یک باگ در قسمت میکروکد پردازنده های نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل باعث عدم پایداری و از کار افتادن (گاها سوختن پردازنده ) و مواجهه با صفحه ابی مرگ میشه !!! گویا این باگ باعث مشکل ولتاژ عملیاتی بالا بهدلیل تغییر الگوریتم میکروکد میشه و در نتیجه پردازنده ولتاژ نادرستی رو در فرکانس های مختلف طلب میکند و باعث خرابی پردازنده میشه .
گزارش های زیادی بابت این مشکل خصوصا در مدل های سری k و 13900 i9 و از دست دادن پردازنده های افراد شده.
باتوجه به قیمت سرسام اور پردازنده و جلوگیری متضرر شدن دوستان فعلا تنها راه پیشگیری که تا حدود زیادی ازین مشکل جلوگیری میکنه نه قطعی آپدیت دستی فایل بایوس هست که تو همین چند روز برای اپدیت میکرو کد از طریق اکثره مادربرد ها ارائه شده. نمونه ماله خودم که asus هست.
که ماله همین چند روزه قبله و به اصلاح میکرو کد اشاره کرده .
آموزشش هم خیلی سخت نیس برای خودم که asus و پردازنه نسل ۱۳ بود اکثره مادر برد ها همینه .فایل بایوس رو با پسوند .cab از سایت مادر دانلود و داخل بایوس در قسمت advance setup برید .ورژن بایوس فعلی مشخصه .از قسمت tools بایوس گزینه ez flash 3 رو انتخاب کنید .
از قسمت فضای ذخیره فلش رو انتخاب و فایل بایوس رو بهش بدید و تمام.
بعد از اپدیت امکان داره ۲ بار ml فرمور یا led مادربرد رو هم اپدیت کنه که اصلا طی فرایند کاری انجام ندید و بزارید کامل بشه .فقط حواستون باشه برق نره که اونموقع کار به ریکاوری بایوس مادربرد بکشه و ... داستان میشه.
رعایت یه سری نکات مثل کم کردن فعالیت هایی که مستقیما رو پردازنده بار محاسبات رو میندازه مثل رندرای طولانی و سنگین و غیر فعال کردن پروفایلای اورکلاک و ai اوپتیمایز هم میتونه کمک کنه .تا اپدیت جامع و کلی بیاد.
من تا متوجه شدم برای جلوگیری از متضرر شدن دوستان گفتم مطلب رو بزارم
اگه چیزی از قلم انداختم یا تاپیک رو جای نادرستی زدم ببخشید ناظم ها و مدیرای محترم انتقالش بدن .سپاس
Attachments
آخرین ویرایش: