این تاپیک مخصوص ارائه و بحث در مورد کلیه آمار فروش ، درامد و تعداد پلیر ها در صنعت Gaming (PC ، موبایل ، کنسول و ....) و نرم افزار های مرتبط به آنها میباشد
به نظرم اصلا فرق نداره مولتی بسازی یا سینگل، وقتی نتونی کار خاص ارائه بدی، آخرش وضعیتت به اینجا میکشه!ربطی نداره اصلاهزینه ساخت این بازی مطمئنا به مراتب پایین تر از بازی های تک نفره بوده و در نهایت هم این بازی و هم Fortnite اونقدر براشون سودآور بودن که به تمام کسایی که این بازی رو خریدن، پیشنهاد Refund کامل بدن
این بازی از همون روز اول محکوم به شکست بودهمینطور هم بازی کلیفی بی (Law Breakers) که به زودی اونم به همین سرنوشت محکوم میشه
عرضه جفتشون به فاصله کمتر از 1 سال اونم بدون ارائه چیز خاصی (اونم توی بازار اشباع بازی های FPS) و از اون طرف هم عرضه PUBG و Overwatch باعث شد این 2تا بازی شانسی نداشته باشن و به معنای واقعی کلمه له بشن. اضافه کنم الان Epic داره از Fortnite پول خوبی به جیب میزنه.
پ.ن: یادش به خیر THQ مرحوم... لابد وضعیت اقتصادی بازی های تک نفره-ش خیلی خوب بود که ورشکست شد، نه؟![]()
بحث اینه که بازی تکنفره زیادی هست که با اینکه کلی چیز جدید واسه عرضه داشتن با کمترین ایراد باز هم فروش زیادی نداشتن، مثالش هم کم نیست، ولی کمتر بازی آنلاینی که حرفی برای گفتن داشته باشه به این روز افتاده، واسه همین میگن مقوله بازیهای تکنفره خیلی پیچیده تر از آنلاین هست و به نظر من حرف درستی هم هست نه اینکه بهانه باشه!به نظرم اصلا فرق نداره مولتی بسازی یا سینگل، وقتی نتونی کار خاص ارائه بدی، آخرش وضعیتت به اینجا میکشه!
نمونه اخیرش هم paragon و بازی کلیف بی که خودت گفتی!
بعد بازم داری میگی، بازاری که اشباع شده، هزارتا بازی مولتی وقتی بیان، مطمئنا کار برای همشون سخت میشه، برعکس بازی های سینگل پلیر که به نظرم اونقدرها روی هم تاثیر ندارن، ولی بازی های مولتی پلیر کاملا وضعیتشون بدتره و رقابت سخت تر!
نتیجه اخلاقی اینه که همش بهانه ست، دو روز دیگه بازی های مولتیشون هم اگر مثل پاراگون و لاو بریکر بشه وضعیتشون، میگن کلهن اجمعین بازی ساختن ضرره!
گیریم حرف تو درست باشه. الان به من بگو حکم اونایی که کار خاصی ارائه دادن ولی نتونستن موفق بشن چیه؟به نظرم اصلا فرق نداره مولتی بسازی یا سینگل، وقتی نتونی کار خاص ارائه بدی، آخرش وضعیتت به اینجا میکشه!
نمونه اخیرش هم paragon و بازی کلیف بی که خودت گفتی!
بعد بازم داری میگی، بازاری که اشباع شده، هزارتا بازی مولتی وقتی بیان، مطمئنا کار برای همشون سخت میشه، برعکس بازی های سینگل پلیر که به نظرم اونقدرها روی هم تاثیر ندارن، ولی بازی های مولتی پلیر کاملا وضعیتشون بدتره و رقابت سخت تر!
نتیجه اخلاقی اینه که همش بهانه ست، دو روز دیگه بازی های مولتیشون هم اگر مثل پاراگون و لاو بریکر بشه وضعیتشون، میگن کلهن اجمعین بازی ساختن ضرره!
بتسدا اتفاقا یکی از بدترین حرکت ها رو سر tew 2-wolf2 زد. کدوم ناشری میاد ۲ تا بازی AAA خودش رو تو کمتر از ۲ هفته منتشر میکنه؟ تازه یکیشونم دقیقا روز عرضه ac origins با اون حجم تبلیغات و hype شدید انداخت. جالب اینه گیر دادین به ۴-۵ تا بازی . مگه امسال -nier -nioh-divinity 2-persona5-mario odyssey -horiozn -hellblade -cuphead-legend of zelda نداشتیم؟ بحث بازی انلاین هم باشه که lawbreakers-battleborn از بدترین شکست های چندسال اخیر بودن.گیریم حرف تو درست باشه. الان به من بگو حکم اونایی که کار خاصی ارائه دادن ولی نتونستن موفق بشن چیه؟Prey, TEW2, Dead Space 2 و هزارتا بازی دیگه
الان میخوای بگی اینا چیز خاصی نبودن؟
از اونورم فکر میکنی توی بازی های سینگل پلیر رقابت نیست و روی هم تاثیر ندارن؟یعنی میخوای بگی CoD روی بقیه تاثیر نگذاشته و در به فلاکت رسیدن صنعت بازی به این وضعش شرکت نداشته؟
بازار بازی های FPS که افتضاح تره توی بخش سینگل پلیر
در اینکه شماها هیتر مایکی هستین شکی نیست و نمیخوایین به خاطر تعصبتون حقیقت رو ببینید دیگه مشکل من نیستاگر همین حرف رو سونی زده بود که میگفتین کاملا درست و قابل استناده
حالا شماها فکر کنین هزینه ساخت بازی ها بالا نرفته و صنعت بازی همونیه که 10 سال پیش بوده و سازنده با فروش بازی 60 دلاری داره با دمش گردو میشکونه
پ.ن: الان ناشر فرصت خطا کردن به سازنده نمیده و به محض اینکه بازیش کم بفروشه، در استودیو رو میبندهالان مثلا 5 میلیون نسخه! Dead Space 2 فروش رفت و از نظر EA کم بود و Visceral رو بست
![]()
والله خود MS میخواد کاری کنه هیترش باشیم،وگرنه گزینه ی دیگه ای مثل نینتندو هم وجود داره برای هیت ورزیدن!ولی نمیورزیمگیریم حرف تو درست باشه. الان به من بگو حکم اونایی که کار خاصی ارائه دادن ولی نتونستن موفق بشن چیه؟Prey, TEW2, Dead Space 2 و هزارتا بازی دیگه
الان میخوای بگی اینا چیز خاصی نبودن؟
از اونورم فکر میکنی توی بازی های سینگل پلیر رقابت نیست و روی هم تاثیر ندارن؟یعنی میخوای بگی CoD روی بقیه تاثیر نگذاشته و در به فلاکت رسیدن صنعت بازی به این وضعش شرکت نداشته؟
بازار بازی های FPS که افتضاح تره توی بخش سینگل پلیر
در اینکه شماها هیتر مایکی هستین شکی نیست و نمیخوایین به خاطر تعصبتون حقیقت رو ببینید دیگه مشکل من نیستاگر همین حرف رو سونی زده بود که میگفتین کاملا درست و قابل استناده
حالا شماها فکر کنین هزینه ساخت بازی ها بالا نرفته و صنعت بازی همونیه که 10 سال پیش بوده و سازنده با فروش بازی 60 دلاری داره با دمش گردو میشکونه
پ.ن: الان ناشر فرصت خطا کردن به سازنده نمیده و به محض اینکه بازیش کم بفروشه، در استودیو رو میبندهالان مثلا 5 میلیون نسخه! Dead Space 2 فروش رفت و از نظر EA کم بود و Visceral رو بست
![]()
قبول دارم کار بتزدا اشتباه بود. اما در این حد فروش داغون؟ اصلا برام منطقی نیست مثلا TEW2 اینقدر افتضاح فروش داشته و حتی نصف نسخه اول هم فروش نداشته.بتسدا اتفاقا یکی از بدترین حرکت ها رو سر tew 2-wolf2 زد. کدوم ناشری میاد ۲ تا بازی AAA خودش رو تو کمتر از ۲ هفته منتشر میکنه؟ تازه یکیشونم دقیقا روز عرضه ac origins با اون حجم تبلیغات و hype شدید انداخت. جالب اینه گیر دادین به ۴-۵ تا بازی . مگه امسال -nier -nioh-divinity 2-persona5-mario odyssey -horiozn -hellblade -cuphead-legend of zelda نداشتیم؟ بحث بازی انلاین هم باشه که lawbreakers-battleborn از بدترین شکست های چندسال اخیر بودن.
خوب چرا اینا رو به من میگی؟والله خود MS میخواد کاری کنه هیترش باشیم،وگرنه گزینه ی دیگه ای مثل نینتندو هم وجود داره برای هیت ورزیدن!ولی نمیورزیم
اینا رو مثال میزنی،باشه منم مثال میزنم برات!
یک بازیی بود،مورد علاقه خودت با حمایت 100%ـتون قبل از عرضه و مخالفت ما از این نوع عرضه،اسمش SF V بود! گفتن تمرکز رو آنلاین،گور بابای آفلاین و این حرفا! بازی عرضه شد تا خورد زدن تو سرش که محتوای سینگل پلیر نداره بازیبعدا کم کم رفتن سراغ بهبود این بخش!
یه بازی دیگه همین سونی داشت به نام DriveClub ، باز با تمرکز روی آنلاین عرضه شد،اینم زدن تو سرش و تخته شد آخرش استودیو
این هیچی،مایکروسافت میاد یه بازی سینگل پلیرش رو تغییر سبک میده تبدیل میشه به Fable Legends و آنلاین،قبل از عرضه درش تخته میشه!
میاد ScaleBound معرفی میکنه،اینم باز Co Op و این حرفا داره،باز هنوز نیمده منقرض میشه!
من فکر میکنم با این سرویس جدیدش هم تقریبا CD و SOD رو FTP کرده، وگرنه اینا هم عادی میخواستن منتشر بشن منقرض میشدن!( SOD به خاطر ایده ـش میگیره احتمالا
)
حالا این هیچی، مثلا میبینیم AC یهو دو نسخه اخیرش آنلاین رو میزاره کنار ، RE VII که چند نسخه ی اخیرش مولتی داشته،یهو کامل سینگل پلیر میشه!
از اونطرف میبینیم یه بازی هایی که آنلاین محور و این حرفا بودن،الان میان براش بخش داستانی میسازن یا یه عالمه تبلیغ میکنند برای بخش داستانیشون،نمونه اخیرش MH:W و یا SW:BF2 !
اگر سینگل اوضاعش انقدر عجیب غریبه ،چرا اصلا به بازی های مولتی اضافه میشه؟ دیوانند آیا؟ حیف پول نیست بیخود خرج چنین بخشی که انقدر هزینه بر هست میکنند؟
اینا به کنار ،چون بحث مایکروسافت رو گفتی، به نظرم وضعیت کنسول سازها باید خیلی متفاوت تر از بقیه ی ناشرها باشه! اینا نسل عوض میکنند،کنسول جدید میدن،برای کنسول جدید باید طرفدارهای قدیمی رو بکشونند دنبال خودشون! من فکر نمیکنم بازی های مولتی پلیر اون قدرت جاذبه رو داشته باشن،یک بازی بهتر بیاد،میتونه تا حد زیادی جایگزین بازی های مولتی پلیر قبلی بشه!
ولی به عنوان مثال کسی نمیتونه جای رابطه ای که گیمر با مسترچیف(یا هرکی،صرفا یک مثال بود)بگیره! طرفدار سینگل پلیر به خاطر ادامه ی داستان هم که شده دوست داره و یا جذب میشه که طرف یک کنسول بره! برای اینه که به نظرم کنسول سازها باید Iconـهاشون رو داشته باشن و توی این بخش خیلی بیشتر از مولتی سرمایه گزاری کنند
نمونه هاش رو توی E3ـها زیاد دیدیما! کریتوس از تو سایه در میاد ملت داد و هوار راه میندازن،شمشیر کلود رو میبینند سر به بیابون میزارن(راستی...نمیصرفه...چرا انقدر بازسازی پس؟) ، فکر کنم سر مارکوس ( GEOW4 ) همچین وضعیتی رو شاهد بودیم!
---
نمیگمم خرج ساخت بازی بالا نرفته و 60دلار کاملا به صرفه هست، اگر بود خبری از MT و لوت باکس و این حرفا نمیشد توی بخش سینگل پلیر بازی ها! ولی با این حال میبینیم خیلی ها ترجیح میدن هنوز سینگل پلیر بسازن،خیلی ها میسازن بدون MT و لوت باکس میسازن! قاعدتا میشه ساخت و میصرفه براشون که دارن چنین میکنند!
عنی میخوای بگی CoD روی بقیه تاثیر نگذاشته و در به فلاکت رسیدن صنعت بازی به این وضعش شرکت نداشته؟![]()
منبع
- Super Mario Odyssey – 9.07 million units
- Mario Kart 8 Deluxe – 7.33 million units
- The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 6.70 million units
- Splatoon 2 – 4.91 million units
- 1-2-Switch – 1.88 million units
- Arms – 1.61 million units
- Xenoblade Chronicles 2 – 1.06 million units