15 اکتبر سال 2009 نمایشگاه CEATEC یا Combined Exhibition of Advanced TECnologies هفته گذشته در شهر Chiba ژاپن برگزار شد.
گزیده ای از خبرهای مهم قسمت اول:
اولین خبر در مورد تلویزیونهای 3D هست که سال آینده قرار هست به بازار عرضه بشه سونی و پاناسونیک هر دو از یک روش و بلو ری سه بعدی استاندارد برای ضبط و پخش تصاویر استفاده میکنن که معنی اون این هست که جنگ جدیدی بین فرمتها در نمیگیره و همه تصاویر از فرمتی که به اون FullHD 3D 'گفته میشه استفاده میکنن.
بزرگترین غرفه نمایشگاه CEATEC در اختیار Panasonic بود در این غرفه یک مدل اولیه از پلاسمای 50 اینچی با قابلیت پخش سه بعدی تصاویر که سال آینده به بازار عرضه خواهد شد به نمایش در اومد.
از موارد به نمایش در اومده در این غرفه میشود به پلاسما پنلهایی با برایتنس 3 برابر بیشتر از قبل و همچنین نسل جدیدی از LCD ها با عنوان NeoLCD ها که مطابق عکس پاناسونیک ادعا میکنه مشکی کاملا عمیق رو بازتولید میکنن اشاره کرد.
پاناسونیک لامپهای LED ای رو هم معرفی کرده که در حدود 8.5 برابر کمتر از لامپهای LED موجود برق مصرف میکنن پاناسونیک معتقد هست که پلاسما پنلها بهترین تکنولژی برای نمایش سه بعدی تصاویر در سایزهای بزرگ هستن ولی در سایزهای کوچکتر از LCD ها برای نمایش این تصاویر استفاده میکنه.
در غرفه دیگری در این نمایشگاه کمپانی شارپ هم تلویزیون LCD سه بعدی خودش رو معرفی کرده که گفته شده در اون از تکنولوژی UV²A بهره گرفتن شارپ ادعا میکنه با به کار گیری این تکنولوژی کنتراست LCD پنل تولید شده 60 درصد افزایش پیدا کرده و تولید نور اون هم 20 درصد بهینه شده.
توشیبا دیگر سازنده ژاپنی هم تلویزیونی رو نمایش داده که در اون از پردازنده Cell برای نمایش سیگنالهای با پهنای باند بالا بهره گرفته شده این تلویزیون 3 ترابایت!!! هارد دیسک هم داره و منوهای اون کاملا سه بعدی طراحی شدن و قابلیت پخش تصاویر FullHD 3D رو هم داره قیمت این پنل برای بازار ژاپن در حدود 11 هزار دلار آمریکا برای مدل 55 اینچی هست ولی توشیبا اطلاعاتی از زمان عرضه و قیمت اون به بازار ایالات متحده اعلام نکرده.
سونی هم در این نمایشگاه تلویزیونهای LCD سه بعدی خودش رو به نمایش در آروده اما خبر بزرگ سونی نمایش مدل اولیه از دوربینی تک لنزه برای ضبط تصاویر سه بعدی به صورت 240 هرتز هست تصاویر ضبط شده با این دروبین نسبت به تصاویری که باید با عینک مخصوص دیده شوند دارای عمق بیشتری هستن و برخلاف تصاویر معمول سه بعدی تصاویر ضبط شده با این متد بدون عینک دوتایی دیده نمیشن و دیدن تصاویر سه بعدی به صورت دو بعدی و زمانی که بدون استفاده از عینک مخصوص دیده میشن سورپرایز بزرگی هست.تصاویر ضبط شده با این دوربین با پرژکتور SXRD سونی و با عینک سه بعدی Passive در نمایشگاه به نمایش در اومد.
چکیده ای از مطالب وبسایت HDguru و Trusted Reviews
قسمت دوم به زودی ...