تاپیک مربوط به 4 سال پیشه ، ولی گویا مشکل دوستان در شبکه کردن سیستمها هنوز باقیه.
به همین خاطر چند تا نکته که به ذهنم رسید رو در این باره مطرح می کنم:
مبانی اتصال در شبکه های محلی
استاندارد شبکه: استاندارد متداول شبکه های محلی یا LAN استاندارد Ethernet هست.
کابل: کابل متداول شبکه اترنت CAT5 یا CAT6 هست که از 4 جفت سیم به هم تابیده برای جابجایی داده استفاده می کنه (هرچند این وسط 4 تا از سیمها idle هستند).
سوکت: سوکت متداول بکار رفته در شبکه اترنت RJ-45 نام داره.
به هم بندی: از 2 نوع کابل که به "مستقیم" (Straight) و "کراس" (Cross-Over) معروف هستند ، در کار شبکه استفاده میشه که به هم بندی اونها رو در شکل زیر مشاهده می کنید.
سوال: از کجا بفهمم که کابلی که در اختیار دارم از چه نوعیه؟
جواب: دو راه برای این کار وجود داره: 1- استفاده از تستر کابل شبکه.
2- نگاه کردن به دو سرکابل و تطابق به هم بندی با یکی از استانداردهای بالا.
سوال : حالا چرا اصلا کابل کراس یا مستقیم رو بکار می بریم؟ یا بهتره بگم کجا؟
جواب: کابل کراس فقط زمانی بکار میره که بخوایم 2 تا وسیله رو مستقیما و بدون واسطه به هم وصل کنیم.
کابل مستقیم که پرکاربرد ترین کابل در شبکه اترنت هست ، زمانی بکار میره که میخوایم از طریق سوئیچ سیستمها رو بهم متصل کنیم.
سوال: مودم ADSL من 4 تا پورت پشتش داره و تو توضیحاتش نوشته که Routerboard هم هست، با چه کابلی میتونم سیستمهایی که دارم، اعم از PC یا کنسول رو بهش وصل کنم؟
جواب: مودمهای ADSL که سوئیچ و روتربورد هستند ، براشون نوع کابل فرقی نمیکنه.
IP: شناسه ی شما در شبکه رو IP می نامند. که دو استاندارد V4 و V6 داره و استاندارد V4 متداولتره و تنها فرق این دو تعداد کلاینتهاییه که پشتیبانی میکنند. (بحث بر سر تفاوت هزار و میلیون هست! پس زیاد بهش فکر نکنید) این نکته رو هم باید بدونید که اگر کامپیوتری در شبکه IP نداشته باشه، یعنی وجود نداره.
کلاسهای ip و subnet mask: بحث پیچیده میشه ، خودتون برید تحقیق کنین.
ست کردن IP : تو ویندوز XP رو که گفتن، من ویندوز 7 رو میگم (ناسلامتی 4 سال از تاریخ تاپیک میگذره!)
START > کنترل پنل >
Network and Internet
Network and Sharing Center
Change Adapter Settings
روی Local Area Connection دابل کلیک کنید
Properties
روی Internet Protocol Version 4 دابل کلیک کنید
Use the following IP Address رو انتخاب کرده
موارد زیر رو ست کنید:
IP Address: 192.168.1.
X
Subnet Mask: 255.255.255.0
بجای
X در IP Address هر عددی از 2 تا 254 میتونین قرار بدین.
پایان.
میدونم یه مقدار قضیه جای سوال داره ، ولی الان حالش رو ندارم که مطلبو بسط بدم. ضمنا بعضی از پستهای دوستان در تاپیک غلط هستند ، ازتون میخوام تو راهنماییاتون بیشتر دقت کنین.