هکر های اروپایی در حال کار بر وی سیستم و برد کنسول PSP Slim هستند در وحله اول آن ها اعلام کردند 66MB NAND برای psp جدید در نظر گرفته شده که دو برابر نسخه اورجینال و اولیه psp میباشد خبر های بعدی در مورد عملیات هک اعلام خواهخد شد.
علم طراحي سختافزار با مدارات منطقی پايهريزي ميشود كه كوچكترين جز در طراحي ميباشد. در کل علم مدار منطقي به لحاظ سادهكردن طراحي سختافزارها شكل گرفته است و بوسيله آن ميتوان پيچيدهترين مدارها را با ابزار و روشهايي كه در اختيار ميگذارد طراحي و سپس پيادهسازي كرد. در مدارهاي منطقي براي سادگي طراحي، از گيتهايي پايهاي (مانند And, Or, Nand, Nor,xnor, Xor, ...) استفاده ميشود كه بوسيله اين گيتها يك مدار طراحي ميشود. در واقع آنچه كه امروزه در مدارات واقعي بصورت يكسري آیسی(مدارات مجتمع) ديده ميشود تشكيل شده از گيتهاي پايهاي كه در درون آيسيها گنجانده شده است. بنابراين در واقعيت چيزي بصورت گيت پايهاي And يا Or پيدا نخواهيد كرد، بلكه با آيسيهايي روبرو خواهيد بود كه اين گيتها بصورت مجتمع درون آن گنجانده شده است.
دقیقا همین مورد در گوشی های سامسونگ به وفور استفاده شده که خودم باهاش سرو کله میزنم!
NAND توي PSP با بقيه دستگاه ها فرقي نداره. اتفاقا رضا جان شما كه تو كاره موبايل هستي فكر كنم زياد با NAND Flash سرو كار داشتي واطلاعاتت فكر كنم از من بيشتر باشه.
تا جايي كه من اطلاع دارم اين جوري هست: (اگه جاييش مشكل داره بگين)
كلا دو نوع تكنولوژي Flash وجود داره يكي NAND Falsh هست و ديگري NOR Flash هست. NAND Flash در سال 89 اگه اشتباه نكنم توسط توشيبا معرفي شد و NOR Flash در سال 88 توسط اينتل.
NAND كه الان بحثش شد حافظه هاي غير فراري هستند كه بيشتر براي دستگاههايي استفاده ميشن كه sequential access ( دستيابي ترتيبي) هستند و NOR براي دستگاههايي استفاده ميشن كه random access هستند. مثلا NAND بيشتر در Mp3 Player ها ، USB Drive ها ، Cellphone ها و كلا دستگاههايي كه ميشه منتقلشون كرد و mobility هستند استفاده ميشه مثلا يه نمونه ديگه دوربين هاي ديجيتال كه اونا هم حافظه هاشون از نوع NAND هست. NAND مناسب دستگاه هايي هست كه احتياج به حافظه بالا دارن و اينم بگم كه سرعت نوشتن و خوندن و پاك كردن توشون بالاست. NOR Flash ها بيشتر به درد دستگاههايي ميخوره كه Code storage هستند (دستگاه هايي كه بيشتر براي اجراي Code ها هستن) و معمولا ظرفيت زياد بالايي هم ندارن و ماكزيمم فكر كنم 32 مگ هستند و سرعت خوندنشون بالاست اما سرعت نوشتن و پاك كردنشون پايين هست مثلا چيپ هاي Bios
NAND مخفف Not And (نفى ضرب منطقى) هست.
توي PSP هم حافظه داخلي اي كه وجود داره و فلش0 و فلش1 و ... روي اون ريخته ميشه از نوع NAND هست و همونطور كه خودت گفتي هكر ها فهميدن كه نسبت به ورژن قبلي اين حافظه اي كه استفاده كردن دو برابر شده كه من دقيق نميدونم برا چي، يه چند تا مطلب در موردش خوندم ولي هنوز دقيق مشخص نيست.
يه چيزي بگم، توي PSP هايي كه قبلا اومده شما اگه بخواي فايل فلش سنگين يا صفحات سنگين وب رو باز كني بهت اخطار ميده و ميگه حافظه كم داريم (فلش رو هم بايد با Browser باز كني) و نميشه اينا رو باز كرد چون اينا توي همون NAND اي كه وجود داره ذخيره ميشه و روي مموري ديسك ريخته نميشه. مثلا شايد يكي از دلايلش رفع همين مشكل باشه.
يه چيز ديگه مثلا: الان گفته ميشه كه اين كار براي بالابردن Security هست و بعضي اطلاعات encrypt شدن و كار هك اين دستگاه سخت تر شده.
ايول دمشون گرم بهشون خدا قوت ميگيم:biggrin1: اگه روس ها روش كار كنن احتمالا اونا زودتر به نتيجه ميرسن ولي كلا PSP خوراك هك شدنه PS3 رو ببين يك ساله علافشيم ولي PSP Slim انگار تا يكي دو ماه ديگه حاضر و اماده است واسه بازي هاي دزدي:biggrin1: