ویل رایت :من فکر میکنم این مسائل مربوط به اینده میشه . مردم اکنون با خیلی از وسایل در گیر هستند مثل اسمارت فون ها , تبلت ها , کامپیوتر های خانگی ,و XBOX .با اینحال داشتن بازی که بر روی تمام این پلتفرم ها قابل دسترسی باشه خیلی جذاب تر از بازی هست که فقط قابلیت انجامش روی یک پلتفرم باشه .بنظرم هدف کلی این مساله در اینده اینه که دامنه ی گسترده ای از بازیباز ها رو در بر خواهد گرفت تا بازیهای اختصاصی رو.
ایا شما فکر میکنید روزی برسه که ما بتونیم شاهد بازیهایی باشیم که مرز میان پلتفرم ها رو بردارند (cross platforms) و فقط با آیدی هایی در یک قالب مشترک قادر به انجام بازیها باشیم؟
ویل رایت :بله . هر کدام از پلتفرم ها محسنات خاصی در خودشون دارند . شما میتونید یک بازی رو بسازید که روی همه سیستم ها مشابه هم باشه . اما اگر به هر پلتفرم دقیقتر بنگرید میبینید که از نظر جذابیت مشابه هم نیستند چون هر کدام از انها تجربه ی متفاوتی رو در اختیار بازیباز قرار میدهد . البته باید به این پیچیدگی های طراحی بازیها برای سیستمها رو هم اضافه کرد . با این حال میشه تصور کرد که ما یک بازی را روی یک پلتفرم بسازیم و به سایر پلتفرم ها این تجربه رو گسترش بدیم .
پلتفرم های جدید زیادی در حال بوجود امدن هستند ایا این باعث پیچیده شدن کار برای طراحان بازی ها نمی شود؟
ویل رایت:این مساله فرصت های جدید رو هم فراهم میکنه .حالا دیگه افراد زیادی هستند که می توانند با تشکیل گروه های کوچک و با خرج کم دست با کار های بزرگی بزنند البته که این مساله باعث ایجاد شلوغی هم در بازار فروش می شود . میشه گفت تا حدودی هم نوعی توازن برقرار میشه .پیش از این کمپانی های بزرگ عادت به ساخت عناوین AAA برای کنسول ها داشتن .ولی الان با افزایش پلتفرم ها تا حدی اوضاع تغییر میکنه . از طرف دیگه خیلی از بازیسازان کوچکتر و کمپانی های جدید بوجود میاد که میتونن کار خودشون رو گسترش بدن . گرچه فرصت کمی ممکنه فعلابراشون فراهم باشه ولی طولی نمیکشه که فرصت های جدید برای اونها بوجود میاد .
یکی از تغییرایت که بوجود امده نحوهی کسب درامد در بازیهاست . بعضی از بازیهای FREE 2 PLAY به نظر نسخه کوچکتر از یک طرح اصلی هستند و این مساله تا حدودی ازار دهنده هم هست . ایا شما فکر میکنید که این یک مشکل طبیعی در بازیهای FREE 2 PLAY هست یا مساله ای که با یک طراحی بهتر میشه اونو حل کرد ؟
ویل رایت : اگه از جنبه ی مثبت به قضیه بخواهیم نگاه کنیم تا حدی اینکار ریسک به حساب میاد هانطور که این ریسک وجود دارد که ایا کسی برای بازی ما 40 دلار پرداخت خواهد کرد یا نه. تصور میکنم الان مردم کمتر ریسک می کنند .یک جنبه ی مثبت قضیه اینه که طرفداران بیشتری رو میشه از این طریق جلب کرد . از طرفی میشه مخاطب های بازیها رو بیشتر شناخت که در بلند مدت کمک به سزایی هست .
در E3 عنوان های دنباله دار (sequel ) زیادی معرفی شدند ولی جای خالی IP های جدید در میان عناوینAAA بخوبی احساس می شد . ایا هنوز هم میشه یک دور نمای بزرگ رو برای صنعت گیم متصور شد ؟
ویل رایت:من فکر میکنم سازندگان ریسک کمتری در راه خرج های 20 یا 30 میلیون دلاری بر روی یک عنوان میکنند و تنها کسانیکه دست به چنین خرج هایی میزنند کمپانی های بزرگ هستند که یکه تازی میکنند. بنظر من مردم قبل از هر چیزی بیشتر روی دنباله ی عناوین حساب باز میکنند چون راحت تر میشه در موردش با توجه عناوین قبلی پیش بینی کرد . حالا نکته اینجاست که اگر شما قصد ساخت بازی با خرج پائین رو داشته باشید اون رو میذارید در مقابل دید و اگر کششی به سمتش مشاهده کردید سعی در افزایش تنوع در اون می دید .
ایا این مساله در مورد شما هم صدق میکنه که نام و شهرتی برای خودتون دارا هستید ؟ ایا شما هم می توانید که از یک پروژه بزرگ شروع کنید یا کارتون رو با یک عنوان کوچکتر شروع می کنید ؟
ویل رایت:فکر می کنم دوست دارم به سمت پروژزه هایی برم که هنوز جاه طلبانه باشند ولی دوست دارم به تدریج در این مسیر گام بر دارم . واقعا ضروری نیست که شما در مدت دوسال روی یک عنوان عظیم کار کنید در حالیکه می شود در همین مدت روی یک سری از تجربیات کوچکتر هم فعالیت کرد . شاید همین تجارب با هم جمع بشوند و منجر به خلق یک تجربه ی وسیع تر بشوند . اما در جایگاهی که من قرار دارم دیگه نیازی برای اینگونه کار ها ندارم و بیشتر دوست دارم روی پروژه هایی کار کنم که ریسک بیشتری رو می پذیرد . اما برای تحقق این عمل دوست دارم به تدریج سعی در رسیدن به هدفم بکنم .
پیتر مولینو گفته برای شرکت 22 CANS قصد فراهم کردن تجربه ای جدید داره تا به کمک ان ایده های طراحی خودش رو به ازمایش بذاره.
ویل رایت:من از ایده اش خیلی خوشم اومد. من فکر میکنم در حالیکه ما مشغول خلق بازیها هستیم می تونیم بارها و بارها از مخاطبینمون چیز های جدید بیاموزیم . به عنوان یک طراح ایده ی او رو بسیار خوب و جذاب میبینم, بخاطر اینکه ممکنه یک فکر به ذهن شما خطور کنه و در عمل احتمال داره تاثیر گذار باشه یا نباشه ولی اگر این ایده به یک باره تاثیر خودش رو بذاره مشخص میشه که زمانیکه شما براش سپری کردی بیهوده نبوده و حالا این ایده چیزی نیست که بازیباز ها فقط در موردش بخوان صحبت بکنند یا دوستش داشته باشنند بلکه چیزی هست قبل از فهمیدنش , سعی درکسب معانی از اون رو دارند و این ارزش کار رو دو برابر میکنه.
در MASS EFFECT 3 سازندگان یک سری تصمیمات هنرمندانه بخرج دادند , و پایان بازی رو تغییر دادند که البته به مذاق یکسری از کسانیکه در انجمن ها پیگیر اخبار بازی بودند خوش نیامد. ایا فکر می کنید این حرکت صحیحی از جانب BioWare بود؟
ویل رایت:من فکر می کنم در اینجا باید بیشتر به بازار توجه کرد . اما خیلی از مواقع وقتی یک عنوان تجربه ی جدیدی رو فراهم میکنه و شما شروع به توضیح دادن در مورد این ایده میکنید کسانیکه هنوز اون ایده رو تجربه نکردند میگوند این ایده مضخرفه . پس ما تا چیزی رو مشابهش رو ندیدیم نمی تونیم تو ذهنمون در موردش خیال پردازی کنیم . من فکر میکنم کسانیکه ایده های هنری دارن نمی تونن از زیر نگاه عموم خارج بشوند اما اگر کسی هم به این ایده ی خود متکی باشه شما همیشه سعی میکنید اون رو به طریقی با چیزی که نیست ربط بدید . این دقیقا مثل یک تکامل میمونه - چیز های مشخصی هستند که شما نمی تونید خیلی راحت ازش به یک استنباط دیگه برسید. و بهمین دلیل هست که من فکر میکنم فضای زیادی برای کسانی وجود داره که ایده های هنری قوی در ذهن دارن و قدرتی که بتونن نتیجه ی کارشون رو ببینند .
ویل رایت: من هنوز هم خیلی از کارهای قبلیم رو از نظر می گذرونم , وقتی شما اونها رو برای کسی شرح میدید واقعا نمی تونن به درک درستی ازش برسن ولی وقتی من شرایط رو برای تجربه ی کارهام براشون فراهم می کنم و اونها دست به انجام بازی میزنند اونوقت هست که می تونم با اطمینان خاطر بگم که اونها هدفی رو که من دنبال میکردم درک کردند
بنظر میاد خیلی سخت گیرانه بازی میسازید, مگه نه ؟
ویل رایت:بله . اکثرا همینطوره
ایا نظری درWii U مورد و اتفاقات E3 دارید؟
ویل رایت:نه واقعا اخبار E3 رو دنبال نکردم و بشدت در حال کار بر روی پروژه هایی هستم
فکر میکنم دیگه کسب درامد از کنسول ها دیگه در مرکز توجهات دنیای گیم قرار نداره؟
ویل رایت:فکر می کنم اکثر کسانیکه در ارتباط با کنسول ها هستند به نوعی ترس برشون چیره شده نه فقط بخاطر سخت افزار بلکه بدلیل روش های کسب درامد و بازی های FREE 2 PLEY که ممکنه زیر پایشان رو خالی کنه .
ایا میتونید در مورد پروژه ای که در حال کار بر روی ان هستید توضیح بدهید ؟
ویل رایت: متاسفانه نه هنوز , چون ما فعلا قصد لو دادنش رو نداریم ولی مطمئنا زمان زیادی طول نخواهد کشید که در موردش صحبت بکنیم.
چه پلتفرمی رو برای بازیتون در اولویت دارید؟
ویل رایت :این یک بازی استرتژی مولتی پلتفرم هست .من نمی خوام که مختص به یک پلتفرم کار کنم دوست دارم بازیم قابل دسترس برای همه ی پلتفرم ها باشه .
همجا گیمری هست پس همه جا هم بازیی باید باشه
ویل رایت:دقیقا
منبع
آخرین ویرایش: