انتظار امتیازهای خیلی خفنی رو ندارم، به دو دلیل:
۱. الآن سالهاست که هر نسخه از GT با اینکه تجربه فوقالعادهای به طرفدارهای سبک ریسینگ میده، ولی هر دفعه یه سری ایرادات گوشه و کنارش داره که باعث میشه میانگین امتیازهاش خیلی بالا نباشه.

مثلاً GTS واقعاً در دو بخش اصلی عالی بود، یعنی گیمپلی/فیزیک و گرافیک. بازیهای زیادی روی کنسول نداشتیم که از این دو جهت بهتر از GTS باشن و از نظر صداگذاری هم نمیگم در بهترین حد، ولی در حد خوبی بود و به شدت پیشرفت داشت نسبت به قبل.
ولی باز یه سری مسائل مثل کمبود محتوا و وابستگی به المانهای آنلاین و مشکلات سیستم رنکینگ... باعث شد که میانگینش تا ۷۵ پایین بیاد. الآن برین نقد گیماسپات با امتیاز ۸ رو بخونین، توی نکات مثبت چیزهایی رو نوشته که هر ریسینگی در صورت داشتن اونها میترکونه:
تعریف از گیمپلی و فیزیک و امکانات بازی در کنار تعریف از گرافیک ماشینها و پیستها و حس و حال خوبی که دارن و ویژگیهای بخش چندنفره. یعنی چیزهایی که هر اهل ریسینگی با دیدن اونها میفهمه که با بازی خفنی طرف هست. ولی به خاطر محتوای کم و همیشه آنلاین بودن و مشکلاتی توی سیستم رنکینگ، امتیاز ۸ گرفته.
الآن هم «تا این لحظه» GT7 واقعاً چیز خوب و کاملی به نظر میرسه و فقط بعضی از بخشهای گرافیکی نسبت به چیزی که من از GT نسل جدید انتظار دارم، یه ذره پایینتره که اون هم به خاطر اینه که بازی با توجه به سختافزار PS4 ساخته شده و بعدش روی PS5 منتقلش کردن. ولی حتی با در نظر گرفتن این قضیه هم گرافیک بازی به طور کلی خیلی خوبه و بعضی جاها به شدت واقعگرایانه هست.
ولی باز تا ثانیه آخر نمیشه با اطمینان گفت که یه جایی خرابکاری نکرده باشن!

مثلاً یه دفعه میبینیم همه چیز عالیه، ولی سیستم اقتصادی و کسب جایزه افتضاحه یا سرور توی روزهای اول به کُما میره و در نتیجه نقدها هم پرپر میشن! اون نکته منفی گیماسپات و یه سری جاهای دیگه یعنی اجبار به آنلاین بودن، هنوز هم وجود داره و شاید دوباره یه عده گیر بدن.
۲. منتقدها کلاً اون حس و حال قدیم رو نسبت به سبک شبیهساز ندارن و سلیقهشون به اندازه قبل با این سبک سازگار نیست. اینجا مجبورم از رقیب صحبت کنم، چون سالهاست داره با کیفیت بالایی به کارش ادامه میده و راحتتر میشه ازش مثال زد. بحث مقایسه نیست و بعضی دوستان سریع دلخور نشن، فقط بحث تفاوت نقدها توی این سالهاست و لطفاً نیاین مقایسه راه بندازین بین GT و FM.

یه زمانی Forza Motorsport 3 در حالی میانگین ۹۲ میگرفت که از نظر دقت به جزئیات یه سری مشکلات داشت. مثلاً انیمیشن تعویض دنده نداشت یا ماشینها اصلاً توی زاویه کاکپیت شیشه نداشتن و بازیکن مستقیم با هوای بیرون در ارتباط بود. کوچیکترین خبری از بارون نبود و اگه درست یادم باشه، حتی مسابقه در شب هم نداشت و به طور کلی از نظر این جور محتویات، بازی خیلی عظیمی نبود. البته اون میانگین ۹۲ کاملاً حقش بود و واقعاً بازی محشری بود، ولی میخوام به سالهای بعد برسم. زمانی که Forza Motorsport 7 در کاملترین شکل ممکن منتشر میشه و با گرافیک فوقالعاده و گیمپلی عالی و فهرست عظیمی از ماشینها و پیستها و حالتهای آب و هوایی و شبانهروز به دست ملت میرسه و میانگینش میشه ۸۶.
همچین بازیای با اون کیفیت و محتوا اگه توی هر سبک دیگهای بود، به نظرم راحت بالای ۹۰ میرفت، ولی اگه اشتباه نکنم به خاطر یه سری چیزها مثل لوتباکس و پرداختهای درون برنامهای و اینا ۸۶ شد و نسخه قبلش هم ۸۷. این وسط بازی FM5 هم ۷۹ شد که علتش اگه درست یادم باشه، کمبود محتوا و این جور چیزها بود، در حالی که توی هیچ سبکی در این حد به کمبود محتوا گیر نمیدن که میانگین انقدر پایین بیاد. یعنی منظورم اینه که FM7 دیگه رسماً هر چیزی که یه علاقمند شبیهساز کنسولی بخواد رو داشت، ولی ۸۶ شد. میانگینی که خیلی خوبه، ولی اگه همین بازی توی سبک دیگهای با این کیفیت و امکانات بود، به نظرم امتیازهای بهتری میگرفت.
مثلاً اینها نکات مثبت و منفی FM6,7 توی گیماسپات هستن که هرکدوم کلی ویژگی مثبت داشتن و در نهایت ۸ شدن.
تنها نکته منفی FM6 گیر دادن به فریم ریت ریپلیها بوده!

در حالی که توی خیلی از بازیها ممکنه فریمریت وسط گیمپلی (نه ریپلی) کلی بالا و پایین بشه و کسی هم گیر نمیده. یا توی FM7 گفته اگه توی بازی چندنفره با غریبهها، مسابقه رو به عنوان عقبترین ماشین شروع کنین افسردگی میگیرین و ممکنه جلوی غریبهها گریه کنین و زشته! آخه آدم چی بگه!

به نظرم یه بخشی از این قضیه هم تقصیر کیفیت بالای Forza Horizon هست!

این بازی لامصب انقدر درجه یک و عالیه که باعث شده هر ریسینگ دیگهای، با اون مقایسه بشه و از طرف دیگه هم به شدت فان هست و منتقدها وقتی از این بازی اپنورلد و مهیج با آزادی عمل بالا که میذاره وارد دشت و بیابون بشیم و روی تپهها پرواز کنیم وارد بازیهای شبیهساز توی پیستهای جمع و جور میشن، ناخودآگاه سختگیری بیشتری به خرج میدن. همین سری Forza Motorsport هم بعد از اومدن Forza Horizon بود که میانگین امتیازهاش افت کرد:
FM1: 92
FM2: 90
FM3: 92
FM4: 91
Forza Horizon
FM5: 79
FM6: 87
FM7: 86
حتی یادمه زمان اومدن یکی از FMها (فکر کنم شماره ۶ بود)، یه نفر توی نقدش نوشته بود دیگه بعد از Forza Horizon، رانندگی توی پیستهای محدود بهم حال نمیده!

به هر حال منتقدها هم لزوماً تخصص کامل توی هر سبکی رو ندارن و خیلی وقتها ممکنه یکی رو بذارن به عنوان نویسنده نقد فلان بازی که زیاد ازش سر در نمیاره، مثل ماجرای نقد بعضی از بازیها که میان میگن سخته، پس امتیاز کم میدیم!

الآن هم من منتظر هستم که به بهانههای مختلف از امتیاز GT7 کم کنن و مثلاً یکی بیاد بگه سر پیچ توی دیوار میرم و دکمهای برای فلشبک نداره، پس ۳ نمره کم میکنم و اون یکی بگه حالت Music Replay توهینی به تاریخ اتومبیلرانی هست که به جای صدای موتور ماشین، صدای موسیقی پخش میشه و ۲ امتیاز کم میکنم و...

نه اینکه با خود GT مشکل داشته باشن، بلکه کلاً با سبک شبیهساز رانندگی مشکلات بیشتری نسبت به بقیه سبکها دارن و دنبال سوژه میگردن برای کم کردن امتیاز و دلشون نمیاد راحت نمره بدن.
-------------
چقدر حرف زدم! مختصر و مفید، بنده بهتون تضمین میدم که اگه اهل این سبک از بازیها باشین، با GT7 به شدت عشق و حال میکنین ولی خیلی هم امیدی به امتیازهای درخشان نداشته باشین!