سلام !
60. Jordan Mechner
سبک Action/Adventure رو دوست دارین ؟ پس همین الآن یه نامه برای Jordan Mechner بفرستین و تشکری اساسی از او بکنین. چون او کسی هست که تقریبآ میشه گفت خالق این سبک به شمار میاد.
به سال 1989 برمی گردیم. Mechner بازی ای تحت عنوان Prince Of Persia ساخت , بازی پلتفورمری که معماهای متفاوت رو با تله های جالب و متفکرانه ترکیب کرده و به همراه انیمیشن هایی خیره کننده به گیمرها ارائه داده بود. همین کافی بود که بازی بلافاصله به یکی از کلاسیک های به یاد ماندنی تبدیل و تقریبآ به تمام فرمت های ممکن پورت بشه. تآثیری که Prince Of Persia و دنباله های اون روی بازیهای Platformer و Action گذاشتند انکارناپذیره. POP گوشه هایی از دنیای بازی رو به گیمرها نشون داد که تا اون روز شبیه بهش رو ندیده بودند.
بعدها Mechner روی بازی The Last Express کار کرد. یک بازی ماجرایی رمزآلود که تجربه ای منحصر بفرد از گیم پلی رو به بازیکن منتقل می کرد. عناصری مثل سیستم بازگشت به عقب به جای ذخیره کردن بازی از جمله ویژگی های جالب اون بود. همچنین در این بازی از تکنولوژی Digital Rotoscopy استفاده شده بود که اجازه تبدیل حرکات زنده به انیمیشن رو میداد. The Last Express فروش زیادی نکرد ولی به پیشرفت تکنولوژی کمک فراوانی کرد و زمینه ساز ساخت آثاری چون Waking Life و A Scanner Darkly شد.
وقتی Ubisoft تصمیم به احیا کردن سری Prince Of Persia گرفت , اول از همه سراغ خالق این بازی یعنی Jordan Mechner رفت. Mechner هم داستانی زیبا برای بازی نوشت و Prince Of Persia : Sands Of Time متولد شد. بازی ای زیبا و دلنشین که به خوبی ادامه دهنده راه نسخه های قدیمی بود. بازی ای که توانسته بود Prince رو به نسل جدید بیاره , بدون اینکه از گذشته خودش فاصله زیادی بگیره. Mechner خالق تعدادی از مفرح ترین و جذاب ترین بازیهای این سالهاست. بازیهایی که هنوز هم بازی کردنشون خالی از لطف نیست.
Karateka - 1984
Prince Of Persia - 1989
Prince Of Persia 2 : The Shadow & The Flame - 1993
The Last Express - 1997
Prince Of Persia : The Sands Of Time - 2003
59. Yasunori Mitsuda
آدم های کمی وجود دارند که همه زندگی خودشون رو وقف کارشون می کنن و Mitsuda یکی از اونهاست. او با وجود زخم معده و چندین بیماری دیگه که داره , شب و روز برای به وجود آوردن قطعات موسیقی به یاد ماندنی در بازیها زحمت میکشه.
او قبل از اینکه به آهنگ سازی روی بیاره , یک گلف باز حرفه ای بود. تا اینکه بالاخره به خاطر علاقه زیادی که به موسیقی داشت (مخصوصآ موسیقی فیلم هایی چون Blade Runner و The Pink Panther) به سمت این هنر رفت. او به دانشکده موسیقی توکیو رفت و در طول دوران تحصیلش تجربیات فوق العاده ارزنده ای بدست آورد.
در آوریل 1992 بعد از مصاحبه ای سخت که با شرکت SquareSoft انجام داد , به عنوان آهنگساز به این شرکت پیوست و البته بیشتر از اینکه روی موسیقی بازیها کار بکنه , روی افکت های صدای اونها کار کرد. در سال 1994 او به Hironobu Sakaguchi (که مرد همه کاره Final Fantasy بود) اولتیماتوم عجیبی داد. او به Sakaguchi گفت یا اجازه ساختن آهنگ برای بازیها رو به اون میده یا اینکه استعفا میده. تهدید Mitsuda به نفع او تمام شد و Sakaguchi اجازه داد او روی آهنگ های بازی Chrono Trigger کار بکنه. (البته زیر نظر مستقیم Nobuo Uematsu) بازی ای که امروزه یک عنوان افسانه ای به حساب میاد. بعد از Chrono Trigger هم Mitsuda و Uematsu با کمک هم روی موسیقی Front Mission : Gun Hazard کار کردند.
Yasunori چندین عنوان دیگه هم برای Square کار کرد و بعد از آهنگ سازی برای Xenogears در سال 1998 این شرکت رو ترک کرده و تصمیم گرفت به طور مستقل کار بکنه. البته او بعدها دوباره با Square همکاری هایی داشت. مثلآ برای Chrono Cross که دنباله ای بر Chrono Trigger بود موسیقی ساخت و بعد از اون هم روی پروژه هایی مثل Shadow Hearts I&II , Xenosaga Episode I و Luminous Arc کار کرد.
پرونده کاری او برای مردی که می خواست گلف باز بشه ولی موسیقی ساز شد , اصلآ بد نیست.
Chrono Trigger - 1995
Xenogears - 1998
Mario Party - 1999
Chrono Cross - 2000
Shadow Hearts - 2001
Xenosaga Episode I : Der Wille Zur Macht - 2003
58. Jeronimo Barrera
طرفداران بازی های Rockstar به شدت مدیون Jeronima Barrera هستند. او از اواخر دهه 90 برای Rockstar کار کرده و تقریبآ روی تمام عناوین اصلی این شرکت نظارت مستقیم داشته.
اولین بازی مهم او Thrasher : Skate & Destroy نام داشت که در زمان خودش تنها رقیب واقعی Tony Hawk`s ProSkater به شمار میرفت. بعد از اون Jeronimo روی بازیهای بزرگی مثل Grand Theft Auto 2 & III کار کرد و سپس به سراغ Midnight Club رفت که بازیهای Racing رو به سمت Open World شدن پیش برد و تآثیرات زیادی روی بازیهای بعدی این سبک گذاشت. بازی The Warriors از دیگر کارهای او بود که بر پایه فیلمی قدیمی ساخته شده و علاوه بر پایبند بودن به اون فیلم , به شدت هم مفرح بود. این وسط بازی Bully رو هم نباید فراموش کنیم. بازی ای که به بچه های ما آموزش میداد چطوری معلمشون رو اذیت کنن و در کنارش به زندگی یک نوجوان عاصی می پرداخت.
البته بازیهای دیگه ای مثل Manhunt 2 هم در کارنامه Barrera حضور دارند و در نهایت به بازی ای می رسیم که یکی از بزرگترین های این نسل هست , یعنی Grand Theft Auto IV . Jeronimo Barrera کسی هست که به کار خودش وارده و میدونه چه عناصری باعث مفرح و لذت بخش شدن یک بازی میشن. عناصری که Rockstar همیشه اونها رو در بازیهای خودش لحاظ میکنه.
Thrasher : Skate & Destroy - 1999
Grand Theft Auto 2 - 1999
Midnight Club Street Racing - 2000
Grand Theft Auto III - 2001
Grand Theft Auto : Vice City - 2002
The Warriors - 2005
Manhunt 2 - 2007
Grand Theft Auto IV - 2008
57. Bruce Shelley
Bruce Shelley هم مثل تعدادی از دیگر افراد این لیست از شرکت مقدس MicroProse کارش رو شروع کرد. با اینکه این روزها اسم او رو به عنوان یک استاد Strategy می شناسیم , ولی در حقیقت کار خودش رو با ساختن بازیهای تخته ای (Board Games) آغاز کرد و بعدآ با تجربه های ارزشمندی که بدست آورد با قدرت تمام وارد صنعت بازیسازی شد.
همون طور که حتمآ انتظاردارین , Shelley شرکت MicroProse رو ترک کرد و مدتی رو بدون همکاری در شرکت های بازیسازی پشت سر گذاشت ولی در سال 1995 بالاخره Ensemble Studios رو تآسیس نمود و خیلی زود مشغول کار بر روی سری بازیهای Age Of Empires برای Microsoft شد. همکاری این دو مفید و طولانی مدت بود و Shelley در این مدت به عنوان طراح ارشد روی کار اعضای گروه نظارت مستقیم داشت.
موفقیتی که Age Of Empires به همراه داشت , باعث شد Shelley و Microsoft به فکر ساختن بازیهای بیشتری بیفتند و Expansion های متعددی هم برای بازیهاشون منتشر کنند. حتی این اواخر اونها روی یک بازی Strategy کنسولی به نام Halo Wars هم کار کردند ولی چندی پیش خبری عجیب و شوکه کننده پخش شد. Microsoft استودیوی Ensemble رو تعطیل کرد. البته با سابقه ای که از Bruce Shelley و بازیهای بزرگ او داریم , خیلی بعید هست که مدت زیادی برای پروژه بعدی او صبر کنیم.
Sid Meier`s Railroad Tycoon - 1990
Sid Meier`s Civilization - 1991
Age Of Empires - 1997
Halo Wars - 2009
56. Hideki Kamiya
او یکی از اصلی ترین اعضای Capcom هست و تعدادی از شگفت انگیز ترین عناوین این شرکت رو به گیمرها هدیه داده. او ابتدا نقشی کوچک در ساخت بازیهایی چون Xevious , Gradius و The Legend Of Zelda : A Link To The Past داشت ولی اسم و رسم او بعد از Resident Evil 1 به گوش همه رسید. بعد از RE1 , او کارگردان دنباله این بازی شد و در سال 1998 بازی Resident Evil 2 عرضه گردید که به اعتقاد خیلی ها یکی از بهترین های سری RE به شمار میره. (اگه بهترین نباشه)
بعد از موفقیت چشمگیر Resident Evil 2 مطمئنآ Capcom به فکر ساخت بازی بعدی می افتاد ولی این بار استودیوی شماره 4 Capcom مسوول ساخت بازی شد و Kamiya یک بار دیگه کارگردانی بازی رو برعهده گرفت. یک سال بعد خبرهایی از پروژه ای به گوش می رسید که تفاوت های عمده ای با Resident Evil داشت و بعدآ این بازی Devil May Cry نام گرفت که با گیم پلی فوق العاده ای در سبک Action/Adventure عرضه شد.
بعدها Capcom در حرکتی عجیب Hideaki Itsuno رو کارگردان Devi May Cry 2 قرار داد که پروژه ای شکست خورده به حساب میاد. Kamiya هم در جواب , روی بازی کاملآ جدیدی به اسم Viewtiful Joe کار کرد که هم از طرف منتقدین و هم از طرف گیمرها بازخورد خوبی داشت. او سپس به Clover Studio نقل مکان کرد و بازی ای بر اساس فولکلور و افسانه های ژاپنی تهیه کرد. بازی ای که عنوان "بازی سال" رو از خیلی از رسانه ها دریافت کرد و مثالی برای نام بردن از دنیای بازی به عنوان یک هنر بود. بازی زیبای Okami .
این روزها Kamiya در شرکت Platinum Games در کنار بزرگانی چون Shinji Mikami , Yuta Kimura و Nao Ueda و ... به شغل خودش ادامه میده. او در حال حاضر روی بازی Bayonetta کار میکنه و با توجه به کارنامه عظیمی که از او سراغ داریم و با دیدگاه او که هر بازی رو یکی از فرزندان خودش میدونه , مطمئن هستیم این بار هم سورپرایز بزرگی در انتظار ماست.
Resident Evil - 1996
Resident Evil 2 - 1998
Resident Evil Zero - 2002
Devil May Cry - 2001
Viewtiful Joe - 2003
Okami - 2006
55. Koji Igarashi
با اینکه Igarashi حدود 20 سال در خدمت Konami بوده , ولی بازی ای که باعث شهرت و محبوبیت او شد یکی از نسخه های Castlevania بود. در سال 1997 او به عنوان دستیار کارگردان , سناریو نویس و برنامه نویس برای بازی Symphony Of The Night روی کنسول PlayStation برگزیده شد. Iga (نامی که دوستانش با اون صداش میکنن) بعد از این بازی روی یک عنوان Simulation (که البته هیچ وقت منتشر نشد) کار کرد و سپس سراغ پروژه های Gradius II و Detana !! Twin Bee رفت. بعدها روی بازی Tokimeki Memorial با سبک Dating Sim کار کرد و بعد از اون دوباره برای کار رو نسخه بعدی Castlevania احضار شد ولی او اظهار داشت که ایده جدیدی برای یک دنباله نداره.
Symphony Of The Night به عقیده خیلی از طرفداران Castlevania بهترین نسخه این سری و همین طور یکی از بزرگترین بازیهای 32 بیتی تاریخ هست و Iga هم نمی خواست خاطره خوبی که با این بازی داشته رو از بین ببره.
Koji Igarashi از اون به بعد در نقش تهیه کننده به این سری بازیها وفادار موند و اولین نسخه ای که تهیه کننده اون Iga بود , Castlevania : Chronicles نام داشت.
در سال 2002 تصمیم عجیب و جنجالی Igarashi برای جدا کردن بازیهای Casltevania Legends , Castlevania 64 , Castlevania : Legacy Of Darkness و Castlevania : Circle Of The Moon از بقیه بازیهای این سری صدای طرفداران رو درآورد , ولی بعدها دوباره با تهیه کردن بازیهایی از این سری برای کنسولهای دستی GBA و DS به سبک و سیاق Symphony Of The Night محبوبیت Iga افزایش پیدا کرد. حتی خیلی از طرفداران متعصب Castlevania معتقدند که بازیهای Harmony Of Dissonance , Aria Of Sorrow , Portrait Of Ruin و Order Of Ecclesia بهتر از نسخه PlayStation این سری هستند.
با اینکه چیزی از پروژه های آینده Koji Igarashi نمی دونیم , ولی زحمتی که او روی سری بازیهای Castlevania کشیده و این سری رو زنده نگه داشته , سزاوار تشکری جانانه هست.
Gradius II - 1992
Tokimeki Memorial - 1994
Castlevania : Symphony Of The Night - 1997
Castlevania : Aria Of Sorrow - 2003
Castlevania : Portrait Of Ruin - 2006
Castlevania : Order Of Ecclesia - 2008
54. Jordan Weisman
Jordan Weisman یکی از بزرگترین موسسان شرکتهای بازیسازی به شمار میاد که این صنعت خیلی بهش مدیون هست. او همچنین در ساخت سری بازیهای MechWarrior نقش زیادی داشت. بازیهایی که جزو پرفروش ترین های PC بوده و امتیازات قابل توجهی هم به دست آورده بودند. بازیهایی که به اعتقاد خیلی ها معرف سبک Mech Battling (مبارزات روباتی) به حساب میان. گرافیک MechWarrior ها هم در زمان خودشون فوق العاده بود و حتی الآن هم بعد از 15 سال خیلی بد به نظر نمیرسه. Weisman در تولید سری Crimson Skies هم سهم عمده ای داشت. سری بازیهای Flight Combat ای که به سرگرم کننده بودن و زیبا بودن معروف هستند.
ساختن MechWarrior و Crimson Skies برای قرار گرفتن نام او در لیست کفایت میکنه ولی فعالیت های Weisman خیلی بیشتر از اینها بوده. او فقط در صنعت بازی فعالیت نداشته و FASA Corporation رو تآسیس کرده که روی بازیهای RPG غیر کامپیوتری کار میکرده. بازیهایی مثل Battletech و Shadowrun که از هرکدوم نسخه هایی برای دنیای بازی های کامپیوتری هم تهیه شد. او همچنین موسس شرکت WizKids هست که روی بازیهای کوچکی مثل Mage Knight , Heroclix و Haloclix کار کرده. به علاوه در زمینه Alternate Reality Games (پلتفورمی که دنیا رو به عنوان یک بازی بزرگ تصور میکنه و برای تبلیغات خیلی وسیع به کار میره) هم کار کرده و نقش مهمی در تبلیغات I Love Bees برای Halo 2 داشته. او حتی نیم نگاهی هم به دنیای Interactive Novel ها داشته و Cathy`s Book رو در این زمینه تهیه کرده.
Weisman تقریبآ در هر زمینه ای کاری انجام داده و کسی هست که به گسترش صنعت بازی کمک های شایانی کرده.
MechWarrior 2 : 31st Century Combat - 1995
Crimson Skies - 2000
Crimson Skies : High Road To Revenge - 2003
53. Takashi Tezuka
او یکی از قابل احترام ترین اشخاص صنعت بازی هست. یکی از طراحان اصلی Nintendo که روی خیلی از عناوین برتر این شرکت کار کرده. بازیهایی مثل The Legend Of Zelda , Super Mario Bros , Pikmin و Animal Crossing همگی از وجود Tezuka بهره های فراوانی برده اند.
شروع Tezuka با Nintendo در سال 1984 بود. زمانی که او از دانشکده هنر Osaka فارغ التحصیل شد. از اون زمان بود که او در پروژه های زیادی در کنار Shigeru Miyamoto کار کرد. بازی Devil World در سال 1984 برای کنسول Famicom عرضه شد و بعد از اون کار روی Super Mario Bros آغاز گردید و Tezuka هم نقش دستیار کارگردان رو برعهده گرفت. این لوله کش 8 بیتی خیلی سریع به موفقیتی خیره کننده دست یافت و باعث شد Tezuka و Miyamoto به آینده امیدوار بشن. پروژه بعدی The Legend Of Zelda بود و این دفعه Takashi Tezuka علاوه بر اینکه دستیار کارگردان بود , روی طراحی گرافیکی بازی هم کار کرد. سپس به طور مشترک با Miyamoto روی Super Mario Bros 2,3 مشغول به کار شد و کمی بعد هم به تیم سازنده اولین عنوان Mario برای کنسول 16 بیتی SNES پیوست , یعنی بازی Super Mario World .
از اون به بعد Tezuka با سمت های مختلف مثل کارگردان , تهیه کننده , طراح و سرپرست روی همه عناوین اصلی Mario نظارت داشت. شاهکارهایی مثل New Super Mario Bros برای DS و Super Mario Galaxy برای Wii هم از جمله همین بازیها هستند. او همچنین کارگردان بازیهای بزرگی چون The Legend Of Zelda : A Link To The Past و The Legend Of Zelda : Link`s Awakening هم بود. همین طور کار نظارت و سرپرستی Ocarina Of Time رو هم برعهده داشت. بعدها Tezuka بازی Pikmin 2 رو ساخت و سپس سری بازیهای Animal Crossing رو به گیمرها هدیه داد.
هوش و استعداد بالای Takashi Tezuka بیش از دو دهه در خدمت صنعت بازی بوده و تعدادی از بزرگترین بازیهای دوران رو به گیمرها تقدیم کرده. او در حال حاضر به همراه Miyamoto مدیریت بخش تجزیه و تحلیل و سرگرمی های Nintendo رو برعهده داره و منتظر شاهکارهای آینده او هستیم.
Super Mario Bros - 1986
The Legend Of Zelda - 1987
Super Mario World - 1990
The Legend Of Zelda : A Link To The Past - 1992
Star Fox 64 - 1997
The Legend Of Zelda : Ocarina Of Time - 1998
Super Smash Bros - 1999
Pikmin - 2001
Paper Mario - 2001
Luigi`s Mansion - 2001
Animal Crossing - 2002
Super Mario Sunshine - 2002
Super Smash Bros Brawl - 2008
52. Yuji Horii
چشم انداز دنیای بازی با ملحق شدن Yuji Horii به Akira Toriyama (طراح Manga) و Koichi Sugiyama (آهنگ ساز) برای خلق اولین نسخه از سری بازیهای ارزشمند Dragon Quest برای همیشه تغییر کرد.
Horii در ابتدا به عنوان نویسنده ای مستقل در روزنامه ها , مجلات و کمیک بوک ها فعالیت میکرد , تا اینکه شرکت Enix برای ساخت یک بازی Tennis او رو به عضویت این شرکت درآورد. Yuji در نقش برنامه نویس روی این بازی کار کرد و نشانه هایی از استعداد خودش رو نشون داد. او بعدها جذب بازیهای RPG آمریکایی چون Ultima و Dungeons & Dragons شد و داستان Dragon Quest رو با تآثیر از اونها نوشت.
Dragon Quest در سال 1986 عرضه شد. زمانی که RPG های کنسولی تقریبآ در مرز فراموشی بودند. سناریوهای Horii به همراه طراحی های با طراوت Toriyama و موسیقی زیبای Sugiyama باعث خلق بازی ای شدند که انقلابی در زمینه JRPG ها محسوب میشد و جنب و جوشی عظیم در بازیهای ژاپنی ایجاد کرد. این بازی همچنین زمینه ساز ساخت بازیهای RPG بزرگی چون سری Final Fantasy توسط شرکت SquareSoft گردید.
موفقیت تجاری عظیمی که Dragon Quest بدست آورد , باعث شد Horii به فکر خلق سناریوهای جدیدی برای دنباله های این بازی بیفته و سرانجام در سال 2000 خود Horii به عنوان کارگردان روی بازی Dragon Quest VII مشغول به کار شد. البته خیلی ها شروع محبوبیت Yuji Horii رو سال 1995 میدونن , زمانی که او به همراه Hironobu Sakaguchi و افراد دیگه ای از SquareSoft بازی فوق العاده Chrono Trigger رو برای SNES تهیه کردند.
این روزها Horii در شرکت خودش به نام Armor Project مشغول به کار هست و ارتباطی همه جانبه با Square Enix داره و روی دنباله ها و بازسازی های Dragon Quest برای کنسول دستی DS فعالیت میکنه.
Dragon Warrior - 1989
Dragon Warrior II - 1990
Dragon Warrior III - 1991
Chrono Trigger - 1995
Dragon Quest VIII : Journey Of The Cursed King - 2005
51. David Perry
یکی از پرنفوذترین اشخاص لیست ما که از همان زمان شروع به کارش با خرید لیسانس فیلمها و کارتونها , روی بازیهای اقتباس شده از اونها کار میکرد. Dave Perry ایرلندی در نوجوانی وارد دنیای بازی شده و ابتدا در انگلیس مشغول به فعالیت شد.
او سپس به آمریکا رفت و در شرکت Virgin Games مشغول به کار شد. استخدام در این شرکت به Perry نشون داد که ساختن بازیهای لیسانس شده براساس موضوعات قبلی سود فراوانی داره. بنابراین روی بازیهایی مثل Global Gladiators (که زیر نظر McDonald ساخته شد) و Cool Spot (که شخصیت اولش آدمک معروف نوشابه 7-Up بود) و Aladdin (که براساس کارتون Disney تهیه شد) کار کرد. او به سرعت پله های ترقی رو پیمود و به مقامی چون مدیریت و تهیه کنندگی هم رسید و بالاخره در سال 1993 Shiny Entertainment رو در Laguna Beach تآسیس کرد. اولین بازی این شرکت یعنی Earthworm Jim روی پلتفورمهای زیادی عرضه شد و بعدها یک سری کارتونی هم از روی اون ساختند. همین طور اسباب بازیهایی هم براساس شخصیتهای این بازی تولید گردید و Earthworm Jim کمک بزرگی به رشد Shiny Entertainment نمود.
در سالهای بعد هم Perry هنوز از تولید بازی براساس موضوعات قبلی استقبال میکرد و عناوینی مثل Enter The Matrix و The Matrix : Path Of Neo با نظارت برادران Wachowski تهیه شد. شرکت Shiny در سال 2002 تحت مالکیت Atari در اومد و Perry هم 4 سال بعد از این شرکت خارج شد تا فعالیت های دیگه ای رو تجربه بکنه. او در گسترش بازیهای مستقل کمک های زیادی کرد و بعدها در Game Developers Conference هم در نقش مشاور ظاهر شد.
Cool Spot - 1993
Disney`s Aladdin - 1993
Earthworm Jim - 1994
Enter The Matrix - 2003
The Matrix : Path Of Neo - 2005
50. Keiji Inafune
Keiji Inafune رو به عنوان پدر Mega Man می شناسیم. با اینکه او بعدها اعتراف کرد که طراحی های Mega Man در اصل به استاد او مربوط میشه , ولی هنوز هم از او به عنوان یک مغز متفکر و یک نابغه یاد می کنیم. به این دلیل که او زمانی که تنها 22 سال داشت , روی طراحی بقیه کاراکترهای این بازی هم کار کرد و در کنارش به طراحی و نقاشی Artwork ها در کتابچه های راهنمای بازیها می پرداخت و البته در خیلی موارد همین Artwork ها رو به مدل های داخل بازی تبدیل و منتقل می کرد.
خوشبختانه Capcom بعد فروش نه چندان خوب اولین Mega Man , این سری بازی رو برای همیشه تعطیل نکرد و اجازه ساخته شدن قسمت های بعدی رو داد که Inafune روی اونها کار می کرد. او به جز Mega Man صدها شخصیت دیگه هم برای Capcom ساخت و خیلی از کاراکترهای به یاد ماندنی Capcom به طول مستقیم یا غیر مستقیم مدیون او هستند. Keiji Inafune روی دنباله های زیادی از Mega Man کار کرد که Mega Man X و Mega Man Battle Network نمونه هایی از اونها هستند.
یکی دیگه از بازیهایی که Inafune به گیمرها هدیه داد سری Onimusha بود. حتی فیلمنامه فیلمی که قراره براساس این بازی ساخته بشه هم کار خود Inafune هست. در این نسل هم او تهیه کننده عناوینی چون Dead Rising و Lost Planet بوده که هم از نظر فروش و هم از نظر امتیازات بازیهایی بسیار بزرگ هستند. البته بازی ای که نام Keiji Inafune رو همیشه برای ما زنده نگه میداره , بازی زیبای Duck Tales هست که برای NES ساخته شد و Inafune به عنوان طراح گرافیکی روی اون کار کرد.
Mega Man - 1987
Street Fighter - 1987
Mega Man 2 - 1988
Duck Tales - 1990
Breath Of Fire - 1993
Mega Man X - 1993
Onimusha : Warlords - 2001
Mega Man Battle Network - 2001
Mega Man Zero - 2002
Dead Rising - 2006
Lost Planet : Extreme Condition - 2007
49. Atsushi Inaba
با اینکه سازنده های ژاپنی زیادی در لیست بلند بالای ما هستند , ولی تعداد کمی از اونها به اندازه Inaba در کارشون موفق بودند. او سهم بزرگی در بعضی از عناوین درجه یک Capcom داشته و بعد از اثبات لیاقت و استعدادش به ریاست Clover Studios رسید. زمانی هم که Capcom به طرز غیرمنتظره ای این استودیو رو تعطیل کرد , به فکر احداث شرکت جدیدی افتاد که بعدها Platinum Games نام گرفت و قراردادهایی برای انتشار بازیهاش به وسیله SEGA بست.
او روی پروژه هایی چون دو نسخه Viewtiful Joe و سری بازیهای Ace Attorney نظارت مستقیم داشت. همین طور در طول بیش از 8 سالی که با Capcom بود , روی بازیهایی مثل Resident Evil : Code Veronicaa X و Devil May Cry هم کار کرد. البته قبل از این در شرکت هایی مانند SNK و Irem هم حضور داشت ولی دوره کاری او در Capcom بسیار موفقیت آمیز بود و در این بازه زمانی بازیهای خلاقانه و زیبایی از طرف این شرکت عرضه شد که از نظر اقتصادی و هنری بسیار قدرتمند بودند.
بازیهایی مثل Okami و God Hand که به وسیله Clover Studios تهیه شده بودند , از پشتیبانی کامل و مستقیم Inaba بهره بردند و بعد از تعطیل شدن این شرکت و مهاجرت Inaba و بقیه اعضای اون به Platinum Games , او به بهترین شکل ممکن از کارهای در دست ساخت این شرکت پشتیبانی کرد و باعث افزایش اعتبار بازی ای چون Mad World گردید. با اینکه Atsushi Inaba در تولید خیلی از بازیها نقش مهمی داشته , ولی این قدرت مدیریت و تهیه کنندگی او بوده که باعث شده بازیهایی فوق العاده زیبا از استودیوهای او شاهد باشیم.
Devil May Cry - 2001
Viewtiful Joe - 2003
Phoenix Wright : Ace Attorney - 2005
Okami - 2006
MadWorld - 2009
48. Scott Orr
یکی از پیشگامان سبک Sports جناب آقای Scott Orr هست. او به همراه Richard Hilleman باعث شدند سری بازیهای Madden Football به این موفقیت کم نظیر دست پیدا بکنه. او باعث شد این بازی که روی پلتفورم Apple II شکست خورده بود , دوباره طراحی بشه و تا امروز به موفقیت خودش ادامه بده. Orr زیر نظر Hilleman تغییراتی در سری Madden ایجاد کرد که نسخه های امروزی این بازی محبوب رو مدیون اونها هستیم.
بعدها Hilleman و Orr مسیرهای جداگانه ای رو در EA Sports در پیش گرفتند ولی هنوز هم به یکدیگر کمک کرده و تآثیر زیادی روی پروژه های همدیگه می گذاشتند. Orr روی پروژه Madden باقی موند و هر سال بازی ای بهتر از سال پیش ارائه کرد که در زمینه هایی چون گرافیک , هوش مصنوعی و امکانات دیگه پیشرفت های زیادی داشت. این سری بازی در حرکت از گرافیک دو بعدی به سه بعدی هم بسیار موفق عمل کرد و علاوه بر فروش فوق العاده ای که هر سال بدست میاره , جوایز متعددی رو هم نصیب سازندگانش میکنه.
با اینکه تیم بازیسازی Scott Orr از بیش از 30 بازیساز و طراح تشکیل میشه , ولی اتحاد و یکپارچگی اونها باعث شده در طول این سالها سری Madden NFL به پیشرفت خودش ادامه بده و هنوز هم به عنوان پرفروش ترین بازی آمریکای شمالی باقی بمونه. دلیل این امر هم میتونه تعصب این تیم آمریکایی و گیمرهای آمریکایی باشه.
البته Orr تنها به Madden اکتفا نکرد و مثل Hilleman تجربه های جدیدی رو هم امتحان نمود. او در تولید خیلی از بازیهای ورزشی دیگه مثل NASCAR , NCAA Football و Basketball نقش داشت. موفقیت این روزهای EA و تولید بازیهای متنوع ورزشی با کیفیت بالا رو میتونیم تا حد زیادی مدیون Orr و زحماتش روی بازی Madden و دیگر بازیهای شرکت باشیم.
Scott Orr در سال 2001 شرکت EA رو ترک کرد و شرکتی جدید برای ساخت بازیهای موبایل تآسیس نمود.
John Madden Football - 1990
John Madden Football '93 - 1992
Tony La Russa Baseball '95 - 1995
NCAA Football 98 - 1997
47. Yuji Naka
هرچقدر که Yu Suzuki در موفقیت های بخش Arcade شرکت SEGA سهم داشته , Yuji Naka هم در بخش کنسول های خانگی این شرکت سهیم بوده. او در اوائل دهه 80 به عنوان برنامه نویس به SEGA پیوست و بعد از مدتی مشغول کار روی عناوین کنسول Master System مثل Spy VS Spy و F16 Fighting Falcon و همین طور دو عنوان اول از سری Phantasy Star شد. ولی همکاری او در سال 1991 با Hirokazu Yashhara و Naoto Oshima روی عنوان Sonic The Hedgehog بود که باعث شد اسم او بیش از پیش بر سر زبونها بیفته.
در همون سال استودیوی AM8 نام خودش رو به Sonic Team تغییر داد و به ساخت بازیهایی ارزشمند مشغول شد و این استودیو سری بازیهای Sonic رو برای کنسولهای Master System , Genesis , Saturn و Dreamcast تهیه کرد. در اون سالها طراحان Nintendo رقیبی قدرتمند به نام Yuji Naka داشتند که میخواست از Nintendo و بازیهای زیبای اون پیشی بگیره و در بعضی موارد هم موفق شد.
میشه گفت اگه کمک های Naka و همکاری اون در خلق بازی Sonic The Hedgehog و دنباله های بیشمار این بازی نبود , وضعیت شرکت SEGA الآن به کلی متفاوت بود.
موفقیت های Naka با عناوینی چون Burning Rangers و NiGHTS Into Dreams برای کنسول Saturn و همین طور Phantasy Star Online برای کنسول Dreamcast ادامه پیدا کرد ولی در سال 2006 بالاخره از SEGA جدا شد و استودیوی شخصی خودش با نام Prope رو تآسیس نمود. البته این استودیو ارتباطی تنگاتنگ با SEGA داره و این شرکت ناشر بازیهای Prope محسوب میشه. یکی از اولین بازیهای Prope هم بازی زیبا و تحسین برانگیز Let`s Catch در سبک Rhythm برای کنسول Wii بوده.
Naka در مصاحبه ای که چندی پیش با ما داشت گفت : "پدر شخصیت Sonic بودن و 15 سال همراهی با این شخصیت , باعث شده من عشق و دلبستگی زیادی نسبت به اون داشته باشم."
میشه گفت همین عشق و شور از طریق بازیهای Naka به ما گیمرها هم منتقل شده.
Phantasy Star - 1988
Phantasy Star II - 1990
Sonic The Hedgehog - 1991
NiGHTS Into Dreams - 1996
Burning Rangers - 1998
Chu Chu Rocket - 2000
Samba De Amigo - 2000
Shadow The Hedgehog - 2005
46. Fumito Ueda
خیلی از بزرگان لیست ما در سالهای اولیه حضورشون در صنعت بازی , شاهکار آنچنانی ای عرضه نکردن و معمولآ بعد از چند سال به بازیهای بزرگ رسیدند ولی Fumito Ueda کسی هست که در اولین بازی ای که کارگردانی کرد , نبوغ و هوش سرشار خود رو به همگان اعلام نمود. (البته او پیش از این به عنوان انیماتور در بازی Enemy Zero زیر نظر Kenji Eno کار کرده بود) به هر حال اولین بازی کارگردانی شده Ueda , شاهکاری فراموش نشدنی به نام Ico بود.
Ueda در این بازی حال و هوا و جوی خلق کرد که با معماهای جالب خودش و سکوت شخصیتهاش , حس قرار گرفتن در دنیایی منزوی و ایزوله شده رو به بازیکن منتقل می نمود. البته در کنارش حس امید برای رهایی از این محیط هم به گیمر دست میداد. Ico که در ابتدا پروژه ای برای PlayStation بود ولی بعدها به PlayStation 2 منتقل شد , دنیایی ایجاد کرد که زمینه رو برای بازی بعدی Ueda و تیمش یعنی Shadow Of The Colossus آماده ساخت.
در این بازی شخصیتی بدون دیالوگ در دنیایی پهناور و خراب شده باید با پازلهای متحرک که در هیبت هیولاهایی فوق العاده عظیم قرار گرفته بودند , مبارزه میکرد. بازی ای که با صحنه های ماندگار خودش شاهکاری خلق کرد که تا پیش از این کمتر سازنده ای تونسته بود خلق بکنه. Ueda با همین دو بازی اسم Team Ico رو به جهانیان معرفی کرد و استودیویی رویایی با آزادی عمل زیاد که در ارتباط با Sony بود رو شکل داد. دقیقآ شبیه Polyphony Digital و رییس این شرکت یعنی Kazunori Yamauchi که خالق سری بازیهای Gran Turismo هست.
وقتی یک بازیساز در مدتی کوتاه توانایی ها و استعدادهای خودش رو نشون میده , هم ناشر بازیهای او و هم بازیکنهای علاقه مند به بازیهای او مسلمآ در انتظار شاهکاری جدید هستند. برای همینه که همه دنیا به شدت منتظر رونمایی از پروژه بعدی Team Ico برای کنسول PlayStation 3 می باشند.
Ico - 2001
Shadow Of The Colossus - 2005
45. Tim Sweeney
Tim Sweeney یکی از بزرگانی هست که در کنار John Carmack تآثیر زیادی روی پیشرفت گرافیک بازیهای کامپیوتری داشته. او حریفی جدی برای Carmack به حساب میاد و کار خودش رو با تآسیس شرکت Epic Games در سال 1991 شروع کرد. او کسی هست که باعث تغییر چهره بازیهای کامپیوتری برای همیشه شد.
Sweeney در اوائل 90 روی بازیهایی مثل ZZT و Jill Of The Jungle نظارت داشت و برنامه نویسی انجام داد و بعد از اون شروع به نوشتن Unreal Engine کرد. از این موتور گرافیکی در بازی FPS ای به نام Unreal استفاده شد که زمینه ساز انقلابی در گرافیک بازیهای کامپیوتری بود. در بازی Unreal از تکنولوژی هایی چون Dynamic Colored Lighting و Volumetric Fog استفاده شده بود و ابزار طراحی مراحل هم در بازی وجود داشت که بعدها به امری طبیعی در بازیها تبدیل شد.
Sweeney در این نسل هم روی طراحی Engine جدید Epic نظارت مستقیمی داشت و باعث خلق Unreal Engine 3.0 شد که امروزه خیلی از شرکتهای بزرگ برای ساخت بازیهاشون از اون استفاده می کنند. شرکتهایی مثل Atari , Capcom , Konami و Square Enix . در این نسل از Unreal Engine 3.0 تقریبآ در هر سبکی استفاده شد. از بازی Gears Of War 2 در سبک Tactical Shooter گرفته تا Rainbow Six Vegas در سبک FPS و Lost Odyssey در سبک JRPG .
Tim Sweeney در مصاحبه ای که در سال 2008 با سایت Team XBOX انجام داد گفت : " Unreal Engine 3.0 تا آخر این نسل از بازیهای مختلف پشتیبانی میکنه و من تخمین میزنم که تا سال 2011 یا 2012 یا حتی یک سال بعد از اون هم بازیهای ساخته شده براساس این موتور گرافیکی رو شاهد باشیم. ولی از سال 2012 به بعد استفاده از Unreal Engine 4.0 رواج پیدا خواهد کرد. موتور گرافیکی ای که از معماری کاملآ جدید و ویژگی های پیشرفته پشتیبانی کرده و تفاوتی عظیم با Unreal Engine 3.0 خواهد داشت.
ما الآن فقط میتونیم تصوری گذرا از اون چیزی که در آینده عرضه خواهد شد داشته باشیم ولی از زحمات جانانه Tim Sweeney تشکری خالصانه می کنیم و منتظر انقلابی دیگر در زمینه گرافیک بازیهای کامپیوتری خواهیم بود.
ZZT - 1991
Unreal - 1998
Unreal Tournament - 1991
Unreal Championship - 2000
Deus Ex - 2000
Gears Of War - 2006
Gears Of War 2 - 2008
44. Nobuo Uematsu
Nobuo Uematsu رو به عنوان John Williams صنعت بازی می شناسند. او یکی از بزرگترین آهنگ سازان این صنعت هست و اولین بار در سال 1985 جذب شرکت SquareSoft شد. او با آشنایی قبلی به این شرکت پیوست و مشغول کار روی بازی Genesis شد. آهنگسازی برای این بازی باعث شد او به صورت تمام وقت به تیم آهنگسازی Square بپیونده و برای بازیهای مختلفی روی پلتفورمهای NES و Famicom Disc System موسیقی های زیبا بسازه. در سال 1987 او بعد از ملاقاتی که با Hironobu Sakaguchi داشت , تصمیم به ساختن قطعات موسیقی برای بازی ای گرفت که یا شرکت در معرض ورشکستگی SquareSoft رو نجات میداد یا کار این شرکت رو تموم میکرد, بازی Final Fantasy .
موسیقی متن Final Fantasy به خاطر ملودی های زیبا و متفاوتی که داشت , به شدت مورد تحسین قرار گرفت و Square بلافاصله Uematsu رو برای نسخه بعدی بازی به خدمت گرفت. او بیش از یک دهه در این سمت باقی موند و آهنگ های 10 عنوان اول سری Final Fantasy رو نوشت. به علاوه روی موسیقی بازیهای Chrono Trigger , Front Mission : Gun Hazard و حتی Super Smash Bros Brawl هم کار کرد.
موسیقی های Nobuo Uematsu تآثیر عظیمی بر Soundtrack های بازیهای بعد از خودش گذاشت. تصنیف عاشقانه ای که او برای Final Fantasy VIII با نام Eyes On Me و به خوانندگی Faye Wong ساخت , حتی از صنعت بازی هم خارج شد و در لیست آهنگ های پرطرفدار ژاپنی قرار گرفت و جایزه بهترین آهنگ سال در چهاردمین مراسم Japan Gold Disc Awards رو در سال 1999 بدست آورد. چندی پیش هم نام Uematsu در لیست 100 نوآور تاریخ موسیقی در مجله Time دیده شد. حتی یکی از آهنگ های Final Fantasy IV به نام Theme Of Love برای آموزش پیانو در مدارس ابتدایی ژاپن تدریس میشد.
در سال 2004 هم Uematsu شرکت Square Enix رو ترک کرد و Smile Please رو تآسیس نمود. البته او هنوز هم برای بازیهای Square Enix آهنگ میسازه و همکاری هایی هم با Hironobu Sakaguchi در شرکت Mistwalker داشته.
Final Fantasy - 1990
Final Fantasy IV - 1991
Final Fantasy VI - 1994
Chrono Trigger - 1995
Final Fantasy VII - 1997
Final Fantasy VIII - 1999
Final Fantasy IX - 2000
Final Fantasy X - 2001
Lost Odyssey - 2008
43. Ed Logg
خدماتی که Ed Logg به دنیای بازیهای Arcade کرد رو به هیچ وجه نمیشه از یاد برد. Ed Logg در اوائل دهه 80 میلادی بازی زیبای Asteroids رو با کمک Lyle Rains تهیه نمود و روی بازی Centipede هم کار کرد. البته بازی Gauntlet برای Atari رو هم نباید فراموش کنیم. او داشت به کار خودش ادامه میداد تا اینکه Midway بخش مربوط به بازیهای Arcade خودش رو تعطیل کرد.
بعدها هم Atari بخش بازیهای خانگی و آرکید خودش رو جدا کرد و Logg به بخش بازیهای خانگی این شرکت پیوست و سعی در پورت کردن و احیای بازیهای آرکید خودش و بقیه برای کنسولهای خانگی Atari نمود. در این میان اسم بازی Tetris هم به چشم میخورد که باعث ایجاد اختلافات و دعواهای زیادی بین سازندگان اصلی بازی و صاحبان حقوق این بازی شد که البته در نهایت با کمک Logg و بقیه خاتمه پیدا کرد. بعد از اون بود که شرکت Tungen به سمت ساخت بازیهای غیرلیسانسی برای NES رفت.
بعدها مشکلات قانونی زیادی سر راه Tungen و Atari قرار گرفت و بالاخره Atari Games به Midway Games West تبدیل گردید و Logg هم برای ساخت بازیهای بعدی مثل سری بازیهای San Francisco Rush در این شرکت ماندگار شد.
Asteroids - 1979
Centipede - 1980
Gauntlet - 1985
Tetris (Tengen Version) - 1989
San Francisco Rush : Extreme Racing - 1996
42. Brad McQuaid & John Smedley
مدتها پیش از اینکه World Of Warcraft به عنوان محبوب ترین بازی MMORPG شناخته بشه یا حتی پیش از تلاش برای ساخت بازیهایی چون Meridian 59 , The Realm یا حتی Ultima Online , بازی EverQuest ساخته شده بود. McQuaid و Smedley با کمک هم بازی ای خلق کردند که بعدها زمینه ساز پیشرفت عظیمی در بازیهای MMO گردید. وقتی این بازی ساخته شد , اسم Verant Interactive رو به معروفیت زیادی رسوند و بعدها شرکت تازه تآسیس Sony Online Entertainment به فکر خرید اون افتاد. در اون زمان McQuaid به همراه Smedley ریاست استودیوی Verant رو برعهده داشتند.
موفقیت EverQuest فوق العاده بود ولی در سال 2002 McQuaid شرکت خودش به نام Sigil Studios رو تآسیس کرد تا روی بازی Vanguard : Saga Of Heroes کار بکنه. در حالی که Smedley در Sony Online Entertainment ماندگار شد و تا امروز روی بازیهای آنلاین Sony نظارت داره. با اینکه Vanguard در ابتدا قرار بود توسط Microsoft منتشر بشه , ولی بعدآ Sigil حقوق بازی رو دوباره از Microsoft خرید و بعد از مذاکراتی که با SOE داشت , حق انتشار بازی رو به این شرکت داد و این طور بود که McQuaid و Smedley دوباره با هم همکار شدند. بعدها نه SOE و نه Sigil به فکر ادامه دادن سری بازیهای موفق EverQuest نیفتادند ولی SOE بازیهای موفق دیگه ای تولید و منتشر کرد.
میتونیم بگیم بازیهای بزرگ MMO این روزها , به شدت مدیون همکاری های Brad McQuaid و John Smedley هستند. کسانی که با یاری هم به بزرگ شدن سبکی کمک کردند که امروزه به تجارتی عظیم تبدیل شده.
EverQuest - 1999
EverQuest II - 2004
Vanguard : Saga Of Heroes - 2007
41. Bill Roper
اگه دوست داشته باشین ساعتهای زیادی رو با ساخته های تنها یک شرکت بگذرونین , کمتر شرکتی میتونه جای Blizzard Entertainment رو بگیره. سازنده عناوینی چون Warcraft , Starcraft و Diablo به اعتقاد خیلی ها بزرگترین شرکت بازیساز به حساب میاد. همین کافیه تا نام Bill Roper رو به خاطر اینکه یکی از مهم ترین اعضای Blizzard North بوده در این لیست قرار بدیم. او در طول دوران کاری خودش در Blizzard روی بازیهای های بزرگی کار کرده و رابطه ای عمیق بین او و Blizzard در اون سالها برقرار بوده.
Roper ابتدا روی موسیقی و صداگزاری بازیهای اولیه Blizzard کار کرد و بلافاصله به جایگاه بالاتری چون نوشتن سناریو و طراحی کتابچه های راهنما رسید و سپس نقش تهیه کننده و ناظر رو در بازیهای بزرگ Blizzard بدست آورد و به سمت نایب رییسی Blizzard North انتخاب شد. او البته بعدها از این شرکت جدا شد و Flagship Studios رو تآسیس کرد که تنها یک بازی به نام Hellgate : London در کارنامه خودش داشت و به سرعت تعطیل شذ. بعد از تعطیل شدن Flaghship Studios , آقای Roper به Cryptic Studios نقل مکان کرد و مشغول کار روی بازی Champions Online و انتقال تجربیات ارزشمندش به این بازی شد.
Bill Roper هنوز هم به عنوان سخنگوی شرکت و کسی که در مورد پروژه های شرکت صحبت میکنه , در Cryptic Studios مشغول به کار هست و در نقش Design Director به کار روی پروژه Champions Online ادامه میده.
Warcraft - 1994
Blackthorne - 1994
Warcraft II : Tides Of Darkness - 1997
Diablo - 1996
StarCraft - 1998
Warcraft III : Reign Of Chaos - 2003
ادامه دارد ...
60. Jordan Mechner
سبک Action/Adventure رو دوست دارین ؟ پس همین الآن یه نامه برای Jordan Mechner بفرستین و تشکری اساسی از او بکنین. چون او کسی هست که تقریبآ میشه گفت خالق این سبک به شمار میاد.
به سال 1989 برمی گردیم. Mechner بازی ای تحت عنوان Prince Of Persia ساخت , بازی پلتفورمری که معماهای متفاوت رو با تله های جالب و متفکرانه ترکیب کرده و به همراه انیمیشن هایی خیره کننده به گیمرها ارائه داده بود. همین کافی بود که بازی بلافاصله به یکی از کلاسیک های به یاد ماندنی تبدیل و تقریبآ به تمام فرمت های ممکن پورت بشه. تآثیری که Prince Of Persia و دنباله های اون روی بازیهای Platformer و Action گذاشتند انکارناپذیره. POP گوشه هایی از دنیای بازی رو به گیمرها نشون داد که تا اون روز شبیه بهش رو ندیده بودند.
بعدها Mechner روی بازی The Last Express کار کرد. یک بازی ماجرایی رمزآلود که تجربه ای منحصر بفرد از گیم پلی رو به بازیکن منتقل می کرد. عناصری مثل سیستم بازگشت به عقب به جای ذخیره کردن بازی از جمله ویژگی های جالب اون بود. همچنین در این بازی از تکنولوژی Digital Rotoscopy استفاده شده بود که اجازه تبدیل حرکات زنده به انیمیشن رو میداد. The Last Express فروش زیادی نکرد ولی به پیشرفت تکنولوژی کمک فراوانی کرد و زمینه ساز ساخت آثاری چون Waking Life و A Scanner Darkly شد.
وقتی Ubisoft تصمیم به احیا کردن سری Prince Of Persia گرفت , اول از همه سراغ خالق این بازی یعنی Jordan Mechner رفت. Mechner هم داستانی زیبا برای بازی نوشت و Prince Of Persia : Sands Of Time متولد شد. بازی ای زیبا و دلنشین که به خوبی ادامه دهنده راه نسخه های قدیمی بود. بازی ای که توانسته بود Prince رو به نسل جدید بیاره , بدون اینکه از گذشته خودش فاصله زیادی بگیره. Mechner خالق تعدادی از مفرح ترین و جذاب ترین بازیهای این سالهاست. بازیهایی که هنوز هم بازی کردنشون خالی از لطف نیست.
Karateka - 1984
Prince Of Persia - 1989
Prince Of Persia 2 : The Shadow & The Flame - 1993
The Last Express - 1997
Prince Of Persia : The Sands Of Time - 2003
59. Yasunori Mitsuda
آدم های کمی وجود دارند که همه زندگی خودشون رو وقف کارشون می کنن و Mitsuda یکی از اونهاست. او با وجود زخم معده و چندین بیماری دیگه که داره , شب و روز برای به وجود آوردن قطعات موسیقی به یاد ماندنی در بازیها زحمت میکشه.
او قبل از اینکه به آهنگ سازی روی بیاره , یک گلف باز حرفه ای بود. تا اینکه بالاخره به خاطر علاقه زیادی که به موسیقی داشت (مخصوصآ موسیقی فیلم هایی چون Blade Runner و The Pink Panther) به سمت این هنر رفت. او به دانشکده موسیقی توکیو رفت و در طول دوران تحصیلش تجربیات فوق العاده ارزنده ای بدست آورد.
در آوریل 1992 بعد از مصاحبه ای سخت که با شرکت SquareSoft انجام داد , به عنوان آهنگساز به این شرکت پیوست و البته بیشتر از اینکه روی موسیقی بازیها کار بکنه , روی افکت های صدای اونها کار کرد. در سال 1994 او به Hironobu Sakaguchi (که مرد همه کاره Final Fantasy بود) اولتیماتوم عجیبی داد. او به Sakaguchi گفت یا اجازه ساختن آهنگ برای بازیها رو به اون میده یا اینکه استعفا میده. تهدید Mitsuda به نفع او تمام شد و Sakaguchi اجازه داد او روی آهنگ های بازی Chrono Trigger کار بکنه. (البته زیر نظر مستقیم Nobuo Uematsu) بازی ای که امروزه یک عنوان افسانه ای به حساب میاد. بعد از Chrono Trigger هم Mitsuda و Uematsu با کمک هم روی موسیقی Front Mission : Gun Hazard کار کردند.
Yasunori چندین عنوان دیگه هم برای Square کار کرد و بعد از آهنگ سازی برای Xenogears در سال 1998 این شرکت رو ترک کرده و تصمیم گرفت به طور مستقل کار بکنه. البته او بعدها دوباره با Square همکاری هایی داشت. مثلآ برای Chrono Cross که دنباله ای بر Chrono Trigger بود موسیقی ساخت و بعد از اون هم روی پروژه هایی مثل Shadow Hearts I&II , Xenosaga Episode I و Luminous Arc کار کرد.
پرونده کاری او برای مردی که می خواست گلف باز بشه ولی موسیقی ساز شد , اصلآ بد نیست.
Chrono Trigger - 1995
Xenogears - 1998
Mario Party - 1999
Chrono Cross - 2000
Shadow Hearts - 2001
Xenosaga Episode I : Der Wille Zur Macht - 2003
58. Jeronimo Barrera
طرفداران بازی های Rockstar به شدت مدیون Jeronima Barrera هستند. او از اواخر دهه 90 برای Rockstar کار کرده و تقریبآ روی تمام عناوین اصلی این شرکت نظارت مستقیم داشته.
اولین بازی مهم او Thrasher : Skate & Destroy نام داشت که در زمان خودش تنها رقیب واقعی Tony Hawk`s ProSkater به شمار میرفت. بعد از اون Jeronimo روی بازیهای بزرگی مثل Grand Theft Auto 2 & III کار کرد و سپس به سراغ Midnight Club رفت که بازیهای Racing رو به سمت Open World شدن پیش برد و تآثیرات زیادی روی بازیهای بعدی این سبک گذاشت. بازی The Warriors از دیگر کارهای او بود که بر پایه فیلمی قدیمی ساخته شده و علاوه بر پایبند بودن به اون فیلم , به شدت هم مفرح بود. این وسط بازی Bully رو هم نباید فراموش کنیم. بازی ای که به بچه های ما آموزش میداد چطوری معلمشون رو اذیت کنن و در کنارش به زندگی یک نوجوان عاصی می پرداخت.
البته بازیهای دیگه ای مثل Manhunt 2 هم در کارنامه Barrera حضور دارند و در نهایت به بازی ای می رسیم که یکی از بزرگترین های این نسل هست , یعنی Grand Theft Auto IV . Jeronimo Barrera کسی هست که به کار خودش وارده و میدونه چه عناصری باعث مفرح و لذت بخش شدن یک بازی میشن. عناصری که Rockstar همیشه اونها رو در بازیهای خودش لحاظ میکنه.
Thrasher : Skate & Destroy - 1999
Grand Theft Auto 2 - 1999
Midnight Club Street Racing - 2000
Grand Theft Auto III - 2001
Grand Theft Auto : Vice City - 2002
The Warriors - 2005
Manhunt 2 - 2007
Grand Theft Auto IV - 2008
57. Bruce Shelley
Bruce Shelley هم مثل تعدادی از دیگر افراد این لیست از شرکت مقدس MicroProse کارش رو شروع کرد. با اینکه این روزها اسم او رو به عنوان یک استاد Strategy می شناسیم , ولی در حقیقت کار خودش رو با ساختن بازیهای تخته ای (Board Games) آغاز کرد و بعدآ با تجربه های ارزشمندی که بدست آورد با قدرت تمام وارد صنعت بازیسازی شد.
همون طور که حتمآ انتظاردارین , Shelley شرکت MicroProse رو ترک کرد و مدتی رو بدون همکاری در شرکت های بازیسازی پشت سر گذاشت ولی در سال 1995 بالاخره Ensemble Studios رو تآسیس نمود و خیلی زود مشغول کار بر روی سری بازیهای Age Of Empires برای Microsoft شد. همکاری این دو مفید و طولانی مدت بود و Shelley در این مدت به عنوان طراح ارشد روی کار اعضای گروه نظارت مستقیم داشت.
موفقیتی که Age Of Empires به همراه داشت , باعث شد Shelley و Microsoft به فکر ساختن بازیهای بیشتری بیفتند و Expansion های متعددی هم برای بازیهاشون منتشر کنند. حتی این اواخر اونها روی یک بازی Strategy کنسولی به نام Halo Wars هم کار کردند ولی چندی پیش خبری عجیب و شوکه کننده پخش شد. Microsoft استودیوی Ensemble رو تعطیل کرد. البته با سابقه ای که از Bruce Shelley و بازیهای بزرگ او داریم , خیلی بعید هست که مدت زیادی برای پروژه بعدی او صبر کنیم.
Sid Meier`s Railroad Tycoon - 1990
Sid Meier`s Civilization - 1991
Age Of Empires - 1997
Halo Wars - 2009
56. Hideki Kamiya
او یکی از اصلی ترین اعضای Capcom هست و تعدادی از شگفت انگیز ترین عناوین این شرکت رو به گیمرها هدیه داده. او ابتدا نقشی کوچک در ساخت بازیهایی چون Xevious , Gradius و The Legend Of Zelda : A Link To The Past داشت ولی اسم و رسم او بعد از Resident Evil 1 به گوش همه رسید. بعد از RE1 , او کارگردان دنباله این بازی شد و در سال 1998 بازی Resident Evil 2 عرضه گردید که به اعتقاد خیلی ها یکی از بهترین های سری RE به شمار میره. (اگه بهترین نباشه)
بعد از موفقیت چشمگیر Resident Evil 2 مطمئنآ Capcom به فکر ساخت بازی بعدی می افتاد ولی این بار استودیوی شماره 4 Capcom مسوول ساخت بازی شد و Kamiya یک بار دیگه کارگردانی بازی رو برعهده گرفت. یک سال بعد خبرهایی از پروژه ای به گوش می رسید که تفاوت های عمده ای با Resident Evil داشت و بعدآ این بازی Devil May Cry نام گرفت که با گیم پلی فوق العاده ای در سبک Action/Adventure عرضه شد.
بعدها Capcom در حرکتی عجیب Hideaki Itsuno رو کارگردان Devi May Cry 2 قرار داد که پروژه ای شکست خورده به حساب میاد. Kamiya هم در جواب , روی بازی کاملآ جدیدی به اسم Viewtiful Joe کار کرد که هم از طرف منتقدین و هم از طرف گیمرها بازخورد خوبی داشت. او سپس به Clover Studio نقل مکان کرد و بازی ای بر اساس فولکلور و افسانه های ژاپنی تهیه کرد. بازی ای که عنوان "بازی سال" رو از خیلی از رسانه ها دریافت کرد و مثالی برای نام بردن از دنیای بازی به عنوان یک هنر بود. بازی زیبای Okami .
این روزها Kamiya در شرکت Platinum Games در کنار بزرگانی چون Shinji Mikami , Yuta Kimura و Nao Ueda و ... به شغل خودش ادامه میده. او در حال حاضر روی بازی Bayonetta کار میکنه و با توجه به کارنامه عظیمی که از او سراغ داریم و با دیدگاه او که هر بازی رو یکی از فرزندان خودش میدونه , مطمئن هستیم این بار هم سورپرایز بزرگی در انتظار ماست.
