Solid State Drive (SSD) General

Delta Ex

کاربر سایت
این تاپیک مخصوص SSD میباشد. برای آشنایی با این تکنولوژی میتوانید به مقالات 1 و 2 مراجعه کنید.

1- خرید
برای خرید، ابتدا به بازار مراجعه کنید، مدلها را بپرسید و بعد از خواندن نقدها و بررسی بنچمارکها و تستها در دنیای واقعی، محصول را خریداری نمایید. توجه کنید در ایران من شخصا سه مدل ADATA، Patriot و OCZ رو ندیدم (و من کلِّ بازارِ رضا رو گشتم) برای همین بخش خرید کوتاه شد.

2- شما به احتمال زیاد میخواهید از SSD به عنوان درایو سیستم استفاده کنید. برای این امر:

1- از ابتدا ببینید ورژن SATAـیه مادربرد شما چیست. اکثرِ سرعتهایِ Read و Write داده شده در کاتالوگها بر اساس SATA 6GB/s یا SATA III هستند. درصورتی که مادربورد شما SATA 3GB/s یا II ساپورت میکند، سرعت پتانسیل شما کمتر خواهد شد.
در صورتی که نمیخواهید از درایو به عنوان درایو سیستم استفاده کنید و میخواهید حداکثر سرعت را بگیرید در حالی که مادربورد شما SATA III ساپورت نمیکند، بهتر است یک PCI Card بگیرید.
2- قبل از نصب ویندوز، به BIOS رفته و از بخش SATA Configuration بروید (مسیر آن بستگی به مادربورد دارد) و پورتِ ساتایی که SSD به آن وصل است را AHCI بنمایید. توجه کنید که در صورتی که پورت روی IDE باشد، با مشکل غیرقابل حلِّ Misaligned Partition غیرقابل حل در ویندوز 7 مواجه خواهید شد.
3- بعد از نصب ویندوز، اگر قبلا نیندیشیده اید، فارمویرِ جدید SSD خود را دانلود کنید. توجه کنید که فارمویر SSD مخصوصا الان که سازگاری کمه خیلی مهمه. با سرچ در سایت سازنده میتونید به راحتی فارمویر جدید رو پیدا کنید.

3- TRIM
حال وقت فعال کردن TRIM است. مقاله را بخوانید تا به این مهم درک ببرید. به طور خلاصه، ویندوز به خاطر اینکه به HDD اخت شده، متوجه نمیشود که فایلها در SSD واقعا پاک شده اند (برخلاف HDD) برای همین چیپستهای SSD فرمان TRIM (مخفف کلمه ای نیست، همون Trim یعنی هرس هست) رو اجرا میکنن تا فایلهای پاک شده هرس بشن.
برای فعال کردن TRIM، بعد از آپدیت فارمویر:

1- SATA/Raid Controller مادربورد را آپدیت کنید، بستگی به اینکه چیپست مادربورد شما AMD است یا Intel. هم اکنون هم اینتل و هم ای ام دی در بخش دانلود درایورشون بخش مخصوصی برای این درایور اختصاص دادن پس پیدا کردنش بسیار راحته، میتونید از گوگل هم استفاده کنید (کیوورد صحیح همین SATA/Raid Controller هست، نام چیپست رو اولش بذارید).
2- کامند پرامت (cmd) رو باز کنید و بنویسید:
Code:
fsutil.exe behavior query DisableDeleteNotify
در صورتی که جواب DisableDeleteNotify=0 بازگردانده شد، TRIM فعال است. در غیر این صورت تایپ کنید:
Code:
fsutil.exe behavior set DisableDeleteNotify 0

هم اکنون SSD کامل برای استفاده میباشد. برای اینکه از پرمورمنس با اطلاع شوید میتوانید از ابزاری همانند AS SSD و ATTO برای بنچمارک گرفتن استفاده کنید. توجه کنید اکثر سازنده ها سرعتشان را بر اساس ATTO تبلیغ میکنند اما AS SSD که با استفاده از حداکثر پرمورمنس بنچمارک میگیرد سرعت را کمتر نشان خواهد داد.

یک چیز دیگه، اتودیفرگ رو غیرفعال کنید، دیسک کلین آپ رو هم غیرفعال کنید. یکوقت به سرتون نزنه از برنامه هایی که TRIM رو فورس میکنن استفاده کنید. کافیه کامپیوتر رو یکشب تا صبح Idle روشن بذارید تا تریم کارشو انجام بده.
نکات دیگه اینکه به دمایی که برنامه ها میدن توجه نکنید چون اصلا هیت سنسور ندارن SSDـها.
با اشغال شدن بیشتر فضا روی درایو سرعت کاهش میابه، حواستون باشه فقط برنامه و بازی روش بریزید و با چیزهای بیخود اشغالش نکنید. اگر ویندوزتون التیمیت هست برنامه هایی که ازشون استفاده نمیکنید رو پاک کنید تا جا باز شه.
بهترین مارک SSD الان Crucial هست اما توی بازار ایران نیست. اگر گیر آوردید (و پول داشتید) حتما این رو بخرید.
بنچمارک هم همونطور که گفتم فقط با ATTO و AS SSD بگیرید. از ابزاری مثل HD Tune استفاده نکنید.

دمت گرم اوس ممد.
من adata s511 120gb دارم. منتها هنوز وقت نکردم رو سیستم ببندم. یکی از بهترین هاست که گیر آوردنش تو ایران راحت بوووووووود. الان دوستم یدونه میخواد ولی پیدا نکرده.

من یه لپ تاپ MSI GT680 دارم که دارای 2 هارد 500raid0 هست.میخوام یکی از هارد هارو بردارم و بجای اون یه SSD بزارم یا اینکه هارد SSD رو به صورت external در کنار لپ تاپ قرار بدم و eSata وصل کنم هارد رو و فقط برای نصب ویندوز و نرمافزارهای گرافیکیم.میخواستم ببینم آیا میشه هردوی این کار هارو کرد؟؟؟

مدلی که انتخاب کردم اینه که میخوام بگن برام بیارن.

http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-3-sata-iii-2-5-ssd.html

من یه لپ تاپ MSI GT680 دارم که دارای 2 هارد 500raid0 هست.میخوام یکی از هارد هارو بردارم و بجای اون یه SSD بزارم یا اینکه هارد SSD رو به صورت external در کنار لپ تاپ قرار بدم و eSata وصل کنم هارد رو و فقط برای نصب ویندوز و نرمافزارهای گرافیکیم.میخواستم ببینم آیا میشه هردوی این کار هارو کرد؟؟؟

مدلی که انتخاب کردم اینه که میخوام بگن برام بیارن.

http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex-3-sata-iii-2-5-ssd.html
هرکار میلته بکن (SSD اینترنال و اکسترنالش فرق نمیکنه) اما درایو سیستم رو بیرون از لپ تاپ گذاشتن یکم بدور از اندیشست. مدلی هم که انتخاب کردی عالیه.

آقا من یک vertex 2 دارم اما رو AHCI نیست
مشکلی ندارم . این Misaligned Partition چی هست حالا؟
مشکلی نداری؟ مطمئنی؟ با AS SSD یک بنچمارک بگیر. من هم وقتی خریدم همین اشتباه رو کردم ولی وقتی درست کردم سرعتم به سرعت واقعی رسید.
Misaligned Partition هم شاید نشده باشه، با AS SSD بگیر اگر نوشته بود pciidd BAD بدون که مشکل داره.

آره مشکل داشت. گزاشتم رو AHCI .
Read افزایش پیدا کرد اما Write نه. راستی چرا تو این برنامه Write رو اینقدر پایین نشون میده ؟ تو نرم افزارای دیگه تا 260MB/s میرسه.

بنچ روی IDE :

zv32ezb9reub3knymbog.png

بنچ روی AHCI :

q24hpio2dj0rg9k3tf3.png

آره مشکل داشت. گزاشتم رو AHCI .
Read افزایش پیدا کرد اما Write نه. راستی چرا تو این برنامه Write رو اینقدر پایین نشون میده ؟ تو نرم افزارای دیگه تا 260MB/s میرسه.
سرعت Writeـت معمولیه. یادت نره که هرچقدر هم بالا باشه، کم پیش میاد که از یک درایو با سرعت Read به اندزه ی SSD کپی کنی تا از سرعت Writeـش استفاده ی کافی ببری.

سلام
آقا منکه الان ویندوزم نصبه میتونم برم AHCI رو فعال کنم؟؟؟مشکلی پیش نمیاد؟؟؟آخه شما گفته بودین قبل از نصب ویندوز...
نه نمیشه. BSOD میده. دلیلش رو نمیدونم.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or