سلام دوستان این بخش رو زدم تا هرکی هرچی در مورد OC بلده بگه و هرکی هر سوالی از OC داره بپرسه
همچنین افرادی که بلدن OC کنن آموزش بدن و در نهایت نتیجه ی OC را بگن
خواب اول از همه خودم آموزش را شروع می کنم
برای OC باید چیز های زیر را در نظر بگیرید
1-سرعت پردازنده
2-قفلقفل ضریب
3-ولتاز هسته
4-سخت افزار مناسب که شامل:
A-مادربورد
B-منبع تغذیه
C-سیستم خنک کننده
D-حافظه(RAM)
قفل ضریب:سازندگان برای اینکه مطمین شوند که CPU با سرعت مورد نظرشان کار می کند ضریب کلاک را قفل می کنند تا افراد نتوانند یک پردازنده ی ارزان تر را به عنوان یک پردازنده ی گرانتر قالب کنند اما این کار مانعی بر سر راه OC کنندگان است
البته همه ی پردازنده ها دارای قفل نیستند مانند سری extreme intel و بعضی از مدل های black edition AMD
زیاد ناراحت نشوید و فکر نکنید که اگر چنین CPU ندارید باید قید OC را بزنید شما می توانید به راحتی از این قفل بگذرید(ذر طول اموزش می گم چه طور)
ولتاز پردازنده:
وقتی پردازنده را OC می کنید در واقع در سطوح غیر عادی از آن کار می گیرید.
افزایش ولتاز هسته به عنوان افزایش محدوده ی کاری عمل خواهد کرد و در OC دست شما را باز می گذارد
مثلا اگر بخواهیم یک Core 2 Duo E6600 را OC بکنیم و سرعت آنرا از 2.4 به 4 برسانیم باید ولتاز هسته را از 1.2 به 1.9 برسانیم که این ولتاز باعث کاهش طول عمر CPU (خیلی کم) می شود
همچنین این مورد خطرناک تربن بخش OC استزیرا در بعضی موارد می تواند CPU را معیوب کند
سخت افزار:
CPU تنها بخشی نیست که در OC و رسیدن به سرعت بیشتر تاثیر دارد
main:
همان طور که می دانید هر چه قدر پول بدی اش می خوری پس یک main ارزان روی نتیجه ی کار تاثیر منفی دارد.
البته فکر نکنید که باید main گران قیمت بخرید چون بعضی mainها مانند asus P5e or P5q or P5 یا خیلی از مدل های Giga و abit با قیمت کم نتیجه ی فوق العاده ای می دهند.
power(منبع تغذیه):
همان طور که می دانید حادثه هیچ گاه خبر نمی کند و این مسیله در هنگام OC اهمیت بیشتری دارد
پس هنگامی که main & cpu & ram خود را OC می کنیم یک power خوبو قابل اطمینان اهمیتی چند برابر پیدا می کند.
البته یک وقت جو گیر نشوید و نروید یک منبع تغذیه ی 1230W بخرید اما به یک منبع تغذیه درست و حسابی نیاز دارید و در واقع بهتر است که منبع تغذیه ای بگیرید که بیش از توان واقعی مورد نیاز شما توان داشته باشد.
خنک کننده:
حرارت زیاد (خیلی زیاد) باعث ناپایداری سیستم می شود.بنابراین خیلی مهم است که CPU اور شده ی شما خنک باشد.
پس انتظار نداشته باشید که با یک فن معمولی بتوانید CPU 1.86GHz خود را به 3GHz برسانید(فقط برای AMD)
RAM:
برای سیستم های قدیمی نیازه که FSB و فرکانس پردازنده را با همافزایش دهید.
اما برای سیستم نسل جدید انجام چنین کاری نیاز نیست.
البته اگر FSB و فرکانس حافظه را با هم بالا ببرید سطح کارایی افزایش می یابد
اورکلاک یک CPU Intel Core 2 Quad Q6700
(راه اورکلاک هر پردازنده ی اینتل کم و بیش شبیه یکدیگر است)
1--ز اطلاعات موجود در HDD یک پشتیبان می گیریم(انجان این کار خیلی مهم است)
2--وارد بایوس شده(با زدن هریک از کلیدهای F1 یا F2 یا delete در هنگام بوت)
توجه:زدن کلید بسته به نوع main دارد و تمام main ها در هنگام روشن شدن راهنما دارن
3--پس از ورود به بایوس به بخش ورود به تنظیمات FSB و ضریب کلاک شده
چشم اگه این مدرسه اجازه بده ما حتما ادامه می دیم
مادربرد من GIga DQ6 هست
اما هر مادربرد دیگری می تونه باشه
شما با کمی گشتن می تونید مکان های گفته شده را پیدا کنید
اما اگر حال گشتن ندارید می تونید از دفترچه ی main استفاده کنید که دقیقا توضیح داده
سلام دوستان . من مشکل عجیبی برای اورکلاک سی پی یو دارم .
سی پی یوی من e4300 هست و با اینکه این سی پی یو قدرت اورکلاکینگ بسیار بالایی داره اما برای من حتی 10% هم اور نمیشه ! مثلآ وقتی FSB رو از 200 به 222 میرسونم و سیو میکنم بعد از ریست سیستم نمیتونه بالا بیاد و بعدش مجددآ ری استارت میشه و همه چیز به حالت اولیه برمیگرده . مادربوردم gigabyte ep35 هست . لطفا کمکم کنید و بگید مشکل از کجاست . حیفه این سی پی یو اورکلاک نشه .