Resident Evil - 1996
Resident Evil 2 - 1998
Resident Evil Zero - 2002
Devil May Cry - 2001
Viewtiful Joe - 2003
Okami - 2006
55. Koji Igarashi
با اینکه Igarashi حدود 20 سال در خدمت Konami بوده , ولی بازی ای که باعث شهرت و محبوبیت او شد یکی از نسخه های Castlevania بود. در سال 1997 او به عنوان دستیار کارگردان , سناریو نویس و برنامه نویس برای بازی Symphony Of The Night روی کنسول PlayStation برگزیده شد. Iga (نامی که دوستانش با اون صداش میکنن) بعد از این بازی روی یک عنوان Simulation (که البته هیچ وقت منتشر نشد) کار کرد و سپس سراغ پروژه های Gradius II و Detana !! Twin Bee رفت. بعدها روی بازی Tokimeki Memorial با سبک Dating Sim کار کرد و بعد از اون دوباره برای کار رو نسخه بعدی Castlevania احضار شد ولی او اظهار داشت که ایده جدیدی برای یک دنباله نداره.
Symphony Of The Night به عقیده خیلی از طرفداران Castlevania بهترین نسخه این سری و همین طور یکی از بزرگترین بازیهای 32 بیتی تاریخ هست و Iga هم نمی خواست خاطره خوبی که با این بازی داشته رو از بین ببره.
Koji Igarashi از اون به بعد در نقش تهیه کننده به این سری بازیها وفادار موند و اولین نسخه ای که تهیه کننده اون Iga بود , Castlevania : Chronicles نام داشت.
در سال 2002 تصمیم عجیب و جنجالی Igarashi برای جدا کردن بازیهای Casltevania Legends , Castlevania 64 , Castlevania : Legacy Of Darkness و Castlevania : Circle Of The Moon از بقیه بازیهای این سری صدای طرفداران رو درآورد , ولی بعدها دوباره با تهیه کردن بازیهایی از این سری برای کنسولهای دستی GBA و DS به سبک و سیاق Symphony Of The Night محبوبیت Iga افزایش پیدا کرد. حتی خیلی از طرفداران متعصب Castlevania معتقدند که بازیهای Harmony Of Dissonance , Aria Of Sorrow , Portrait Of Ruin و Order Of Ecclesia بهتر از نسخه PlayStation این سری هستند.
با اینکه چیزی از پروژه های آینده Koji Igarashi نمی دونیم , ولی زحمتی که او روی سری بازیهای Castlevania کشیده و این سری رو زنده نگه داشته , سزاوار تشکری جانانه هست.
Gradius II - 1992
Tokimeki Memorial - 1994
Castlevania : Symphony Of The Night - 1997
Castlevania : Aria Of Sorrow - 2003
Castlevania : Portrait Of Ruin - 2006
Castlevania : Order Of Ecclesia - 2008
54. Jordan Weisman
Jordan Weisman یکی از بزرگترین موسسان شرکتهای بازیسازی به شمار میاد که این صنعت خیلی بهش مدیون هست. او همچنین در ساخت سری بازیهای MechWarrior نقش زیادی داشت. بازیهایی که جزو پرفروش ترین های PC بوده و امتیازات قابل توجهی هم به دست آورده بودند. بازیهایی که به اعتقاد خیلی ها معرف سبک Mech Battling (مبارزات روباتی) به حساب میان. گرافیک MechWarrior ها هم در زمان خودشون فوق العاده بود و حتی الآن هم بعد از 15 سال خیلی بد به نظر نمیرسه. Weisman در تولید سری Crimson Skies هم سهم عمده ای داشت. سری بازیهای Flight Combat ای که به سرگرم کننده بودن و زیبا بودن معروف هستند.
ساختن MechWarrior و Crimson Skies برای قرار گرفتن نام او در لیست کفایت میکنه ولی فعالیت های Weisman خیلی بیشتر از اینها بوده. او فقط در صنعت بازی فعالیت نداشته و FASA Corporation رو تآسیس کرده که روی بازیهای RPG غیر کامپیوتری کار میکرده. بازیهایی مثل Battletech و Shadowrun که از هرکدوم نسخه هایی برای دنیای بازی های کامپیوتری هم تهیه شد. او همچنین موسس شرکت WizKids هست که روی بازیهای کوچکی مثل Mage Knight , Heroclix و Haloclix کار کرده. به علاوه در زمینه Alternate Reality Games (پلتفورمی که دنیا رو به عنوان یک بازی بزرگ تصور میکنه و برای تبلیغات خیلی وسیع به کار میره) هم کار کرده و نقش مهمی در تبلیغات I Love Bees برای Halo 2 داشته. او حتی نیم نگاهی هم به دنیای Interactive Novel ها داشته و Cathy`s Book رو در این زمینه تهیه کرده.
Weisman تقریبآ در هر زمینه ای کاری انجام داده و کسی هست که به گسترش صنعت بازی کمک های شایانی کرده.
MechWarrior 2 : 31st Century Combat - 1995
Crimson Skies - 2000
Crimson Skies : High Road To Revenge - 2003
53. Takashi Tezuka
او یکی از قابل احترام ترین اشخاص صنعت بازی هست. یکی از طراحان اصلی Nintendo که روی خیلی از عناوین برتر این شرکت کار کرده. بازیهایی مثل The Legend Of Zelda , Super Mario Bros , Pikmin و Animal Crossing همگی از وجود Tezuka بهره های فراوانی برده اند.
شروع Tezuka با Nintendo در سال 1984 بود. زمانی که او از دانشکده هنر Osaka فارغ التحصیل شد. از اون زمان بود که او در پروژه های زیادی در کنار Shigeru Miyamoto کار کرد. بازی Devil World در سال 1984 برای کنسول Famicom عرضه شد و بعد از اون کار روی Super Mario Bros آغاز گردید و Tezuka هم نقش دستیار کارگردان رو برعهده گرفت. این لوله کش 8 بیتی خیلی سریع به موفقیتی خیره کننده دست یافت و باعث شد Tezuka و Miyamoto به آینده امیدوار بشن. پروژه بعدی The Legend Of Zelda بود و این دفعه Takashi Tezuka علاوه بر اینکه دستیار کارگردان بود , روی طراحی گرافیکی بازی هم کار کرد. سپس به طور مشترک با Miyamoto روی Super Mario Bros 2,3 مشغول به کار شد و کمی بعد هم به تیم سازنده اولین عنوان Mario برای کنسول 16 بیتی SNES پیوست , یعنی بازی Super Mario World .
از اون به بعد Tezuka با سمت های مختلف مثل کارگردان , تهیه کننده , طراح و سرپرست روی همه عناوین اصلی Mario نظارت داشت. شاهکارهایی مثل New Super Mario Bros برای DS و Super Mario Galaxy برای Wii هم از جمله همین بازیها هستند. او همچنین کارگردان بازیهای بزرگی چون The Legend Of Zelda : A Link To The Past و The Legend Of Zelda : Link`s Awakening هم بود. همین طور کار نظارت و سرپرستی Ocarina Of Time رو هم برعهده داشت. بعدها Tezuka بازی Pikmin 2 رو ساخت و سپس سری بازیهای Animal Crossing رو به گیمرها هدیه داد.
هوش و استعداد بالای Takashi Tezuka بیش از دو دهه در خدمت صنعت بازی بوده و تعدادی از بزرگترین بازیهای دوران رو به گیمرها تقدیم کرده. او در حال حاضر به همراه Miyamoto مدیریت بخش تجزیه و تحلیل و سرگرمی های Nintendo رو برعهده داره و منتظر شاهکارهای آینده او هستیم.
Super Mario Bros - 1986
The Legend Of Zelda - 1987
Super Mario World - 1990
The Legend Of Zelda : A Link To The Past - 1992
Star Fox 64 - 1997
The Legend Of Zelda : Ocarina Of Time - 1998
Super Smash Bros - 1999
Pikmin - 2001
Paper Mario - 2001
Luigi`s Mansion - 2001
Animal Crossing - 2002
Super Mario Sunshine - 2002
Super Smash Bros Brawl - 2008
52. Yuji Horii
چشم انداز دنیای بازی با ملحق شدن Yuji Horii به Akira Toriyama (طراح Manga) و Koichi Sugiyama (آهنگ ساز) برای خلق اولین نسخه از سری بازیهای ارزشمند Dragon Quest برای همیشه تغییر کرد.
Horii در ابتدا به عنوان نویسنده ای مستقل در روزنامه ها , مجلات و کمیک بوک ها فعالیت میکرد , تا اینکه شرکت Enix برای ساخت یک بازی Tennis او رو به عضویت این شرکت درآورد. Yuji در نقش برنامه نویس روی این بازی کار کرد و نشانه هایی از استعداد خودش رو نشون داد. او بعدها جذب بازیهای RPG آمریکایی چون Ultima و Dungeons & Dragons شد و داستان Dragon Quest رو با تآثیر از اونها نوشت.
Dragon Quest در سال 1986 عرضه شد. زمانی که RPG های کنسولی تقریبآ در مرز فراموشی بودند. سناریوهای Horii به همراه طراحی های با طراوت Toriyama و موسیقی زیبای Sugiyama باعث خلق بازی ای شدند که انقلابی در زمینه JRPG ها محسوب میشد و جنب و جوشی عظیم در بازیهای ژاپنی ایجاد کرد. این بازی همچنین زمینه ساز ساخت بازیهای RPG بزرگی چون سری Final Fantasy توسط شرکت SquareSoft گردید.
موفقیت تجاری عظیمی که Dragon Quest بدست آورد , باعث شد Horii به فکر خلق سناریوهای جدیدی برای دنباله های این بازی بیفته و سرانجام در سال 2000 خود Horii به عنوان کارگردان روی بازی Dragon Quest VII مشغول به کار شد. البته خیلی ها شروع محبوبیت Yuji Horii رو سال 1995 میدونن , زمانی که او به همراه Hironobu Sakaguchi و افراد دیگه ای از SquareSoft بازی فوق العاده Chrono Trigger رو برای SNES تهیه کردند.
این روزها Horii در شرکت خودش به نام Armor Project مشغول به کار هست و ارتباطی همه جانبه با Square Enix داره و روی دنباله ها و بازسازی های Dragon Quest برای کنسول دستی DS فعالیت میکنه.
Dragon Warrior - 1989
Dragon Warrior II - 1990
Dragon Warrior III - 1991
Chrono Trigger - 1995
Dragon Quest VIII : Journey Of The Cursed King - 2005
51. David Perry
یکی از پرنفوذترین اشخاص لیست ما که از همان زمان شروع به کارش با خرید لیسانس فیلمها و کارتونها , روی بازیهای اقتباس شده از اونها کار میکرد. Dave Perry ایرلندی در نوجوانی وارد دنیای بازی شده و ابتدا در انگلیس مشغول به فعالیت شد.
او سپس به آمریکا رفت و در شرکت Virgin Games مشغول به کار شد. استخدام در این شرکت به Perry نشون داد که ساختن بازیهای لیسانس شده براساس موضوعات قبلی سود فراوانی داره. بنابراین روی بازیهایی مثل Global Gladiators (که زیر نظر McDonald ساخته شد) و Cool Spot (که شخصیت اولش آدمک معروف نوشابه 7-Up بود) و Aladdin (که براساس کارتون Disney تهیه شد) کار کرد. او به سرعت پله های ترقی رو پیمود و به مقامی چون مدیریت و تهیه کنندگی هم رسید و بالاخره در سال 1993 Shiny Entertainment رو در Laguna Beach تآسیس کرد. اولین بازی این شرکت یعنی Earthworm Jim روی پلتفورمهای زیادی عرضه شد و بعدها یک سری کارتونی هم از روی اون ساختند. همین طور اسباب بازیهایی هم براساس شخصیتهای این بازی تولید گردید و Earthworm Jim کمک بزرگی به رشد Shiny Entertainment نمود.
در سالهای بعد هم Perry هنوز از تولید بازی براساس موضوعات قبلی استقبال میکرد و عناوینی مثل Enter The Matrix و The Matrix : Path Of Neo با نظارت برادران Wachowski تهیه شد. شرکت Shiny در سال 2002 تحت مالکیت Atari در اومد و Perry هم 4 سال بعد از این شرکت خارج شد تا فعالیت های دیگه ای رو تجربه بکنه. او در گسترش بازیهای مستقل کمک های زیادی کرد و بعدها در Game Developers Conference هم در نقش مشاور ظاهر شد.
Cool Spot - 1993
Disney`s Aladdin - 1993
Earthworm Jim - 1994
Enter The Matrix - 2003
The Matrix : Path Of Neo - 2005
50. Keiji Inafune
Keiji Inafune رو به عنوان پدر Mega Man می شناسیم. با اینکه او بعدها اعتراف کرد که طراحی های Mega Man در اصل به استاد او مربوط میشه , ولی هنوز هم از او به عنوان یک مغز متفکر و یک نابغه یاد می کنیم. به این دلیل که او زمانی که تنها 22 سال داشت , روی طراحی بقیه کاراکترهای این بازی هم کار کرد و در کنارش به طراحی و نقاشی Artwork ها در کتابچه های راهنمای بازیها می پرداخت و البته در خیلی موارد همین Artwork ها رو به مدل های داخل بازی تبدیل و منتقل می کرد.
خوشبختانه Capcom بعد فروش نه چندان خوب اولین Mega Man , این سری بازی رو برای همیشه تعطیل نکرد و اجازه ساخته شدن قسمت های بعدی رو داد که Inafune روی اونها کار می کرد. او به جز Mega Man صدها شخصیت دیگه هم برای Capcom ساخت و خیلی از کاراکترهای به یاد ماندنی Capcom به طول مستقیم یا غیر مستقیم مدیون او هستند. Keiji Inafune روی دنباله های زیادی از Mega Man کار کرد که Mega Man X و Mega Man Battle Network نمونه هایی از اونها هستند.
یکی دیگه از بازیهایی که Inafune به گیمرها هدیه داد سری Onimusha بود. حتی فیلمنامه فیلمی که قراره براساس این بازی ساخته بشه هم کار خود Inafune هست. در این نسل هم او تهیه کننده عناوینی چون Dead Rising و Lost Planet بوده که هم از نظر فروش و هم از نظر امتیازات بازیهایی بسیار بزرگ هستند. البته بازی ای که نام Keiji Inafune رو همیشه برای ما زنده نگه میداره , بازی زیبای Duck Tales هست که برای NES ساخته شد و Inafune به عنوان طراح گرافیکی روی اون کار کرد.
Mega Man - 1987
Street Fighter - 1987
Mega Man 2 - 1988
Duck Tales - 1990
Breath Of Fire - 1993
Mega Man X - 1993
Onimusha : Warlords - 2001
Mega Man Battle Network - 2001
Mega Man Zero - 2002
Dead Rising - 2006
Lost Planet : Extreme Condition - 2007
49. Atsushi Inaba
با اینکه سازنده های ژاپنی زیادی در لیست بلند بالای ما هستند , ولی تعداد کمی از اونها به اندازه Inaba در کارشون موفق بودند. او سهم بزرگی در بعضی از عناوین درجه یک Capcom داشته و بعد از اثبات لیاقت و استعدادش به ریاست Clover Studios رسید. زمانی هم که Capcom به طرز غیرمنتظره ای این استودیو رو تعطیل کرد , به فکر احداث شرکت جدیدی افتاد که بعدها Platinum Games نام گرفت و قراردادهایی برای انتشار بازیهاش به وسیله SEGA بست.
او روی پروژه هایی چون دو نسخه Viewtiful Joe و سری بازیهای Ace Attorney نظارت مستقیم داشت. همین طور در طول بیش از 8 سالی که با Capcom بود , روی بازیهایی مثل Resident Evil : Code Veronicaa X و Devil May Cry هم کار کرد. البته قبل از این در شرکت هایی مانند SNK و Irem هم حضور داشت ولی دوره کاری او در Capcom بسیار موفقیت آمیز بود و در این بازه زمانی بازیهای خلاقانه و زیبایی از طرف این شرکت عرضه شد که از نظر اقتصادی و هنری بسیار قدرتمند بودند.
بازیهایی مثل Okami و God Hand که به وسیله Clover Studios تهیه شده بودند , از پشتیبانی کامل و مستقیم Inaba بهره بردند و بعد از تعطیل شدن این شرکت و مهاجرت Inaba و بقیه اعضای اون به Platinum Games , او به بهترین شکل ممکن از کارهای در دست ساخت این شرکت پشتیبانی کرد و باعث افزایش اعتبار بازی ای چون Mad World گردید. با اینکه Atsushi Inaba در تولید خیلی از بازیها نقش مهمی داشته , ولی این قدرت مدیریت و تهیه کنندگی او بوده که باعث شده بازیهایی فوق العاده زیبا از استودیوهای او شاهد باشیم.
Devil May Cry - 2001
Viewtiful Joe - 2003
Phoenix Wright : Ace Attorney - 2005
Okami - 2006
MadWorld - 2009
48. Scott Orr
یکی از پیشگامان سبک Sports جناب آقای Scott Orr هست. او به همراه Richard Hilleman باعث شدند سری بازیهای Madden Football به این موفقیت کم نظیر دست پیدا بکنه. او باعث شد این بازی که روی پلتفورم Apple II شکست خورده بود , دوباره طراحی بشه و تا امروز به موفقیت خودش ادامه بده. Orr زیر نظر Hilleman تغییراتی در سری Madden ایجاد کرد که نسخه های امروزی این بازی محبوب رو مدیون اونها هستیم.
بعدها Hilleman و Orr مسیرهای جداگانه ای رو در EA Sports در پیش گرفتند ولی هنوز هم به یکدیگر کمک کرده و تآثیر زیادی روی پروژه های همدیگه می گذاشتند. Orr روی پروژه Madden باقی موند و هر سال بازی ای بهتر از سال پیش ارائه کرد که در زمینه هایی چون گرافیک , هوش مصنوعی و امکانات دیگه پیشرفت های زیادی داشت. این سری بازی در حرکت از گرافیک دو بعدی به سه بعدی هم بسیار موفق عمل کرد و علاوه بر فروش فوق العاده ای که هر سال بدست میاره , جوایز متعددی رو هم نصیب سازندگانش میکنه.
با اینکه تیم بازیسازی Scott Orr از بیش از 30 بازیساز و طراح تشکیل میشه , ولی اتحاد و یکپارچگی اونها باعث شده در طول این سالها سری Madden NFL به پیشرفت خودش ادامه بده و هنوز هم به عنوان پرفروش ترین بازی آمریکای شمالی باقی بمونه. دلیل این امر هم میتونه تعصب این تیم آمریکایی و گیمرهای آمریکایی باشه.
البته Orr تنها به Madden اکتفا نکرد و مثل Hilleman تجربه های جدیدی رو هم امتحان نمود. او در تولید خیلی از بازیهای ورزشی دیگه مثل NASCAR , NCAA Football و Basketball نقش داشت. موفقیت این روزهای EA و تولید بازیهای متنوع ورزشی با کیفیت بالا رو میتونیم تا حد زیادی مدیون Orr و زحماتش روی بازی Madden و دیگر بازیهای شرکت باشیم.
Scott Orr در سال 2001 شرکت EA رو ترک کرد و شرکتی جدید برای ساخت بازیهای موبایل تآسیس نمود.
John Madden Football - 1990
John Madden Football '93 - 1992
Tony La Russa Baseball '95 - 1995
NCAA Football 98 - 1997
47. Yuji Naka
هرچقدر که Yu Suzuki در موفقیت های بخش Arcade شرکت SEGA سهم داشته , Yuji Naka هم در بخش کنسول های خانگی این شرکت سهیم بوده. او در اوائل دهه 80 به عنوان برنامه نویس به SEGA پیوست و بعد از مدتی مشغول کار روی عناوین کنسول Master System مثل Spy VS Spy و F16 Fighting Falcon و همین طور دو عنوان اول از سری Phantasy Star شد. ولی همکاری او در سال 1991 با Hirokazu Yashhara و Naoto Oshima روی عنوان Sonic The Hedgehog بود که باعث شد اسم او بیش از پیش بر سر زبونها بیفته.
در همون سال استودیوی AM8 نام خودش رو به Sonic Team تغییر داد و به ساخت بازیهایی ارزشمند مشغول شد و این استودیو سری بازیهای Sonic رو برای کنسولهای Master System , Genesis , Saturn و Dreamcast تهیه کرد. در اون سالها طراحان Nintendo رقیبی قدرتمند به نام Yuji Naka داشتند که میخواست از Nintendo و بازیهای زیبای اون پیشی بگیره و در بعضی موارد هم موفق شد.
میشه گفت اگه کمک های Naka و همکاری اون در خلق بازی Sonic The Hedgehog و دنباله های بیشمار این بازی نبود , وضعیت شرکت SEGA الآن به کلی متفاوت بود.
موفقیت های Naka با عناوینی چون Burning Rangers و NiGHTS Into Dreams برای کنسول Saturn و همین طور Phantasy Star Online برای کنسول Dreamcast ادامه پیدا کرد ولی در سال 2006 بالاخره از SEGA جدا شد و استودیوی شخصی خودش با نام Prope رو تآسیس نمود. البته این استودیو ارتباطی تنگاتنگ با SEGA داره و این شرکت ناشر بازیهای Prope محسوب میشه. یکی از اولین بازیهای Prope هم بازی زیبا و تحسین برانگیز Let`s Catch در سبک Rhythm برای کنسول Wii بوده.
Naka در مصاحبه ای که چندی پیش با ما داشت گفت : "پدر شخصیت Sonic بودن و 15 سال همراهی با این شخصیت , باعث شده من عشق و دلبستگی زیادی نسبت به اون داشته باشم."
میشه گفت همین عشق و شور از طریق بازیهای Naka به ما گیمرها هم منتقل شده.
Phantasy Star - 1988
Phantasy Star II - 1990
Sonic The Hedgehog - 1991
NiGHTS Into Dreams - 1996
Burning Rangers - 1998
Chu Chu Rocket - 2000
Samba De Amigo - 2000
Shadow The Hedgehog - 2005
46. Fumito Ueda
خیلی از بزرگان لیست ما در سالهای اولیه حضورشون در صنعت بازی , شاهکار آنچنانی ای عرضه نکردن و معمولآ بعد از چند سال به بازیهای بزرگ رسیدند ولی Fumito Ueda کسی هست که در اولین بازی ای که کارگردانی کرد , نبوغ و هوش سرشار خود رو به همگان اعلام نمود. (البته او پیش از این به عنوان انیماتور در بازی Enemy Zero زیر نظر Kenji Eno کار کرده بود) به هر حال اولین بازی کارگردانی شده Ueda , شاهکاری فراموش نشدنی به نام Ico بود.
Ueda در این بازی حال و هوا و جوی خلق کرد که با معماهای جالب خودش و سکوت شخصیتهاش , حس قرار گرفتن در دنیایی منزوی و ایزوله شده رو به بازیکن منتقل می نمود. البته در کنارش حس امید برای رهایی از این محیط هم به گیمر دست میداد. Ico که در ابتدا پروژه ای برای PlayStation بود ولی بعدها به PlayStation 2 منتقل شد , دنیایی ایجاد کرد که زمینه رو برای بازی بعدی Ueda و تیمش یعنی Shadow Of The Colossus آماده ساخت.
در این بازی شخصیتی بدون دیالوگ در دنیایی پهناور و خراب شده باید با پازلهای متحرک که در هیبت هیولاهایی فوق العاده عظیم قرار گرفته بودند , مبارزه میکرد. بازی ای که با صحنه های ماندگار خودش شاهکاری خلق کرد که تا پیش از این کمتر سازنده ای تونسته بود خلق بکنه. Ueda با همین دو بازی اسم Team Ico رو به جهانیان معرفی کرد و استودیویی رویایی با آزادی عمل زیاد که در ارتباط با Sony بود رو شکل داد. دقیقآ شبیه Polyphony Digital و رییس این شرکت یعنی Kazunori Yamauchi که خالق سری بازیهای Gran Turismo هست.
