میخوام کمی شفاف سازی کنم در رابطه با اجرای بازیهای کپی رو این debug کنسول:d
این ماجرا رو که میگم مال کنسول ps3 هست و شاید کلا ماکروسافت رو x1 این اجازه رو نده ولی کلا رو کنسولهای debug اون توسعه دهنده میتونه بازیها رو بدون اینکه روی دیسک مادر اطلاعات باشه از رو هارد یا داخلی یا خارجی اجرا کنه برای اشکال زدایی.
حالا جریان ps3:d
یادمه حدود 2 سال پیش بود هیچ فریمور جدیدی هک نشده بود ملت همه روی همون 3.55 که جورج هاتز هک کرده بود گیر کرده بودن و عملا هیچ بازیی بجز تاک و توکی اونم با فیکس چند تا تیم اجرا میشد .یه دانگل true blue یی هم اومده بود که تازه میشد رو همون 3.55 که جورج هاتز هک کرده بود و برای دانگل کاستوم شده بود و با کمک فیکسهای خود سازنده دانگل برای بعضی بازیها اونها رو کپی اجرا کرد:d
همه تو کف این بودن که بفهمن چطوری اینا تونستن این بازیها رو فیکس کنن و اخرشم همه فهمیدن.
اونا با استفاده از کنسولهای debug این کار رو انجام میدادن.
ولی یه اتفاقی چند ماهی بعد افتاد که دیگه کلا دانگل و مانگل و همچی رو جمع کرد و ما عملا میتونستیم بریم رو فریمورهای بالاتر و بازیها رو بدون فیکس مستقیم اجرا کنیم.
این اتفاق اینطوری افتاد.
یه روز دلاور مردی از یه سرزمین اسپانیایی زبان :d پستی زد که تو تاریخ هک ps3 ثبت شد:d اونم این بود که گفت چطوری کنسولهای عادی رو به debug تبدیل کنید.
بگذریم که چه دهنی از من و بقیه صاف شد بخاطر بک اپ گرفتن از فلش کنسول و نصب لینوکس و نشوتن چند خط فرمان و بدست اوردن متا کی و فرمت کل هارد کنسول و ......و چه کنسولهایی که بریک شدن.
ولی بهر حال موفق شدم و اولین بازیی که بدون فیکس و بند بساط رو کنسول debug شدم اجرا کردم به صورت کپی توئیستد متال بود:d که تا اون زمان کسی نمیتونست این بازی رو روی همون 3.55 جورج هاتز اجرا کنه مگه با دانگل ترو بلو.
خلاصه روند کار اینطوری بود :در منوی داخل کنسول bd rom رو میزاشتیم روی هارد اکسترنال و هارد اکسترنال توسط دستگاه فرمت میشد .درایو خود کنسول غیر فعال میشد و هیچ دسترسی به psn امکان پذیر نبود.
چهار تا ایمیج بلو ری با ظرفیت هر کدوم حداکثر 50 گیگ ساخته میشد.چه هارد 100 گیگ بود چه 500 گیگ همین چهار ایمیج سقف بود و بیشتر نمیشد.
برای ریختن بازیها روی ایمیجها ابزار خاصی وجود داشت که باید روی pc نصب میکردیم و دیتا بازی رو میدادیم و بعد از ور رفتن باهاش دیتا رو روی ایمیجهای داخل هارد اکسترنال رایت میزد .
ظرفیت حداکثر 4 تا بازی بیشتر نمیشد روی هارد اکسترنال داشته باشی.
برای تعویض بازی هم باید هارد رو دوباره وصل میکردی به کامپیوتر و با همون برنامه تیک هر ایمیجی که میخواستی اجراش کنی رو میزدی :d
خلاصه بساطی داشتیم با کنسول debug.راستی برنامه های ساختگی هم اجرا میشد روش یا همون pkg غیر رسمی که برنامه نویسها میساختن مثل شبیه ساز کنسول سگا که بازیهای سگا رو انجام میدادیم:d
الان که دیگه تونستن با کمک همون دستگاهای dex به کاستوم فریمورهای بالاتر هم برسن و دیگه نیازی به debug کردن کنسول نیست و مثل اب خوردن فقط کاستوم فریمور اپدیت میکنیم.
ولی کلا تا این روی x1 مورد ازمایش قرار نگیره دقیق نمیشه گفت میشه این کار رو روی x1 هم انجام داد یا نه .ولی کلا روی دستگاهای debug باید قید live و psn رو بزنید.