فهرست تا این لحظه:
مقدمه(بازی سازی چیه)
راه موفقیت(اصولی که باید رعایت بشن.)
+++ تلاش کنید
+++ گروهی کار کنید و سعی کنید در یک زمینه متخصص بشید.
-----------تخصصهای مختلف.
-----------تکنیکها و ابزارهای مورد نیاز برای هر تخصص.
+++این شرایط پروژه است که ابزارهای مناسب رو معین می کنه.
-----------سطح مهارت اعضا هم یکی از شرایطه اما تنها شرط نیست.
-----------سبک بازی
-----------سطح بازی
-----------تکنیکهای مورد نیاز
+++توی ایران کیا طالب بازی اند.
=====================================================
مقدمه :
در ساخت بازی اصولی وجود داره که عمل کردن به آنهاراه رو برای شما هموارتر خواهد کرد. ما با توجه به تجربه ای که توی این مدت کسب کردیم، مواردی رو به عنوان اصل، یعنی نکته ای که رعایت اون ضروری به نظر میرسه، براتون ذکر می کنیم. با رعایت این اصول شما در حقیقت از تجربیاتی که بقیه در طول دو سه سال کسب کردن استفاده خواهید کرد و در نتیجه در بسیاری از موارد به اندازه دو سه سال پیش خواهید افتاد چرا که محبور نیستید به راه هایی برید که تضمینی برای اونها وجود نداره و احیانا به شکست و شروع دوباره منجر می شه. البته برخی از این اصول ممکنه ابتدایی و ساده به نظر برسن.
به عنوان بخشی از مقدمه بد نیست به خلاصه بخشی از مقدمه >>اسم نویسنده اش چیه؟؟<< در کناب Teach Yourself Game Programming in 24 Hours توجه کنید:
چرا بسیاری از مردم علاقه مند به یادگیری و ساخت بازی های خودشان هستند ؟ من فکر می کنم دلیل آن علاقه به ساخت تمام یک محیط کوچک توسط خودتان است ، در حالی که تنها محدودیت مهارت های تکنیکی و تصور شما می باشد .
برای فهمیدن بهتر اینکه چرا اکثر مردم به سمت بازی های ویدئویی جذب می شوند ، دلیل محبوبیت فیلم ها در جوامع مدرن را بررسی می کنیم . بازی های ویدئویی ما را یک قدم فراتر از تماشاچی یک نقش خواهند برد و در یک داستان تاثیرپذیر شرکت می کنیم . در اصل ، تمام بازی های ویدئویی ما را قادر به رفتن به دنیای دیگر و تاثیرگذاری در آن می کنند ، حتی اگه دنیایی بسیار کوچک شامل یک بکگراند و چند موجود بیگانه باشد . وقتی شما در حال قدم زدن در یک بازی هستید و هر صحنه ای پنجره ای برای ورود به صحنه جدید است که از شما می خواهد وارد آن شوید و ببینید چه اتفاقی در آنجا در حال وقوع است .
اصول كلي :
1 . بازي سازي يك كار گروهي هستش .
2 . در يك زمينه خاص فعاليت كنيد ولي اگر مجبور بوديد در چند زمينه فعاليت كنيد ( مثلا گرافيك و برنامه نويسي ) سعي كنيد در يكي از زمينه ها بيشتر فعاليت كنيد تا در آن تخصص پيدا كنيد .
3 . اول نوع بازي و هدف خود را مشخص كنيد بعد ابزار متناسب با آن را انتخاب كنيد .
4 . ابزار انتخابي بايد با اطلاعات و مهارت شما تناسب داشته باشد ( البته امكان دارد بخواهيد اول سطح خود را بالا ببريد بعد به بازي سازي بپردازيد ! )
5 . هرگز فكر نكنيد بازي سازي كار ساده اي است شايد 1 يا 2 سال اول صرف تحقيق و مطالعه شود .
تخصصهای مختلف :
در يك گروه بازي ساز افراد با تخصص هاي مختلف با هم كار مي كنند كه بعضي از اين تخصص ها به قرار زير است :
برنامه نویس
طراح
گرافيست
صدا گذار
تهیه کننده
آزمایش کننده
و ...
البته در ايران زياد طبق اين دسته بندي كار انجام نمي شه و اكثرا بازي سازي رو به دو تخصص گرافيك و برنامه نويسي تقسيم مي كنند . پيشنهاد ما اين است كه حداقل يك گروه 2 نفري تشكيل دهيد و يك نفر كار گرافيك و يك نفر كار برنامه نويسي را انجام دهد . توجه كنيد كه حداقل را گفتيم ...
