یه توضیح کوچیک راجب OPL:
همه ما با OPL آشنا هستیم، یه برنامه خیلی خوب که میشه باهاش بازی های کپی رو از روی USB,SMB,HDD,iLINK و MX4SIO اجرا کرد. این برنامه جزو قدیمی ترین برنامه های PS2 هست که هنوزم بصورت مستمر داره آپدیت میشه و توسعه دهندگانش ازش پشتیبانی میکنن... این برنامه خیلی عالیه ولی خوب یسری مشکلات هم داره، بطور مثال کلی فیکس دستی برای هربازی داخلش هست، این فیکس ها مثلا یه بازی رو درست میکنن اما کنارش یک یا چندبازی دیگه رو خراب میکنن... به همین خاطره که برخی بازی ها روی بعضی نسخه های قدیمی تر OPL کار میکنن اما روی نسخههای جدید تر نه... همچنین OPL خیلی فیچرهای عجیب غریب دیگه داره که خودشون بعضا مشکل سازن و خیلی عده کمی ازشون استفاده میکنند، مثل:
اجرا کننده بازی جدید NEUTRINO:
خوب بریم سراغ اصل مطلب پست... Neutrino... خوب اول بزار ببینیم Neutrino چیه: نوترینو یه شبیه سازه، دقیقا مثل OPL، اما خیلی سبک تر! توضیح رسمی سازنده نوترینو
و مهم تر از همه چیز، نوترینو ادعا میکنه که پشتیبانی بهتری از طیف وسیع تری از بازی ها داره! و توی تست های که کردم میتونم این رو کامل تایید کنم! بیشتر بازی های که من با نوترینو امتحان کردم بی مشکل اجرا شدن!
حالا میرسیم به یه سوال مهم... شاید بپرسید وقتی برنامه محیط کاربری نداره چطور قراره ازش استفاده کنیم؟! خیلی آسون! یادتونه گفتم نوترینو یه برنامه CLI سادست؟ این به این معناست که برنامه های دیگه براحتی میتونن ازش استفاده کنن و باهاش بازی اجرا کنن! خوشبختانه همین الانم چندین لانچر خوب و سبک و زیبا براش منتشر شده! یه لیستی ازشون رو پایین میگم:
درکل بنظرم نوترینو لانچر خیلی جالبیه و ارزش امتحان رو داره، حتی شاید وقتی امتحانش کنید دیگه نتونید برگردید به OPL!
ریپوی رسمی Neutrino: لینک در گیتهاب
یه ویدیو آموزشی خیلی جالب از آموزش نصب XEB+ neutrino Launcher Plugin در یوتیوب
اولین پست بعد از چندوقت... امیدوارم براتون جالب بوده باشه و لذت برده باشید.
همه ما با OPL آشنا هستیم، یه برنامه خیلی خوب که میشه باهاش بازی های کپی رو از روی USB,SMB,HDD,iLINK و MX4SIO اجرا کرد. این برنامه جزو قدیمی ترین برنامه های PS2 هست که هنوزم بصورت مستمر داره آپدیت میشه و توسعه دهندگانش ازش پشتیبانی میکنن... این برنامه خیلی عالیه ولی خوب یسری مشکلات هم داره، بطور مثال کلی فیکس دستی برای هربازی داخلش هست، این فیکس ها مثلا یه بازی رو درست میکنن اما کنارش یک یا چندبازی دیگه رو خراب میکنن... به همین خاطره که برخی بازی ها روی بعضی نسخه های قدیمی تر OPL کار میکنن اما روی نسخههای جدید تر نه... همچنین OPL خیلی فیچرهای عجیب غریب دیگه داره که خودشون بعضا مشکل سازن و خیلی عده کمی ازشون استفاده میکنند، مثل:
- IGR (مخفف in game reset): با استفاده از این فیچر OPL میتونید بدون نیاز به دستی خاموش روشن کردن کنسول از یک بازی خارج بشید و برگردید به PS2 Browser و هرکاری که دلتون میخواد انجام بدید! خیلی جالب بنظر میاد نه؟ ولی جالبه بدونید همین یه فیچر ساده برای کلی از بازیها مشکل ساز میشه و بیشتر اوقات پیشنهاد میشه خاموشش کنید.
- PADEMU: از این فیچر میتونید برای استفاده از گیمپدهای PS3 و PS4 در PS2 استفاده کنید! یعنی دانگل بلوتوث بطور مثال متصل میکنید و وصل میشید و تمام! جالبه نه؟ ولی اینم کلی مشکل میتونه ایجاد کنه، اولیش اینه که یمقدار کمی delay مشاهده خواهید کرد، اما بدترین مشکلی که ایجاد میکنه اینه که وقتی فعال باشه درگاه های USB کنسول رو اشغال میکنه! خوب شاید بگید مشکل چیه؟ مشکل اینه که مثلا دیگه نمیتونید از چیزهای مثل EYETOY یا میکروفون PS2 استفاده کنید!
- و... چون نمیخوام پست خیلی طولانی بشه اشاره نمیکنم.
اجرا کننده بازی جدید NEUTRINO:
خوب بریم سراغ اصل مطلب پست... Neutrino... خوب اول بزار ببینیم Neutrino چیه: نوترینو یه شبیه سازه، دقیقا مثل OPL، اما خیلی سبک تر! توضیح رسمی سازنده نوترینو
ترجمه:A neutrino is a particle with almost zero mass, and that's what this device emulator's primary goal is. To have almost 0 mass when emulating devices to maximize compatibility
خوب فکر کنم الان میدونید هدف نوترینو چیه؟ هدفش اینه که بتونه بازی ها (و چیزهای دیگه که من فعلا بهشون نمیپردازم) رو شبیه سازی کنه، اما بدون کلی فیچر عجیب غریبی که OPL داره... این یعنی چی؟ یعنی بدون IGR، بدون PADEMU، حتی بدون یک UI! درست شنیدید، نوترینو هیچ محیط کاربری نداره! صرفا یک CLI سادست! دلیل سازندش برای این کار این بوده که میخواسته صرفا به توسعه خود شبیه ساز بپردازه، و نه به توسعه همزمان UI کنار هسته شبیه ساز! همچنین ساختار نوترینو کاملا ماژولاره و به مراتب جموجور تر از OPL هست!نوترینو ذره اییه با جرم تقریبا صفر. این دقیقا هدف اصلی این شبیه سازه. این شبیه ساز تلاش میکنه تا با داشتن سرباری نزدیک به 0 بهترین تجربه شبیه سازی رو ارائه بده.
و مهم تر از همه چیز، نوترینو ادعا میکنه که پشتیبانی بهتری از طیف وسیع تری از بازی ها داره! و توی تست های که کردم میتونم این رو کامل تایید کنم! بیشتر بازی های که من با نوترینو امتحان کردم بی مشکل اجرا شدن!
حالا میرسیم به یه سوال مهم... شاید بپرسید وقتی برنامه محیط کاربری نداره چطور قراره ازش استفاده کنیم؟! خیلی آسون! یادتونه گفتم نوترینو یه برنامه CLI سادست؟ این به این معناست که برنامه های دیگه براحتی میتونن ازش استفاده کنن و باهاش بازی اجرا کنن! خوشبختانه همین الانم چندین لانچر خوب و سبک و زیبا براش منتشر شده! یه لیستی ازشون رو پایین میگم:
- NHDDL: یه لانچر خیلی ساده که محیطش شبیه به OPL هست اما خیلی ساده تر، دیگه اون منوهای تو در تو برای تنظیمات داخلش وجود نداره و صرفا یک صفحه ساده هست که تمام بازی هارو لیست میکنه و تمام.
- XEB+ neutrino Launcher Plugin: یه لانچر دیگه که بصورت پلاگین XEB+ ساخته شده (شاید بعدا یه پست راجب XEB+ هم زدم، برنامه جذابیه، خلاصش اینه که یه داشبورد کامل برای مدیریت PS2 (لانچ بازی و برنامه ها و...) هست که کلی قابلیت شخصی سازی داره و محیط کاربریش یچز شبیه XMB توی PSP و PS3 هست).
- RETROLauncher: یه لانچر جذاب دیگه که البته به نوترینو محدود نیست و میشه ازش به عنوان لانچر چند ابزار دیگه هم استفاده کرد.
- OSD-XMB: این میشه گفت جدید ترینشونه، این لانچرهم مثل XEB+ محیط کاربریش مثل XMB میمونه، ولی بنظر من بیشتر پولیش شده هست و سریع تره. مشکلی که فعلا داره اینه که فقط از USB برای لانچ بازی ها پشتیبانی میکنه که احتمالا بزودی حل میشه و سایر روش های لانچ هم بهش اضافه میشه.
درکل بنظرم نوترینو لانچر خیلی جالبیه و ارزش امتحان رو داره، حتی شاید وقتی امتحانش کنید دیگه نتونید برگردید به OPL!
ریپوی رسمی Neutrino: لینک در گیتهاب
یه ویدیو آموزشی خیلی جالب از آموزش نصب XEB+ neutrino Launcher Plugin در یوتیوب
اولین پست بعد از چندوقت... امیدوارم براتون جالب بوده باشه و لذت برده باشید.