلاعات برروي اين بستر است؟ هزينه‌هاي چنين پروژه عظيمي چگونه تأمين خواهد شد؟ سرمايه‌گذاري دولتي، خصوصي، داخلي يا خارجي است؟ پاسخ روشني داده شود.
 

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or