گزارش عدم پایداری و از کار افتادن پردازنده های نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل (آموزش و نحوه جلوگیری از آن )

Nike-90

کاربر سایت
Intel-13th-14th-Gen-CPU-Instability-Issues-Microcode-1456x830.jpg
یک باگ در قسمت میکروکد پردازنده های نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل باعث عدم پایداری و از کار افتادن (گاها سوختن پردازنده ) و مواجهه با صفحه ابی مرگ میشه !!! گویا این باگ باعث مشکل ولتاژ عملیاتی بالا به‌دلیل تغییر الگوریتم میکروکد میشه و در نتیجه پردازنده ولتاژ نادرستی رو در فرکانس های مختلف طلب میکند و باعث خرابی پردازنده میشه .
گزارش های زیادی بابت این مشکل خصوصا در مدل های سری k و 13900 i9 و از دست دادن پردازنده های افراد شده.
باتوجه به قیمت سرسام اور پردازنده و جلوگیری متضرر شدن دوستان فعلا تنها راه پیشگیری که تا حدود زیادی ازین مشکل جلوگیری میکنه نه قطعی آپدیت دستی فایل بایوس هست که تو همین چند روز برای اپدیت میکرو کد از طریق اکثره مادربرد ها ارائه شده. نمونه ماله خودم که asus هست.
Screenshot_20240727_132935_Opera.jpg
که ماله همین چند روزه قبله و به اصلاح میکرو کد اشاره کرده .
آموزشش هم خیلی سخت نیس برای خودم که asus و پردازنه نسل ۱۳ بود اکثره مادر برد ها همینه .فایل بایوس رو با پسوند .cab از سایت مادر دانلود و داخل بایوس در قسمت advance setup برید .ورژن بایوس فعلی مشخصه .از قسمت tools بایوس گزینه ez flash 3 رو انتخاب کنید .
20240727_133858.jpg
از قسمت فضای ذخیره فلش رو انتخاب و فایل بایوس رو بهش بدید و تمام.
20240727_133906.jpg
20240727_134631.jpg
بعد از اپدیت امکان داره ۲ بار ml فرمور یا led مادربرد رو هم اپدیت کنه که اصلا طی فرایند کاری انجام ندید و بزارید کامل بشه .فقط حواستون باشه برق نره که اونموقع کار به ریکاوری بایوس مادربرد بکشه و ... داستان میشه.
رعایت یه سری نکات مثل کم کردن فعالیت هایی که مستقیما رو پردازنده بار محاسبات رو میندازه مثل رندرای طولانی و سنگین و غیر فعال کردن پروفایلای اورکلاک و ai اوپتیمایز هم میتونه کمک کنه .تا اپدیت جامع و کلی بیاد.
من تا متوجه شدم برای جلوگیری از متضرر شدن دوستان گفتم مطلب رو بزارم
اگه چیزی از قلم انداختم یا تاپیک رو جای نادرستی زدم ببخشید ناظم ها و مدیرای محترم انتقالش بدن .سپاس

Attachments

• 20240727_141555.jpg
    20240727_141555.jpg
    226 KB · مشاهده: 16
آخرین ویرایش:
Intel Core 13th and 14th Gen Desktop Instability Root Cause Update

Code:
Intel® has identified four (4) operating scenarios that can lead to Vmin shift in affected processors:

Motherboard power delivery settings exceeding Intel power guidance.
a.  Mitigation: Intel® Default Settings recommendations for Intel® Core™ 13th and 14th Gen desktop processors. 
eTVB Microcode algorithm which was allowing Intel® Core™ 13th and 14th Gen i9 desktop processors to operate at higher performance states even at high temperatures.
a.  Mitigation: microcode 0x125 (June 2024) addresses eTVB algorithm issue. 
Microcode SVID algorithm requesting high voltages at a frequency and duration which can cause Vmin shift.
a.  Mitigation: microcode 0x129 (August 2024) addresses high voltages requested by the processor. 
Microcode and BIOS code requesting elevated core voltages which can cause Vmin shift especially during periods of idle and/or light activity.
a.  Mitigation: Intel® is releasing microcode 0x12B, which encompasses 0x125 and 0x129 microcode updates, and addresses elevated voltage requests by the processor during idle and/or light activity periods. 
Regarding the 0x12B update, Intel® is working with its partners to roll out the relevant BIOS update to the public.

به مرور مادربردها اپدیت میشه
فک کنم این میکرو کد مشکل رو کلا حل کنه

این رو آوردم بالا که شاید اینجا بهتر دیده بشه.
اگه بازی آنلاین میکنین این آپدیت ویندوز 24h2 رو نگیرید.
درصد خیلی بالایی داره که با آنتی چیتها مشکل ایجاد کنه.
من با League of legends و Faceit(برای کانتر) کاملا مشکل دارم و سیستمم رو کرش میکنه یا صفحه آبی میده.

فیسیت که اصلا آنتی چیت ران میشه و درجا صفحه آبی میاد ، تو LOL هم کلی لگ ، فریز ، استاتر و... دارم و هر چندبازی یکبار کرش به دسکتاپ.

کلا تو بازیهای سینگل هم بازیها خیلی سنگین شدن و خیلی محسوس لگ و... دارن.

خلاصه اینکه مثل من تو آپدیتش عجله نکنین.

این رو آوردم بالا که شاید اینجا بهتر دیده بشه.
اگه بازی آنلاین میکنین این آپدیت ویندوز 24h2 رو نگیرید.
درصد خیلی بالایی داره که با آنتی چیتها مشکل ایجاد کنه.
من با League of legends و Faceit(برای کانتر) کاملا مشکل دارم و سیستمم رو کرش میکنه یا صفحه آبی میده.

فیسیت که اصلا آنتی چیت ران میشه و درجا صفحه آبی میاد ، تو LOL هم کلی لگ ، فریز ، استاتر و... دارم و هر چندبازی یکبار کرش به دسکتاپ.

کلا تو بازیهای سینگل هم بازیها خیلی سنگین شدن و خیلی محسوس لگ و... دارن.

خلاصه اینکه مثل من تو آپدیتش عجله نکنین.
اتفاقا من هم امروز با Faceit AC این مشکل blue screen داشتم. یک بار AC رو پاک کردم و دوباره ریختم. مشکل برطرف شد. البته من ویندوز روی 23H2 هستش.

اتفاقا من هم امروز با Faceit AC این مشکل blue screen داشتم. یک بار AC رو پاک کردم و دوباره ریختم. مشکل برطرف شد. البته من ویندوز روی 23H2 هستش.
فکر کنم با این آنتی چیتهایی که تو کرنل میشینن اینطوره.
یه سرچی زدم دیدم باز هم از این گزارشها هست.
خب خوبه که برات اکی شد ، برای من که هربار اجرا بشه بلواسکرین میده.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or