تکنیکها و ابزارهای مورد نیاز برای هر تخصص :
در اين سايت بيشتر به ابزار برنامه نويسي پرداخته شده و فعلا به ابزار برنامه نويسي مي پردازيم .
ابزار ها و تكنيك هاي برنامه نويسي :
استفاده از api ها و ساخت انجين با استفاده از آنها :
استفاده از كتابخانه هاي گرافيكي كه بر پايه api ها هستند :
كار با انجين آماده :
استفاده از نرم افزار هاي تخصصي ساخت بازي : ( با اسكريپت مثل torque و بدون اسكريپت quest3d )
mod سازي :
انتخاب مسير مناسب با توجه به مهارت و سليقه ! شما :
شايد اين مهمترين قسمت مقاله باشد كه با توجه به سطح مهارت و علاقه شما مسير مناسب را به شما نشان مي دهد . ما اين قسمت را به صورت پرسش و پاسخ مطرح مي كنيم .
-من می خوام یه موتور بازی بسازم . چه بايد بكنم ؟
-من دوست دارم بتونم سریع بازی بسازم . چه بايد بكنم ؟
اگر قبلا برنامه نويس بوده ايد و نسبتا حرفه اي هستيد ! مي توانيد از انجين ها استفاده كنيد اگر قبلا برنامه نويس بوده ايد ولي زياد حرفه اي نيستيد مي توانيد از نرم افزارهاي ساخت بازي و اسكريپت آنها استفاده كنيد و اگر اصلا برنامه نويسي نكرده ايد پيشنهاد مي كنيم اول برويد كمي برنامه نويسي كنيد !!
-من میخوام برنامه نویسی بازی رو یاد بگیرم ولی تا این لحظه کد نویسی نکردم . چه بايد بكنم ؟
-من کمی با زبانهای برنامه نویسی آشنایی دارم و دلم می خواد برنامه نویس بازی باشم . چه بايد بكنم ؟
-من دوست دارم تو ساخت یک بازی شریک باشم. زمینه فعالیت چندان برام مهم نیست . چه بايد بكنم ؟
-من به کار در زمینه گرافیک بازی علاقه دارم . چه بايد بكنم ؟
معمولا كساني كه گرافيست هستند از نرم افزارهاي آماده ساخت بازي استفاده مي كنند ولي بازي از حد خاصي ( از نظر برنامه نويسي ) بالا نيست و در انتخاب بازي بايد دقت كرد . پيشنهاد ما اين است كه كار بازي سازي را گروهي انجام دهيد و برنامه نويسي را به برنامه نويس بسپاريد .
گرافيك در بازي سازي خود چند قسمت است . حال اگر بازي شما كوچك است بايد تمامي قسمت ها را پوشش دهيد و اگر بازي بزرگ است ( كه بايد عضو گروهي چند نفره و با سرمايه گذاري باشيد ) بايد حداقل در يكي از زمينه ها تخصص پيدا كنيد .
گرافيك در بازي سازي شامل گزينه هاي زير است :
1 . طراحي 2 بعدي
2 . كار با نرم افزارهاي گرافيكي مثل قتوشاپ
3 . مدل سازي 3 بعدي ( مهمترين و سخت ترين قسمت طراحي كاراكتر مي باشد )
4 . مدل سازي خميري ( در پروژه هاي خاص ! )
( ما در حال پيدا كردن منابع مناسب براي گرافيست ها هستيم ! )
و ...
معرفي منابع براي شروع يادگيري :
directX :
بهترين منبعي كه براي آموزش directX وجود دارد كتاب Introduction to 3D Game Programming with DirectX 9.0 مي باشد . با گوگل كردن اسم كتاب به همراه كلمه rapidshare به راحتي مي تونيد كتاب رو پيدا كنيد ...
ogl :
sdl :
اين سري آموزش كه در لينك هاي سايت پايين هم موجوده مي تونه از ابتدا شما رو با sdl آشنا كنه بعد از اون مي تونيد آموزش هاي بعدي سايت پايين رو انجام بديد ...
++C :
كتاب C++ How to Program Deitel براي شروع از ابتدا بسيار عالي هست . در فصول آخر اين كتاب مي تونيد شي گرايي رو هم ياد بگيريد ...
ترجمه اين كتاب از دكتر مرتضي صاحب الزماني در بازار پيدا مي شود ...