وقتی یک بازیساز در مدتی کوتاه توانایی ها و استعدادهای خودش رو نشون میده , هم ناشر بازیهای او و هم بازیکنهای علاقه مند به بازیهای او مسلمآ در انتظار شاهکاری جدید هستند. برای همینه که همه دنیا به شدت منتظر رونمایی از پروژه بعدی Team Ico برای کنسول PlayStation 3 می باشند.
Ico - 2001
Shadow Of The Colossus - 2005
45. Tim Sweeney
Tim Sweeney یکی از بزرگانی هست که در کنار John Carmack تآثیر زیادی روی پیشرفت گرافیک بازیهای کامپیوتری داشته. او حریفی جدی برای Carmack به حساب میاد و کار خودش رو با تآسیس شرکت Epic Games در سال 1991 شروع کرد. او کسی هست که باعث تغییر چهره بازیهای کامپیوتری برای همیشه شد.
Sweeney در اوائل 90 روی بازیهایی مثل ZZT و Jill Of The Jungle نظارت داشت و برنامه نویسی انجام داد و بعد از اون شروع به نوشتن Unreal Engine کرد. از این موتور گرافیکی در بازی FPS ای به نام Unreal استفاده شد که زمینه ساز انقلابی در گرافیک بازیهای کامپیوتری بود. در بازی Unreal از تکنولوژی هایی چون Dynamic Colored Lighting و Volumetric Fog استفاده شده بود و ابزار طراحی مراحل هم در بازی وجود داشت که بعدها به امری طبیعی در بازیها تبدیل شد.
Sweeney در این نسل هم روی طراحی Engine جدید Epic نظارت مستقیمی داشت و باعث خلق Unreal Engine 3.0 شد که امروزه خیلی از شرکتهای بزرگ برای ساخت بازیهاشون از اون استفاده می کنند. شرکتهایی مثل Atari , Capcom , Konami و Square Enix . در این نسل از Unreal Engine 3.0 تقریبآ در هر سبکی استفاده شد. از بازی Gears Of War 2 در سبک Tactical Shooter گرفته تا Rainbow Six Vegas در سبک FPS و Lost Odyssey در سبک JRPG .
Tim Sweeney در مصاحبه ای که در سال 2008 با سایت Team XBOX انجام داد گفت : " Unreal Engine 3.0 تا آخر این نسل از بازیهای مختلف پشتیبانی میکنه و من تخمین میزنم که تا سال 2011 یا 2012 یا حتی یک سال بعد از اون هم بازیهای ساخته شده براساس این موتور گرافیکی رو شاهد باشیم. ولی از سال 2012 به بعد استفاده از Unreal Engine 4.0 رواج پیدا خواهد کرد. موتور گرافیکی ای که از معماری کاملآ جدید و ویژگی های پیشرفته پشتیبانی کرده و تفاوتی عظیم با Unreal Engine 3.0 خواهد داشت.
ما الآن فقط میتونیم تصوری گذرا از اون چیزی که در آینده عرضه خواهد شد داشته باشیم ولی از زحمات جانانه Tim Sweeney تشکری خالصانه می کنیم و منتظر انقلابی دیگر در زمینه گرافیک بازیهای کامپیوتری خواهیم بود.
ZZT - 1991
Unreal - 1998
Unreal Tournament - 1991
Unreal Championship - 2000
Deus Ex - 2000
Gears Of War - 2006
Gears Of War 2 - 2008
44. Nobuo Uematsu
Nobuo Uematsu رو به عنوان John Williams صنعت بازی می شناسند. او یکی از بزرگترین آهنگ سازان این صنعت هست و اولین بار در سال 1985 جذب شرکت SquareSoft شد. او با آشنایی قبلی به این شرکت پیوست و مشغول کار روی بازی Genesis شد. آهنگسازی برای این بازی باعث شد او به صورت تمام وقت به تیم آهنگسازی Square بپیونده و برای بازیهای مختلفی روی پلتفورمهای NES و Famicom Disc System موسیقی های زیبا بسازه. در سال 1987 او بعد از ملاقاتی که با Hironobu Sakaguchi داشت , تصمیم به ساختن قطعات موسیقی برای بازی ای گرفت که یا شرکت در معرض ورشکستگی SquareSoft رو نجات میداد یا کار این شرکت رو تموم میکرد, بازی Final Fantasy .
موسیقی متن Final Fantasy به خاطر ملودی های زیبا و متفاوتی که داشت , به شدت مورد تحسین قرار گرفت و Square بلافاصله Uematsu رو برای نسخه بعدی بازی به خدمت گرفت. او بیش از یک دهه در این سمت باقی موند و آهنگ های 10 عنوان اول سری Final Fantasy رو نوشت. به علاوه روی موسیقی بازیهای Chrono Trigger , Front Mission : Gun Hazard و حتی Super Smash Bros Brawl هم کار کرد.
موسیقی های Nobuo Uematsu تآثیر عظیمی بر Soundtrack های بازیهای بعد از خودش گذاشت. تصنیف عاشقانه ای که او برای Final Fantasy VIII با نام Eyes On Me و به خوانندگی Faye Wong ساخت , حتی از صنعت بازی هم خارج شد و در لیست آهنگ های پرطرفدار ژاپنی قرار گرفت و جایزه بهترین آهنگ سال در چهاردمین مراسم Japan Gold Disc Awards رو در سال 1999 بدست آورد. چندی پیش هم نام Uematsu در لیست 100 نوآور تاریخ موسیقی در مجله Time دیده شد. حتی یکی از آهنگ های Final Fantasy IV به نام Theme Of Love برای آموزش پیانو در مدارس ابتدایی ژاپن تدریس میشد.
در سال 2004 هم Uematsu شرکت Square Enix رو ترک کرد و Smile Please رو تآسیس نمود. البته او هنوز هم برای بازیهای Square Enix آهنگ میسازه و همکاری هایی هم با Hironobu Sakaguchi در شرکت Mistwalker داشته.
Final Fantasy - 1990
Final Fantasy IV - 1991
Final Fantasy VI - 1994
Chrono Trigger - 1995
Final Fantasy VII - 1997
Final Fantasy VIII - 1999
Final Fantasy IX - 2000
Final Fantasy X - 2001
Lost Odyssey - 2008
43. Ed Logg
خدماتی که Ed Logg به دنیای بازیهای Arcade کرد رو به هیچ وجه نمیشه از یاد برد. Ed Logg در اوائل دهه 80 میلادی بازی زیبای Asteroids رو با کمک Lyle Rains تهیه نمود و روی بازی Centipede هم کار کرد. البته بازی Gauntlet برای Atari رو هم نباید فراموش کنیم. او داشت به کار خودش ادامه میداد تا اینکه Midway بخش مربوط به بازیهای Arcade خودش رو تعطیل کرد.
بعدها هم Atari بخش بازیهای خانگی و آرکید خودش رو جدا کرد و Logg به بخش بازیهای خانگی این شرکت پیوست و سعی در پورت کردن و احیای بازیهای آرکید خودش و بقیه برای کنسولهای خانگی Atari نمود. در این میان اسم بازی Tetris هم به چشم میخورد که باعث ایجاد اختلافات و دعواهای زیادی بین سازندگان اصلی بازی و صاحبان حقوق این بازی شد که البته در نهایت با کمک Logg و بقیه خاتمه پیدا کرد. بعد از اون بود که شرکت Tungen به سمت ساخت بازیهای غیرلیسانسی برای NES رفت.
بعدها مشکلات قانونی زیادی سر راه Tungen و Atari قرار گرفت و بالاخره Atari Games به Midway Games West تبدیل گردید و Logg هم برای ساخت بازیهای بعدی مثل سری بازیهای San Francisco Rush در این شرکت ماندگار شد.
Asteroids - 1979
Centipede - 1980
Gauntlet - 1985
Tetris (Tengen Version) - 1989
San Francisco Rush : Extreme Racing - 1996
42. Brad McQuaid & John Smedley
مدتها پیش از اینکه World Of Warcraft به عنوان محبوب ترین بازی MMORPG شناخته بشه یا حتی پیش از تلاش برای ساخت بازیهایی چون Meridian 59 , The Realm یا حتی Ultima Online , بازی EverQuest ساخته شده بود. McQuaid و Smedley با کمک هم بازی ای خلق کردند که بعدها زمینه ساز پیشرفت عظیمی در بازیهای MMO گردید. وقتی این بازی ساخته شد , اسم Verant Interactive رو به معروفیت زیادی رسوند و بعدها شرکت تازه تآسیس Sony Online Entertainment به فکر خرید اون افتاد. در اون زمان McQuaid به همراه Smedley ریاست استودیوی Verant رو برعهده داشتند.
موفقیت EverQuest فوق العاده بود ولی در سال 2002 McQuaid شرکت خودش به نام Sigil Studios رو تآسیس کرد تا روی بازی Vanguard : Saga Of Heroes کار بکنه. در حالی که Smedley در Sony Online Entertainment ماندگار شد و تا امروز روی بازیهای آنلاین Sony نظارت داره. با اینکه Vanguard در ابتدا قرار بود توسط Microsoft منتشر بشه , ولی بعدآ Sigil حقوق بازی رو دوباره از Microsoft خرید و بعد از مذاکراتی که با SOE داشت , حق انتشار بازی رو به این شرکت داد و این طور بود که McQuaid و Smedley دوباره با هم همکار شدند. بعدها نه SOE و نه Sigil به فکر ادامه دادن سری بازیهای موفق EverQuest نیفتادند ولی SOE بازیهای موفق دیگه ای تولید و منتشر کرد.
میتونیم بگیم بازیهای بزرگ MMO این روزها , به شدت مدیون همکاری های Brad McQuaid و John Smedley هستند. کسانی که با یاری هم به بزرگ شدن سبکی کمک کردند که امروزه به تجارتی عظیم تبدیل شده.
EverQuest - 1999
EverQuest II - 2004
Vanguard : Saga Of Heroes - 2007
41. Bill Roper
اگه دوست داشته باشین ساعتهای زیادی رو با ساخته های تنها یک شرکت بگذرونین , کمتر شرکتی میتونه جای Blizzard Entertainment رو بگیره. سازنده عناوینی چون Warcraft , Starcraft و Diablo به اعتقاد خیلی ها بزرگترین شرکت بازیساز به حساب میاد. همین کافیه تا نام Bill Roper رو به خاطر اینکه یکی از مهم ترین اعضای Blizzard North بوده در این لیست قرار بدیم. او در طول دوران کاری خودش در Blizzard روی بازیهای های بزرگی کار کرده و رابطه ای عمیق بین او و Blizzard در اون سالها برقرار بوده.
Roper ابتدا روی موسیقی و صداگزاری بازیهای اولیه Blizzard کار کرد و بلافاصله به جایگاه بالاتری چون نوشتن سناریو و طراحی کتابچه های راهنما رسید و سپس نقش تهیه کننده و ناظر رو در بازیهای بزرگ Blizzard بدست آورد و به سمت نایب رییسی Blizzard North انتخاب شد. او البته بعدها از این شرکت جدا شد و Flagship Studios رو تآسیس کرد که تنها یک بازی به نام Hellgate : London در کارنامه خودش داشت و به سرعت تعطیل شذ. بعد از تعطیل شدن Flaghship Studios , آقای Roper به Cryptic Studios نقل مکان کرد و مشغول کار روی بازی Champions Online و انتقال تجربیات ارزشمندش به این بازی شد.
Bill Roper هنوز هم به عنوان سخنگوی شرکت و کسی که در مورد پروژه های شرکت صحبت میکنه , در Cryptic Studios مشغول به کار هست و در نقش Design Director به کار روی پروژه Champions Online ادامه میده.
Warcraft - 1994
Blackthorne - 1994
Warcraft II : Tides Of Darkness - 1997
Diablo - 1996
StarCraft - 1998
Warcraft III : Reign Of Chaos - 2003
ادامه دارد ...
آخرین ویرایش: