اول از همه دمت گرم، بابت اینکه وقت میزاری اصلا پست های طولانی و غر زدن های من پیرمرد رو میخونی

و ممنون بابت تعریف هات.
مهرداد راستش من تو این تله ایده آل گرایی که میگی، یا سخت گیری عجیب غریب نیفتادم، یه مقدار زیادی از تکرار مکررات خسته شدم، و انتظارم از سونی و استدیوهاش بالاست. مدتیه هرچی بازی میاد یه چیزه، همه تقریبا بدون تعارف دارن یه سری فرمول موفق رو کپی پیست میکنن و هدف صرفا تضمین موفقیت و فروشه. با اینکه هزینه ها بالاست و این ریسک رو میاره پایین کار ندارم، بیشتر اعتراضم به مرگ خلاقیته. تو چنین شرایطی وظیفه پیشبردن صنعت و باز کردن راه برای بقیه میفته رو دوش یه سری از بندگان مقرب، که اصولا فرست پارتی ها یا استدیوهای خیلی خفن و بزرگن. چون پول و بستر مناسبش رو دارن و میتونن این کارو بکنن.
این میشه که من از یه سری استدیو انتظارم ساخت بازی خوب، استاندارد یا حتا عالی نیست، انتظارم ارتقا ژانر و هل دادنش به سمت جلوعه. انتظار دارم بیان ریسک کنن، یه چیز تازه بسازن، و به بقیه بگن بفرمایید کپی کنید. سانتا و کوری برای من یکی از معدود آدم هایی بودن که انتظار داشتم این کارو بکنن. و خیلی خیلی منتظر بودم بیان یه کار تازه بکنن. و دوباره یه پوش اساسی بدن به کل صنعت. اما لافی این نیست. و سر همین من باهاش به مشکل خوردم.
بارها هم تو همین پست هام اشاره کردم، که سر سوزنی نمیگم بازی بدیه، برعکس گیم خیلی خوبیه. ویژوال که رسما CG ـه. کامبت خیلی جذابه. تلفیق اکشن و سکانس های سینمتیک عالین، سکانس های روایی همینطور، بازی ها، پرفورنس، انیمشین، همه چی در بالاترین سطح پروداکشنه. دیزاین شخصیت ها و کلا ساخت دنیا نفس گیره. و با این حال من جذبش نمیشم. مشکل هم چون خودمم، بارها تاکید کردم از نظر من، و برای شخص ماکان بازی خوبی نیست.
من صرفا با یه بازی خوب ارضا نمیشم دیگه. من باید با هسته مرکزی داستان و گیم پلی ارتباط برقرار کنم. هوک هر بازی یه جمله یه خطیه. که میاد میگه چی، و چه فلسفه ای، تمام Creative Decision های یه اثر رو کنترل میکنه. یعنی وقتی میخوای بشینی تصمیم بگیری بازی چی باشه، چه المان هایی توش بیاری، از گیم پلی بگیر تا آرت، موسیقی، اون جمله و اون فلسفه بهت میگه چیکار کنی و فیلتر میزاره رو ورودی خلاقانه کار. تو 2018 رابطه پدر و پسریه. هوک بازی اینه، یه خدایی که دست از خشونت برداشته، حالا میخواد پدر خوبی باشه. و این تلاش رو داریم تو یه سفر قهرمانانه میبینیم. هرچی تو بازی امده از پس این جمله است. کریتوس برای اینکه پدر باشه باید از یونان بره، به یه دنیای دیگه، با یه نفر ازدواج کنه، زندگیش تغییر کنه، قیافه اش عوض بشه، سلاحش، یعنی اینکه تبر داره بخاطر اینه، چون بلید آو کی آس نماد خشونته و تبر حس یه مردی رو میده که داره کار میکنه تو جنگل. بعد ناخواسته درگیر یه ماجرای عجیب میشه و حالا مورال چویس کریتوس اینه که در طول این سفر و وقتی شرایط داره ایجاب میکنه برگرده به همون خدای وحشی سابق، و بشه کسی که همه رو سلاخی میکنه، چقدر خودشو کنترل کنه و یه پدر خوب باقی بمونه؟ این تمام اکشن و داستان رو داره کنترل کنه و کوری استادانه این مورال چویس ها و کشمکش درونی رو از یه چیز سابجکتیو تبدیل کرد به یه چیز آبجکتیو قابل لمس تو گیم پلی! جادوی 2018 اینه. ما داریم کشمکش درونی کریتوس رو بازی میکنیم!
من برای همه بازی های خوب میتونم بشینم این رو در بیارم، دیکانستراکتش کنم بگم اون هسته که داره تمام گیم پلی و داستان و شخصیت پردازی رو کنترل میکنه و همه چی حولش شکل گرفته چیه. و تو لافی این رو نمیبینم. یعنی به نظرم نداره اصلا! یه ایده خام و تحمیل شده توسط یه جریانه، نه یه خواست عمیق درونی، و بعد با خلاقیت زیاد تیم تولید و توانایی هاشون حسابی بزک شده. این میشه که برام یه بازی بی روح و بی هویته. چیزی که میبینم عالیه، انکار که نمیشه کرد کیفیت بازی رو، اما باز چون درونش تهیه جذبم نمیکنه.
گذشته از این اون انتظاری که از سانتا و کوری داشتم رو هم با خاک یکسان کرده! پروداکشن رو بزارید کنار، یعنی سعی کنید مقهور جزییات و کیفیت اجرا نشید، اون وقت میبینید گیم پلی بازی، نه فقط کامبت سیستم، کلا گیم پلی بازی به شدت، به شدت جنریکه. تقریبا هیچی نداره. از گاو های قبلی هم عقب تره حتا!
این میشه که از نظر بازیسازی لافی برای سانتا مانیکا یه برگشت به عقب بزرگه. پسرفت محضه. پیشرفت تو پروداکشن محدود شده فقط. بخوای میتونم از رو همین نمایش 23 دیقه ای بهت نشون بدم حتا از نظر ورلد بیلدینگ هم بازی داره 2018 رو کپی پیست میکنه و همون ساختار رو برداشتن صرفا المان هاش رو با یه سری چیز جدید جایگزین کردن.
من حقیقتا تاسف میخورم سانتا داره اینو میسازه. تریلوژی نورث رو خراب کردن، کل داستان رو چپوندن تو رگنوراک و به شکل مسخره ای جمش کردن، به این بهانه که ده سال دیگه هم تو این دنیا نمونن، و بعد در عوض اینو ساختن؟
در نهایت باز میگم اینا همه نظر شخصی منه. فکت صادر نمیکنم. چون پرسیدید دوباره بحثش باز شد وگرنه دلم نمیخواد واقعا بیشتر از این وایب منفی بدم اینجا