اروپا: فروش مجدّد بازی‌های دیجیتالی، آزاد!

The Hoss

کاربر سایت
ابتدا به ساکن نگاه دقیقی به تصویر زیر بی‌اندازید:
05976094281137378552.jpg

به نقل از گیم‌اسپای، دادگاه اروپا تصمیمات جدیدی مبنی بر آزاد بودن فروش دوباره‌ی محصولات دیجیتالی اتّخاذ کرده و چنین قانونی را به تصویب رسانده است: "سازنده‌ی نرم‌افزار حق اعتراض به فروش مجدّد جوازی که قبلاً بصورت دیجیتالی از طریق شبکه‌ی اینترنت فروخته شده و به مصرف رسیده را ندارد." به بیان دیگر؛ شما اگر بخواهید نسخه‌ی دیجیتالی از بتل فیلد3 یا Diablo 3 و یا Half-Life 2 خود را به دوستتان بفروشید؛ EA‌ یا Blizzard یا Valve حق ندارند شما را از این‌ کار منع کنند یا حتّی دسترسی شما را از شبکه قطع کنند و وقتی شما یک بازی یا نرم‌افزار استفاده شده از کسی بخرید حالا دیگر شما به‌ عنوان "صاحب امتیاز" آن نسخه به حساب می‌آیید. خب این چیزی است که اکثر قریب به اتّفاق مصرف‌کننده‌های محصولات نرم‌افزاری در سرتاسر جهان خواستار آن هستند. البتّه نباید انتظار داشت همه چیز، همه جا و یک‌شبه تغییر کند. (ایران که اساساً مبحث جدایی دارد!)

تحلیل‌گر گیم‌اسپای و مطبوعات اروپایی در این خصوص نظراتی ارائه داد‌ه‌اند که خواندنشان خالی از لطف نیست:
بر اساس این آنالیز‌ها، مفاهیم گسترده‌ای از این اتّفاق قابل برداشت است. مثلاً از آنجایی که زبان و تصمیم دادگاه همه‌گیر است؛ با اینکه این موضوع و قانونی که پشت‌بند آن تصویب شد در پرونده‌ای مخصوص مربوط به بانک‌ اطّلاعاتی شرکت Oracle به وقوع پیوست، این قانون شامل انواع و اقسام برنامه‌های کامپیوتری می‌شود و هیچ شرکت نرم‌افزاری دیگری مستثنی نیست. بدین معنی که همه چیز از Micosoft Word و Adobe Photoshop گرفته تا Skyrim و Modern Warfare 3 و تا Angry Birds و Draw Something (که برنامه‌هایی برای دستگاه‌های موبایل‌اند) مشمول این مصوّبه می‌شوند و می‌شود آن‌ها را بدون محدودیتی باز‌فروش کرد، البتّه در اروپا.

ظبعاً این موضوع گریبان‌گیر امریکا و کانادا و جاهایی که در حوزه‌ی قضاوتی اروپا نیستند نخواهد بود. تنها روزنه‌ی امیدی که در جاهای غیر اروپایی وجود دارد این است که کسی راهی بیابد یا سیستمی راه اندازی کند که از فروش دوباره‌ی نرم‌افزارها اعم از بازی‌ها سودی عاید شرکت سازنده‌ی محصول بشود... (چه فکر خوبی!)

80769087440113079742.jpg

حتّی توی اروپا هم بنظر نمی‌رسد که به این زودی‌ها بازی‌های استفاده شده قابل فروش باشند. نه از نگاه منفی گرایانه ولی به احتمال قوی همه‌ی شرکت‌ها از ماکروسافت و اپل (خصوصاً این یک مورد!) گرفته تا EA و Activision ساکت نمی‌نشینند و حتماً به این تصمیم واکنش نشان می‌دهند و تا جان در بدن دارند با آن مبارزه می‌کنند، شک نکنید. و این با در نظر گرفتن مراحل اداری و اعتراضات مکرّر قطعاً به طول خواهد انجامید.
این مطلب می‌تواند مرحله‌ی جدیدی برای بازی‌هایی که فقط بصورت Streaming عرضه می‌شوند که اساساً جوازی خرید و فروش نمی‌شود، باشد. ابهامات زیادی هم پیرامون این مسئله وجود دارد، مثلاً معلوم نیست که این قانون چگونه بر سیستم "پسورد آنلاین" اثر خواهد گذاشت، می‌تواند باعث گسترش این سیستم شود، مثلاً هزینه‌ای به نام "هزینه‌ی انتقال" به میان آورده شود یا مسائل جدیدی از این قبیل... ولی بازی‌های Free-to-Play شاید همچنان ایمن بمانند، چون شما هرگز نیازی به خرید جواز یا پروانه‌ برای بازی کردن Tribes: Ascend ندارید، مثلاً.

گیم‌اسپایی‌ها گفته‌اند که با Valve در این خصوص مکاتبه کرده‌اند تا بازخوردش را مشاهده کنند، به محض رسیدن جواب اطّلاع‌رسانی خواهند کرد. (این پست را هم آپدیت خواهند کرد!)

[منبع خبر]

آخرین ویرایش:
فیزیکیش که آزاده.
شرکت هایی مثل اپل و اندروید یک سری قوانین دارند که محصولاتی که به شما میفروشند رو می تونند پس بگیرند یا از کار بندازند. یعنی محصولی که شما به شکل دیجیتالی خریداری میکنی مالک 100 درصدش نمیشی در حالی که داری تمام پولی که برای مالکیت اون محصول نیازه رو میپردازی ولی باز هم شرکت مالکش میمونه و اگر دوست داشته باشه میتونه دسترسی ات رو به اون محصول قطع کنه یا تغییر بده.
در کنار این مسئله امکان فروش محصولی که خریدی رو نداری یعنی یا مالکش خودتی یا اینکه بر میگرده به شرکت که این دقیقا میشه خوردن حق مصرف کننده.
شاید من مدتی از یک محصول استفاده کردم ازش راضی نبود و دلم بخواد مالکیتش رو واگذار کنم ولی شرکت ها بهم اجازه رو نمیدن.
حالا فکر میکنم با این قانون میشه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or