Dragon Age: The Veilguard
این بازی رو به خاطر حواشی مسخره و بیمنطقی که دورش شکل گرفته بود، با ذهنیت منفی شروع کردم، ولی باید بگم واقعاً غافلگیرم کرد و خیلی بهتر از چیزی بود که انتظار داشتم. اول بگم که من از نسخههای قبلی DA فقط Inquisition رو بازی کردم، اونم وسطاش ولش کردم. شروع بازی که میخواید کاراکتر بسازید، گزینههای خیلی زیاد و متنوعی داره و به نظرم کاملترین character creatorای هست که تا حالا دیدم. اگه براش وقت بذارید، میتونید کاراکتر خندهدار یا خوشگل و داف بسازید که تا آخر بازی از دیدنش لذت ببرید

البته بعداً هم میشه تغییرش داد به جز نژاد، بکگراند و چند مورد دیگه. بازی از همون اول خیلی قوی شروع میشه و کیفیت بالای کاتسینها و حس سینماییش رو نشون میده. کلاً وایب فیلمهای مارولی و اونجرز رو داره و هر چی جلوتر میره، مخصوصاً اواخرش، حسابی حماسی و مارولی میشه

که البته انگار فنهای قدیمی DA از این موضوع خوششون نیومده. یارهای همراه خوب و باکیفیت طراحی شدن و هر کدوم شخصیتپردازی، داستان و ظاهر متفاوت و جالبی دارن. اون Taash بدبخت که هی ترولش میکنن، کلاً 0.01 درصد بازی هم نیست و حتی میشه سراغش نرفت و اسکیپش کرد (البته تو گیمپلی از همه قویتره

) یه نکته منفی اینه که انتخابهاتون تو بازی تغییر بزرگی تو داستان ایجاد نمیکنن، که برای یه بازی rpg مثل DA جالب نیست. دیالوگها هم یه جاهایی خوبن و یه جاهایی خیلی ضعیف و سادهان ، انگار برای گروه سنی کودک و نوجوان نوشته شدن

گرافیک بازی عالیه، 60 فریم ثابت، فوقالعاده پالیششده و تمیزه و تقریباً هیچ باگی نداره. طراحی کاراکترها خیلی پرجزئیات و باکیفیته و بهترین فیزیک مو رو بین بازیهای منتشرشده تا الان داره. آرت استایل و گرافیک هنری بازی هم فوقالعادهست و تنوع محیطها و مراحلش خیلی زیاده، هیچوقت تکراری یا خستهکننده نمیشه. یه جاهایی انقدر قشنگه که انگار داری یه اثر هنری میبینی. از نظر فنی واقعاً کم نذاشتن و بقیه دولوپرها باید از Bioware یاد بگیرن که یه بازی پالیششده و بهینه (برای کنسول) تحویل بدن و به شعور خریدار احترام بذارن. من رو PS5 Pro بازی کردم، ولی رو PS5 معمولی هم از FSR کاستوم خودشون استفاده کردن که ایمیج کوالیتی خیلی خوبی داره. احترام به مصرفکننده یعنی همین. نسبت به DAهای قبلی یا RPGهای دیگه، این بازی خیلی اکشنتره. سیستم کامبتش ترکیبی از Assassin's Creedهای جدید و God of Warهای جدیده (و همینطور FF16). هر کلاس پلیاستایل متفاوتی داره و هر کدوم چند تخصص مختلف دارن که میشه بیلدهای متنوعی بست. تقریبا مینی D4 یا مینی POE2 سوم شخص حساب میشه از این لحاظ

کلاس Warrior اواخر بازی یه کم تکراری و کسلکننده میشه، ولی Mage هر چی جلوتر میره جوون میگیره و خفنتر میشه! Rouge هم یه چیزی بین این دوتاست. البته نمیشه بعد کلاس یا نوع سلاحها رو تغییر داد که من اینو دوست نداشتم. یه نکته مثبت دیگه اینه که بازی open world نیست و تقریباً خطیه، و خبری از اکتیویتیهای فیلر و تکراری یوبیسافتی نیست. ماموریتهای فرعی هم خوب طراحی شدن و فچ کوئست نیستن. گشت و گذار تو محیط هم لذتبخشه و سادهست. یه سری پازل هم تو محیط هست که خیلی پیچیده نیستن، ولی به تنوع گیمپلی کمک کردن. دشمنها و باسفایتها هم خوبن، مخصوصاً مبارزه با Dragonها که خیلی حماسیه

موسیقی بازی هم عالیه و استاد هانس زیمر و لورن بالف بزرگ حسابی ترکوندن. در کل، به نظرم یکی از آندرریتدترین بازیهای این نسله و برای کسایی که اکشن rpg دوست دارن، کاملاً ارزش تجربه کردن داره. یه پکیج باکیفیت و کامل از گرافیک هنری و فنی عالی، موسیقی فوقالعاده و گیمپلی جذاب و درگیرکننده و داستان/کاراکتر های مارولی هست.
9/10
درمورد نمره بگم که اولویت اولم گیمپلیه، بعدش به ترتیب Art Direction، پرفورمنس (رو کنسول)، موسیقی و آخرشم داستان. اگه برای کسی داستان و المانهای rpg مهم باشه یا انتظار DAهای قبلی رو داشته باشه، احتمالاً ناامید بشه و نمرش 8 یا 7 یا حتی کمتر میشه. همین رو تو نمرات منتقدا و یوتیوبرهای درستحسابی هم میبینید؛ خیلیها 9 و 10 دادن و از بازی خوششون اومده و یکی از بهترین های سالشون بوده، ولی خیلیها هم 8 و 7 یا کمتر دادن و نپسندیدن. البته یوتیوبرهای دلقکی که برای موجسواری و ایمپرشن گرفتن بازی رو سر بریدن، حسابشون جداست.