n73 یا k800

  • Thread starter Thread starter borna
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

borna

کاربر سایت
سلام بچه ها امیدوارم خوب باشید من می خواهم 3250 رو بفروشم و یکی از این دو گوشی یعنی n73 و k800 رو بخرم از شما خواهش می کنم در خرید به من کمک کنید و لطفا از روی علاقه یا چیزای دیگه نگین مثلا n73 بحتره لطفا دلیل بیاورید و از نظر این دو گوشی رو مقایسه کنیم فکر کنم قیمت n73 حدود 450 تا 480 تومنه و k800 هم حدود 400 تا 420 تومن و بیش از همه برام mp3 player و صدای بلند برام مهمه بعد دوربین بعد برنامه و سیمبیا لطفا کمک کنید و ایا هیچ کدام از این گوشی ها صداشون به 3250 می رسه یا نه اگر کمک کنید ممنونن میشم.;)
 
با توجه به اولويت هايی که شما بيان کردين n73 بهتره چون هم صداش بيشتر هستش هم اينکه سيمبين هست در حالی که اصلاk800ً سيمبين نيست و فقط تو دوربين ميتونه با n73 رقابت کنه.
در مورد اينکه بين n73 و 3250 کدوم صداشون بيشتره فکر ميکنم n73 هم صداش بلند تره هم کيفيت پخشش بيشتر
 
بیش از همه برام mp3 player

اگه mp3 player در درجه اول برات اهمييت داره چرا از سري W و مدلي متناسب با بودجت انتخاب نمي كني ؟؟؟

...................

به هر حال توي اين فروم « Cinenuts » ميلاد ( kelark ) در اين مورد يه پست جامع زده ... برو ببين . حتما" به دردت مي خوره !

;)
 
در مورد دوربین بگم که اگه شرایط مناسب باشه ( نور خوب باشه ) n73 رنگهاش بهتره ... یعنی K800 رو میگیره ، ولی عکس برداری تو شب فقط K800 یعنی کلا تو شب خیلی بهتره ....
در مورد عدم وجود سیمبین باید بگم اولش شاید جالب باشه همه چیز فانتزیه و اینا ولی بعدا احساس میکنید که دیگه تکراری شده ..... از نظر قیافه باید بگم واقعا n73 باکلاس تره ! و شکی تو این موضوع نیست ... کیفیت ساختم متاسفانه K800 ها همه چینی هستند .. ( در حالی که n73 اگه اشتباه نکنم فنلاندیه ) ... من خودم K800 دارم ، واقعا ازش خسته شدم ! ( و جالبه بدونید که 2-3 ماه بعد از خریدنش اسپیکرش صدای خش دار میداد بیرون ! دادم نمایندگی خوشبختانه گارانتی بود و مجانی تعمیرش کردن ) . میخوام با n73 عوضش کنم اگه شد .. به هرحال من نظرم رو گفتم n73 بگیر :)
 
اگه mp3 player در درجه اول برات اهمييت داره چرا از سري W و مدلي متناسب با بودجت انتخاب نمي كني ؟؟؟

...................

به هر حال توي اين فروم « Cinenuts » ميلاد ( kelark ) در اين مورد يه پست جامع زده ... برو ببين . حتما" به دردت مي خوره !

;)

خیلی ممنون از راهنمایتان ولی سری w دوربین 2/3 ندارند و اینکه من از استیل n73 خوشم اومده بود و واقعا گوشی ردیفی تو سایت های مخلف هم همش ازش تعریف می کنند من می خواستم مطمئن شم کسی تو سایت این گوشی هارو نداره یک نقد رست حسابی ازش بذاره اگر من n 73 گرفتم بعد مقایسه کنم ببینم صدای k800 بیشتره دلم خیلی خواهد سوخت.ممنون
 
توضيح كلي {مقاله} در مورد هر دو گوشي ميدم ديگه انتخاب با خودت;)


اگر چه گوشی های سری N با به میان آمدن نامشان صدای جیرینگ جیرینگ سکه و نجوای هزینه های بالاتر را به همراه کارآیی های ویژه به همراه می آورند علی الخصوص اگر این نام N به عدد 7 نیز مزین گردیده باشد شاید توجیه اقتصادی ویژه ای برای خرید این گوشی ها نسبت به دیگر گوشی ها وجود نداشته باشد و تنها گروهی از خریداران که به اصطلاح ما موبایل باز می باشند قدرت و قابلیت خرید این گونه گوشی ها را داشته باشند.البته گروه دیگر نیز وجود دارند که بر اساس اهداف تولید هر گوشی و قابلیت هایی که گوشی ها دارند، یک گوشی را انتخاب کرده و آن را می خرند.به هر حال نوکیا نیز به این ایده ارزش نهاده و سعی نموده سری های مختلف n را با اهدافی متفاوت به بازار عرضه نمایند.البته گوشی های سری n گاهی اوقات دارای کارایی هایی می باشند که تنها اسماً مورد لزوم فرد بوده و نهایتاً آن چنان به کار فرد نمی آیند. به هر حال نوکیا در سری N9X، N93 را با تکیه بر دوربین گوشی تولید نموده و N91 را با حجم عظیم حافظه و در واقع یک هارد 4 گیگا بایتی با هدف و ساختار تبلیغاتی فضایی برای ذخیره موسیقی روانه بازار نمود.سری N8X و علی الخصوص N80 با کارایی های فراوان که اکثر مورد مصرف، مصرف کنندگان قرار نمی گیرند در بازار موجود است.اما اگر بخواهیم تولیدات n نوکیا را به یک هرم تشبیه کنیم باید سری N7X را در راس قرار دهیم چرا که این سری پر کارایی ترین سری میان سری های n با حالتی کلاسیک و حساب شده می باشد و بعد از آن سری های N8X و در انتها سری N9X قرار گرفته است.اما اگر به دنبال علت موفقیت گوشی چون N70 هستید باید گفت که نوکیا با مشاهدۀ بازار و احتیاج مصرف کننده گوشی N70 را در طراحی که امروز می بینیم تولید و به بازار عرضه نموده است.شاید این روزها به غیر از 3250 و 5500دیگر گوشی هایی که از خانواده سری nنمی باشند، خیلی بازار اثر بخش و سودمندی را دنبال نمی کنند و شاید N72 و N73 نیز توانسته اند اثرفراوانی را در راستای ارتقای سری n بگذارند و گوشی های سری n کوشی هایی می باشند که سعی می کنند خود را بیشتر به روز نگه دارند و حتی کارایی های موجود در N73، کارآیی هایی است که می توان وجود آن ها را در گوشی های 2007 انتظار داشت.

جایگزاری و تولید و نام گزاری نوکیا از یک هارمونی لطیف پیروی می کند که این هارمونی از زمان تولید و پایه گزاری سری n آغاز گردید وآیا قصه به همین جا و تولید در رقم های محدود به 70 و 80 و 90 تمام می شود ویا اینکه زمزمه با تولید سری N6X با قابلیت ساده ترین و روان ترین اسمارت فون بودن و با N5X با قابلیت های خاص خود غیر ممکن نمی باشد.به هر صورت در حال حاضر قریب به 3 سال از تولیدات و سیاست سری n نوکیا می گذرد و شاید امروز نیاز فروانی به ایجاد یک تغییر جدید و نوآوری جدید نیز باشد مثل تغییر ضرائب n، m و یا هر چیز دیگر و یا در کل تولید یک سری جدید با امکاناتی متفاوت.

نوکیا سعی داشت با هر فشار و روشی که شده، کاری کند که N73 بتواند با تکنولوژی های مختلف کار نماید.این گوشی ها در رنگ های ترکیبی خاکستری-ارغوانی، سفید صدفی-قرمز متالیک، سفید صدفی-قهوه ای که تفاوت چندانی بین دو حالت ارغوانی و قهوه ای نمی باشد و رنگ قرمز آن نیز مستقیماً مروبط به مصرف کنندگان خانم می گردند.هم چنین پس از مدتی ویرایش سیاه این گوشی وارد بازار گردیده است.به هر حال گوشی های نوکیا آن هم از نوع اسمارت فون هر چه جلوتر می روند از طراحی کوچکتری برخورداری می گردند با این وجود در آن ها از صفحه نمایش QVGA استفاده می شود.

البته امروزه شاید تنها 5500 بتواند از لحاظ ابعاد با چنین ساختاری در رقابت با N73 ظاهر گردد.گوشی N73 دارای ابعاد 19×49×110 میل متر و وزن 116 گرم می باشد.
به هر حالت باید یک خط موازی ما بین این گوشی با گوشی های دارای ساختار ساده و بدون سیستم عامل ولی مجهز به امکانات در همین حد به مانند K800 اسم نمود. البته ضخامت گوشی K800 به علت حساسیت دوربین و ضخامت آن به 21 میلی متر رسیده است. البته بین ابعاد این دو گوشی در ظاهر تفاوت چندانی حس نمی شود.

صفحه نمایش گوشی از نوع TFT و قابلیت نمایش 262000 رنگ و 4/2 اینچ می باشد که دارای رزولوشن 320×240 پیکسل است.البته این صفحه نمایش کاملاً شبیه به آنچه در N71 استفاده شده است می باشد و خیلی متفاوت نیست. تصاویر نیز برروی صفحه نمایش گوشی N73 مناسب و بدون مشکل خاص می باشد. هم چنین صفحه نمایش مجهز به یک پوشش از جنس فلز شفاف کنندۀ جانبی نیز برای افزایش شفافیت و خوانا ماندن نوشته های گوشی در حالت پر نور و زیر نور مستقیم خورشید، می باشد که این تنها خصلت گوشی های نسل جدیدتر می باشد.

ساختار گوشی بسیار مناسب وخوب می باشد مگر قسمت سیاه پشت گوشی که لنز دوربین نیز به روی آن قرار گرفته و اثر انگشت شما کاملاً بروی آن مشهود می ماند واین تنها اشکال گوشی N73 می باشد.هم چنین می توانید در بالای صفحه نمایش گوشی دوربین VGA را برای مکالمات ویدئویی در سیستم 3G مشاهده نمائید که البته می توانید قابلیت عکسبرداری را نیز برای شما داشته باشد.دقیقا در کنار این دوربین شما می توانید سنسور مربوط به نور گوشی را مشاهده نمائید که به طور خودکار نور پس زمینه صفحه کلید را تنظیم کرده و هم چنین نقش نشانگر فعالیت بلوتوث را ایفا می کند. صفحه کلید گوشی N73 نیز از انتقاد و مشکل کمی بر خوردار می باشد.صفحه کلید کاملاً پائین گوشی را در بر گرفته است. استفاده از دکمه های چند منظوره نیز در گوشی آسان و کارایی فراوانی دارند.دکمه ها دارای نور پس زمینه آبی می باشند که در اکثر شرایط راحت و کافی می باشد.

ساختار Joystick گوشی N73 تاثیر فراوانی در طراحی و ساخت و بدنه گوشی گذاشته است.در این گوشی Joystick کاملاً داخل گوشی فرو رفته است و البته این حالت موجب سختی کار با آن گردیده است و تاکنون نوکیا نتوانسته یک اسمارت فون با قابلیت Joystick کاملاً راحت را به بازار ارائه دهد.

به هر حال برای تمامی گوشی هایی که مجهز به صفحه تاچ اسکرین نمی باشند، صفحه کلید تنها راه برای وارد نمودن اطلاعات خواهد بود و باید اذعان داشت که N73 با صفحه کلید مناسبش یکی از بهترین گوشی ها برای وارد نمودن SMS و تایپ خواهد بود اگر چه قابلیت N73 به عنوان یک پایانۀ مولتی مدیا یک تجربه و نکتۀ مثبت می باشد اما شاید به عنوان صفحه کلید می شد یک صفحه کلید اکسترنال بلوتوث را نیز به عنوان لوازم جانبی این گوشی معرفی کرد اما بهتر است اینگونه فرض کنیم که پس از صفحه کلید گرد 3650 و یا دکمه های عجیب SX1 زیمنس ، N73 سعی نموده محافظه کارانه تر رفتار نماید.

در سمت چپ گوشی می توانید فرستنده اینفرارد و محل قرارگیری کارت حافظه با یک پوشش و محل اتصال گردنبند را در قسمت پائین تر آن مشاهده نمائید، گوشی با کارت حافظه 2 گیگا بایتی نیز دارای مشکلی نبوده است. یکی از نقاط قوت N73 استفاده از دو بلندگو برای ایجاد صدای استریو می باشد. البته این حالت تنها در این گوشی استفاده شده و در مدل های مختلفی ار سری 60 و 40 این حالت نیز استفاده نموده است. به عنوان مثال بلندگوهای استریو را می توانید در گوشی 6233 نیز مشاهده نمائید.

بلند گوی N73 همانند 6233 دارای یک پوشش توری مانند می باشد. البته زمانی که گوشی را در حالت افقی نگه دارید می توانید بهترین کیفیت صدا را ار آن انتظار داشته باشید چون در این حالت صدا از برد و بلند گوی گوش به گوش شما خواهد رسید. البته آنچه که واضح می باشد آن است که صدا در N73 بیشتر از حجم بالایی برخوردار می باشد و حتی در قیاس به 6233 حالتی متفاوت و پائین تر دارد و در مجموع جای رجز خوانی برای N73 در این عرصه وجود ندارد البته صدای زنگ این گوشی بسیار بلند و بالا می باشد.

هم چنین کارآیی های موجود در گوشی دارای زنگ های اعلام کنندۀ سه بعدی می باشد و هم چنین شما می توانید از زنگ های 3D و افکت های سه بعدی نیز استفاده کنید به هر حال تمام کارآیی های جدید جای داده شده در گوشی حیله های بازاریابی می باشند که نوکیا این بار از آن استفاده شده است.
باتری گوشی از نوع BP-6M LI-P0L با گنجایش 1100 mAh می باشد در پشت گوشی قرار گرفته است و بنابر گفته سازنده آن این باتری تا 370 ساعت کارکرد در حالت استند بای و 4 ساعت مکالمه را پشتیبانی می کند. برای مصرف کنندگان فعال گوشی حدوداً کمی بیش از یک روز کارایی داشته و باید مجدداً شارژ گردد اما در حالت کلی تا دو روز می توانید بروی گوشی حساب باز نمائید. هم چنین قابلیت پخش 12 ساعت موسیقی بطور مداوم را دارا می باشد. شارژ کامل باتری گوشی نیز 2 ساعت به طول می انجامد.

مشخصه های سخت افزاری و نرم افزاری

این مدل نیز به سری ساخت TIOMAP 1710 می باشد(تنها N93 متعلق به سری جدید می باشد)که ایت مطلب باعث شباهت گوشی با برخی دیگر گوشی ها می گردد.سرعت پردازشگر این گوشی نیز 220 Mhz می باشد. گوشی دارای RAM با حجم 5/20 مگا بایت بوده و 42 مگا بایت حافظه نیز در اختیار مصرف کننده می باشد و تمامی اطلاعات نیز قابل ذخیره سازی در گوشی می باشند.

بلوتوث گوشی از نوع ویرایش 3 با قابلیت پشتیبانی EDR بوده و پرو فایل های زیر پشتیبانی می کند.

BIP-Imag Push

DUN-GW

FT-Server

Handsfree-AG(1.0)

OBEX

OPP-Client

Sim Access-Server



متاسفانه این گوشی قابلیت پشتیبانی ارسال صدای استریو از طریق بلوتوث A2DP را دارا نمی باشد.این گوشی دارای ساختاری مشابه با دیگر تولیدات مربوط به سری 60 می باشند و کارآیی ها و تنظیمات شبیه به آن ها دارد. اما یکی از نقاط قابل توجه که می توان در این گوشی به آن متذکر شد استفاده از USB.2 و آن هم به صورت کامل که سرعتی قریب بهKbit/s 850-800 را برای شما فراهم می سازد آن هم زمانی که در حال انتقال اطلاعات در حالت USB Mass Storage می باشید که این سرعت تقریباً 2 برابر بیش از مدل های قبلی می باشد ولی متاسفانه باز هم شما دارای قابلیت شارژ از طریق USB نمی باشید.

گوشی شما تمامی لوازم جانبی مربوط به پخش موسیقی را پشتیبانی می کند. حتی در بسته شما تبدیل سوکت هدست نیز موجود می باشد. هم چنین ریموت کنترل شبیه به آن چه در 3250 موجود می باشد در گوشی وجود دارد. البته با این اوصاف گوشی چندان پیشرفتی در زمینه موسیقی را ندارد که پخش کننده موجود در گوشی به آن چه در دیگر گوشی ها موجود می باشد بوده و تغییری در این ساختار سازنده مشاهده نمی شود.

یکی از نکات مثبت و جالب اضافه شده در گوشی، قابلیت نمایش تصاویر در گالری به صورت اسلاید می باشد(slide show ) که حرکت تصاویر و جابجائی آن ها بوسیله دکمه کناری گوشی امکان پذیر می باشد و در حین انتقال از یک تصویر به تصویر دیگر دکمه های دیجیتالی و کارآیی زوم و بزرگنمایی نیز به روی گوشی مشاهده خواهد گردید.هم چنین می توانید هر موسیقی را به عنوان موسیقی پس زمینۀ این حالت نیز انتخاب نمائید.البته نحوه نمایش گالری همواره به صورت افقی می باشد که این حالت علی الخصوص در ابتدا نمی تواند خیلی مفید و سریع باشد.علی الخصوص که گالری شما مملو از عکس های گوناگون باشد و شما قصد تهیۀ یک آلبوم را داشته باشید.

خط مربوط به زمان نیز کاملاً شبیه به آنچه در گوشی های سونی اریکسون استفاده شده است می باشد.هم چنین با مشاهده هر یک از تصاویر قابلیت های ارسال سریع آن ها را به پرینتر و یا اضافه نمودن آن ها به پوشه ذخیره مربوط به یک پرینتر را دارید.در رابطه با کارآیی های موجود به روی گوشی می توان از بازی snack و یک آنتی ویروس که در سری E نیز استفاده شده است نام برد، هم چنین یک نسخۀ کامل از برنامۀ مخصوص خواندن فایل های office، PDF با نامquick office نیز به روی گوشی موجود می باشد.

کارآیی و کیفیت تولید:

متاسفانه در این قسمت نصف نمره دیگر گوشی ها را علی الخصوص در زمینۀ سرعت، کسب می نماید و این به معنی کند بودن در حین کار کردن عادی و یا فرا خوانی برنامه ها می باشد. به عنوان مثال گالری 6 تا 7 ثانیه طول می کشد تا باز شود که البته بخشی از آن به خاطر ویرایش 3 سیمبین نوکیا می باشد.


قیاس با k800 سونی اریکسون:

اکثر رفقا وقتی این متن ها را می خوانند می پرسند که حالا این گوشی از گوشی دیگر بهتر است یا نه؟ خلاصه آن که k800 را برای مقایسه با این گوشی انتخاب کردیم.

گوشی k800 از یکی از کاربردی ترین برنامه های N73 یعنی برنامۀ مخصوص خواندن فایل های PDF و متن ها بهره می جوید و هم چنین wifi در هیچ کدام موجود نمی باشد.دوربین هر دو گوشی تقریباً یکسان است.

فیلم برداری گوشی نوکیا بهتر می باشد، ولی عمر باتری در k800 بالاتر است(حدود 30%)

سرعت کارایی ها تا دو برابر بیشتر از N73 می باشد ولی بزرگی و وضوح تصویر در N73 بیشتر است.

Joystick و صفحه کلید در K800 بهتر است و متاسفانه N73 قابلیت پخش بلوتوث استریو را ندارد و عملاً از لحاظ مولتی مدیا K800 بالاتر خواهد بود.

نتیجه گیری (و در نهایت)

این گوشی از لحاظ آنتن دهی دچار مشکل خاصی نمی باشد و صدای بلندگوهای گوشی به اندازه کافی، بلند است و فردی که با او صحبت می کنید به طور کامل و رسا صدای شما را خواهد شنید. قدرت ویبرۀ گوشی نیز در حد متوسط می باشد و به علت بالا بودن صدای بلندگو ها، گوشی دارای صدای رسایی حتی زمانی که در کیف می باشد، است.

تغییراتی دز ساختار سری 60 گوشی نیز داده شده است که کآرایی ها (Application) به راحتی بسته می شوند البته گوشی اگر در زمانی که عکسبرداری می کنید زنگ بخورد، نور صفحه نمایش ناپدید شده و قابلیت پاسخگویی به گوشی کمتر می شود و عملاً ایراد فراتر از دیگر تولیدات سری 60 به روی گوشی های نوکیا در گوشی N73 موجود نمی باشد و حتی در مقایسه باN70 و N72 ، این دو گوشی در برابر N73 رنگ خود را می بازند.



نگاهی بر دوربین گوشی N73 مگا پیکسل

شاید در ابتدای امر این سونی اریکسون بود که سعی نمود بازار دوربین را به دست بگیرد و گوشی هایی را با تمرکز به دوربینشان تولید نماید.اما پس از چندی نوکیا نیز سعی نمود این هدف سونی اریکسون را دنبال نموده و در راستای گوشی های دوربین دار حرکت نماید. البته برای نوکیا در سال 2005 پیشرفتی که لازم بود حاصل نشد اما سر انجام در سال 2006 تحقیقات به نتیجه رسید. امروزه گوشی های نوکیا از لحاظ دوربین قابل رقابت با دیگر گوشی ها می باشند و حتی از خیلی از دیگر گوشی های همراه پیشی گرفته اند.

به هر حال سونی اریکسون به علت سیاست خاصی که برای خود در نظر گرفته است قصد داشته که حتی در بازار، پیروز مطلق و حکم فرما گردد به همین سبب سیاست خاصی را در پیش گرفت. تعداد زیادی از مصرف کنندگان اصول گرا و متعصب لزومی بر استفاده از دوربین های با قدرت کم موجود در گوشی ها را نمی دیدند و بر این باور بودند که با وجود دوربین های دیجیتال قدرتمند دیگر نیازی به گوشی و یک دوربین اضافی و ضعیف تر چسبیده به آن نمی باشد. ولی

با ورود دستگاه های hybrid و ترکیبی ژاپنی و موفقیت فراوان آن ها سونی اریکسون نیز سعی نمود ساختار تولیدی جدید و موفقی را شبیه سازی نماید و از همان ابتدا با تولید گوشی هایی دو وجهی که از یک سو دوربین بودند و از یک

سوی دیگر یک گوشی نتیجه مناسبی را از تلاش هایش به دست آورد و امروز نیز دیگر تولیدکنندگان گوشی نیز سعی به ارائه این راه گرفته اند اما نوکیا که هیچ گاه از تلاش باز نمی ایستد سعی نمود از تللش ها و تجربیات سونی اریکسون

نیز استفاده ببرد و برای این مطلب اول باید از نظر و تجربیات رقیبان استفاده می نمود وموفقیت های تجاری آن ها را درک می نمود.

از نکات مهمی که می توان گفت در دوربین تلفن های همراه مورد توجه قرار گرقته است در ذیل نام برده شده است:

_حالت دو وجه بودن گوشی، یکی دوربین و وجه دیگر تلفن بودن آن که اکثراً امروزه همین طور می باشد و هم چنین قابلیت افقی نگه داشتن گوشی


_مصرف کنندگان ترجیح می دهند لنز گوشی دارای پوشش مناسب باشد

_تصاویر هم در گوشی و هم در رایانه خوب نمایش داده شود

_قابلیت عکسبرداری و تنظیم خودکار

_گوشی به خودی خود بزرگ نباشد

نوکیا در سری S60 خود تجربه های فراوانی را در زمینه دوربین گوشی کسب نموده است که البته اکثرا از تنظیمات و

ساختاری شبیه به هم بهره می جویند اما آن چه در N73 مورد استفاده قرار گرفته است تجربه ای متفاوت و حقیقتاً موفق می باشد.بیش از این در گوشی N90 اگر چه از دوربین خوبی استفاده شده بود اما به علت چند کاره بودن گوشی و مجزا


بودن کآرایی ها، برای هر کار دکمه مجزا به خود وجود نداشته این مطلب مصرف کننده را گیج می کرد. البته در N73 نیز داستان شباهت هایی دارد. در سمت چپ گوشی دکمه های کنترل صدا، کنترل بزرگنمایی دوربین را نیز انجام می

دهند.هم چنین دکمه عکسبرداری نیز به همراه دکمه دسترسی به گالری نیز مشهود می باشد که در حین عکسبرداری احتمال فشرده شدن دکمه گالری به جای دکمه عکسبرداری زیاد می باشد.

پوشش روی لنز از ورود گرد و خاک به داخل گوشی جلو گیری می نماید و هم چنین به علت سری 60 بودن گوشی، سرعت آن در عکسبرداری نیز پائین می باشد و ذخیره و تهیه عکس 7 تا 8 ثانیه به طول می انجامد که در دیگر گوشی ها 4 تا 5 ثانیه می باشد.

گوشی دارای دوربین 2/3 مگا پیکسل با ماتریس CMOS بوده که دارای شاتر مکانیکی است، فاصله کانونی آن 5:6 mm و طراحی آن بر عهده کارخانجات کارل زایس می باشد و دارای فوکوس خودکار و 20 درجه زوم دیجیتال می باشد.

ساختار دوربین N73 مانند ساختار استفاده شده در N93 است.

نوکیا از یک ساختار ویژه پردازش تصویر در گوشی N73 استفاده نموده است که در این سیستم با تشخیص رنگ های اصلی و پر رنگ سازی آن ها و بر جسته کردن قسمت های واضح عکس و استفاده از برخی فیلترهای ویرایشگر گرافیکی تصویر اگر چه زیباتر ولی رنگ های غیر طبیعی را ارائه می دهد.به هر حال در دوربین های موبایل مثلاً در K800 اگر جه از لگاریتم و سیستم های ضد نویز استفاده شده است اما این همه تغییرات باعث می شود تصویر غیر از آن چه حقیقی می باشد، نشان داده شود.طبق تحقیقات انجام شده و یک تحقیق آماری بین D900 سامسونگ و K800i سونی اریکسون و N73 و N93 ،50درصد از افراد، N73 را دارای بهترین عکسبرداری و 30درصد N93 را و 20درصد K800 را بهترین دوربین برای عکسبرداری می دانستند و کسی D900 را انتخاب نکرد .


استفاده از شاتر مکانیکی قابلیت عکسبرداری بهتری در شب ایجاد می نماید و گوشی دارای یک فلاش نیز می باشد که از قدرت بسیار بالایی برخوردار نمی باشد و حداکثر تا یک متر کآرایی دارد البته تا 3 متر نیز تاثیر آن قابل توجه می باشد اما

استفاده از فلاش زنون در K800 باعث گردیده در حین عکسبرداری از یک شی متحرک تصویر واضح تری را نسبت به N73 ارائه دهد.

سه رزولوشن مختلف در دوربین گوشی موجود می باشد:

_3M یا بزرگ

_2M یا متوسط

_ 0.8 M یا کوچک

تصاویر که رزولوشن های آن 1536×2048 و 1200×1600 و 768×1024 و 480×640 می باشند هر یک حجمی بین 100 تا 700 کیلو بایت را اشغال می کنند.

شما دارای حالت های خودکار و ماکرو نیز می باشید و حالت عکسبرداری انفرادی (پورتره)، محیط باز، ورزشی (در حال حرکت) و شب و انفرادی در شب نیز در گوشی موجود است.



فلاش گوشی نیز قابلیت فعال شدن خودکار را نیز دارد و دارای یک تایمر 2 و 10 و 20 ثانیه ای می باشد و قابلیت عکسبرداری متوالی (3 عکس پشت سر هم) را نیز دارد.

دارای وایت بالانس در حالت های جوی و نوری و چند افکت متفاوت نیز می باشید.فیلمبرداری گوشی از نرم افزاری شبیه به آن چه در N80 استفاده شده است، استفاده می کند و دارای تنظیمات نوری مختلف می باشد و می توانید افکت های مختلفی را به روی آن اعمال نمائید و 2 مد برای فیلمبرداری دارید.

بالاترین رزولوشن به جهت فیلمبرداری نیز QCIF 288*352 پیکسل می باشد و میزان فیلمبرداری بستگی به حجم حافظه شما خواهد داشت و حداکثر قابلیت 4 درجه زوم را در آن دارید.شما دارای دکمه جداگانه ای برای فیلمبرداری بر خلاف گوشی N93 نمی باشید و البته کیفیت فیلمبرداری گوشی بهتر از K800 می باشد.

در نهایت باید متذکر شده که کیفیت دوربین ها تقریبا شبیه به یکدیگر می باشد. البته در K800 تصاویر دارای رنگ های طبیعی تری می باشند و شما تنظیمات بیشتری را نسبت به N73 دارا می باشید و جزئیات در K800 بهتر به نظر می رسد و شایدباید گفت دوربین K800 حرفه ای تر می باشد.البته کیفیت تصاویر در رایانه برای N73 بالاتر از K800 می باشد که البته خیلی به نظر خواهد رسید.

فلاش زنون K800 نیز در فاصله های کم موثرتر می باشد،هم چنین در حالت دستی K800 تصاویر حرفه ای تر و بهتری را نسبت به N73 برداشت می نماید که این خود یک مزیت بالا می باشد و علت آن تعلق دوربین گوشی به نسل دوم می باشد(سایبر شات) و البته سرعت پائین N73 تیز یک نقص دیگر آن به شمار می رود ولی در انتها باید دوربین کارل زایس این گوشی را تجربه ای موفق به نسبت تجربیات قبلی نوکیا دانست...
 
آخرین ویرایش:
توضيح كلي {مقاله} در مورد هر دو گوشي ميدم ديگه انتخاب با خودت;)


اگر چه گوشی های سری N با به میان آمدن نامشان صدای جیرینگ جیرینگ سکه و نجوای هزینه های بالاتر را به همراه کارآیی های ویژه به همراه می آورند علی الخصوص اگر این نام N به عدد 7 نیز مزین گردیده باشد شاید توجیه اقتصادی ویژه ای برای خرید این گوشی ها نسبت به دیگر گوشی ها وجود نداشته باشد و تنها گروهی از خریداران که به اصطلاح ما موبایل باز می باشند قدرت و قابلیت خرید این گونه گوشی ها را داشته باشند.البته گروه دیگر نیز وجود دارند که بر اساس اهداف تولید هر گوشی و قابلیت هایی که گوشی ها دارند، یک گوشی را انتخاب کرده و آن را می خرند.به هر حال نوکیا نیز به این ایده ارزش نهاده و سعی نموده سری های مختلف n را با اهدافی متفاوت به بازار عرضه نمایند.البته گوشی های سری n گاهی اوقات دارای کارایی هایی می باشند که تنها اسماً مورد لزوم فرد بوده و نهایتاً آن چنان به کار فرد نمی آیند. به هر حال نوکیا در سری N9X، N93 را با تکیه بر دوربین گوشی تولید نموده و N91 را با حجم عظیم حافظه و در واقع یک هارد 4 گیگا بایتی با هدف و ساختار تبلیغاتی فضایی برای ذخیره موسیقی روانه بازار نمود.سری N8X و علی الخصوص N80 با کارایی های فراوان که اکثر مورد مصرف، مصرف کنندگان قرار نمی گیرند در بازار موجود است.اما اگر بخواهیم تولیدات n نوکیا را به یک هرم تشبیه کنیم باید سری N7X را در راس قرار دهیم چرا که این سری پر کارایی ترین سری میان سری های n با حالتی کلاسیک و حساب شده می باشد و بعد از آن سری های N8X و در انتها سری N9X قرار گرفته است.اما اگر به دنبال علت موفقیت گوشی چون N70 هستید باید گفت که نوکیا با مشاهدۀ بازار و احتیاج مصرف کننده گوشی N70 را در طراحی که امروز می بینیم تولید و به بازار عرضه نموده است.شاید این روزها به غیر از 3250 و 5500دیگر گوشی هایی که از خانواده سری nنمی باشند، خیلی بازار اثر بخش و سودمندی را دنبال نمی کنند و شاید N72 و N73 نیز توانسته اند اثرفراوانی را در راستای ارتقای سری n بگذارند و گوشی های سری n کوشی هایی می باشند که سعی می کنند خود را بیشتر به روز نگه دارند و حتی کارایی های موجود در N73، کارآیی هایی است که می توان وجود آن ها را در گوشی های 2007 انتظار داشت.

جایگزاری و تولید و نام گزاری نوکیا از یک هارمونی لطیف پیروی می کند که این هارمونی از زمان تولید و پایه گزاری سری n آغاز گردید وآیا قصه به همین جا و تولید در رقم های محدود به 70 و 80 و 90 تمام می شود ویا اینکه زمزمه با تولید سری N6X با قابلیت ساده ترین و روان ترین اسمارت فون بودن و با N5X با قابلیت های خاص خود غیر ممکن نمی باشد.به هر صورت در حال حاضر قریب به 3 سال از تولیدات و سیاست سری n نوکیا می گذرد و شاید امروز نیاز فروانی به ایجاد یک تغییر جدید و نوآوری جدید نیز باشد مثل تغییر ضرائب n، m و یا هر چیز دیگر و یا در کل تولید یک سری جدید با امکاناتی متفاوت.

نوکیا سعی داشت با هر فشار و روشی که شده، کاری کند که N73 بتواند با تکنولوژی های مختلف کار نماید.این گوشی ها در رنگ های ترکیبی خاکستری-ارغوانی، سفید صدفی-قرمز متالیک، سفید صدفی-قهوه ای که تفاوت چندانی بین دو حالت ارغوانی و قهوه ای نمی باشد و رنگ قرمز آن نیز مستقیماً مروبط به مصرف کنندگان خانم می گردند.هم چنین پس از مدتی ویرایش سیاه این گوشی وارد بازار گردیده است.به هر حال گوشی های نوکیا آن هم از نوع اسمارت فون هر چه جلوتر می روند از طراحی کوچکتری برخورداری می گردند با این وجود در آن ها از صفحه نمایش QVGA استفاده می شود.

البته امروزه شاید تنها 5500 بتواند از لحاظ ابعاد با چنین ساختاری در رقابت با N73 ظاهر گردد.گوشی N73 دارای ابعاد 19×49×110 میل متر و وزن 116 گرم می باشد.
به هر حالت باید یک خط موازی ما بین این گوشی با گوشی های دارای ساختار ساده و بدون سیستم عامل ولی مجهز به امکانات در همین حد به مانند K800 اسم نمود. البته ضخامت گوشی K800 به علت حساسیت دوربین و ضخامت آن به 21 میلی متر رسیده است. البته بین ابعاد این دو گوشی در ظاهر تفاوت چندانی حس نمی شود.

صفحه نمایش گوشی از نوع TFT و قابلیت نمایش 262000 رنگ و 4/2 اینچ می باشد که دارای رزولوشن 320×240 پیکسل است.البته این صفحه نمایش کاملاً شبیه به آنچه در N71 استفاده شده است می باشد و خیلی متفاوت نیست. تصاویر نیز برروی صفحه نمایش گوشی N73 مناسب و بدون مشکل خاص می باشد. هم چنین صفحه نمایش مجهز به یک پوشش از جنس فلز شفاف کنندۀ جانبی نیز برای افزایش شفافیت و خوانا ماندن نوشته های گوشی در حالت پر نور و زیر نور مستقیم خورشید، می باشد که این تنها خصلت گوشی های نسل جدیدتر می باشد.

ساختار گوشی بسیار مناسب وخوب می باشد مگر قسمت سیاه پشت گوشی که لنز دوربین نیز به روی آن قرار گرفته و اثر انگشت شما کاملاً بروی آن مشهود می ماند واین تنها اشکال گوشی N73 می باشد.هم چنین می توانید در بالای صفحه نمایش گوشی دوربین VGA را برای مکالمات ویدئویی در سیستم 3G مشاهده نمائید که البته می توانید قابلیت عکسبرداری را نیز برای شما داشته باشد.دقیقا در کنار این دوربین شما می توانید سنسور مربوط به نور گوشی را مشاهده نمائید که به طور خودکار نور پس زمینه صفحه کلید را تنظیم کرده و هم چنین نقش نشانگر فعالیت بلوتوث را ایفا می کند. صفحه کلید گوشی N73 نیز از انتقاد و مشکل کمی بر خوردار می باشد.صفحه کلید کاملاً پائین گوشی را در بر گرفته است. استفاده از دکمه های چند منظوره نیز در گوشی آسان و کارایی فراوانی دارند.دکمه ها دارای نور پس زمینه آبی می باشند که در اکثر شرایط راحت و کافی می باشد.

ساختار Joystick گوشی N73 تاثیر فراوانی در طراحی و ساخت و بدنه گوشی گذاشته است.در این گوشی Joystick کاملاً داخل گوشی فرو رفته است و البته این حالت موجب سختی کار با آن گردیده است و تاکنون نوکیا نتوانسته یک اسمارت فون با قابلیت Joystick کاملاً راحت را به بازار ارائه دهد.

به هر حال برای تمامی گوشی هایی که مجهز به صفحه تاچ اسکرین نمی باشند، صفحه کلید تنها راه برای وارد نمودن اطلاعات خواهد بود و باید اذعان داشت که N73 با صفحه کلید مناسبش یکی از بهترین گوشی ها برای وارد نمودن SMS و تایپ خواهد بود اگر چه قابلیت N73 به عنوان یک پایانۀ مولتی مدیا یک تجربه و نکتۀ مثبت می باشد اما شاید به عنوان صفحه کلید می شد یک صفحه کلید اکسترنال بلوتوث را نیز به عنوان لوازم جانبی این گوشی معرفی کرد اما بهتر است اینگونه فرض کنیم که پس از صفحه کلید گرد 3650 و یا دکمه های عجیب SX1 زیمنس ، N73 سعی نموده محافظه کارانه تر رفتار نماید.

در سمت چپ گوشی می توانید فرستنده اینفرارد و محل قرارگیری کارت حافظه با یک پوشش و محل اتصال گردنبند را در قسمت پائین تر آن مشاهده نمائید، گوشی با کارت حافظه 2 گیگا بایتی نیز دارای مشکلی نبوده است. یکی از نقاط قوت N73 استفاده از دو بلندگو برای ایجاد صدای استریو می باشد. البته این حالت تنها در این گوشی استفاده شده و در مدل های مختلفی ار سری 60 و 40 این حالت نیز استفاده نموده است. به عنوان مثال بلندگوهای استریو را می توانید در گوشی 6233 نیز مشاهده نمائید.

بلند گوی N73 همانند 6233 دارای یک پوشش توری مانند می باشد. البته زمانی که گوشی را در حالت افقی نگه دارید می توانید بهترین کیفیت صدا را ار آن انتظار داشته باشید چون در این حالت صدا از برد و بلند گوی گوش به گوش شما خواهد رسید. البته آنچه که واضح می باشد آن است که صدا در N73 بیشتر از حجم بالایی برخوردار می باشد و حتی در قیاس به 6233 حالتی متفاوت و پائین تر دارد و در مجموع جای رجز خوانی برای N73 در این عرصه وجود ندارد البته صدای زنگ این گوشی بسیار بلند و بالا می باشد.

هم چنین کارآیی های موجود در گوشی دارای زنگ های اعلام کنندۀ سه بعدی می باشد و هم چنین شما می توانید از زنگ های 3D و افکت های سه بعدی نیز استفاده کنید به هر حال تمام کارآیی های جدید جای داده شده در گوشی حیله های بازاریابی می باشند که نوکیا این بار از آن استفاده شده است.
باتری گوشی از نوع BP-6M LI-P0L با گنجایش 1100 mAh می باشد در پشت گوشی قرار گرفته است و بنابر گفته سازنده آن این باتری تا 370 ساعت کارکرد در حالت استند بای و 4 ساعت مکالمه را پشتیبانی می کند. برای مصرف کنندگان فعال گوشی حدوداً کمی بیش از یک روز کارایی داشته و باید مجدداً شارژ گردد اما در حالت کلی تا دو روز می توانید بروی گوشی حساب باز نمائید. هم چنین قابلیت پخش 12 ساعت موسیقی بطور مداوم را دارا می باشد. شارژ کامل باتری گوشی نیز 2 ساعت به طول می انجامد.

مشخصه های سخت افزاری و نرم افزاری

این مدل نیز به سری ساخت TIOMAP 1710 می باشد(تنها N93 متعلق به سری جدید می باشد)که ایت مطلب باعث شباهت گوشی با برخی دیگر گوشی ها می گردد.سرعت پردازشگر این گوشی نیز 220 Mhz می باشد. گوشی دارای RAM با حجم 5/20 مگا بایت بوده و 42 مگا بایت حافظه نیز در اختیار مصرف کننده می باشد و تمامی اطلاعات نیز قابل ذخیره سازی در گوشی می باشند.

بلوتوث گوشی از نوع ویرایش 3 با قابلیت پشتیبانی EDR بوده و پرو فایل های زیر پشتیبانی می کند.

BIP-Imag Push

DUN-GW

FT-Server

Handsfree-AG(1.0)

OBEX

OPP-Client

Sim Access-Server



متاسفانه این گوشی قابلیت پشتیبانی ارسال صدای استریو از طریق بلوتوث A2DP را دارا نمی باشد.این گوشی دارای ساختاری مشابه با دیگر تولیدات مربوط به سری 60 می باشند و کارآیی ها و تنظیمات شبیه به آن ها دارد. اما یکی از نقاط قابل توجه که می توان در این گوشی به آن متذکر شد استفاده از USB.2 و آن هم به صورت کامل که سرعتی قریب بهKbit/s 850-800 را برای شما فراهم می سازد آن هم زمانی که در حال انتقال اطلاعات در حالت USB Mass Storage می باشید که این سرعت تقریباً 2 برابر بیش از مدل های قبلی می باشد ولی متاسفانه باز هم شما دارای قابلیت شارژ از طریق USB نمی باشید.

گوشی شما تمامی لوازم جانبی مربوط به پخش موسیقی را پشتیبانی می کند. حتی در بسته شما تبدیل سوکت هدست نیز موجود می باشد. هم چنین ریموت کنترل شبیه به آن چه در 3250 موجود می باشد در گوشی وجود دارد. البته با این اوصاف گوشی چندان پیشرفتی در زمینه موسیقی را ندارد که پخش کننده موجود در گوشی به آن چه در دیگر گوشی ها موجود می باشد بوده و تغییری در این ساختار سازنده مشاهده نمی شود.

یکی از نکات مثبت و جالب اضافه شده در گوشی، قابلیت نمایش تصاویر در گالری به صورت اسلاید می باشد(slide show ) که حرکت تصاویر و جابجائی آن ها بوسیله دکمه کناری گوشی امکان پذیر می باشد و در حین انتقال از یک تصویر به تصویر دیگر دکمه های دیجیتالی و کارآیی زوم و بزرگنمایی نیز به روی گوشی مشاهده خواهد گردید.هم چنین می توانید هر موسیقی را به عنوان موسیقی پس زمینۀ این حالت نیز انتخاب نمائید.البته نحوه نمایش گالری همواره به صورت افقی می باشد که این حالت علی الخصوص در ابتدا نمی تواند خیلی مفید و سریع باشد.علی الخصوص که گالری شما مملو از عکس های گوناگون باشد و شما قصد تهیۀ یک آلبوم را داشته باشید.

خط مربوط به زمان نیز کاملاً شبیه به آنچه در گوشی های سونی اریکسون استفاده شده است می باشد.هم چنین با مشاهده هر یک از تصاویر قابلیت های ارسال سریع آن ها را به پرینتر و یا اضافه نمودن آن ها به پوشه ذخیره مربوط به یک پرینتر را دارید.در رابطه با کارآیی های موجود به روی گوشی می توان از بازی snack و یک آنتی ویروس که در سری E نیز استفاده شده است نام برد، هم چنین یک نسخۀ کامل از برنامۀ مخصوص خواندن فایل های office، PDF با نامquick office نیز به روی گوشی موجود می باشد.

کارآیی و کیفیت تولید:

متاسفانه در این قسمت نصف نمره دیگر گوشی ها را علی الخصوص در زمینۀ سرعت، کسب می نماید و این به معنی کند بودن در حین کار کردن عادی و یا فرا خوانی برنامه ها می باشد. به عنوان مثال گالری 6 تا 7 ثانیه طول می کشد تا باز شود که البته بخشی از آن به خاطر ویرایش 3 سیمبین نوکیا می باشد.


قیاس با k800 سونی اریکسون:

اکثر رفقا وقتی این متن ها را می خوانند می پرسند که حالا این گوشی از گوشی دیگر بهتر است یا نه؟ خلاصه آن که k800 را برای مقایسه با این گوشی انتخاب کردیم.

گوشی k800 از یکی از کاربردی ترین برنامه های N73 یعنی برنامۀ مخصوص خواندن فایل های PDF و متن ها بهره می جوید و هم چنین wifi در هیچ کدام موجود نمی باشد.دوربین هر دو گوشی تقریباً یکسان است.

فیلم برداری گوشی نوکیا بهتر می باشد، ولی عمر باتری در k800 بالاتر است(حدود 30%)

سرعت کارایی ها تا دو برابر بیشتر از N73 می باشد ولی بزرگی و وضوح تصویر در N73 بیشتر است.

Joystick و صفحه کلید در K800 بهتر است و متاسفانه N73 قابلیت پخش بلوتوث استریو را ندارد و عملاً از لحاظ مولتی مدیا K800 بالاتر خواهد بود.

نتیجه گیری (و در نهایت)

این گوشی از لحاظ آنتن دهی دچار مشکل خاصی نمی باشد و صدای بلندگوهای گوشی به اندازه کافی، بلند است و فردی که با او صحبت می کنید به طور کامل و رسا صدای شما را خواهد شنید. قدرت ویبرۀ گوشی نیز در حد متوسط می باشد و به علت بالا بودن صدای بلندگو ها، گوشی دارای صدای رسایی حتی زمانی که در کیف می باشد، است.

تغییراتی دز ساختار سری 60 گوشی نیز داده شده است که کآرایی ها (Application) به راحتی بسته می شوند البته گوشی اگر در زمانی که عکسبرداری می کنید زنگ بخورد، نور صفحه نمایش ناپدید شده و قابلیت پاسخگویی به گوشی کمتر می شود و عملاً ایراد فراتر از دیگر تولیدات سری 60 به روی گوشی های نوکیا در گوشی N73 موجود نمی باشد و حتی در مقایسه باN70 و N72 ، این دو گوشی در برابر N73 رنگ خود را می بازند.



نگاهی بر دوربین گوشی N73 مگا پیکسل

شاید در ابتدای امر این سونی اریکسون بود که سعی نمود بازار دوربین را به دست بگیرد و گوشی هایی را با تمرکز به دوربینشان تولید نماید.اما پس از چندی نوکیا نیز سعی نمود این هدف سونی اریکسون را دنبال نموده و در راستای گوشی های دوربین دار حرکت نماید. البته برای نوکیا در سال 2005 پیشرفتی که لازم بود حاصل نشد اما سر انجام در سال 2006 تحقیقات به نتیجه رسید. امروزه گوشی های نوکیا از لحاظ دوربین قابل رقابت با دیگر گوشی ها می باشند و حتی از خیلی از دیگر گوشی های همراه پیشی گرفته اند.

به هر حال سونی اریکسون به علت سیاست خاصی که برای خود در نظر گرفته است قصد داشته که حتی در بازار، پیروز مطلق و حکم فرما گردد به همین سبب سیاست خاصی را در پیش گرفت. تعداد زیادی از مصرف کنندگان اصول گرا و متعصب لزومی بر استفاده از دوربین های با قدرت کم موجود در گوشی ها را نمی دیدند و بر این باور بودند که با وجود دوربین های دیجیتال قدرتمند دیگر نیازی به گوشی و یک دوربین اضافی و ضعیف تر چسبیده به آن نمی باشد. ولی

با ورود دستگاه های hybrid و ترکیبی ژاپنی و موفقیت فراوان آن ها سونی اریکسون نیز سعی نمود ساختار تولیدی جدید و موفقی را شبیه سازی نماید و از همان ابتدا با تولید گوشی هایی دو وجهی که از یک سو دوربین بودند و از یک

سوی دیگر یک گوشی نتیجه مناسبی را از تلاش هایش به دست آورد و امروز نیز دیگر تولیدکنندگان گوشی نیز سعی به ارائه این راه گرفته اند اما نوکیا که هیچ گاه از تلاش باز نمی ایستد سعی نمود از تللش ها و تجربیات سونی اریکسون

نیز استفاده ببرد و برای این مطلب اول باید از نظر و تجربیات رقیبان استفاده می نمود وموفقیت های تجاری آن ها را درک می نمود.

از نکات مهمی که می توان گفت در دوربین تلفن های همراه مورد توجه قرار گرقته است در ذیل نام برده شده است:

_حالت دو وجه بودن گوشی، یکی دوربین و وجه دیگر تلفن بودن آن که اکثراً امروزه همین طور می باشد و هم چنین قابلیت افقی نگه داشتن گوشی


_مصرف کنندگان ترجیح می دهند لنز گوشی دارای پوشش مناسب باشد

_تصاویر هم در گوشی و هم در رایانه خوب نمایش داده شود

_قابلیت عکسبرداری و تنظیم خودکار

_گوشی به خودی خود بزرگ نباشد

نوکیا در سری S60 خود تجربه های فراوانی را در زمینه دوربین گوشی کسب نموده است که البته اکثرا از تنظیمات و

ساختاری شبیه به هم بهره می جویند اما آن چه در N73 مورد استفاده قرار گرفته است تجربه ای متفاوت و حقیقتاً موفق می باشد.بیش از این در گوشی N90 اگر چه از دوربین خوبی استفاده شده بود اما به علت چند کاره بودن گوشی و مجزا


بودن کآرایی ها، برای هر کار دکمه مجزا به خود وجود نداشته این مطلب مصرف کننده را گیج می کرد. البته در N73 نیز داستان شباهت هایی دارد. در سمت چپ گوشی دکمه های کنترل صدا، کنترل بزرگنمایی دوربین را نیز انجام می

دهند.هم چنین دکمه عکسبرداری نیز به همراه دکمه دسترسی به گالری نیز مشهود می باشد که در حین عکسبرداری احتمال فشرده شدن دکمه گالری به جای دکمه عکسبرداری زیاد می باشد.

پوشش روی لنز از ورود گرد و خاک به داخل گوشی جلو گیری می نماید و هم چنین به علت سری 60 بودن گوشی، سرعت آن در عکسبرداری نیز پائین می باشد و ذخیره و تهیه عکس 7 تا 8 ثانیه به طول می انجامد که در دیگر گوشی ها 4 تا 5 ثانیه می باشد.

گوشی دارای دوربین 2/3 مگا پیکسل با ماتریس CMOS بوده که دارای شاتر مکانیکی است، فاصله کانونی آن 5:6 mm و طراحی آن بر عهده کارخانجات کارل زایس می باشد و دارای فوکوس خودکار و 20 درجه زوم دیجیتال می باشد.

ساختار دوربین N73 مانند ساختار استفاده شده در N93 است.

نوکیا از یک ساختار ویژه پردازش تصویر در گوشی N73 استفاده نموده است که در این سیستم با تشخیص رنگ های اصلی و پر رنگ سازی آن ها و بر جسته کردن قسمت های واضح عکس و استفاده از برخی فیلترهای ویرایشگر گرافیکی تصویر اگر چه زیباتر ولی رنگ های غیر طبیعی را ارائه می دهد.به هر حال در دوربین های موبایل مثلاً در K800 اگر جه از لگاریتم و سیستم های ضد نویز استفاده شده است اما این همه تغییرات باعث می شود تصویر غیر از آن چه حقیقی می باشد، نشان داده شود.طبق تحقیقات انجام شده و یک تحقیق آماری بین D900 سامسونگ و K800i سونی اریکسون و N73 و N93 ،50درصد از افراد، N73 را دارای بهترین عکسبرداری و 30درصد N93 را و 20درصد K800 را بهترین دوربین برای عکسبرداری می دانستند و کسی D900 را انتخاب نکرد .


استفاده از شاتر مکانیکی قابلیت عکسبرداری بهتری در شب ایجاد می نماید و گوشی دارای یک فلاش نیز می باشد که از قدرت بسیار بالایی برخوردار نمی باشد و حداکثر تا یک متر کآرایی دارد البته تا 3 متر نیز تاثیر آن قابل توجه می باشد اما

استفاده از فلاش زنون در K800 باعث گردیده در حین عکسبرداری از یک شی متحرک تصویر واضح تری را نسبت به N73 ارائه دهد.

سه رزولوشن مختلف در دوربین گوشی موجود می باشد:

_3M یا بزرگ

_2M یا متوسط

_ 0.8 M یا کوچک

تصاویر که رزولوشن های آن 1536×2048 و 1200×1600 و 768×1024 و 480×640 می باشند هر یک حجمی بین 100 تا 700 کیلو بایت را اشغال می کنند.

شما دارای حالت های خودکار و ماکرو نیز می باشید و حالت عکسبرداری انفرادی (پورتره)، محیط باز، ورزشی (در حال حرکت) و شب و انفرادی در شب نیز در گوشی موجود است.



فلاش گوشی نیز قابلیت فعال شدن خودکار را نیز دارد و دارای یک تایمر 2 و 10 و 20 ثانیه ای می باشد و قابلیت عکسبرداری متوالی (3 عکس پشت سر هم) را نیز دارد.

دارای وایت بالانس در حالت های جوی و نوری و چند افکت متفاوت نیز می باشید.فیلمبرداری گوشی از نرم افزاری شبیه به آن چه در N80 استفاده شده است، استفاده می کند و دارای تنظیمات نوری مختلف می باشد و می توانید افکت های مختلفی را به روی آن اعمال نمائید و 2 مد برای فیلمبرداری دارید.

بالاترین رزولوشن به جهت فیلمبرداری نیز QCIF 288*352 پیکسل می باشد و میزان فیلمبرداری بستگی به حجم حافظه شما خواهد داشت و حداکثر قابلیت 4 درجه زوم را در آن دارید.شما دارای دکمه جداگانه ای برای فیلمبرداری بر خلاف گوشی N93 نمی باشید و البته کیفیت فیلمبرداری گوشی بهتر از K800 می باشد.

در نهایت باید متذکر شده که کیفیت دوربین ها تقریبا شبیه به یکدیگر می باشد. البته در K800 تصاویر دارای رنگ های طبیعی تری می باشند و شما تنظیمات بیشتری را نسبت به N73 دارا می باشید و جزئیات در K800 بهتر به نظر می رسد و شایدباید گفت دوربین K800 حرفه ای تر می باشد.البته کیفیت تصاویر در رایانه برای N73 بالاتر از K800 می باشد که البته خیلی به نظر خواهد رسید.

فلاش زنون K800 نیز در فاصله های کم موثرتر می باشد،هم چنین در حالت دستی K800 تصاویر حرفه ای تر و بهتری را نسبت به N73 برداشت می نماید که این خود یک مزیت بالا می باشد و علت آن تعلق دوربین گوشی به نسل دوم می باشد(سایبر شات) و البته سرعت پائین N73 تیز یک نقص دیگر آن به شمار می رود ولی در انتها باید دوربین کارل زایس این گوشی را تجربه ای موفق به نسبت تجربیات قبلی نوکیا دانست...


دستتون درد نکنه اقا رضا پس من تصمیم گرفتم که n73 بگیرم راستی اگر مشتری برای این 3250 ما داشتی معرفی کن و اینکه این نقدی که گذاشتی بسیار جالب و جامع بود ولی 1 چیز شبیه این رو توی gsm.ir دیده بودم فکر کنم ولی بازم ممنون.;)
 
متاسفانه اشتباهی که شما دوستان می کنید این هست که فکر میکنید صدای N73 بهتره.در صورتی که کاملا در اشتباهید.
باند خروجی K800i با اجازتون 72 کاناله هست و N73 هم 64 کاناله.اما صداشون برعکسه یعنی گوشی ان 73 صداش بیشتره.خوب این دلیل داره.
گوشی ها یه حریم خاصی دارن که اگر سخت افزاراشون فقط یک بخشش بالاتر از بقیه باشه در کل گوشی اختلال ایجاد می کنه.به همین دلیل شرکت سونی اریکسون از همون اول گوشی K800i رو صداشو بلند نکرده.این بخش در فریمویر های بعدی گوشی ترمیم میشه و صداش خداتر از نوکیا ان 73 میشه.الان تنها نقص کا 800 فیلمبرداریش هست که باز هم در فریمویر های آینده ترمیم میشه.دلیلش رو میدونید چیه که این قدر بی کیفیته؟چون وقتی ویدئو رو ضبط می کنه با فرمت 3GP سیو می کنه که طبق گفته خود شرکت در فریمویر های بعدی این امکان به گوشی داده میشه که ویدئو با فرمت MP4 سیو بشه یعنی دو برابر شدن صدا.
الان اگر ببینید گوشی N73 زیاد هنگ میکنه.در ضمن طراحی و استایل K800i خیلی زیباتر از ان 73 هست.
در جواب یکی از دوستان هم بگم که گوشی K800i از نظر عکاسی در شب و روز بهتر از N73 هست و خیلی عکس رو زیبا و واقعی به تصویر میکشه و ترکیب رنگاش عالیه.حتی دقت عکسش بیشتر از ان 73 هست.سر عکس حاضرم با هر کسی که N73 داره کل بندازم تا ببینه کیفیت K800i خیلی بهتره.

خود سایت سونی اریکسون هم اعلام کرده در فریمویر آینده K800i کلیه امکانات گوشی K810i که تازه وارد بازار شده به گوشی K800i میاد و این نشون دهنده این هست که اگر K810i صداش بیشتر باشه و ویدئو رو با Mp4 سیو کنه نشون دهنده ی آینده خوب برای K800i هست.

مطمئن باشید که گوشی K800i خیلی سرتر از N73 هست.
 
متاسفانه اشتباهی که شما دوستان می کنید این هست که فکر میکنید صدای N73 بهتره.در صورتی که کاملا در اشتباهید.
باند خروجی K800i با اجازتون 72 کاناله هست و N73 هم 64 کاناله.اما صداشون برعکسه یعنی گوشی ان 73 صداش بیشتره.خوب این دلیل داره.
گوشی ها یه حریم خاصی دارن که اگر سخت افزاراشون فقط یک بخشش بالاتر از بقیه باشه در کل گوشی اختلال ایجاد می کنه.به همین دلیل شرکت سونی اریکسون از همون اول گوشی K800i رو صداشو بلند نکرده.این بخش در فریمویر های بعدی گوشی ترمیم میشه و صداش خداتر از نوکیا ان 73 میشه.الان تنها نقص کا 800 فیلمبرداریش هست که باز هم در فریمویر های آینده ترمیم میشه.دلیلش رو میدونید چیه که این قدر بی کیفیته؟چون وقتی ویدئو رو ضبط می کنه با فرمت 3GP سیو می کنه که طبق گفته خود شرکت در فریمویر های بعدی این امکان به گوشی داده میشه که ویدئو با فرمت MP4 سیو بشه یعنی دو برابر شدن صدا.
الان اگر ببینید گوشی N73 زیاد هنگ میکنه.در ضمن طراحی و استایل K800i خیلی زیباتر از ان 73 هست.
در جواب یکی از دوستان هم بگم که گوشی K800i از نظر عکاسی در شب و روز بهتر از N73 هست و خیلی عکس رو زیبا و واقعی به تصویر میکشه و ترکیب رنگاش عالیه.حتی دقت عکسش بیشتر از ان 73 هست.سر عکس حاضرم با هر کسی که N73 داره کل بندازم تا ببینه کیفیت K800i خیلی بهتره.

خود سایت سونی اریکسون هم اعلام کرده در فریمویر آینده K800i کلیه امکانات گوشی K810i که تازه وارد بازار شده به گوشی K800i میاد و این نشون دهنده این هست که اگر K810i صداش بیشتر باشه و ویدئو رو با Mp4 سیو کنه نشون دهنده ی آینده خوب برای K800i هست.

مطمئن باشید که گوشی K800i خیلی سرتر از N73 هست.[/
QU

در جواب شما بگم که اولا 72 چنل با 64 چنل فرق چشمگیری از نظر کیفیت نداره!!! در ضمن n73 دوتا اسپیکر استریو داره که کیفیتش خیلی خوبه البته بلندی صداش نسبت به دیگر گوشی های استریو کمتره چون یکی از اسپیکراش صدای کمتری داره!!! اما k800 چی صداش در نمیاد:cheesygri
در ضمن این فریم ور مثلا چقدر قراره تاثیر بذاره؟!؟!؟ گوشی باید از نظر سخت افزاری قابلیت صدای زیادو داشته باشه !! اینطور که معلومه نداره!!! در مورد فیلم برداری چیز خاصی ندارم بگم!!! شاید به قول شما با فریمور حل بشه!!!

در مورد عکس هم من چیزی نمیگم !! خودتون انتخاب کنید!!!

اینجا میتونید عکسارو ببینید!!
 
QU

در جواب شما بگم که اولا 72 چنل با 64 چنل فرق چشمگیری از نظر کیفیت نداره!!! در ضمن n73 دوتا اسپیکر استریو داره که کیفیتش خیلی خوبه البته بلندی صداش نسبت به دیگر گوشی های استریو کمتره چون یکی از اسپیکراش صدای کمتری داره!!! اما k800 چی صداش در نمیاد:cheesygri
در ضمن این فریم ور مثلا چقدر قراره تاثیر بذاره؟!؟!؟ گوشی باید از نظر سخت افزاری قابلیت صدای زیادو داشته باشه !! اینطور که معلومه نداره!!! در مورد فیلم برداری چیز خاصی ندارم بگم!!! شاید به قول شما با فریمور حل بشه!!!

در مورد عکس هم من چیزی نمیگم !! خودتون انتخاب کنید!!!

اینجا میتونید عکسارو ببینید!!

دوست عزیز من خودم شخصا دستی صدای K800i رو براتون افزایش میدم اما نه در حد N73 ولی تفاوت 72 با 64 توی کیفیت پخش هست.صدای K810i اگر بلند باشه مطمئن باشید صدای K800i به حالت واقعیش در میاد.

دوربینش هم شک نکنید که بهتر از N73 هست.زوم کنید تا متوجه بشید.ان 73 فقط سبکه.

نوکیا هم به دلیل سیستم عامل داشتنش مشکل زیاد داره و راحت ویروس می گیره.
 
عزیز من شما عکسارو دیدید؟!؟!؟ بهتره نقد این عکسارو هم که تو همین سایت بخونید ببینید یه سری کارشناس خبره چی میگن!!!بعد بگید
دوربینش هم شک نکنید که بهتر از N73 هست
 
من امروز با k800 کار کردم با n73 هم که دوستم داره خیلی باهاش کار کردم اگه بخوام واسه خودم بخرم k800 میخرم!
خیلی خوش دست تره!
البته این نظر منه;)
 
دوست گرامی بنده هم K800i استفاده کردم هم N73 نگاه کن هیچ وقت نظر یه کارشناس نمیشه اولویت باشه.ممکنه کارشناسه علاقه به شرکت نوکیا داشته باشه از کجا معلوم.اول خودت کار کن با جفتش بعدا نظر بده.من با هر دو کار کردم و از K800i هم خیلی راضی هست. هم زیباتر از ان 73 هست هم خوش دست تر.در ضمن هنگ نمی کنه و روان تره.
 
این رو هم بگم که گوشی سونی اریکسون K800i توی دوربین گوشی ها توی دنیا اول شد توی سال 2006 و اسمی هم از ان 73 نبود.وقتی این گوشی از نظر دوربین بهترین انتخاب شده پس جای شک نیست که دوربینش بهتر از ان 73 هست.

----
به گزارش گروه خبری GSM ، گوشی مدل K800i سونی اریکسون پر فروش ترین گوشی بوده است که به مدت 4 ماه جایگاه برتر پر فروش ترین ها را به خود اختصاص داده است .
این گزارش می افزاید ، دو گوشی همراه 3G سونی اریکسون در فهرست پر فروش ترین گوشی های فروشگاه تلیا در سوئد قرار گرفتند .
گوشی دیگری که در این فهرست جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است مدل W850i سونی اریکسون است که برای اولین بار به عنوان محبوبترین گوشی تلفن همراهی که از فروشگاه های تلیای سوئد خریداری شده ، معرفی شده است .
" ایندرا آساندر " مدیر بخش بازار مصرفی در فروشگاه Telia Sonera سوئد در همین خصوص می گوید : " کریسمس مقطع بسیار مهمی برای فروش محسوب می شود و گوشی های تلفن همراه نیز معروفترین و محبوب ترین هدایای کریسمس برای خانواده ها ، دوستان و آشنایان تلقی می شود . " فهرست پر فروش ترین گوشی فروشگاه مذکور که در سطح جهان نیز مورد استفاده قرار می گیرد به شرح زیر می باشد :
1- سونی اریکسون مدل K800i
2- سونی اریکسون (-) W850i
3- نوکیا (3) Nokia 1110i
4- نوکیا مدل (-) Nokia 6020
5- (-) Nokia 5500 Sport
6- (5) Sony Ericsson Z530i
7- Sony Ericsson W300i
8- (-) Nokia 5140i
9- (-) Sony Ericsson P990i
10- (7) Sony Ericsson W810i
گفتنی است فروشگاه های زنجیره ای تلیا ، بزرگترین فروشگاه زنجیره ای (76 فروشگاه) در فروش تجهیزات مخابراتی در کشور سوئد محسوب می شوند .


24F_176.gif

-----

به گزارش گروه خبری GSM، بعد از تولید سایبرشات K790 و K800 در تابستان 2006 و اعلام فروش 5/4 میلیونی آن ها، هم اکنون سونی اریکسون دو گوشی جدید سایبرشات را وارد بازار می کند.
گوشی های سایبرشات K818 و K810 با دوربین 2/3 مگاپیکسلی، فوکوس اتوماتیک و فلاش Xenon و نیز دارای برنامه هایی نظیر Photo Fix جهت بهبود کیفیت عکس ( حتی بعد از عکسبرداری) می باشد. در کنار گوشی، دکمه ای قرار دارد که در زمان کار در حالت دوربین امکان دسترسی به گزینه های منوی دوربین را فراهم می کند.
همچنین گوشی سایبرشات K550 با ضخامت 14 میلی متر و با داشتن دوربین 2 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک به همراه روشنایی LED و پوشش فعال لنز، رقیب دیگری برای K810 می باشد.
به عنوان یک نمونه دیگر K550im اولین گوشی سایبرشات است که از سرویس اینترنت i-mode برخوردار است.
گوشی سایبرشات k810 در فصل دوم 2007 در دسترس عموم خواهد بود. به علاوه، k818 نیز که تحت شبکه GSM است بخصوص برای کشورهایی نظیر چین که از سرویس 3G برخوردار نیستند قابل استفاده خواهد بود.
34D_298.gif

گوشی سایبرشات K550 نیز از فصل اول 2007 در فروشگاه های خاصی قابل دسترس خواهد بود.
----
این هم از بهترین گوشی های سال 2006 :

به گزارش گروه خبری GSM به نقل از خبرگزاری فارس، طی سال 2006 گوشی های موبایل، مجهز به دوربین های بهتری شدند و رقابت بین گوشی ها از لحاظ زیبایی و اصطلاحاً مد، شدت بیشتری پیدا کرد. به کارگیری فن آوری های GPS و Wi-Fi در موبایل ها معمول شد.
گوشی های نسل سوم سونی اریکسون و نوکیا، مجهز به دوربین های 3 مگا پیکسلی و طراحی ویژه شرکت ال جی در سری گوشی های شکلات Chocolate استراتژی هوشمندانه بازاریابی برای تعیین بهترین های 2006 مد نظر قرار گرفت.

Z39_234.gif


و نتایج نهایی زیر بدست آمد:
** بهترین موبایل سال 2006 از لحاظ دوربین: سونی اریکسون K800i به خاطر ویژگی ها و طراحی کاربرپسند
** بهترین طراحی مبتکرانه: ال جی شکلات KG800
** بهترین گوشی تاشوی سال 2006: سامسونگ D900
** بهترین گوشی از لحاظ مد و طراحی: سونی اریکسون Z610i
** باریک ترین گوشی: موتورولا SLVR L7
** پر زرق و برق ترین گوشی سال: موتورولا D&G RAZR V3i
** بهترین پخش کننده MP3 و رقیب عمده آی پاد: سونی اریکسون W810i
** بهترین گوشی از لحاظ دریافت و ارسال ایمیل: نوکیا E61
** مقاوم ترین گوشی: نوکیا 5500 اسپرت
**موبایلی که خوانندگان سایت، بیشترین مشکل را با آن داشتند: نوکیا 6280
** مایوس کننده ترین گوشی سال: نوکیا N91
** امید آینده نوکیا: نوکیا N95 با گوشی 5 مگاپیکسلی
 

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or