آخه مشکل اینجاست که این بازیها فروش میکنن.
مگه ACهای یوبیسافت فروش نمیکنن؟
هورایزن 3 هم مثل چی فروش میکنه.
مشکلی نیست اگه کار گوریلا با کیلزون واقعا تموم شده پس کار طرفدارهای قدیمیش هم با گوریلا تموم شده.
حداقل تا زمانی که یه عنوان جدید بسازه.
دقیقا مشکل اینجاس که این تفکر وجود داره که نسخه سوم قراره مثل چی بفروشه ولی سونی باید خوابشو ببیینه. اون نسخه اول سر چند تا قضیه فروخت که واقعا ربطی به قدرت آی پی نداشت. یکی از دلایلش که اون دموی e3 خیلی خفنش بود که با گرافیکش فک همرو انداخت یکیم اینکه سونی تا اون موقع سمت اپن ورلد نرفته بود و این یه جورایی تجربه جدیدی از سمت فرست پارتی سونی بود. ولی تو نسخه بعدی دیگه اون امتیازهارو از دست داد و فروشش حتی به نصف نسخه اولشم نرسید. رو استیمم حتی نسخه دومش ضعیف تر از اولی فروخت. مطمئن باش نسخه سوم حتی به همون فروش زیر 8-9 میلیونی نسخه دومم نمیرسه.
اینکه بازی رو پلاس موجود بود هم اونقدر در حد چند میلیون تفاوت فروش ایجاد نمیکنه همونطور که سوشیما از همون اول رو پلاس در دسترس بود ولی باز 4 میلیون نسخه دیگه جمعا با فروش استیمش فروخت.
اون عناوین آنلاینشم مطمئن باشه همشون با سر میخورن زمین.
نه نیست!
امتیازی نیست!
این مال همون نسل 7 بود که هزینه ساخت بازی کم بود (دستهکم کمتر از الان) و حتی heavy rain هم اگه نفروخت مهم نبود و فقط منتشر میشه توسط سونی تا یک وجه یونیک بده به پورتفولیو
الان هزینه بازی سر به فلک میکشه و گاهی درحد هزینه ساخت یک فیلم aaa براش باید خرج کرد. همین چند وقت پیش بود که سر قضیه هک اینسامنیاک کاشف به عمل اومد که هزینه اسپایدرمن٢ 300 یا 350 ملیون بود(دقیق یادم نیست) و قبلترش هم سر دادگاه مایکروسافت معلوم شد هزینه لست٢ و هورایزن٢ هرکدوم بین 200 تا 300 بود اگه اشتباه نکنم. سونی باید قانع بشه که اونقدر خریدار هست که بازی به سود برسه. تو صفحه اول گفتم کل 6 نسخه رو جمع بزنی بعید میدونم اندازه شماره یکم هورایزن فروخته باشن! عنوانی که تو اوج خودشم پرفروش نبود و زیر بار شوترهای دیگه دفن شد،ریسک زیادی داره برای اینکه برن سراغش.من نمیگم بره هورایزن 3 رو بسازه ولی حداقل مثل ناتیداگ و سانتامونیکا و اینسامنیاک بره سراغ یک new ip و کیلزون رو بذاره تو کلکسیون آیپی های متروک سونی
من دیگه شخصا از مقایسه فروش بازیا تو بهترین نسل تاریخ پلی استیشن با بدترین نسلش خسته شدم
همین GOW 3 که بعد از گرن توریسمو پرفروش ترین و خفن ترین آی پی سونی بود فکر میکنی رو PS3 چقدر فروخت؟ 5 میلیون
انتظار داشتی تو اون نسل کثافت کیلزون 20 میلیون نسخه بفروشه؟ رو پی اس 3 رسما هیچی نمیفروخت واسه همینم خیلی از بازیا رو دوباره رو PS4 پورت کردن. همین هورایزن اگه رو PS3 میومد واقعا فکر میکنی 20 میلیون میفروخت؟
===================
سونی به طرز خیلی رقت انگیزی در حد یه پابلیشر معمولی خودشو آورده پایین که فقط یه چیزی بسازم پول برام بسازه حال کنم کمپانی ورشکست نشه. آبروی هر چی پلتفرم هولدره رو برده. حتی مایکرو که انقدر ترول میشه ایندیاناجونز میسازه، هلبلید میسازه، پرفکت دارک میسازه، کلاکورک ریولوشن میسازه. اینا ممکنه هیچکدوم به موفقیت مالی چندانی نرسن ولی به پرستیژ و هویت برند کمک میکنن.
یا نینتندو کلی آی پی نیش داشت که تازه سر سوییچ یه مقدار بیشتر فروختن و بازم خیلی از استاندارد آی پی های بزرگ نینتندو کمتر فروختن مثل زینوبلید یا آسترال چین یا بایونتا یا حتی همین پیک مین و متروید.
ازونور سونی مثل این کمپانی های داغون دست چندمی نشسته ببینه چی میفروشه همونارو بسازه آی پی هم کم بیاره دوباره همونارو ریمستر میکنه که یه پولی دربیاره. یعنی واقعا تاسف آوره