خبر رسمی سودا ۵۱: مردم به نمرات Metacritic بیش از اندازه اهمیت می‌دهند

Jill-Valentine

By hiding you show your true nature coward
Loyal Member
GXXTLw2WAAEMYN6.jpg
طی مصاحبه جدید گوئیچی سودا ملقب به سودا ۵۱ (خالق Killer 7/No More Heroes و Lollipop Chainsaw ) با گیم‌اینداستری، او از اهمیت بیش از اندازه نمرات متاکریتیک سخن گفت:

همه به نمرات متاکریتیک بیش از اندازه توجه می‌کنند و به آن اهمیت می‌دهند. کار به جایی رسیده که تقریبا، یک فرمول مشخص وجود دارد و آن هم این است که اگر می‌خواهید بازی شما نمره متاکریتیک بالایی کسب کند، باید آن را اینگونه بسازی. اگر بازی شما، مطابق با آن فرمول ساخته نشود و با محدوده باورپذیری آن مطابقت نداشته باشد، نمره بالایی کسب نمی‌کنید. شرکت های بزرگ تر ممکن است نخواهند با چنین چیزهایی کنار بیایند. این ممکن است دلیل اصلی نباشد اما مطمئنا یکی از دلایلی است که همه بیش از اندازه به نمرات اهمیت می‌دهند.

من شخصاً خیلی به نمرات متاکریتیک اهمیت نمی دهم. من واقعاً حواسم به آنها نیست. آنچه برای ما مهم است این است که بازی‌هایی را که دوست داریم بسازیم و افرادی که بازی های ما را دوست دارند، از تجربه آن لذت ببرند.

Suda51 reckons "everyone cares too much about the numbers" on Metacritic

SView attachment 349687

این بازی یکی از بهترین بازیای عمر من هست و فکر کنم حداقل ۵۰ ساعت بازیش کردم.
ولی اگه الان منتشر بشه و متاش ۷۷ باشه، کمتر کسی بهش توجه میکنه.
کلا MK عنوانی نبوده که تا امروز در مجموع متای بالایی داشته باشه، بالاترینش التیمت 11 بوده که 88 گرفته(تعداد نقدهای زیادی دریافت نکرده)، این آخری هم 83ـه متاش. عناوین شناخته شده فایتینگ فارغ از امتیازاتی که می گیرن، همیشه پلیرثابت خودشونو در هر سنوسالی دارن. در تاپیک امتیازات MK1 برخی منتظر بودن 90+ بشه، گفتم انتظارشو نداشته باشیدو درسته که اگر بشه معنیش اینه که کمترین نقص رو داشته ولی نشه هم اهمیتی نداره و رقیبش خودشه (منظورم رقابت با تکن نیست)

ایشون هم می گه "خیلی اهمیت نداره" و به این معنی نیست که مجموع منتقدین امتیازات اشتباهی می دن. به هر حال شماتیکی که نمرات ارائه می ده رابطه مستقیمی با کیفیت بازی داره، نسل های ابتدایی در هر سبک عناوین محدودی بود، همه چیز اشباع نشده بود، صنعت ایده های جدیدی داشت که بازیکنان تا اونروز تجربشو نداشتن.منتقدین هم تعدادشون مثل الان نبود، اونموقع هم عناوین ضعف داشتن یا نقدها دقیق نبود. ایده های جدید وجود داره و بازیکنان هم حمایت کردن، این توسعه دهندست که باید مطالب ارزشمند نقدها رو در قبال ضعف های بازی بپذیره و در عناوین آیندش این ضعف ها رو تبدیل به نقاط قوت بازی کنه. اینکه چشموگوشتو به انتقادات سازنده ببندی به هیچ عنوان درست نیست

• Like
Reactions: MrElectricWizard
کلا MK عنوانی نبوده که تا امروز در مجموع متای بالایی داشته باشه، بالاترینش التیمت 11 بوده که 88 گرفته(تعداد نقدهای زیادی دریافت نکرده)، این آخری هم 83ـه متاش. عناوین شناخته شده فایتینگ فارغ از امتیازاتی که می گیرن، همیشه پلیرثابت خودشونو در هر سنوسالی دارن. در تاپیک امتیازات MK1 برخی منتظر بودن 90+ بشه، گفتم انتظارشو نداشته باشیدو درسته که اگر بشه معنیش اینه که کمترین نقص رو داشته ولی نشه هم اهمیتی نداره و رقیبش خودشه (منظورم رقابت با تکن نیست)

ایشون هم می گه "خیلی اهمیت نداره" و به این معنی نیست که مجموع منتقدین امتیازات اشتباهی می دن. به هر حال شماتیکی که نمرات ارائه می ده رابطه مستقیمی با کیفیت بازی داره، نسل های ابتدایی در هر سبک عناوین محدودی بود، همه چیز اشباع نشده بود، صنعت ایده های جدیدی داشت که بازیکنان تا اونروز تجربشو نداشتن.منتقدین هم تعدادشون مثل الان نبود، اونموقع هم عناوین ضعف داشتن یا نقدها دقیق نبود. ایده های جدید وجود داره و بازیکنان هم حمایت کردن، این توسعه دهندست که باید مطالب ارزشمند نقدها رو در قبال ضعف های بازی بپذیره و در عناوین آیندش این ضعف ها رو تبدیل به نقاط قوت بازی کنه. اینکه چشموگوشتو به انتقادات سازنده ببندی به هیچ عنوان درست نیست
اشتباهت اینه که فکر میکنی این بازی هم مثل بقیه کمبت هاست. ولی در اصل beat em up و اکشن ادونچر هست و واقعا تو زمان خودش خفن بود و ملت باهاش حال میکردن و کسی نمیدونست متا چیه اصلا!
-------------------------
کسی چشم و گوشش رو روی نقدا نمیبنده و اصلا توی این عصر اینترنت نمیشه بست ولی نباید کل معیارمون برای بازی کردن بشه متا.

اشتباهت اینه که فکر میکنی این بازی هم مثل بقیه کمبت هاست. ولی در اصل beat em up و اکشن ادونچر هست و واقعا تو زمان خودش خفن بود و ملت باهاش حال میکردن و کسی نمیدونست متا چیه اصلا!
-------------------------
کسی چشم و گوشش رو روی نقدا نمیبنده و اصلا توی این عصر اینترنت نمیشه بست ولی نباید کل معیارمون برای بازی کردن بشه متا.
چی می گی برای خودت! کجای حرفم این بازی رو مثال زدم؟ موضوع به این واضحی رو نمی گیری و دنبال مغلطه ای همیشه، گفتم "در مجموع نباید در مورد MK به متا توجه زیادی نشون داد" ودر مورد معیار چند بارم در پستم تاگید کردم

مخاطب این حرف همینطور، اون دوستانی هستن که در طول سال وجود خارجی ندارن، ولی تا اینکه یه بازی متای +90 میشه یهویی پدیدار میشن و درحال شیر کردن نمرات 10 یه بازی !:D آخر سال هم اگر یه بازی GOTY بشه یهویی بازیساز/استودیو سازنده تبدیل میشه "بت جدید" برای پرستش :-":D

جدا از این حرف ها حرف اشتباهی نزده ولی نباید منکر تفاوت یه بازی با کیفیت با یه بازی فاقد کیفیت شد!
مثلا یه سری سبک ها چون توی اقلیت هستن و فن زیادی ندارن همیشه نمرات پایین میگیرن. مثل بازیهای Point N Click یا بازیهای تعاملی. این چیزیکه گفته درسته اگه بازی ساخته شده جز این دسته باشه! وگرنه شما وقتی یه بازی داری میسازی که سالیانه خیلی های دیگه مثلش رو دارن میسازن، ما دیگه اونوقت از این حرفها نداریم!

زمان گوتی شدن It Takes Two داستان از این قرار بود که کسی انتظار گوتی شدنش رو نداشت، ولی بعد گوتی شدنش به یکباره تبدیل به بز جدید شد. متا یا گوتی پرستی یعنی این.

یادش بخیر یک زمانی میرفتم فقط با توجه به عکس کاور، بازی رو تهیه میکردم اصلا مهم نبود سازنده کیه ناشر کیه عکسش خوب بود، میخردم بعضی اوقات هم به پیشنهاد فروشنده یا دوستان
خودم یادمه اگر اسم کپکام اول بازی می یومد بدون شک اون بازی خوب بود البته تلفظ کلمه کپکام هم بلد نبودم فقط عکسش مهم بود
کی به متا اهمیت می داد اصلا نمیدونستیم چی هست
حتی بعضی وقت ها میرم بازی هایی که قبلا بدون توجه به متا بازی میکردم رو توی اینترنت سرچ می کنم و متوجه متاشون میشم خندم میگیره اکثرا بین 65 تا 75
اما حالا چی متاسفانه برای خیلی ها متا همه چیز شده زیر 90 باشه اصلا حرفشو نزن
حالا نمیشه گفت متا هم بی اهمیته و مطمعنا کسی که بالای 2 تومن به یک بازی می خواد پول بده حق داره که مطمعن باشه که بازی ای که میخره با کیفیته
ولی در مجموع به نظر من بازی ها همه باید نسخه دمو داشته باشن اینجوری بدون توجه به متا هر بازی ای که خواستی می ری دموشو دانلود می کنی یکی دو ساعت از بازی رو تجربه می کنی خوشت اومد میخری نیومد هم که هیچی
ولی از قدیم گفتن هر چی بیشتر بدونی بیشتر ناراحت میشی در مورد بازی که صادقه

IMG_9671.jpeg

اینو زمانی بازی کردم که اصلا نمیدونستم نقد چیه، منتقد کیه، کوروش کبیر چیه و ترافلاپس چه داروییه و کن کوتاراگی یه نوع پخت برنجه یا فحش به زبان ترکیه! :دی
یکی از فان‌ترین و خفن‌ترین شوترهای سوم شخص با یه گیم پلی شدید ارضا کننده که بر خلاف همه رقیبای بازارش(گرز اف وار کلون‌ها!) بود :دی الان میومد بعید میدونم حتی نزدیکش هم میشدم :دی

بنظرم امتیاز کاربران استیم بهترین نقد برای امتیاز بازیها هستن چون مثل سایت متا کاربرا همینطور الکی نمیان چرت پرت بنویسن طرف پول بازی داده و واقعا بازی کرده و بعد از مدتی نظرشو میگه.
خب استور سونی و مایکروسافت هم همین شکلیه تا بازی رو نخریده باشی نمیتونی نظر بدی. استیم اکثر بازیا نقداشون مثبته مگر اینکه دیگه خیلی داغون باشه بازی و برای اجرا نیاز به لانچر دیگه‌ای داشته باشه :D

اینکه متا مهم نیست، صد در صد درسته
ولی برخلاف سینما، که یهو ممکنه یک فیلم با متا 50 خوب باشه، و فیلم متا +90 کاملا بورینگ...
ولی تو ویدیو گیم اینطوری نیست، منتقدا اصلا بخوان یک بازیو بکوبن، یا بیارن بالا، ته تهش ده نمره از 100 بالا پایین بشه متای نهاییش!

قطعا یک بازی +90 چیزهایی واسه خودش داشته یا حتی +80

ولی وقتی یک بازی تو لیگ متا 50-60 هست قطعا ایرادات بزرگی داشته، و نمیشه گفت سلیقه منتقدا جور نبوده!!!

به نظرم پلیر کاملا حق داره پولشو موقع خرید دی وان یک بازی، با توجه به متا خرج کنه!

کار جایی ایراد پیدا کنه، که گارد بگیره نسبت به سایر بازی ها و بگه اصلا بازی نمی کنم! بازی های +70 رو بزاره تو تخفیف ها یا اصلا وقتی رفتن تو سرویس، بهشون یک فرصتی بدن و تجربه اش کنند!(بماند این وسط، نمره دهی جایی مثل استیم خیلی قابل تکیه کردن برای خرج کردن هست)

• Like
Reactions: paybrig23
اینو دیگه واقعا نمیشه گفت ایراد اینترنته چون بازی واقعا روی کنسول ها همونقدر افتضاح بود و خوب شد که همه از عمق فاجعه خبردار شدن. اگر جای پی سی ندیده و نشنیده روی کنسول میخریدی با اون فاجعه رو به رو میشدی جدا ناراحت نمیشدی؟ :دی
خب نکتشم همینه دیگه :دی
منی که نسخه پی سی رو بازی میکردم چرا باید عملکرد بد نسخه نسل قبلی اینقد روی لذت بردن من تاثیر منفی بزاره :دی حالا نه اینکه پی سی خیلی خوب بود ولی یک دهم نسخه نسل قبلی بد نبود.

از این زاویه هم نگاه کن که فقط حاشیه های بعد ریلیزش نبود، فک کن یکی که کلا تو جریان حواشی قبلش (Game 2.0 و ...) نبود بره سراغش قطعا خیلی بیشتر لذت میبره از بازی.
دقیقا اینی که میگی رو در مورد یکی از دوستهای نزدیکم همین چند روز پیش تجربه کردم.
مثل هممون از سن خیلی پایین گیمر شده بود و تا همین چندسال پیش گیمر حرفه ای بود ولی بنا به دلایلی5-4 سالی بازی رو گذاشته بود کنار.
از چند ماه پیش دوباره pc جدید جمع کرد و هرچی بازی داستانی معروفه این سالها که از دست داده بود رو گذاشته تو اولویت و قفلی زده داره بازی میکنه.
دقیقا منم همین تجربه رو با یکی از دوستانم داشتم :دی
سال ها بود که از گیم دور بود، تازه چند ماه پیش سیستم گرفت و دیگه نمیشد پیداش کرد اینقد که درگیر گیم شده بود.

همه بازیا مهم و متا +90 ـو رو پشت هم تموم کرد اما الان ازش یپرسی از چی بیشتر لذت بری میشینه سه ساعت واست از Ghost of tsushima تعریف میکنه با اینکه اصلا متا 90 نتونست بگیره :دی
حالا اگه موقع لانچ بازی مثل ما تو بازیسنتر ول میچرخید، متا 83 ـش رو میدید و غر زدن ملت رو میدید دیگه اینقد ازش لذت نمیبرد (شاید)

ممکنه این بازی هم برای یک سری ... مثل من واقعا تجربه عالی بشه .

طبق معمول IGN پایینترین امتیاز یعنی 5 را داده
در کل PC پلیر ها اصلا به امتیاز های سایت های مثل IGN توجه نکنند بهتره
کلا خیلی در موردش صحبت نشده چون بازی روی کنسول نیومده !

بازی یک سیستم کاملا پخته و تکامل یافته ای داره
توی سبک خودش اگر بهترین گرافیک را نداشته باشه جزو بهترین هاست

شما ارتشتون را از چند طریق میتونید تقویت کنید و گسترش بدید
با خرید کردن بین مراحل یا به عنوان تروفی از اوپوننت ها. یا جست و جو و پیدا کردن نیرو یا وسایل جنگی توی محیط
المان های RPG هم داره توی مکالمه ها و پر از آپشن های مخفی و مسیر های متفاوت برای اتمام مراحل یا داستان

این نکته هم بگم بازی های قبلی همین سازنده رقیب سر سخت سری company of heroes هستن
gif1.gif

Attachments

• termi.JPG
    termi.JPG
    103.1 KB · مشاهده: 19
دو تا بحث جدا هست
یکی اینکه یک بازی چقدر کیفیت داره
یکی اینکه من از یک بازی چقدر خوشم میاد
نمره های متا تا حد زیادی به واقعیت کیفیت بازی ها نزدیک هستن ولی اینکه من از چه بازی خوشم میاد خیلی مهم تره من الان یک لیست بلند از بازی های دارم که به خاطر کلی مشکل متا پایینی گرفتن ولی من ازشون خوشم میاد و از بازی کردنشون لذت میبرم مثلا AW با استاندارهای اون زمان نمره کمی گرفت و همه مسخرش میکردن اما من تو یک ماه سه بار بازی تمام کردم یا بازی State of Decay که سلطان مشکلات بود اما من از بازی کردنش لذت میبردم
در کل نمرات متا درسته ولی مهمتر از اون خودتان هستین که باید ببینید بیشتر با چه بازی ارتباط میگیرید

• Like
Reactions: reach usa
متاى بازيا در موارد بالاى ٩٠با كيفيتشون هم خونى داره هميشه و بحثى نميشه در موردش كرد.
گاهى بعضى بازيا به خاطر سبك خاصشون يا جو رسانه ايي يا بعضى دلايل ديگه از حقشون كمتر امتياز ميگيرن ولى نمره بالاى الكى به بازى داده نميشه،شايد حالا بازياى راكستار و نينتندو (به خصوص راكستار) به خاطر اون جو اوليه عرضه يكم منتقدين زيادى با دست باز بهشون نمره بدن اونم ولى در حديه كه مثلا بجاى ٩٨ متاى ٩٤ ميتونن بگيرن.

ولى مساله اصلى اينجاس كه متا بالاى ٧٥ به طور كلى يعنى اينكه بازى خوبه و ميشه ازش بذت برد و سرگرم شد ولى مخاطبين با بازى كه زير ٨٠-٨٥ بياد مثل فاجعه برخورد ميكنن.

• Like
Reactions: noctis-sm3
متاى بازيا در موارد بالاى ٩٠با كيفيتشون هم خونى داره هميشه و بحثى نميشه در موردش كرد.
گاهى بعضى بازيا به خاطر سبك خاصشون يا جو رسانه ايي يا بعضى دلايل ديگه از حقشون كمتر امتياز ميگيرن ولى نمره بالاى الكى به بازى داده نميشه،شايد حالا بازياى راكستار و نينتندو (به خصوص راكستار) به خاطر اون جو اوليه عرضه يكم منتقدين زيادى با دست باز بهشون نمره بدن اونم ولى در حديه كه مثلا بجاى ٩٨ متاى ٩٤ ميتونن بگيرن.

ولى مساله اصلى اينجاس كه متا بالاى ٧٥ به طور كلى يعنى اينكه بازى خوبه و ميشه ازش بذت برد و سرگرم شد ولى مخاطبين با بازى كه زير ٨٠-٨٥ بياد مثل فاجعه برخورد ميكنن.
مخالفم.
نمونه:
Screenshot_20240914_115134_Samsung Internet.jpg

مخالفم.
نمونه:
View attachment 349713

بازى كاملا در حد همين ٩٣ بود.
گيم پلى اين بازى هنوز كه هنوزه نمونه ايي كه نزديكش هم بشه نداره.
گرافيكش براى زمان خودش محشر بود و هنوزم قابل قبوله.
داستانش هم با اينكه كونامى نذاشته بود تكميل بشه بازم قابل قبول بود.
مشكلش فقط اينه از نظر داستانى اگه با خود سرى متال گسر مقايسه بشه بله واقعا ضعيفه ولى در مقياس كلى ويديو گيم خوبه.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or